Last news in Fakti

14 Декември, 2021 10:45 1 083 2

Спешно при пострадалите! Байдън ще посети щата Кентъки

  • сащ-
  • кентъки-
  • торнадо-
  • джо байдън

Президентът на САЩ пое ангажимент да достави на засегнатите райони каквато помощ е необходима

Спешно при пострадалите! Байдън ще посети щата Кентъки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън ще посети щата Кентъки – място на най-пострадалите райони от една от най-мощните серия торнада в американската история. Най-малко 74 души са загинали в този щат следствие природната стихия. Жертвите в други щати, пострадали от торнада са поне 14.

Броят на загиналите в Кентъки се очаква да се покачи, според губернатора на щата Анди Бъшиър. Той заяви, че може да отнеме седмици, за да се разбере колко общо са загинали и какви са били щетите като цяло.

Спасителните и възстановителни работи продължават. Местни медии съобщават, че федерални агенции в западната част на Кентъки търсят оцелели, изграждат здравни центрове, разчистват пътища и снабдяват загубилите всичко с продукти. Оценката на властите е, че възстановяването може да отнеме години наред.

Президентът Байдън пое ангажимент да достави на засегнатите райони каквато помощ е необходима.

Междувременно говорител на предприятието за свещи в Мейфийлд, Кентъки, в което по време на стихията е имало над 100 души е заявил за Вашингтон Поуст, че осем от служителите са загинали, а 102-а са били спасени. Първоначално властите смятаха, че жертвите могат да се окажат много повече и сега приемат с оптимизъм новината, но тепърва предстои официална проверка за общия брой загинали в предприятието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Киреча

    5 1 Отговор
    Дано да помни, къде е Кентъки, че да не цъфне в щата на Киро ваксинатора, че я втасахме!
  • 2 Кую

    4 1 Отговор
    Нищо им няма на дебелите.