17 Март, 2021 08:55 1 950 3

Саркози отново се изправя пред съда

  • франция-
  • никола саркози

В обвинителния акт се отбелязва, че разследването не е установило пряка вина на Саркози за организиране или участие в схемата, но се твърди, че той се е облагодетелствал и е знаел за това

Саркози отново се изправя пред съда  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият френски президент Никола Саркози отново се изправя днес пред съда по обвинение в незаконно финансиране на своята кампания за преизбиране през 2012 г., предаде Ройтерс.

Преди около три седмици той бе признат за виновен по друго дело за корупция и търговия с влияние, предава БТА.

Според прокурорите по сегашното дело партията на Саркози, известна преди с името Съюз за народно движение, е превишила близо двукратно разрешените от изборния закон 22,5 млн. евро за пищни предизборни митинги. След това партията е наела приятелски настроена ПР агенция, която да прикрие преразхода.

В обвинителния акт се отбелязва, че разследването не е установило пряка вина на Саркози за организиране или участие в схемата, но се твърди, че той се е облагодетелствал и е знаел за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    12 0 Отговор
    А Бойко Борисов, Пеевски, Доган. Гешев, Владислав Горанов и т.н. по листите на управляващите кога ще се изправят пред съда?
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    4 1 Отговор
    Масов убиец, отговорен за унищожението на Либия.

    Коментиран от #3

  • 3 Перо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    и всичко заради лични интереси.Този трябва да лежи в Либийски затвор.
Новини по държави: