Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 23:00 1 906 5

Ватиканът отправи призив към богатите държави

  • aleteia-
  • ватикана-
  • папата-
  • папа франциск-
  • климатични промени-
  • богати държави

Ватиканът призова индустриалните нации да помогнат на най-засегнатите

Ватиканът отправи призив към богатите държави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Светият престол похвали работата на Конференцията за климата COP26, но призова развитите страни да направят повече, за да изпълнят обещанията си за борба с изменението на климата, предаде Aleteia.org.

В изявлението, публикувано при приключването на конференцията, се подчертава въздействието, което климатичната криза има върху бедните държави. Ватиканът призова индустриалните нации да помогнат на най-засегнатите от изменението на климата.

Въпросът със загубите и щетите е особено важен за онези общности, които са най-уязвими към изменението на климата. Папа Франциск ясно подчерта екологичния дълг и солидарността, които индустриализираните страни имат към бедните. Папата отново издигна молитвен призив към Бог да даде „мъдрост и сила на лидерите на международната общност“, натоварени да се изправят пред „голямо предизвикателство“ с конкретни решения, вдъхновени от отговорност към настоящите и бъдещите поколения.

„Времето изтича; тази възможност не бива да се губи, в противен случай ще трябва да се изправим пред Божия съд за нашата неспособност да бъдем верни настойници на света, който Той е поверил на нашите грижи. Творението е градина, която Бог ни е дал, за да я пазим, нека не губим тази възможност“, посочи папа Франциск.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божият съд

    16 0 Отговор
    Да времето изтича за вас религиозните институции, които убихте Исус , откраднахте и изопачихте неговото учение. Времето изтича за вас, които сътворихте светата инквизиция със специални учебници от които свещениците са учили как да изтезават "грешниците " за слава на Бог.
  • 2 Сивата чапла

    12 1 Отговор
    Да им каже да спрат да крадат!

    Бедни държави няма, има вековни крадци!
  • 3 Ха ха ха

    12 0 Отговор
    Ти целува ръка на ротшилдови бай папа. Що не им го каза тогава.
  • 4 ГОСТ

    4 0 Отговор
    НАЙ-БОГАТАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА Е...ВАТИКАНА! ДАЛИ Е ОТПРАВИЛА ПРИЗИВ КЪМ СЕБЕ СИ?! ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ НАПРИНЦИПА: ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ! НУЛЕВО ДОВЕРИЕ КЪМ ТОВА ЗМИЙСКО ГНЕЗДО!
  • 5 Вярвам само в Бог

    1 0 Отговор
    Тези не се наядоха 1 500 г. обират света , католическата църква с техните безброй педофили , бягайте от тях ,те са като дявола в човешки образ