Last news in Fakti

14 Декември, 2021 14:50 825 5

Комисия на Конгреса: Да се повдигне обвинение срещу съветник на Тръмп

  • сащ-
  • конгрес-
  • стив банън-
  • доналд тръмп-
  • марк медоус

Миналата седмица Марк Медоус отстъпи от намерението си да съдейства на разследващите само няколко дни след като заяви, че ще им помага

Комисия на Конгреса: Да се повдигне обвинение срещу съветник на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комисия в американския Конгрес, която разследва нападението срещу Капитолия през януари, единодушно препоръча повдигане на криминално обвинение спрямо Марк Медоус - бивш началник на кабинета на бившия президент Доналд Тръмп.

Препоръката за обвинението в криминално неуважение бе гласувана от двупартийна комисия в Камарата на представителите, след като бяха разгледани документи, според които Медоус е заявил, че Националната гвардия ще е в режим на готовност да защити привържениците на Тръмп в деня на нападението.

Нападението срещу Капитолия от 6 януари бе от привърженици на Тръмп, които щурмуваха сградата в момент, в който законодателите гласуваха резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън. Настъпилите безредици доведоха до смъртта на петима. Над 100 служители на органите на реда бяха ранени.

Миналата седмица Медоус отстъпи от намерението си да съдейства на разследващите само няколко дни след като заяви, че ще съдейства. Той заяви, че прави това, за да изчака резултата от съдебни битки по твърдения на Тръмп, свързани с тълкуване на „привилегия“, която позволява на президенти да пазят в тайна някои от разговорите си.

Промяната в намерението на Медоус се случи след като той вече представи на разследващите законодатели хиляди документи, сред които текстови съобщения и имейли.

Очакванията са Камарата на представителите да приеме препоръката още днес, което ще означава, че Медоус може да се изправи пред разследване от Министерството на правосъдието.

Законодателите, които се опитват да осветлят действията на администрацията на Тръмп около деня щурма на Капитолия, срещат съпротива от близките до бившия президент. През октомври Камарата на представителите препоръча обвинения в криминално неуважение към Стив Банън, след като той отказа да съдейства. Банън е изправен пред процес през юли следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    8 0 Отговор
    Там тече лов на вещици. Всеки, който симпатизира на Тръмп, е смятан за враг на държавата. И следва саморазправа с него.
    Демокрация, та дрънка!
  • 2 надарена кака

    1 0 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 3 Бауу

    5 0 Отговор
    И разбира се комисията е от банда евреи
  • 4 Тия кефят

    1 0 Отговор
    През октомври Камарата на представителите препоръча обвинения в криминално неуважение към Стив Банън, след като той отказа да съдейства. А ако вземе Стив Банън ги уважи криминално,какво ще е обвинението?!
  • 5 КОЕН

    1 0 Отговор
    ДЕМОНИТЕ САМИ СИ НАПРАВИХА ПУЧА, ТОЛКОВА ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЗЛЯЗОХА, А ТУК СЕ ЖВАКАТ ГЛУПОСТИ