Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 21:21 1 719 10

Лукашенко: Мигрантската криза на полско-беларуската граница може да бъде решена до края на годината

  • александър лукашенко-
  • мигранти-
  • близък изток-
  • беларус-
  • полша-
  • европейски съюз

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен вече посочи, че Брюксел е готов да мобилизира до 3,5 милиона евро в подкрепа на доброволното завръщане у дома на мигрантите, намиращи се в Беларус

Лукашенко: Мигрантската криза на полско-беларуската граница може да бъде решена до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко посочи във вторник, че е възможно мигрантската криза на границата с Полша да приключи до края на годината.

В интервю за РИА Новости Лукашенко каза, че е уверил напускащия поста си германски канцлер Ангела Меркел, че "ще се опита да реши този проблем преди Нова година, защото нямаме нужда от него".

Той също така отбеляза, че Минск ще помоли мигрантите, които са в страната легално, "да се върнат обратно, защото нямаме хуманитарен коридор“.

Седмица по-рано председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че единният блок е готов да мобилизира до 3,5 милиона евро в подкрепа на доброволното завръщане у дома на мигрантите, намиращи се в Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sure

    8 1 Отговор
    Този да не е рода с Боко?
  • 2 султан ердо

    8 3 Отговор
    Лукашенко ще му се смее цял свят ако клекне за 3.5 милиона на фондерлaйнен! Виж, за 3.5 милиарда, по-има шанс немкинята.

    Коментиран от #9

  • 3 прозаик

    5 3 Отговор
    абе то е ясно,че на мигрантите са им дали някой лев да се натискат на границата и създават паника,но като видяха лукавите путинци,че парашута няма да им се отвори,и хоп- нямало хуманитарен коридор!

    Коментиран от #6

  • 4 Активист на БКП

    9 1 Отговор
    Пращай ги на германската бабичка,тя ги покани!!!
  • 5 Гаглей

    3 6 Отговор
    , картофен ненормалник, всички подлог и гладни дето се кефат на такива ще ми сложат минус че.
  • 6 епик

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "прозаик":

    Моля за дефиниция на думичката "мигрант".

    Коментиран от #7

  • 7 Гаглей

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "епик":

    Бегай бе картошка

    Коментиран от #8

  • 8 Дали невежа е

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гаглей":

    синоним на Гаглей - отговорът е ясен: Е. Но не това ме интересува. Като не можеш да обясниш какво означава без(с)мислицата "мигрант" - не ми губи времето.
  • 9 До султан

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "султан ердо":

    Тези пари трябва да ги плати Глупашенко,а не Европейският съюз.Той докара тази измет в Беларус с цел изнудване на европейците.Видя обаче че номерът не минава и ще ги товари обратно на самолетите за Ирак и Сирия.
    А ти другарю султан путинофилски защо не отидеш в Беларус,за да видиш колко е прекрасен там животът? Самите емигранти като ги питат журналистите категорично заявяват че не искат да останат нито в Беларус,нито в Русия. Искат в държавите от "капитализма,който ще рухне всеки момент". Както пропагандираха комунистите,промили мозъците на простаци като тебе.

    Коментиран от #10

  • 10 Крал Салман

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "До султан":

    Русия и Белорусия са ясни. Пита се защо емигрантите НЕ искат да отидат примерно в Саудитска Арабия, Кувейт или Катар, дето са им до ( автоцензурирано)? И те ли не искат или братята им по вяра от въпросните държави ги не искат? И ако ги не искат - защо?
Новини по държави: