Last news in Fakti

27 Февруари, 2022 18:50 634 1

Сто и десет сънародници тръгват от Одеса към България

  • одеса-
  • българи-
  • пътуват

ова заяви българският консул Светослав Иванов в Одеса

Сто и десет сънародници тръгват от Одеса към България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сто и десет български граждани ще потеглят от Одеса към България. Това заяви българският консул Светослав Иванов в Одеса по време на телефонна връзка със Ситуационния център на Външното ни министерство, сформиран за събитията в Украйна, съобщи NEWS.bg

По време на извънредния брифинг бе съобщено, че около 50 българи са блокирани в Москва заради затварянето на въздушното ни пространство за руски самолети и реципрочната мярка от страна на Русия.

Очаква се българското посолство в Москва да осигури настаняване на блокираните хора и да осигури извозването им по сухопътни пътища до близки страни.

Ситуацията в Киев е почти без промяна. Българските власти чакат безопасен коридор, който при промяна на комендантския час да се използва за евакуация на българите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Може ли по някакъв начин да им се помогне, на тях на украински семейства, на руски семейства, на всеки невинен, който бяга от тази лудост на Запада, Русия, Азор, Бандеровци и т.н?
Новини по държави: