Last news in Fakti

10 Септември, 2021 22:40 6 963 26

Хиляди протестираха срещу здравния паспорт

  • литва-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • здравен паспорт

Пропускът е достъпен за хора, които са напълно ваксинирани, наскоро са се възстановили от COVID-19 или имат отрицателен тест от последните 48 часа

Хиляди протестираха срещу здравния паспорт - 1
Снимка: БНР

Хиляди хора излязоха на протест в столицата на Литва Вилнюс срещу здравния паспорт, приет от правителството.

От понеделник - 13 септември, всеки, който иска да посети търговски центрове, ресторанти и козметични салони, ще трябва да предостави "Паспорт за възможности“ - националният сертификат за имунитет на Литва или европейския му еквивалент.

Пропускът е достъпен за хора, които са напълно ваксинирани, наскоро са се възстановили от Covid-19 или имат отрицателен тест от последните 48 часа.

По данни на полицията близо 5000 души са участвали в протеста в центъра на града, арестувани са двама.

През август демонстрация срещу ваксините прерасна в безредици, което доведе до арестите на няколко десетки души.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойчо

    8 57 Отговор
    Не им стигна, че разтуриха държавата, сега искат и ЕС да разтурят. Аз ще сложа ред.

  • 2 Майна

    130 3 Отговор
    Това е, ХОРАТА НАВСЯКЪДЕ ВСЕ ОЩЕ МИРНО ПРОТЕСТИРАТ!

    Коментиран от #11

  • 3 Майна

    107 5 Отговор
    Британският погребален предприемач Джон ОЛуни разговаря наскоро с независимата журналистка Линди Найтън, като й даде пълната информация за това какво наистина се случва с всички възрастни хора, които уж умират от „COVID“ в домове за грижи и болници.

    Корумпираните политици и техните медийни промивачи на мозъци, разкри ОЛуни, лъжат обществеността, че има „смъртоносен вирус“, който убива възрастни хора. Всъщност, почти всички възрастни хора умират от лекарствата на Big Pharma, които им се дават, казва той.

    Най-известните лекарства за смърт, които се дават на възрастните хора, са „ваксините“ срещу Ухан (Covid-19), за които О’Луни казва, че смъртността сред възрастните хора се е увеличила с около 250 процента.

    „Като част от работата си посещавам рутинно болници. По време на пандемията трябваше да говоря с много медицински персонал “, каза О’Луни пред Naughton. "Всички разбрахме, че ни лъжат и това беше измама."
  • 4 Майна

    87 5 Отговор
    Индуцираните от ваксини протеини с шипове са като рак, който в крайна сметка изпреварва тялото
    За своите изследвания екипът е взел малки съдови клетки от сърцето и ги е изложил директно на протеини с шипове, които се намират в (Johnson Johnson и AstraZeneca) или произведени от (Pfizer-BioNTech и Moderna) инжекции с китайски вирус. След това те наблюдаваха как протеините с шипове се сливат с клетъчните мембрани, освобождавайки техния генетичен материал.

    След приключване на този процес се наблюдава, че протеините с шипове по същество са отвлекли клетъчната машина, което я кара да репликира вируса, преди в крайна сметка да се избухне и да се разпространи в други клетки като рак.

    „Този ​​механизъм има потенциал да разпространи клетъчно и органно увреждане извън местата на инфекция и може да има важни клинични последици“, пишат учените.
  • 5 Майна

    82 2 Отговор
    Лилиан Франк пусна нов документален филм, наречен „TrustWHO“, който излага милиардера евгенист Бил Гейтс като финансист номер едно в света за тероризма и геноцида.

    Начинът, по който Франк го представя, е, че Гейтс е основният участник в Световната здравна организация (СЗО), „ръководството на общественото здраве“ на глобализираната Организация на обединените нации. Ако не бяха цените на пари, които Гейтс непрекъснато хвърля, СЗО вероятно дори нямаше да съществува, поне не в сегашния си капацитет.

    Никой друг субект на земята, включително цели национални правителства, не изпраща повече пари в брой на СЗО от Гейтс. Робърт Ф. Кенеди-младши говори всичко за това в новата си книга „Vax-Unvax“, която ще излезе през ноември.

    „Гейтс използва парите си стратегически, за да зарази международните агенции за помощ с изкривените си егоистични приоритети“, пише Кенеди. „Исторически САЩ са били най -големият пряк донор на СЗО.

    Коментиран от #14

  • 6 Майна

    73 2 Отговор
    Politico призова Гейтс за неправомерното му влияние върху СЗО и нейния дневен ред. „Непропорционално голяма част“ от ресурсите на СЗО се изразходват за това, което може да се опише само като лични проекти на Гейтс за домашни любимци, разкри това разкритие.

    „Неговото влияние притеснява НПО и учени“, съобщава Politico .

    „Някои защитници на здравеопазването се опасяват, че тъй като парите на Фондация Гейтс идват от инвестиции в голям бизнес, те могат да послужат като троянски кон за корпоративните интереси, за да подкопаят ролята на СЗО при определянето на стандарти и оформянето на здравните политики.

    В своя филм Франк обхваща всичко това и много повече, включително начина, по който Гейтс насочва допълнително финансиране към СЗО чрез SAGE (Стратегическа консултативна група от експерти), УНИЦЕФ и Ротари Интернешънъл. Като цяло приносът на Гейтс към СЗО възлиза на над 1 милиард долара.
  • 7 Майна

    108 1 Отговор
    Устата на ГЛОБАЛИСТИТЕ, БАЙДЪН СЪОБЩИ ЗА НАЛАГАНЕ НА ,,ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ,, И ГО ИЗИСКВА ОТ ВСИЧКИ ГУБЕРНАТОРИ..ТЕКСАС, АРИЗОНА, КАЛИФОРНИЯ, НЕБРАСКА И ДРУГИ, ЮЖНИ ЩАТИ СА ПРОТИВ...ИДВА СЪПРОТИВАТА НА ЧОВЕЦИТЕ!!!
  • 8 1520

    104 1 Отговор
    всички трябва да се събудим иначе това епо лошо от фашизма

    Коментиран от #17

  • 9 Майна

    83 3 Отговор
    Изтръгвайки страница направо от книгата на Адолф Хитлер, фалшивият президент Джо Байдън снощи се обяви за медицински диктатор над Америка, твърдейки, че единствено той има абсолютна власт да заобиколи правата на държавите, да отмени управителите на щатите и да принуди американския народ да вземе смъртоносни, експериментални „ваксини“, които всъщност са биологични оръжия, предназначени да унищожат човешкия живот.

    Трябва да празнуваме този момент на яснота, защото смелите действия на Байдън току -що превърнаха половината Америка в мощно ново движение за резистентност към ваксини. Както показва следната карта, държавните лидери в около половината щати открито са заявили своята съпротива срещу авторитарното завземане на властта на Байдън. Много щати обявиха намерението си да завеждат съдебни дела, а губернаторът на Тексас Абът вече издаде изпълнителна заповед, защитаваща медицинския избор за тексасците.



    Всички следните държави обявиха намерението си да съдят режима на Байдън заради тези мандати за ваксини:
  • 10 Майна

    95 1 Отговор
    Аляска, Западна Вирджиния, Канзас, Охайо, Монтана, Уайоминг, Юта, Южна Дакота, Небраска, Оклахома, Тексас, Мисури, Айова, Арканзас, Айдахо, Индиана, Тенеси, Мисисипи, Алабама, Джорджия, Флорида, Южна Каролина, Западна Вирджиния, и Аризона ВСИЧКИ ТЕ СА ПРОТИВ ТОЗИ ФАШИЗЪМ!
  • 11 Рошко

    99 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Аз се чудя откъде и как успя да напишеш толкова подробна информация (вярна), ама по се чудя как още не са я изтрили чудя се и от самото начало как може да има толкова много овце ковид идиоти

    Коментиран от #13, #15

  • 12 ковид дамга

    65 0 Отговор
    вече няма ли да има международен паспорт,или ще дамгосват като говеда за месо!
  • 13 Майна

    39 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    Има един ИСТИНСКИ ЧОВЕК -МОДЕТРАТОРУТ , ЗА КОЕТО СЪМ БЛАГОДАРЕН
  • 14 Човека Коза

    27 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Супер, остана да кажеш къде да го намерим. В ютуб само трейлър намерих, доста интригуващо изглежда. Бг торент сайтове пак не го предлагат.

    Коментиран от #18, #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бързат

    110 1 Отговор
    Защо бързат толкова с експериментални ваксини?
    Защо поемат този риск спрямо хората? Не се прави така и това е прецедент.
    Първия отговор е заради здравето на хората. Но как така рязко се загрижиха за него и в такъв мащаб?
    Другият отговор е, че бързат защото скоро истината ще излезе наяве и тогава ще стане много трудно да убедят хората да се ваксинират.
    Времето работи за истината! Скоро ще разберем.

    Коментиран от #22, #26

  • 17 Кремена

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "1520":

    Не всички спят и какво от това?
  • 18 ЧЕТЕ ПО

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Човека Коза":

    СЛЕДИТЕ КОИТО ОСТАВЯТ ПО НЕБЕТО ОТ ДВИГАТЕЛИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ🙄🙄🙄АБЕ ТРОЛЕЙ ПО ВСИЧКИ ТЕМИ🤖🐛
  • 19 Фаро

    88 1 Отговор
    Май Тръмп ще се окаже прав.Байдън е едно чучело
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Запознат

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "Човека Коза":

    Генно-модифицираните шипови протеини на SARS-CoV-2 могат да бъдат спрени от един обикновен „плевел“, който се премахва от тревните площи всяка година. Германско университетско проучване установи, че обикновеното глухарче (Taraxacum officinale) може да блокира свързването на шиповите протеини с ACE2-рецепторите на клетъчната повърхност в белите дробове и бъбречните клетки на човека. Екстрактът от глухарче на водна основа, взет от изсушените листа на растението, е ефективен срещу шиповия протеин D614 и множество мутантни щамове, включително D614G, N501Y, K417N и E484K.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Джо Байдън

    17 0 Отговор
    Тази зима ще пукнат много ваксинирани.
  • 24 Riro

    8 0 Отговор
    Протестирането ще е мирно до едно време. Въпреки всичко не виждам логика да се протестира срещу нещо неконституционно и дискриминационно, но явно и до там стигнахме.
  • 25 Студопор

    10 0 Отговор
    Аз като преболедувах Ковид през март, защо никой не ми даде паспорт?
  • 26 Ооо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бързат":

    Никой не търси спасение а как да ограничат полулацията до 1 златен милиард .Не търси такава логика или смисъл
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания