Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:11 6 906 38

Ето какъв подпис чака Русия от Путин

  • владимир путин-
  • подпис-
  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • донецка народна република-
  • днр

В подкрепа на решението гласуваха 351 депутати

Ето какъв подпис чака Русия от Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането до президента Владимир Путин на резолюция за признаване на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, предаде ТАСС.

В подкрепа на решението гласуваха 351 депутати при 16 "против" и един "въздържал се". Думата не подкрепи алтернативно предложение за изпращане на текста на резолюцията в руското министерство на външните работи за провеждането на консултации. Резолюцията ще бъде подписана незабавно и изпратена на президента Путин, заяви председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин. Предложението да се поиска от руския държавен глава да признае отцепилите се територии беше лансирано за пръв път от депутати на 19 януари, но отне седмици, докато влезе в дневния ред на парламента.

Признаване на двата региона би било сериозна крачка, която на практика би сложила край на Минския мирен процес за Източна Украйна, с който Русия казва, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще иска да предприеме подобна стъпка. Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти, че руският президент понякога се отнася с хумор към съобщенията, посочващи дати за евентуално планирано от Русия нападение срещу Украйна. Песков отбеляза, че е невъзможно човек да се отнася с разбиране към такова "маниакално информационно безумие". "Трудно е да се отнасяш с разбиране към това. Понякога (Путин) даже се шегува - иска да узнае не е ли публикувано някъде точното време, часът на започване на войната", допълни говорителят на Кремъл. "Защото, наистина, не е възможно да се посрещне с разбиране подобно фактически понякога вече просто маниакално информационно безумие, каквото е налице в тази връзка", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анка Картечарката

    22 97 Отговор
    Поредната провокация от страна на Русия спрямо Украйна.Лъжите на Кремъл нямат край.

    Коментиран от #5

  • 3 Господар

    24 93 Отговор
    Путин подви опашка май. Щв козирува на Запада и САЩ или ще у ре от глад милия. Все ги гледаме как громят врагове и се борят със Запада и все Запада богатее а Русия по-бедна става. От 1944 ги чакаме да спасят света от САЩ а те все фалират и губят и си късат ризите. Лилипутя ще се усети и ще подложи коляно на САЩ ако иска да се спаси от гладните руснаци.

    Коментиран от #31

  • 4 Иван Грозни

    69 12 Отговор
    Па тя цяла Украина се е самопровъзгласила се, при тате и дедо нямаше такава държава

    Коментиран от #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами ДА слуша високоговорителите

    5 41 Отговор
    НА площада пред кремъл....ГОВОРИ РАДИО МОСКВА.....те си знаят☝
  • 7 Минск

    69 7 Отговор
    Прочетете Минските съглашения и вижте кои точки са изпълнени - само първите три за прекратяване на огъня. Останалите Украйна не е изпълнила.
  • 8 momo

    66 6 Отговор
    От тук нататък става ясно, че ДНР и ЛНР няма да бъдат нападнати. Украинците сами си причиняват разпада на държавата. Този закон подтиква и останалите региони, в които пронационалистите са в малцинство, да поискат отделяне.
  • 9 Тошо

    70 8 Отговор
    СЕГА АКО УКРАЙНА НАПАДНЕ ТЕЗИ РЕГИОНИ ЩЕ СЕ СЧИТА ЗА НАПАДЕНИЕ НА РУСИЯ И ПОЗНАЙТЕ КАКВО СЛЕДВА.
  • 10 Варна

    35 18 Отговор
    Скоро самопровъзгласилата се Варненска руска народна республика ще влезе в състава на РФ.

    Коментиран от #15, #20, #24

  • 11 Бодак

    47 5 Отговор
    "Понякога (Путин) даже се шегува - иска да узнае не е ли публикувано някъде точното време, часът на започване на войната", допълни говорителят на Кремъл. "Защото, наистина, не е възможно да се посрещне с разбиране подобно фактически понякога вече просто маниакално информационно безумие"

    Не е за шега - това може да са дати на САЩско-британска правокация с Окрайнински ръце. И после медийните духалки да раздухат вина на руснаците
  • 12 kkk

    53 7 Отговор
    Честито на всички, начело с клоуна Зе- не искахте с добро, сега ще е по-болезнено. Признаването на ЛДНР за независими държави от Русия е уж дреболия, но това ще доведе до един бърз референдум в новите държави за присъединяване към Русия и Вовата ще си разшири още границите. И без друго там 70% от населението е с руски паспорти, след като ги е признал за независими държави следва, че тамошните референдуми са сериозно нещо и щом хората искат ще им каже "Добро пожаловать в РФ"...

    Само се надявам в периода от "признаване" до "присъединяване към РФ" простите бандеровци да се объркат и да атакуват НЕЗАВИСИМИТЕ ДЪРЖАВИ С ПРЕОБЛАДАВАЩО НАСЕЛЕНИЕ ОТ РУСКИ ГРАЖДАНИ. Не просто руснаци по самоопределение, а с руски паспорти...

    Коментиран от #36

  • 13 Шахматист

    48 6 Отговор
    Путин е добър шахматист. Първо изправи на нокти целият свят, сега ще иска отстъпки като си вземе Донбас.
  • 14 Who you bol

    42 3 Отговор
    Да вземат да питат Бай дън за точния час... Ако знае изобщо на кой свят е
  • 15 kkk

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Само дето не е ясно дали ще е по-зле като руска република- ако не си забелязал за последните 20 години Варна буквално затъва и става все по-зле положението...

    Коментиран от #18, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Who you bol 2

    24 2 Отговор
    Дано си взема хапчетата Бай дън че не е шега паркинсона. При такива хубави старчески домове в Америка защо се мъчи
  • 18 Да може

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "kkk":

    и така да е, но защото е все още българска
  • 19 АУУУУУ

    6 46 Отговор
    ВИЕ ГИ ПРИЗНАВАТЕ .... А ОСТАНАЛИЯ СВЯТ....... ЯВНО САНКЦИИТЕ СА ВИ МАЛКО ...ЗНАЧИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОЩЕ........ ВЗЕХТЕ ДА СЕ МАХАТЕ ОТ ГРАНИЦАТА С УКРАЙНА .... И ЗА ДА НЕ ВИ СЕ СМЕЯТ ВСИЧКИ ...НОВО ДВАЙСЕТ ....НОООО ДОКОЛКОТО СТАНА ЯСНО САЩ СА ПРОДАЛИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ РУБЛИ КОИТО СА ИМАЛИ ......... СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СТАВА ИНТЕРЕСНО С ИНФЛАЦИЯТА В РУСИЯ....... ЗА ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА ДОЛАРА ОТ 35 РУБЛИ Е СТАНАЛ 78 РУБЛИ .......ГЛАД , ГЛАД ....ТОВА ВИ ЧАКА ГОЛЯМ ГЛАД ........

    Коментиран от #32, #35

  • 20 Хи хи хи

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    А късмет де:) ама не вярвам да ни споходи такъв късмет!
  • 21 Мухаа,хаа!

    26 2 Отговор
    Натам вървят нещата! А когато стане факт( а ще стане) шляхтите ще го преглътнат.Защото и те точат зъби за голямо ,пригранично парче от хохолско.Парче,което с радост,ще се" присъедини" през Референдум към тях.Рефендум и стават автоматично член на ЕС! ..Като не знаеш да лапаш с лъжицата,ще кусаш с дръжката и! А имаха потенциал да бъдат незаобиколим енергиен ,инфраструктурен,морски фактор не само в региона,но за цяла Европа.С 48 милиона население,и втора по големина територия в Европа след Русия,сега щяха да живеят царски.Житница на Европа,основен газов хъб( нямаше да има има нито Турски,нито СП-2.Те щяха да държат кранчето на 90% от ЕС

    Коментиран от #25

  • 22 Българин

    7 38 Отговор
    Русофилчета вие май наистина не разбирате, че признаването на бандитските републики от Русия е единствено в нейна вреда? Помислете малко преди да празнувате.
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    леко само претворете кранчето на газа и глейте сеит гуподин путин тия ще мръзнат и глад ще ги гони
  • 24 Гларус

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Ще ни пуснат газова тръба и ще вземаме транзитна такса от ЕСССР. И ще идват още повече рускини - да бъде!
  • 25 kkk

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мухаа,хаа!":

    Дай да го обясним по-простичко за либерастите:

    - всичко до Хмелницки отива (тоест се връща) към Полша.
    - ЛДНР отиват към РФ.
    - всичко под линията Харков-Одеса (включително Харков и Одеса) се цепят и стават автономна област
    - до 5г. след това автономната област минава към РФ и си запазва автономията.

    В крайна сметка Оср аина ще загуби около 60% от територията си за период от 5-6 години и там ще останат да мизерстват 7-8млн. човека от сегашните 40млн. А можеха наистина да си живеят царски за сметка на Русия и ЕС...
  • 26 Ъъъъ

    24 3 Отговор
    Русия спечели няколко милиарда набързо от цените. Ние да му мислим, а и цяла Европа
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "kkk":

    Защото беше гербаджийска:)) Разпродадоха я калинките:))
  • 29 Дивуй

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "!!!?":

    Да знаеш колко президента на САЩ им изтече времето при Путин?Сдващия едвам крета горкия.И на всички времето ни тече, даже и твоето.
  • 30 Факт

    9 1 Отговор
    САЩ останаха с празната Украинска тръба на газопровода Русия ЕС. Потока от север и юг ги заобиколи, а мераците им за безплатна военна база в Украйна или Крим отлетяха като прелетна птица.
    Остана им само истерията и шубето, че НАТО не иска да им пази задника...и разходите по пара-военни организации, които им обраха доларите и купищата оръжия, подарени да се бият с Руснаците.
  • 31 Хуйоо

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Господар":

    Аве, ти знаеш кой е лилипутин, а той изобщо не знае за съществуването ти
  • 32 мунчо

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "АУУУУУ":

    ЗАЩО ВСЕ РЕВЕМ НА ЧУЖД ГРОБ,А НЕ ПОГЛЕДНЕМ НАЩА КОЧИНА.ОСТАВЕТЕ РУСИЯ НА МИРА ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ. ДА ПОГЛЕДНЕМ СОБСТВЕНИЯ СИ ДВОР И ТОГАВА ДА ДАВАМЕ МНЕНИЯ ЗА ДРУГИТЕ.
  • 33 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Правилно. На практика Минския мирен процес не се състоя по вина на Украйна.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 В грешка си

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "АУУУУУ":

    Какъв глад, когато са първи износители на жито. Както спряха износа на азотни торове, Европа трябва да наторява с фекални води. Зеленчуците ще поскъпнат до небето. Ако спрат износа на титан за САЩ, след 6 месеца спира самолетостроенето в Боинг и не само. Да бъдем реалисти.
  • 36 Македонско девойче

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "kkk":

    ККК, ти просто си най-долна проба руски гъзолизач.Заминавай за Сибир.

    Коментиран от #38

  • 37 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Не виждам никаква ""Шега"" в изявлението на бай дън за 16.02.22г.Явно е,че той има няколко поставени командири на части във войските на украйна разположени около Донбас и Луганск!Във всеки момент той може да ги активира да направят провокация....Колкото и да не ми се иска ,но там ще има сблъсък ,защото и двете страни го желаят.....
  • 38 kkk

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Македонско девойче":

    Тцъ, аз съм просто МИЛИОНЕР станал такъв заради бизнесът ми в Русия. И няма да ходя в Сибир щото имам няколко имота у Русия-та- в Питер, в Москва, в Камчатка и в Карелия... Та къде точно да отида на почивка докато ти ровиш в казаните за да преживееш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания