Last news in Fakti

1 Юли, 2021 21:25 2 760 8

Голяма подкрепа за глобален минимален данък

  • данък-
  • компании-
  • държави

Предстои да бъдат обсъдени някои подробности

Голяма подкрепа за глобален минимален данък - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Близо сто и тридесет страни приеха предложението за глобален минимален данък, съобщи Фигаро.

Предвижда се облагането на водещите световни компании в страни, където генерират големи печалби чрез дигитален бизнес. Това ще стане, дори те да нямат физическо присъствие там.

Идеята е да се предотврати укриването на данъци от големи компании. Американската администрация вече предложи въвеждането на минимален корпоративен данък от петнадесет процента като решение.

Очаква се споразумение да бъде договорено през следващите седмици. Предстои то да бъде обсъдено от водещите двадесет икономики.

Споразумението може да бъде приложено след двадесет години. Това ще предотврати пренасочване на големи активи към страни с ниски ставки.

Предложението ще изисква многостранна конвенция, към която страните да се присъединят.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маde in Bg

    24 2 Отговор
    След 20 години- значи "Тинтири минтири" 😀
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    22 0 Отговор
    И нищо за единна минимална работна заплата !!!
  • 3 Клъвач

    10 1 Отговор
    За фалиралата кравеферма всеки откраднат долар е жизненоважен ,с който ще се платят оръжията ,с които ще се демократизират именно тези държавици от които идват парите.
  • 4 Това

    12 2 Отговор
    не е изгодно за малките и слаби държави, като България,но нашите продажни политици естествено пак ще ни прецакат.

    Коментиран от #5

  • 5 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Това":

    това ,че сме се докарали до това положение да ни "смяташ" за малки и слаби си е наша грешка ....а че не трябва икономики със различна степен на развитие да се облагат с равни данъци е повече от ясно....още една стъпка на глобалистите в оптите им да отемат независимоста на държавите
  • 6 Дайте да ни дадете че сме некадърни..

    1 0 Отговор
    Да дават дебитни карти на всеки и според делата им ще ги познаете световната некъдърна номенклатура иска данъци да я издържат умните и можещите

    Коментиран от #7

  • 7 кьоросумтабела

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дайте да ни дадете че сме некадърни..":

    Чети хубаво за кой става въпрос Недей веднага като папагал да грачиш
  • 8 глоги

    2 0 Отговор
    Голяма подкрепа за глобален минимален данък. ПОДГОТВЯ СЕ СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. ОПАСНОСТТА ЩЕ ДОЙДЕ С НЕГО. ТРИТЕ ШЕСТИЦИ ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ НА РЪКАТА ИЛИ НА ЧЕЛОТО И БЕЗ ТЯХ НЯМА ДА МОЖЕ НИТО ДА СЕ ПРОДАВА,НИТО ДА СЕ КУПУВА.