Last news in Fakti

15 Юли, 2021 08:40 6 322 39

Хазарт с бедните страни в ЕС

  • ес-
  • план-
  • държави

Новият екологичен план на групата

Хазарт с бедните страни в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз обяви нови си екологичен план, който може да е доста рисков за някои държави в групата, съобщи Би Би Си.

Предвидена е забрана за продажба на стандартни автомобили до петнадесет години. Вероятно ще бъдат въведени и нови данъци за някои видове транспорт.

Очакват се месеци на преговори за предложенията. Това вероятно ще окаже влияние върху повечето европейски граждани.

Идеята е да се достигне климатична неутралност до тридесет години. Някои предложения може да доведат до конфликт със САЩ и Китай.

По-бедните страни в групата се притесняват от нови политики, които ще увеличат разходите за потребителите. Европейските представители разчитат, че европейските потребители са готови да платят за по-чист въздух.

Това реално е голям хазарт. Очаква се целият свят да наблюдава дали реформите ще имат успех.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 384858

    49 13 Отговор
    Казионният Константинов подонечен герп кадър е аут, най после! Мазният герп шеф на Пирогов също! Браво на служебното правителство! Гешефт кога???
  • 2 Ще плащаме

    62 5 Отговор
    За да дишаме уж чист вздух

    Коментиран от #14

  • 3 човек от народа

    74 3 Отговор
    вече и въздуха ще си плащаме !
  • 4 А пък ние сме най-бедните в ЕС

    85 11 Отговор
    Със СССР се живееше 1000 пъти по-добре! Трябва да търсим Русия сега,по всички направления,всичко останало е фалш,фалш,фалш!

    Коментиран от #24

  • 5 Чудно

    76 4 Отговор
    А натрупаните планини от стари батерии от електромобили във Франция как ще ги коментират? Вече има огромен проблем. Рециклирането на тези батерии ще бъде в пъти по-вредно! Немските компании си продават коли с двг и това е! А и след 15 години тези дебили от енп няма да са определящи. Явно затова бързат!

    Коментиран от #10

  • 6 SH BG

    56 4 Отговор
    Много дълъг срок на годност си дават еврогейските чиновничета - до 10-15 години еврогейския СИВ ще е история...!!!

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 7 така

    55 6 Отговор
    Само 10 държави щели да останат в ЕС след великото сливане, всички останали щели да бъдат претопени... точно затова напират за СМ и Албания - плановете им са отвратителни!
  • 8 Не е така

    10 35 Отговор
    Най-големият удар ще понесат силните икономики, които ще трябва да закриват работни места, а бедните ще продължат да цицат
  • 9 До 15 г

    41 5 Отговор
    Сорос и сие няма да са живи. Такива като онази Тулумберг няма да имат спонсори! Зелената мафия няма да извива ръце.
  • 10 Хо хо хо

    7 39 Отговор

    До коментар #5 от "Чудно":

    И кое му е вредното да рециклираш?
    Тяка или иначе петролните запаси намаляват отде гориво за немските мощни талиги.

    Коментиран от #11, #28

  • 11 глупости

    44 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хо хо хо":

    Вече не могат да контролират горивото, затова се опитват да го направят ненужно... западните държави са алчни и безобразни, винаги са изцеждали ресурсите на другите и когато им казаха "НЕ" - станаха големи климактериуми, но за техен ужас, започва глобалното ЗАСТУДЯВАНЕ и нямат много време!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Кънчо

    35 0 Отговор
    Хазарт е за големите. Нашата икономика нищо не може да я събори, защото ние нямаме такава! Всичко се е окльосило и разчита на точене на бюджетни средства и на шашми!
  • 13 Хо хо хо

    3 25 Отговор

    До коментар #11 от "глупости":

    Единственото спасение за двг са биогоривата
    Петролните залежи намаляват.
  • 14 пешо

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ще плащаме":

    екологията е функция на социалното и икономическо развитие. в момента юро.зелките се опитват да накарат бедните страни да правят с пръ.дня боя. резултатът ще бъде чисто извращение, по много причини.
    всъщност, в основата на всичко са икономическите интереси - и бедните страни в т.н. съюз, и тези, които са извън него, трябва да бъдат накарани да харчат непропорционално много за "околна среда", което несъмнено ще бъде препятствие за развитие на икономиките им. иронията тук е, че когато англия, германия и франция са осмърдявали света, проблем не е имало.
  • 15 ЧИТАТЕЛ

    25 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Европейските представители разчитат, че европейските потребители са готови да платят за по-чист въздух.НЕ,ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАМЕ ВЪЗДУХА КОЙТО ДИШАМЕ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    2 26 Отговор
    Ха, че много от наистина екологичните трансформации всъщност не са по скъпи. Като атомната енергетика, хибридните автомобили, а вече и водорода свързан с атомната енергетика. Въпрос на решения дали калинките искат печалба или екология. А по бедните ще се научат да ползват и обществен транспорт и велосипеди, както правят по богатите. Също така ще се научат, че туризма не е приоритет.

    Коментиран от #19, #29

  • 19 пешо

    24 5 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    "А по бедните ще се научат да ползват и обществен транспорт и велосипеди, както правят по богатите."

    ти... на запад от драгоман ходил ли си? направи си труда и виж колко автомобила има на човек от населението в "богатите" страни, колко е средният пробег на един автомобил и т.н. после сравни с територията.
    и пак разправяй приказки под шипковия храст.
    от такива нагаждачи като теб, територията никога не е имала обществена подкрепа в редките случаи, когато се е опитвала да отстоява интересите си.

    Коментиран от #21

  • 20 Верно ли

    23 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Европейските представители разчитат, че европейските потребители са готови да платят за по-чист въздух!!! И за въздуха ли започнахме да плащаме, из.оди!
  • 21 Госあ

    2 18 Отговор

    До коментар #19 от "пешо":

    пешо ходил съм и на запад и на изток, та знам. Ако всяко семейство в Лондон,Париж,Токио тръгне с колата си на работа като простолюдието у по бедните страни какво ще стане според теб ?

    Коментиран от #25, #30

  • 22 един от многото

    26 0 Отговор
    Богатите държави изнасят мръсните си производства в бедните роднини , под формата на инвестиции и печелят от производството и евтината работна ръка. За капак ги карат да плащат майка си и баща си за вредни емисии , ето това е грозното лице на световната глобализация.
  • 23 гост

    20 3 Отговор
    Това не е Европейски, а Еврогейски съюз, ръководен от смахнати типове, които са се самоназначили. И това не е сградата на ЕП, а Вавилонската кула! Която поради това скоро ще рухне и дай Боже завинаги!
  • 24 Европеец

    4 19 Отговор

    До коментар #4 от "А пък ние сме най-бедните в ЕС":

    Щом толкова искаш заминаващи там бе ушанка Ти може и изходни визи да искаш и купони за храна и корекоми да искаш Е там в любимата раша ще го имаш

    Коментиран от #27

  • 25 Гошо

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Това за ходене на работа с кола е много относително и зависи от редица фактори Пример ,познати в Германия не голям град жената ходи с колело мъжът с кола на работа ,защо Ами просто новината работа е съвсем близо до дома неговата не Той може и с гр транспорт но е доста по бавно

    Коментиран от #32

  • 26 Гост

    16 1 Отговор
    Богатите пак мислят как да измъкнат още пари от бедните. Не ви ли стана ясно, че не сте от първите?
  • 27 Гост

    15 4 Отговор

    До коментар #24 от "Европеец":

    Не се шашкай, еврогеецо! Русия имаше визи за зад граница, но ЕС ще ти наложи имунизационен паспорт и той няма да е само за зад граница, ами и за в заведения и за в магазин. Скоро навън от дома си нама да излизаш, без имунизационен паспорт.
  • 28 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хо хо хо":

    Ако немските коли с 1,6 двигатели са ти мощни, помисли какви са американските осмаци с 5000 кубика чудовища.
  • 29 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    В САЩ се късат да карат колелета. Затова всяка къща там се проектира с по два гаража и над тях спалните.

    Коментиран от #34

  • 30 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    В по-бедните страни, като нашата, ходим на работа пеша. Само софиянци ходите с джипове до отсрещния магазин.

    Коментиран от #35

  • 31 7587

    15 3 Отговор
    АЗ ВИКАМ: ПО-ДОБРЕ ДА СЕ СБОГУВАМЕ С ФАШИСТКИЯ ЕС!
  • 32 Госあ

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гошо":

    Ако живееш далеч от града или в друго селище, отиваш с колата до обществен паркинг, паркираш, и ползваш обществен транспорт. И както виждаш съм писал за големи градове. Отделен е въпросът, че пътуването с обществен транспорт в София е едно от най скъпите в света и е много по евтино да се пътува с автомобил. Но това е една от стоте мерки на самоковската измамница- кмет на столицата.
  • 33 3943

    11 1 Отговор
    ТОВА Е СЛЕДВАЩАТА ТОЧКА В ПЛАНА НА ШВААБ И КОМПАНИЯ, ДАВОСКИТЕ САТА НИСТИ! КАКТО САМИЯТ ТОЙ КАЗВА: ДО 2030 ГОДИНА НЯМА ДА ИМАТЕ НИЩО, НО ЩЕ БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ! СЛЕДВА И ОТНЕМАНЕТО НА ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ! КОЙТО НЕ ВЕРВА ДА НАМЕРИ КНИГАТА НА ПСИХО ПАТА: ГОЛЕМИЯТ РЕСТАРТ/ЗАНУЛЯВАНЕ!

    Коментиран от #37

  • 34 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Аве ти ми говориш за прерията и селата, аз ти говоря за града.
  • 35 Госあ

    11 4 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Всъщност, това не са софиянци. Всеки живущ в голям град поне от две поколения е наясно че джипката е за горски пътища.
  • 36 Госあ

    11 0 Отговор
    Иначе:" Европейските представители разчитат, че европейските потребители са готови да платят за по-чист въздух." Това е поредното доказателство за плановете на европростолюдието.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пешо

    6 0 Отговор
    Е. Ама нали сме с катализатори .
  • 39 Пабло

    2 0 Отговор
    Предполагам забраната важи и за камионите, корабите, самолетите, поради простата причина, че така формулирани забраните удрят предимно по средностатистическият потребител, докато корпорациите и бизнеса остават незасегнати...

    Някой има ли повече информация?
Новини по държави: