Last news in Fakti

30 Юни, 2021 08:38 4 938 20

Новата ракетна система Sea Breaker (ВИДЕО)

  • rafael-
  • sea breaker-
  • ракетна система-
  • пето поколение

Тя е от пето поколение и с голям обсег на действие

Израелската държавна отбранителна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. представи новата ракетна система Sea Breaker, която е от пето поколение и с голям обсег на действие. Това е автономна система с прецизно насочване за атаки срещу различни морски и наземни цели.

Системата Sea Breaker увеличава способностите на военноморските и артилерийски бойни единици. Разработена е, за да преодолява предизвикателствата на съвременното бойно поле, като използва високотехнологичните решения с прецизно насочване на Rafael.

Sea Breaker нанася с хирургическа точност удари на разстояние до 300 км. Системата разполага с усъвършенстван инфрачервен търсач, идеален за неподвижни или движещи се морски и наземни цели, в среда с ограничен или забранен достъп (A2/AD), в крайбрежни води, включително край архипелаг, както и при изпълнението на задачи, при които ракети с радиочестотно насочване не са ефективни.

Системата може да се изстрелва от военноморски платформи с различен размер – от малки ракетни катери до корвети и фрегати. Версията за сухопътни операции е основно за бреговата отбрана и използва пусковите установките на мобилните ракетни системи SPYDER на Rafael. Батареята разполага със самостоятелни системи за изстрелване, или действа като интегрирано решение с команден и контролен център и различни сензори, според изискванията на клиента.

Използвайки изкуствен интелект, Sea Breaker осъществява задълбочено проучване и съпоставка на получената информация за терена – уникална технология на Rafael, която се е доказала в бойни действия. Това позволява автоматичен захват на целите (ATA) и автоматичното им разпознаване (ATR). Системата има пълна оперативна способност дори и в зони, където липсва глобална навигационна спътникова система (GNSS), без да се влияе от метеорологичните условия. Ракетата e защитена от радиоелектронно противодействие (ECM). Според вида на изпълняваната мисия Sea Breaker дава възможност за бързо наблюдение на морето и ниско прелитане над земята.

Летяща с висока дозвукова скорост, Sea Breaker има многопосочна, синхронизирана способност за атака при предварително изготвени планове в зависимост от точките, азимута, ъгъла на удара и избора на определена точка в целта. Това осигурява голяма вероятност за успех на мисията. Бойната глава е с тегло от 113 кг, като атакува, взривява и раздробява целта. Само един-единствен удар е достатъчно ефективен, за да неутрализира кораб с размер на фрегата.

Дейта линкът на ракетата дава възможност за получаване на информация и взимане на решения в реално време. Той позволява също така и тактическо обновяване на данните. Ракетата може да прекъсне полета си по средата, както и да бъде направена оценка на нанесените поражения.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога

    15 9 Отговор
    И ние ще можем да правим подобни оръжия. Израел е държава на малко повече от 70 години и територия една трета от България с враждебно обкръжение. Започнала е с един милион души население е територия с не много благоприятен климат. Сега Израел една от най-високотехнологичните държави в света. Всичките си постижения те имат преди всичко чрез вземането на умни решения.

    Коментиран от #10, #15

  • 2 Презвитер Козма

    9 37 Отговор
    Годината е 2053, про-руските тролове в сайта още жалеят за нарязаните ракети СС-23 😂😂

    Коментиран от #8, #18, #20

  • 3 Когато...

    9 5 Отговор
    ...се спре да се философства и ума на нацията се впрегне в технически разработки и открития...!А не в...диванно чатене и остроумничене пред монитора в нета...!!!
  • 4 Калмуък

    16 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Дейта линкът на ракетата ... " ??? ... А после се обиждат, когато ги наричат "мисирки".
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    9 7 Отговор
    ЕЙ , ФАКТИ ,
    АЗ ДА НЕ СЪМ ТЪП КАТО БЪЛГАРИН ОТ МУТРИСТАН ,
    ЧЕ ДА МИ ПРЕДЛАГАТЕ ЕВРЕЙСКО ОРЪЖИЕ :)))
    ........
  • 6 СЮЛЕЙМАН ПАСИ

    3 9 Отговор
    ИДЕАЛНИ СА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФЛОТ
    ..............................
  • 7 Ушанков

    8 21 Отговор
    хората имат технологии и разчитат на точността, рашковците разчитат на количеството, от 100 поне 1 може да улучи .................мухахаха
  • 8 Презерватив козяк

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    Както вървят нещата, може и никой наоколо да не доживее да 2053 година, освен низши организми и хлебарки, като теб.
  • 9 Всичко създадено изкуствено е с край

    7 1 Отговор
    За да настъпи краят е нужно само време. Краят е неизбежен!
  • 10 Уйке

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кога":

    Няма място за сравнение! Израел е изнесен преден пост в близкия изток на САЩ и е подкрепян финансово от всички еврейски банки! В Израел след 1948 пристигат евреи от цял свят, а от България след 1989г бягат българи по цял свят!
  • 11 Миролюбив богоизбран

    6 3 Отговор
    Браво на Евреистан, много хубава ракета са направили за света! Голям прогрес. И аз искам да умра поразен от такава ракета. А ВИЕ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Имат

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кога":

    постижения, защото като кърлеж смучат от цял свят и със зло куче зад гърба си като фащ, управляван от евреи. Какво добро направиха за човечеството? Навсякъде по света само искат без да дадат нещо в замяна. Нещо като не става по техния сценарий реват и обвиняват в шовинизъм, антисемитизъм др. от тоя род. А в някои "цивилизовани" държави и в затвора влизаш за това, и въобще ти смазват живота. А бе паразити.
  • 16 ****

    10 4 Отговор
    Ако и тези ракети са им като железния купол с който се хвалеха много,и който арабеските го дупчеха като сито,по добре е да си мълчат.
  • 17 Kcaniba

    12 3 Отговор
    Цели 300 км!!
    Бравос!!!
    Руските само на 3000 км бият, ма нали такова, исраел все пак...
  • 18 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    Е не , ти ги изкара , че ще живеят по 100 и кусур години , хахах !! Няма такава вероятност , само след 15-тина годинки ще пълна тишина от тоя "клуб" !! То и любимия им вожд ще е до Владимир Илич тогава !!
  • 19 Алфа Вълкът

    2 3 Отговор
    На тия анимациите им поне са по-добри!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.