Last news in Fakti

19 Септември, 2021 08:04 4 602 51

Британското правителство опитва да предотврати енергийна криза

  • великобритания-
  • енергетика-
  • криза

Седем енергийни доставчици на Острова фалираха тази години

Британското правителство опитва да предотврати енергийна криза - 1

Британското правителство се опита да даде гаранции на населението, че увеличаващите се цени на природния газ няма да „потопят“ страната в енергийна криза на фона на фалиращи енергийни доставчици.

Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Каузи Куартенг проведе спешни срещи в събота с енергийни компании и регулатори, за да установи дали може да се очакват проблеми с доставката на електричество и газ през зимата, съобщи БНР.

Цените на газта вече сочиха със 70% само през август и шокът от това доведе до фалит на енергийни компании и зависими от горива фирми. Домакинствата могат да станат свидетели на увеличение на техните сметки с 400 паунда годишно. Очаква се и недостиг на храни и напитки, заради недостига на въглероден двуокис.

Куази Куартенг обяви, че днес ще води още разговори с енергийния регулатор Ofgem, а в понеделник ще се срещне отново с лидери от енергийната индустрия, за да намери начини да запази икономиката работеща и да избегне ситуация, при която милиони британци да не могат да отопляват домовете си през зимата.

Седем енергийни доставчици във Великобритания фалираха тази години, очаква се съдбата им да бъде последвана през следващата седмица от още четири компании. В специално изявление Куартенг отбеляза, че хората не трябва да бъдат загрижени за момента, и че защитата на клиентите и енергийната сигурност са абсолютен приоритет на властите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    60 0 Отговор
    Страшно много ми пука за наглите дебилоБританци...
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    58 4 Отговор
    Купувайте електрички ‼️ Те са бъдещето‼️ Кво кат няма ток ‼️

    Коментиран от #4, #7, #24

  • 3 Рошко

    53 3 Отговор
    Да не се притесняват, Европа ще им пусне от северен поток, ама първо да идат да се поклонят на Путин
  • 4 русенец

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Споко! Ще им сложим по една АГУ и всичко ще е ОК. Пък може и велосипедни педали за всеки пътник да им се поставят.:) Или пантографи, че да крадем ток от градския транспорт. Варианти бол!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатъра на Хана

    55 1 Отговор
    2 проекта за АЕЦ и Българския поток бяха закопани от Гроб-ДПС-СДС ...ПОМНИМ ВСИЧКО ПОМНИМ

    Коментиран от #20, #23, #40

  • 7 gosho

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    газта и бевзина поскъпват селтик

    Коментиран от #9

  • 8 Само питам

    47 1 Отговор
    Краварите нали щяха да карат шистов газ ? Какво става ?
  • 9 Боко

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "gosho":

    Аз че отвора сега газовия си хъб и ще захраня цяла България ако мъ изберете. Толкова боб съм изял, че по всички газстанции ще има матрял.
  • 10 истината

    36 0 Отговор
    Германците ги чака същия лобут ако не е Северен поток 2 .

    Коментиран от #19, #34

  • 11 Бамбуков

    33 0 Отговор
    Краварите защо не карат газ на пиратите ? Нали щяха да залеят пазара ? Или се кикерят само.

    Коментиран от #17

  • 12 Бря гледай ти

    38 2 Отговор
    Интересно ми е при тези статии, които пишета за Англия - дали на някой англичанин е осведомен и му пука за мен какво става в Родината ми, че и аз да се тревожа за него???

    Коментиран от #13

  • 13 Така е

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бря гледай ти":

    И сметките с 400 паунда годишно - това са по 34 паунда на месец. Това сериозно ли е...

    Коментиран от #35

  • 14 6337373838

    19 1 Отговор
    Който държи тока,водата и храната в свои ръце ,считайте го като полубог.Тесла каза че ще даде на всички безплатен ток и му видеха сметката,както и на други учени ,които наистина бачкаха за света.
  • 15 Не 7

    18 0 Отговор
    Великолепната седморка не ме устройва,707 ме устройва повече.Фалит сте,нагли,крадливи и безумно алчни англосакси,удари и вашата камбана,аре да извикаме заедно по каубойски - ииийехууу..
  • 16 От страни

    14 0 Отговор
    Да бе - цените скочили със 70% ама няма страшно няма и да го усетите. Баят си. Успокояват топката.
  • 17 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бамбуков":

    Америка и Англия в момента имат противостоящи правителства. Борис Джонсън е комбина с Тръмп а не с клана Байдън - врагове са и затова има много критика в Англия срещу САЩ - при нас не го пускат в медиите ама го има. Кой чете английски може да си го чете директно. Така че помощ от САЩ Англия може да не чака.
  • 18 6942

    9 0 Отговор
    Борис Джонсън нали им обеща независима, Велика Британия.
    Да си трошат сега главите.

    Коментиран от #22

  • 19 От страни

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "истината":

    Геманците се хванаха за главата - Европарламента инициира следствие за повишаване цените на газта и заплашват Газпром. Русняците казват че стриктно спазват всички договри и обеми, ама ако почнат някви глупости пренасочват газта в Китай и АТР. Ще бъде весело - гответе пуканките - ще гледаме сеир.
  • 20 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Орешарски, колега!
  • 21 Kcaniba

    22 1 Отговор
    Света наближава катастрофално ръба на противостоенето, какви пуканки, да не сте на луната!?!? Наглосаксите са подпряни до стената, а тогава змията най хапе!!!
    Нямат ресурси, нямат влияние !! Руско-Китайско- Германски съюз ще владее света в близко бъдеще и това е очевидно за мислещите люде!! Останалите да се кланят на потъващият титаник фащ.

    Коментиран от #27

  • 22 От страни

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "6942":

    Зад Борис Джонсъс стои световен наднационален елит как то и зад Тръмп и той има повече шансове да изгради английска валутна зона. Англия затова не прие еврото и затова напусна ЕС щото не я интересува ЕС под ръководството на Германия и Франция. На Англия и трябва неин ЕС с нейна валута и включване в зоната много страни наоколо. От тувк е удара с подводниците с помоща на Англия щото Австралия е нейна част.

    Коментиран от #25

  • 23 Анонимен

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Истината е, че нaврeмeтo при Oрeшaрcки дoйде Джон Маккейн с още двамa aмeрикaнcки сенатори, "нaпляcкaхa" гo и AEЦ-Бeлeнe и Южeн пoтoк зaминaхa в нeбитиeтo! После "клекнаха" Народното събрание и Бойко Борисов!
    И МAЛКO ИCТOРИЯ:
    Aтoмни рeaктoри, пaрoгeнeрaтoри, турбини, гeнeрaтoри, трaнcфoрмaтoри... и вcичкo другo зa Бeлeнe бeшe кoмплeктнa дocтaвкa oт Чeхия нa ШКOДAEКCПOРТ! Cлeд 2000 гoдинa чeхитe бяхa гoтoви дa дoйдaт и рaбoтят c нaши cпeциaлиcти нa AEЦ-Бeлeнe, нo нe би! По времето на НДСВ и Милко Ковачев се прoдaдe чeшкoтo oбoрудвaнe нa руcнaцитe зa цeнaтa нa cкрaп и ceгa e в Русия и рaбoти! Ceгa нa Бeлeнe имaмe плaтeнo дo cтoтинкa руcкo oбoрудвaнe зa 2 eнeргoблoкa пo 1000 МВт и кaквo?! A възмeзднaтa пoмoщ от Миниcтeрcтвoтo нa eнeргeтикaтa нaд 600 милиoнa eврo oтпуcнaта нa НEК прeз 2016 г.зa дa ce рaзплaти c Aтoмcтрoйeкcпoрт кaк щe ce връщa зaceгa нe ce знae!?
  • 24 факт

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    До 20 години пресъхват петролните кладенци и край ще караш на бутане

    Коментиран от #28

  • 25 смех

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "От страни":

    и коя и е зоната на Англия почти навсякъде са изтласкани от китайците в Африка Азия и Океания.
    Австралия и Нова Зеландия да не мислиш че са вързали изцяло зависими са от Китай и да си мислят че някакви подводници ще ги спасят е смешно.
    Индия отдавна е била шута на англетата Пакистан и той е под китайско влияние.

    Коментиран от #32, #36

  • 26 Анонимен

    12 0 Отговор
    Оня ден МВФ "раздаде" 650 милиарда долара! Откъде се взеха като се знае, че Щатите са в дългове до ушите! Това "печатане" като след война на долари и евра откак е "коронката" и тоя износ на инфлация води точно до вдигане цените на всичко! Китайците ги предупредиха да не се унасят с "печатането", ама кой слуша!

    Коментиран от #31, #39

  • 27 От страни

    3 8 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Не е баш толкоз хубава бъдещето на РускоКитайски-Германски съюз. Китайците тепърва започват да се кефят от силата на власта и Русия не им трябва като силен и независим партньор. Те ще се опитват да подчинят Ркси и да я направят доствчик на суровини. Путин не иска така. Затова до ден днешен не са се разбрали за цената на газта, нищо че тръбата е готова. Хитрите китайци от една страна купуват американска газ по хиляда и кусур а от другатв изнудват Русия за смешна цена от 100-200. Съюза Русия Германия може да стане ама след распадането на ЕС и тогава отломките на ЕС като Германия и Франция или ще идат в Евразийския съюз на Русия или в новия съюз на Англия.
    Путин търси признание и от Европа и от Китай ма нито едните нито другите им трябва товыа затова той има само един исход - да създава своя силна валутна зона и да присъединява по лена отначало бившия СССР, после источна европа, която ще е на боклука след распадането и чак тогава да се опитва да говори с тях от позиция на СССР 2.0

    Коментиран от #30, #43

  • 28 Може

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "факт":

    Без АЕЦ ите няма да има ток за електрокари. Демек като петрола
  • 29 аз съм

    14 0 Отговор
    И пак руският газ явно е виновен за високите цени във Великобритания !!!
  • 30 Kcaniba

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "От страни":

    Ще поживеем - ще видим!!! ;)

    Коментиран от #37

  • 31 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Не е раздал пари а деривативи SDR - специални права на заеми. Уж нещо като гаранции за заемащи - нищо не е. Можеш да имаш SDR ама да има кой да ти даде пари за тях. А днес такива луди няма.
    Това дето го направи МВФ е опит за световна емисия на свои пари - пръв жалък опит, щото нито са пари нито МВФ е световна банка..
  • 32 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "смех":

    Ще видим. Не казвам че я има - казвам че са мераклии да я градят - живота ще покаже.
  • 33 карамфила

    11 0 Отговор
    Англичаните да пратят Скрипалите да преговарят за гадната и недемократична руска газ.Когато налагаха санкции не мислеха че могат да го закъсат толкова зле за зимата.
  • 34 карамфила

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "истината":

    Германците са умни,не са като британците да живеят от наеми.
  • 35 карамфила

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Така е":

    По 400 паунда Х 56 милиона жители=?
  • 36 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "смех":

    Понеже сега светът се преобразува - спадането на САЩ води до распадането на световна доларова зона на няколко малки валутна зони всеки играч ще гледа да създаде своя зона. Англия не работи по стратегия за целия свят и колониите днес, днес е тактиката по растуране на ЕС и прибиране на ръководеща роля и чак после пак светът и колониите - тогава ще има силата.
    В бъдещето при многополярноя свят ще просперират тези които смогнат да си построят валутна зона на площта на сврите интереси а не само на своя територия на държавата. Така го разбирам де.

    Коментиран от #38

  • 37 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Kcaniba":

    Това не отменя пуканките - ни сме такива че светът ще се распада а ние и тогава ще ядем пуканки. ПожУём - увидим.
  • 38 смех

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "От страни":

    Ще пребъдат държавите които имат истинска икономика разбирай производство и то високотехнологично на продукти с висока придадена стойност които са скъпи защото от тях се печели.Държави като Австралия която е една изцяло ресурсно ориентирана държава ще зависи от тия държави щото на тях ще им продава ресурсите си иначе няма какво да ги прави.А Англия производство няма кой знае какво а и Австралия е далеч което изисква скъп транспорт оскъпява крайният продъкт и го прави непродаваем.За разлика от тях Китай е близо и с много по-силна индусърия.Австралия е почти изцяло зависима от Китай а всичко е пари дори и политиката така че Австралия е китайски васал и няма никакъв смисъл от подводници самолети и тн Китай няма да ги превзема с десант както си представят Сащ и тн и както са свикнали те да действат просто ще ги напълнят с китайци ще уредят търговия с йоани например и край.Англичаните как ще фи заселят отново те са 60 милиона Китай 1.5 млрд.

    Коментиран от #41

  • 39 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Нито щатите са МВФ нито МВФ са Щатите. За нас е по опасно печатенето на ФРС отколкото печатенето на пари от МВФ. МВФ има устав и печати след договаряне на всички членки на фонда а ФРС печати бесконтролно като изнася инфлацията в други страни. Това е един от начините за ограбване на света. Съвсем различни мащаби и бройки. Дълга на САЩ не е този дето тиго показва брояча в реалтайм - 28 и нещо трилиона. Експерти казват че реалният дълг е от 70 до 100 трилиона щото янките го броят много зитро. Това е заплахата. Такива дългове не се връщат, такива дългове се изгарят в пожарите на сетовни войни. (не помня кой го е казал).
  • 40 Последния Софиянец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    А как г0 ядеше сополив помниш ли ?
  • 41 От страни

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "смех":

    Така е ама са важни не само производствата но и пазарите. Може да произведеш нещо ама трябва още да го продадеш. Китайможе да бъде срутен за нула бройки - ще спрат Европа и САЩ да му купуват стоките и край. Много са факторите и е сложна играта.

    Коментиран от #44

  • 42 Ники

    12 0 Отговор
    Момичета и момчета искам да ви попитам някой знае ли в бг колко е скочила цената на тока за последните 6 месеца ? Имате ли представа че той влече след себе си поскъпване на храната и всичко друго което се произвежда на ток ? Това притеснява британското правителство а нашето българското правителство да сте чули да се притеснява за нас българските граждани ? Ние все едно че не съществуваме !!!
  • 43 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "От страни":

    Колко мъдър може да е един коментар пълен с правописни и граматични грешки? Може да почнеш от буквара и после да ръсиш "мъдростите" си ! Не е лесно в тая държава пълна с неграмотници, нали ?

    Коментиран от #45, #48

  • 44 смвх

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "От страни":

    И как ще спрат да ги купуват като са по-конкурентни.
    Цената е първият и главен фактор кой ще ги бие китайците по цена и второ е обемът производство китай имат много и добре подготвени кадри тоест само те могат да изпълнят поръчки в такива мащаби и пак на много по ниска цена защото в Европа няма толкова хора и искат много повече пари за същата работа.Тоест не са конкурентни.Освен това Китай е огромен пазар а те искат да си купуват продукти с тяхно участие в ппроизводството как европейските пазари ще ги конкурират

    Коментиран от #46

  • 45 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Оня":

    Пиша от смартфона и са ситни копчетата. Ама добре че поне правиш забележки - значи си грамотен. Ако имаш мерак ще го разбереш кво е написано - ако ти е важно само правилно написание иди чети учебник по Български език за 7 клас. Пиша това което разбирам - не претендирам на мъдрост ма колко мъдрост има в твоите забележки, и как го виждаш света ти - къде си го написал та да го прочета?
  • 46 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "смвх":

    Със заповед. Както заповядаха на Орешарски да спре потоците, нищо че не е изгодно. Тръмп беше нагънал китайците да изравни търговския баланс - демек да купуват по малко китайски стоки а да продават повече американски щото търговския баланс днес силно е в ползата на Китай. И Америка започна чист пртекционизъм - защита на свои търговски интереси, връщане на производствата от Китай във САЩ - оттука трябваше да стане Америка грейт еген. Днес няма чмста икономика - подчинена е от политиката и то много - не го ли виждаш наоколо?

    Коментиран от #47, #51

  • 47 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "От страни":

    Сори - протекционизъм - пропуснах буква и изглежда смешно.
  • 48 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Оня":

    Вижда се че си грамотен човек. Що пишеш "тая" а не "тази"? А недей така - ще вземе някой да те помисли за накой неграмотник, или че си някой селянин от някъкво Джурилово (село Нивянин, област Враца).
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Иван

    4 0 Отговор
    Зелените талибани вкараха цял континент в енергийна криза.
  • 51 смех

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "От страни":

    И какво стана с Тръмп неговите го свалиха от власт.
    Привика богатите американци и им каза връщайте производството в Сащ и ония му се изсмяха и го изхвърлиха щото като теглят чертата на произведено в Сащ и в Китай и сметката не излиза
Новини по държави: