Last news in Fakti

17 Юли, 2021 13:05 1 605 4

Опустошителен горски пожар в щата Орегон разруши десетки домове

  • горски пожари-
  • сащ-
  • орегон-
  • домове

Това е един от многото горски пожари в западната част на САЩ

Опустошителен горски пожар в щата Орегон разруши десетки домове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пожарникари се опитваха вчера да овладеят бушуващ огнен ад в югоизточната част на американския щат Орегон, който се разраства с километри всеки ден заради ветровитото време, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е един от многото горски пожари в западната част на САЩ, които напрягат до краен предел ресурсите на местните власти.

Противопожарните екипи трябваше да се отдръпнат от линията на пожара онзи ден, след като опасен "огнен облак" започна да пада върху тях, посипвайки ги с жарава. Първоначалните данни сочат, че пожарът "Бутлег" е изпепелил 67 къщи и 117 постройки в окръга снощи. Властите все още пресмятат размера на щетите в съседен окръг, където пламъците се придвижват с 6 километра на ден, предаде БТА.

Пожарът наложи евакуацията на 2000 души и заплашва 5000 сгради, включително къщи и по-малки постройки в селскостопански райони северно от границата с Калифорния, каза говорителката на пожарната Холи Крейк. Пожарът се е разпространил на периметър от 322 километра, каза говорителката и добави, че се очаква той да се съедини с по-малък, но също толкова опустошителен горски пожар по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей го на,

    11 0 Отговор
    едните ги пере дъжд, докато другите се борят с огън...
  • 2 НАЗДРАВЕ ДРУГАРИ

    4 2 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ПУТИН
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Установено е,че Баширов и Петров са закупили големи количества кибрит от мола на Цариградско шосе.А от София до Орегон,ей го къде е.Останалото го оставям на журналистите.