Last news in Fakti

6 Април, 2022 07:51 1 620 15

САЩ с нови санкции срещу Руската федерация

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • нови-
  • финансови

Те ще засегнат представители на руското правителство и членове на техните семейства

САЩ с нови санкции срещу Руската федерация - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените щати и техни съюзници ще наложат нови санкции на руски представители и на финансови институции, обявиха от Белия дом. Те ще засегнат представители на руското правителство и членове на техните семейства, които притежават от Русия финансови институции и държавни предприятия.

Санкциите ще забранят инвестициите в Русия и ще имат за цел финансова, икономическа и технологична изолация на страната. Вашингтон обяви още, че ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ на стойност до 100 милиона долара.Европейската комисия предложи да бъде спрян вносът на петрол, дървен материал, цимент и въглища от Русия, както и пълна забрана на транзакциите с четири ключови банки. Руски кораби няма да могат да акостират на пристанищата на Евросъюза, съобщи Нова ТВ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истината

    10 27 Отговор
    Скоро Путин ще е на колене. Май ще има петролно ембарго, а това основно захранва бюджета на тази петро-държава. Приходите от газ са много по малко. Освен това скоро идва фалит на Русия, понеже няма да може да си плаща дълговете.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 пешо

    26 7 Отговор
    голем смех с тия санкций , краварите са жалки смешковци
  • 4 Да ама не!

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Мотора на Европа издъхна!
    Чули?
    Та не само инфлация и безработица и глад😉
    Нали се сещаш кои ще уволнят първо, СПЕЦИАЛИСТИТЕ от източна Европа!
  • 5 БПФ

    35 3 Отговор
    САЩ продължават да купуват руски петрол и торове - ама ЕС се отказва от всичко руско? Жaлките европудели политици не се ли усещат какво вършат? Те ще унищожат икономиката на ЕС !!! Онази, РЕАЛНАТА, а след нея ще се срине и секторът на услугите и всичко останало. А замислят ли се за личната си съдба? Вярват ли, че гражданите на собствените им държави ще търпят студ, глад, огромна безработица? В половината държави от ЕС вече има огромни протести, марио драги щяха да го разкъсат на улицата в Неапол... скоро никаква полиция и никакви пазванти-телохранители няма да ви спасят !!! Аз лично с кеф бих гледал на видеозаписи как озверелите от беднотия и студ европейци бeсят урсулата или я пречyкват с кaмъни !!! Макар че ако благодарение на нея бъде разпаднат тоя отвратителен либерaстки ЕС, паметник трябва да и се издигне !!!
  • 6 Зззз

    23 3 Отговор
    Еех ако можехте да наложите санкции за въздуха който дишат руснаците ! Много смрад от обора, много .
  • 7 путльр се прави на хитър

    6 10 Отговор
    Войната се води главно за източните райони,богати на полезни изкопаеми.
  • 8 глоги

    18 4 Отговор
    Вашингтон обяви още, че ще предостави на Украйна допълнителна военна помощ на стойност до 100 милиона долара. А НА БЪЛГАРИЯ ЕДИН ДОЛАР НЕ ДАВАТ ТИЯ СМЕТКАДЖИИ!
  • 9 Въй

    15 2 Отговор
    Америте само санкции знаят. На тях никой санкции не им налага. За Япония,Виетнам,Ирак,Сирия,за Афганистан поне,ИТ.Н.
  • 10 😄😄😄

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Подземното хранилище "Реден" (Rheden), едно от най-големите в Европа и най-голямо в Германия, е спряло от 1 април впръскването и извличането на газ. Това сочат данните на "Газ инфрастръкчър Юръп" (Gas Infrastructure Europe - GIE), цитирани от ТАСС и БТА.
    Хранилището, което е с мощност 4,2 милиарда кубични метра, е преустановило дейност от началото на април, като дотогава е работило активно и в двете направления. В момента то е запълнено на едва 0,51 на сто.

    Оператор на газовото хранилище е германската компания "Астора" (Astora), която е дъщерна на "Газпром Германия" (Gazprom Germania) която спря дейността си в Германия!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Целта са ресурсите на Русия

    16 2 Отговор
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
    …...
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (нед
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нецензурно

    7 1 Отговор
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (недемократично някак) на някаква руска територия – черна несправедливост, която обижда и огорчава чувствителния Запад. За да поправи тази въпиеща несправедливост, Западът хвърля всичките си усилия да превърне Русия в геополитически пигмей, в икономически просяк, да я изтласка в азиатските глъбини, а най-добре – да я натика в Ледовития океан. Да не пречи.
    100 години Западът не промени своята ръждясала тактика и стратегия.
    100 години настъпва една и съща мотика.
  • 15 Плашимир

    1 0 Отговор
    Гледа ми се кеч. Мач м/у Мустфата и Митрофанова.
    Залагам на Олга ,че изглежда по яка. Херо някак си по лигава ми иде.