Тема: Украйна

10 Април, 2022 05:14 2 878 40

Борис Джонсън в Киев: Репутацията на Путин е напълно опетнена

  • украйна-
  • среща-
  • володимир зеленски-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Британският премиер се срещна с президента на Украйна

Борис Джонсън в Киев: Репутацията на Путин е напълно опетнена - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън е провел разговори в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, съобщиха от Даунинг стрийт. Борис Джонсън отдавна се кани да посети Киев, но новината за срещата с Володимир Зеленски изненада всички, предаде БНР.

От Даунинг стрийт заявиха, че това посещение е в знак на солидарност с Украйна. Целта на Джонсън е да запознае Зеленски с нов пакет от финансова и военна помощ, допълниха от неговата канцелария.

В Киев британският премиер е обещал Лондон и неговите партньори да окажат такава подкрепа на Украйна, че „страната никога повече да не бъде нападната и застрашена“.

Това става ден след като британският премиер оповести оръжейна пратка за 100 милиона паунда по повод ракетното нападение на гарата в Краматорск.

Джонсън е обещал Лондон да осигури на Украйна 120 бронирани машини и нови противокорабни ракетни системи - допълнително към обявената вчера военна помощ от висок клас на стойност 100 милиона паунда.

За украинската икономика Великобритания вече задели 770 милиона паунда.

В Киев британският премиер похвали украинския народ за неговата храброст срещу руските агресори. „През последните седмици светът откри нови герои и всички те са от народа на Украйна“, изтъкна Джонсън.

Той каза още, че откриването на трупове на цивилни в украинските градове напълно е опетнило репутацията на руския президент Владимир Путин.

Заместник-ръководителят на украинската президентска служба Андрий Сибиха написа във „Фейсбук“: „Великобритания е лидер в отбранителната подкрепа за Украйна. Лидер в антивоенната коалиция. Лидер в санкциите срещу руския агресор“.

Украинското министерство на отбраната пък призова светът „да бъде смел като Борис Джонсън“.

Вестник „Гардиън“ пише, че при положение, че няма полети до Киев, Джонсън вероятно е пристигнал там от Полша с автомобил, изминавайки 600 километра и минавайки през град Лвов.

Изданието допълва, че британският премиер е много популярна фигура в Украйна след доставките на противотанкови ракети за украинската армия.

Подобно пътуване до Киев вече направиха в петък председателят на Европейската комисия Урсула фон де Лайен и върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел.

По-рано вчера Володимир Зеленски се срещна с австрийския канцлер Карл Нехамер в Киев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рекламния агент на часовниците Ку Ку

    66 17 Отговор
    Борисчо , кой те е излъгал , че ставаш за каквото и да е било ? !
  • 2 Хахаха..

    55 15 Отговор
    На пръв поглед - две шматки.На втори - Ромео и Жулиета от SS-Waffen.На трети - абе що не си спретнат една нацистка сватба и да поканят Джоузеф за кум?
  • 3 КараКольов

    52 12 Отговор
    Няма ли кой да му купи или подари гребен, на беловласото изо
  • 4 Рошко

    50 9 Отговор
    Отишъл да му благодари за 40000 шофьори на камиони и евтино олио
  • 5 така ли

    38 4 Отговор
    бе Перушан перко....
  • 6 Плюс-минус

    48 6 Отговор
    От векове западни държави ненавиждат Русия. Защо ли?

    Коментиран от #7, #25

  • 7 русиа скоро е джудже

    17 36 Отговор

    До коментар #6 от "Плюс-минус":

    С Китайски надзирател

    Коментиран от #8

  • 8 Ами да

    7 29 Отговор

    До коментар #7 от "русиа скоро е джудже":

    Като няма какво да яде.Демек държава със слаба репутация
  • 9 лошо че психиатрите

    37 8 Отговор
    не му помагат на тоя човек
  • 10 Тоя само ковид може да му донесе

    30 11 Отговор
    СЛАВА на РОСИЯ СЛАВА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    25 6 Отговор
    "Борис Джонсън в Киев: Репутацията на Путин е напълно опетнена"
    Това е невероятна нагглост! Човекът без чисто място по репутацията си говори за репутация!? Тук няма какво да се коментира!
  • 17 Znam

    22 5 Отговор
    Нагли, безочливи същества. Спрете да публикувате тези мекерета. До гуша ми дойде този западен фарс. България над всичко, само БГ интерес в полза на народа и родината, както направиха в Унгария. И за ръка с дядо Иван.

    Коментиран от #39

  • 18 9689

    15 4 Отговор
    На снимката клоун и рошльо.
  • 19 Бай Минас

    14 4 Отговор
    Срещнали се двама клоуни и обсъдили Директора на Цирка, понеже си нямали друга работа...
  • 20 мдааа тоя да се благодари на Путин

    18 3 Отговор
    Ама тоя пезевенк нали беше опетнен и трябваше да бъде уволнен... той май беше спасен в случая от ПУТИН и трябва да му благодари!!!

    Коментиран от #40

  • 21 Русия трябва да умре 2

    25 4 Отговор
    Западът обича Русия. Искрено! Особено – нейната безкрайност, нейните гори, реки, жито, нефт, газ, въглища, уран, никел, олово, цинк, волфрам, желязна руда, злато, сребро, платина, скъпоценни камъни… А цялото това богатство се намира (недемократично някак) на някаква руска територия – черна несправедливост, която обижда и огорчава чувствителния Запад. За да поправи тази въпиеща несправедливост, Западът хвърля всичките си усилия да превърне Русия в геополитически пигмей, в икономически просяк, да я изтласка в азиатските глъбини, а най-добре – да я натика в Ледовития океан. Да не пречи.
    100 години Западът не промени своята ръждясала тактика и стратегия.
    100 години настъпва една и съща мотика.

    Коментиран от #29

  • 22 Борисчо, а твоята винаги е била

    9 1 Отговор
    Катастрофална
  • 23 Русия трябва да умре

    18 3 Отговор
    РУСИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ! ХРОНОЛОГИЯ НА ЕДНА 100 ГОДИШНА ВОЙНА.....
    В. Дърева
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
  • 24 КРАЛСКИ ДВОРЕЦ В ЕС ЩЕ Е УНИЩОЖЕН

    14 2 Отговор
    EС И САЩ СЪЗДАДОХА И СЕГА ПОДКРЕПЯТ НЕОФАШИСТИТЕ. ЗЕЛЕНСКИ ,БАНДЕРА,АЗОВ,ДЕСЕН СЕКТОР СА ТЯХНО СЪЗДАНИЕ, ЕДИНСТВЕНО НАСОЧЕНО СРЕЩУ РУСИЯ. КАКВО ВИ КАЗАХА РУСНАЦИТЕ- СЛЕДВАЩАТА ВОЙНА НЯМА ДА Е НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ. НАСТРАДАМУС ПЪК КАЗВА ЧЕ СЛЕДВАТ АЛБИОНА И ФРАНЦИЯ,ЕДИН ОТ ТЯХ. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ПОМАГАЧИ НА ФАШИЗМА!!!!! КРАЛСКИ ДВОРЕЦ В ЕВРОПА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН ОТ БОЖИЯ ГНЯВ!
  • 25 Сър Пичук

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Плюс-минус":

    В политиката няма вечни приятели или вечни врагове, има вечни интереси. Когато интересите съвпадат, ЗАПАДНИ държави са действали заедно, например срещу хитлерофашистката коалиция през ВСВ. Когато е имало сблъсък на интереси, е имало неприятелски действия. Добрите политици решават противоречията с преговори и политически решения, а слабите - с войни!
  • 26 Наждак

    10 2 Отговор
    Краставите магарета през девет планини се надушват . Това си е вековна серия производство по матрица " Война и власт - целта оправдава средствата ". Тези и други от Запада зомбираха милиони по света и с техните грехове ще погубят и нашия народ ! Това трябва да спре ! Асамблея " Знаме на мира " трябваше да възпита уважение , равни права ... Колко ли от първите деца - участници сега са поклонници на парите , службогонството , властта , насилието ! Това е позор за уж развитото , цивилизовано човешко същество .

    Коментиран от #27

  • 27 МАЙДАНА КИЕВ

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Наждак":

    КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ОТДАВНА СА СЕ НАДУШИЛИ, МНОГО ОТДАВНА.
  • 28 Мир чрез наливане на оръжие

    10 0 Отговор
    Абе оставете го Путин... Путин е велика личност.... налегайте повече на доставката на оръжие, там ви е силата така ще се реши мира... както това е политиката на нашите братя янки... те няма държава където да не са били и са умиротворявали по тоя начин само с хуманитарни оръжия като атомни бомби в Япония, БОВ във Виетнам, обеднен уран в Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и къде ли не и са ползвани какви ли не други благородни средства за масово унищожаване по целия свят!!!!
    А това в случая като тъпчеш укрите с оръжия е все едно да гасиш огън с бензин, да се скараш с жена си и съседа да ти даде нож да се разберете и помирите. Психопати!!! Тези, които ни пускат тези статии също не са в час с главния мозък и целят да настроят обществото там да има още кръвопролития.
    Безбожници!!!
  • 29 Е да де,

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Русия трябва да умре 2":

    Тва дето го има в Сибир,има го и в Африка и в Америка латинската,има го навсякъде по планетата,нъл тъй.Ти ся кво искаш?Rусия да ти даде тва,дето го изброи на тебе ли?Нет,на тебе не,ама на Китай ще го даде,иначе Китай ще им го отнеме.Как?Ти го каза- с мани,демек без пари

    Коментиран от #30

  • 30 Мани

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Е да де,":

    Да се чете юани.Мноо хубави кинти,само дето с ниска стойност.Някога руснаците намерили платината и насекли монетите си и дорде се усетят и платинените монети ги изкупили англичанав и галанцав и сега пак така става с китайцев и китайските юани.
  • 31 Борис Джонсън

    1 7 Отговор
    Репутацията на кремалският отровител никога не е била неопетнена.
  • 32 Кокса

    3 1 Отговор
    Абе боре пиййни едно вино и вземи един меч и изтанцуваъ един танц, като онзи дето го изигра като си правите тайни събирания когато беше забранил на хората да излизат от вкъщи през времето когато върлувала онзи смъртоносен вирус сещаш се кой Боре.Та така заеми се със това което умееш а това кой си е опетнил името не го мисли.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Точно така се прави, посещението се пази в тайна до последния момент, а не като наш Киро...да се "изтропа на метено", та всички да разберат какви велики военни разузнавачи сме изпратили в Мариопол.
  • 34 Гост

    3 1 Отговор
    След като се срещнаха двата клоуна, имаше ли представление? Могат да се срещнат с Путин в Большой театър - те на сцената, Путин в публиката - да ръкопляска или освирква! Според смешките им.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Левски

    1 1 Отговор
    Аз мислех, че Путин е военно престъпник, тиранин , ЛУД, а пък той бил само с опетнена репутация! Хахахахахаах
  • 37 Левски

    0 2 Отговор
    Оная Дърта КРАНТА кралицата няма ЮРИСДИКЦИЯ на ИЗТОК ОТ КИЕВ!!!
  • 38 Минчо

    0 0 Отговор
    Третия глупак падна от стълбата на самолета и са двамата глупаци които се здрависват и се смеят а ние плащаме заради такива тикви
  • 39 Минчо

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Znam":

    Всички вече разбраха кой е виновника за войната и кой е простак а Путин нарочно се бави за да може който нее разбрал да разбере
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: