Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 19:19 1 743 9

Вишеградската четворка потвърди подкрепата си за атомната енергия

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • унгария-
  • вишеградска четворка-
  • атомна енергия-
  • чехия

Без атомна енергия няма да е възможно да постигнем целите си, обявиха министрите

Вишеградската четворка потвърди подкрепата си за атомната енергия - 1
Снимка: Shutterstock

Министри от Унгария, Словакия, Чехия и Полша (т.нар. Вишеградска четворка) се срещнаха близо до АЕЦ „Пакш“, която осигурява 48% от електроенергията на Унгария.

Четиримата министри подписаха изявление за важността на атомната енергия за климатична неутралност. Те подчертават „суверенните права“ на всяка страна членка на ЕС да определя своя собствен енергиен микс.

„С моите колеги се съгласихме, че без атомна енергия няма да е възможно да постигнем целите за климатична неутралност“, подчерта словашкият министър на икономиката Карол Галек. Вишеградската четворка призова Европейската комисия да одобри включването на атомната енергия в таксономията за устойчиви инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мустафа

    10 4 Отговор
    Ваксинация за българите
  • 2 Роки

    40 0 Отговор
    Трябва да се съюзим с "Вишеградската четворка". Иначе Брюксел ще продължи да ни командва като "трета" категория страна.
  • 3 Лост

    28 1 Отговор
    Пък ние си спряхме 4 реактора на Козлодуй.
  • 4 gggw

    14 0 Отговор
    а па от ДеБе са против
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ко неее

    14 0 Отговор
    Абе да слагат вентилатори и фотоволтаици. Ето, при нас от зелената енергия тока е по няколкостотин евраци мегавата.
  • 7 Таратор

    19 0 Отговор
    Кой е най-големият масов убиец в историята на света? Повечето хора вероятно приемат, че отговорът е Адолф Хитлер, архитектът на Холокоста. Други може да предположат, че това съветският диктатор Йосиф Сталин, който е успял да убие още повече невинни хора. Някои ще се сетят за Уинстън Чърчил, който през 1943 г. целенасочено оставя милиони индийци да умрат от глад.
    Между другото концентрационните лагери, така ефективно използвани от Сталин и Хитлер, са измислени от Британската империя, като решение на проблема с малцинството на бурите в Южна Африка. Наистина Британската империя успява да избие около 150 милиона души за близо 2 века.
  • 8 Рошко

    14 0 Отговор
    Ами там се разбират помежду си и не слушат ек, а тук вижте колко убаво си ги слушкаме
  • 9 Бодак

    4 0 Отговор
    Трябва да се съюзим с маджарите и Западните славяни, а сетне и с Източните славяни

    Ако не сме единни, Западът ще ни смачка - с кадифена ръкавица с памук ще ни искарат душите, така че да не разберем какво стана. На Западните славяни Германия унищожи държавите им.
    Източните славяни разгромиха Германия и възстановиха страните на Западните славяни.
    Някои не вдяват, че Германския Райх завладява Европа отслабвайки страните с хибридни средства - юридически, икономически и чрез натрапване на ценности невиждани и неприемани от славянския свят. Ценности водещи до развала на семейства, извратяване на мъжете и жените, натрапвайки им многополовост, смяна на пола, джендаризъм и прочие неславянски ценности в т.ч. и това да храниш готованци, хора, които не им се работи (отглеждайки поколения готованци, които изнемогваш да храниш)...