Last news in Fakti

11 Май, 2021 17:57 1 325 4

Албания не заслужава да е пералня за пари

  • албания-
  • доклад-
  • илир мета

Нов доклад за страната

Албания не заслужава да е пералня за пари - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албания не заслужава да е пералня за пари. Това обяви албанският държавен глава Илир Мета, цитиран от ТАСС.

Държавният глава коментира нов доклад. Той е публикуван от Глобалната инициатива срещу транснационалната организирана престъпност.

Проследява се пътя на средствата от международна престъпна дейност. Твърди се, че те се изпират през строителния и туристическия сектор в Албания.

Държавният глава заяви, че на всички международни институции е станало ясно, че прането на пари е често срещано, като се извършва лесно през албански туристически и строителни компании. Наблюдава се бум на строителството в страната, като цените на имотите са водещи в региона.

Това трудно може да се обясни с по-голямото търсене в реалната икономиката или повишени доходи, а със средствата на организирани престъпни групи. Посочва се, че групите са инвестирали големи средства в крайбрежните региони на страната.

Илир Мета призова прокуратурата и правоприлагащите агенции да започнат да работят по темата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толупа

    5 0 Отговор
    Елате при Нас-Владко Тъпото от Долни Дъбник ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ НАГЛЕДНО И ПРАКТИЧЕСКИ.
  • 2 Ученик - Учител

    1 2 Отговор
    Албания - Турция
  • 3 Да бе!

    3 0 Отговор
    Но за приемане в ЕС са готови! Ако това се случи ( почти сигурно,защото са лево м,до на сащисаните) цяла Европа ще разбере,какво означава днешен Арнаутин.
  • 4 😁😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Каква тежка съдба....перат пари
Новини по държави: