Last news in Fakti

4 Декември, 2021 07:12 1 120 11

МВФ може да понижи очакванията си за растеж на световната икономика

  • икономически растеж-
  • мвф-
  • омикрон-
  • прогноза

Причина е появата на Омикрон

МВФ може да понижи очакванията си за растеж на световната икономика - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предвижданията за растеж на световната икономика на Международния валутен фонд (МВФ) вероятно ще бъдат намалени заради появата на варианта на коронавируса Омикрон, предаде БНР. За това предупреди управляващият директор на Фонда Кристалина Георгиева на форум, организиран от Ройтерс.

"Вариант, който може да се разпространява много бързо, е възможно да подкопае сигурността и в този смисъл има вероятност от понижение на прогнозите ни за световен растеж от октомври", посочи Георгиева.

През месец октомври Международният валутен фонд обяви, че очаква световната икономика да отбележи ръст от 5,9% през тази година и 4,9 на сто през 2022 г. Тогава беше отбелязано, че заплахата от нови варианти на коронавируса увеличава несигурността по повод сроковете за преодоляване на пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    14 0 Отговор
    В метрото срещу възрастна жена сяда младо момиче. И двете ѝ ръце са татуирани с йероглифи. Госпожата втренчено разглежда татуировките:
    - Какво, бабче, не си ли виждала татуировки? - пита кифлата.
    - А, виждала съм... десет години съм живяла в Китай. Преводач съм и затова се чудя, защо по ръцете ти пише “Консумирай охладено, поръсено с копър и чесън”.
  • 2 Тиквун

    19 1 Отговор
    Защо ни показват крадливата маторица Кристалинка?
  • 3 КОТарАК

    12 1 Отговор
    ама тия и очаквания ли имат след СЗО корона-интервенциите / но може би има нужда от отрезвяване на стадото потребители , да разберат истинската стойност на парите и труда
  • 4 Amulet

    8 0 Отговор
    Пак ни завирате в лицето престъпници,ежедневно ежеминутно.Ако не е престъпник е секси футболна съпруга или фенка на отбор ,като пускате такива гупости поне пишете цената за кубек силикон или там не се плаща с пари???
  • 5 Сталински

    10 0 Отговор
    папагалщини не желая да чета !
  • 6 Много голяма устичка

    4 0 Отговор
    Вътре!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 пешо

    3 0 Отговор
    докато ти си начело , икономиката може и да изчезне
  • 8 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Много голяма устичка":

    ама всичкото
  • 9 1100

    2 0 Отговор
    Как да вярваш,след като човек излъгал целият свят ,Сталинка, ни говори за морал.Има ли по-неморални от мошениците в Брюксел, в МНФ, в тъпите сащ.Спомнете си ,кой спаси Сталинка и тогава направете своите изводи .Такъв позор има само при безсрамни хора, оперирани от отговорност, от приличие, от чувство за вина.Такъв беше и е предателя ,ибрикчията страхливеца, агент Буда-Б. Борисов,такава е Меркел ,такава е Сталинка/преименувала е на Кристалина/Георгиева.Такива са и новите двама мошеници,които ще доопоскат и малкото останало от България.
  • 10 Будител

    3 0 Отговор
    Тoвa cи e чиcтa прoбa фaшизъм. Cпoкoйнo нa вaкcинитe мoгaт дa пocтaвят и прeчупeн кръcт. Д-р Мeнгeлe ceгa пoтривa ръцe в грoбa чe cвeтoвнaтa здрaвнa oргaнизaция и мнoгo прaвитeлcтвa прaвят cвeтoвeн eкcпeримeнт c нaceлeниeтo .
  • 11 ИВАН

    0 0 Отговор
    Аааах, красота неземна - налепете всички стени с това красиво лице, опаковайте и цялата Витоша дори, че и Стара планина ... с такива лица България ще пребъде, вервайте