Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Април, 2022 09:47 43 699 154

Германия може да разруши съюза на Западните държави срещу Русия

  • германия-
  • съюз-
  • алианс-
  • русия-
  • украйна

Берлин няма да може да наложи ембарго върху доставките на руски газ без сериозни последици за собствената си икономика

Германия може да разруши съюза на Западните държави срещу Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Позицията на Германия спрямо Русия може да разруши съюза на западните държави, които наложиха санкции срещу Москва на фона на специална операция в Украйна. „Берлин няма да може да наложи ембарго върху доставките на руски газ без сериозни последици за собствената си икономика, както направиха САЩ и Великобритания. Правителството на канцлера Олаф Шолц бави топката и не може да вземе решение в момента на оттегляне от енергийните договори с Москва. Поради колебанието на германските власти съюзниците, особено Полша, Литва, Латвия и Естония, засилват натиска върху страната. Това води до отслабване на „единния антируски фронт“, пише в своя статия колумнистът на Telegraph Кийт Андрюс.

Позицията на Германия може да се разбере, като разгледаме цифрите, казва Андрюс: 55% от газа за германската икономика идва от Русия. По-високите цени на горивата вече повишиха индекса на производствените цени с 30%. Сметките за ток също са нараснали с 40% спрямо миналата година и се очаква да се повишат допълнително. Германски експерти предупреждават, че пълното ембарго върху руските суровини ще провокира мащабна рецесия в държавата. „Именно по този въпрос линиите на разломи се задълбочават: Германия е подложена на натиск да взема решения, които не само ще навредят, но в крайна сметка ще осакатят нейната икономика“, твърди авторът.

Още новини от Украйна

Според него, разпадането на западния съюз не е далеч, тъй като Берлин отказва да постигне консенсус със съюзниците по отношение на това как да взаимодейства с Москва.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 276 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 англо саксия вън

    563 51 Отговор
    Англо-сакския съюз на империалистите и подпалвачи на войни САЩ и Британия, хвърля Европа в икономически колапс, а с провокациите срещу Русия - и в риск от ядрено унищожение. Превръщат Европа в Африка. Принасят я в жертва, тъй нужна им за да се спасят те.

    Коментиран от #6, #110

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дъ Крава 🐄

    637 63 Отговор
    Сега видяхте ли коя е най-голямата държава в света. Цял свят не можете да я бутнете и всички сте зависими от нея и ще и се молите накрая.

    Коментиран от #9, #37

  • 4 мучо

    404 43 Отговор
    пак ще развеят бялото знаме над райхстага....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Западните държи

    330 38 Отговор

    До коментар #1 от "англо саксия вън":

    ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖИ ОПРАВИ СИ ЗАГЛАВИЕТО МА!СВЪРШИ СЕ С УКРАЙНАТА ВИ И ЗАПАДА ВИ ЕВРОТО ОТИДЕ У РЯКАТА НАЙГРАХТЕ СЕ САМО СМЕШНАТА ВИ ПРОПАГАНДА ОЩЕ БЪЛВА ЛЪЖИ!
  • 7 Знайко

    403 21 Отговор
    Над 400 000 цивилни са загинали във войната на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства срещу Йемен с пряката помощ на САЩ. И йеменците продължават да бъдат убивани всеки ден

    Коментиран от #13, #49, #142, #149

  • 8 историята се повтаря

    310 19 Отговор
    Тези ще си докарат нов Хитлер на власт. Като си унищожат индустрията и икономиката, определено на власт няма да дойдат отново либерали. Кой знае, някой младеж с мустачки вече може да държи пламенни речи в някоя немска бирария.

    Коментиран от #28

  • 9 Мдааа

    57 439 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Крава 🐄":

    И за това Европа не трябва да оставя Украйна на Русия, защото след това ще е още по-зависима! За това Европа трябва да се бори докрай за Украйна!

    Коментиран от #24, #82

  • 10 Сесесере

    147 31 Отговор
    Германия и Русия са били винаги в съюз като почнем от пакта Рибентроп Молотов когато нападат Полша от двете страни без причина .....
  • 11 сороснерес

    375 31 Отговор
    просто питам.. а трябва ли целият свят да фалира заради едно Зелено напушено недразумение...Не че той решава нещо..Може би точно такава позиция на Германия..ще спаси живота на украинци...По-бърза победа за Русия и капитулация..друго е лъжа...или война до последния украинец..Още малко и 10млн украинци. ще са извън укропия.в Европейски държави...а останалите по мъзите..кой ще воюва след Донбас..където ще ликвидират цялата укропска армия..Оръжие ще има..но няма кой да го използва..Много е стресиращо когато над главите ви хвърчат ракети а ти само ги гледаш да не ти паднат върху тиквата ти..

    Коментиран от #18

  • 12 Кочо

    358 20 Отговор
    Този съюз е самоубийствен, да го разруши! Европа в момента си прави хапакири заради интересите на глобалния финансов капитал от САЩ! Това е краят на Европа!
  • 13 ДеСе Бе

    266 9 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Да, ама там Русия не участва, затова западните пропагандни медии и тукашните атлантици не се обаждат.
    Ако Русия и там се намеси, тукак си ще се окаже виновна за смъртта на не знам си колко хиляди йеменци, а тук ще преименуват улица на "децата на Йемен"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 пейо

    268 8 Отговор
    Всяка страна сама даси слага санкции и да се приключва. Франция си взема газ от други места, затова се напъва толкова да се спира газта. Полша си ползва собствени находища на въглища затова иска спиране на доставките на въглища. Всеки си мисли за него си, а другите кучета ги яли.
  • 16 СССРБарета

    317 17 Отговор
    САЩ и Великобритания лъжат че са наложили ембарго на руския петрол! Напротив увеличили са доставките от Русия с 41 процента! Дори сестра ми която живее в САЩ от 16 години каза че по тяхната телевизия с успокоили населението че вкарват екстра количество от Русия за да намалят цените! На англосаксонците не може да се вярва Това е стар закон от хитлерово време
  • 17 Левски

    306 13 Отговор
    САЩ искат просто да разрушат Европа икономически! Това ще бъде истинската световна война която и ми трябва за да нулират огромния си дълг който не могат да покрият!
  • 18 Мнее

    31 318 Отговор

    До коментар #11 от "сороснерес":

    При победа за Русия, светът ще стане още по-зависим от Русия. Това не трябва да става! Това ще засили диктатурата!
  • 19 ХА ХА ХА

    264 19 Отговор
    НИЩО БЕ ШОЛЦ , НАПРАВЕТЕ ЕМБАРГОТО НА РУСИЯ , МАКАР , ЧЕ ВИЕ ЩЕ ФАЛИРАТЕ КАТО ДЪРЖАВА !
    ПЪК И НАЛИ ТОВА ИСКАТ КРАВАРИТЕ , ДА ВИ ПРОДАВАТ ВТЕЧНЕН ГАЗ , АМА НА ПЕТОРНИ ЦЕНИ !!!!!
  • 20 Комон Сенс

    155 11 Отговор
    Германия хвърли два патока в канала, въпреки че й струваха 20 години дипломация и попълзновения плюс милиарди евро инвестиции.
    Добр ее да не пресилваме нещата. Защото скоро германците мога тда си кажат "каквото и да направим все не е достатъчно". И какво ще правите с 80 млн възпалени германци?
    Апропо, 30 млн възпалени французи утре могат да гласуват за Льо Пен по случай Великден. И дори Макрон да спечели, вторият мандат ще ходи на панички, защото вълната льппен много бавно но много последователно расте.....

    Освен ако целта не е да се разпадне ЕС и тогава дасе сбъдне ония пророчески виц от навечерието на нашето и румънското членоство. Цитрирам по памет:

    2025г (тогава беше към 2005) Българският председател на ЕК заедно с македонските и албанските си колеги обсъдиха напускането на Германия и Франция.....
  • 21 Браво Германия

    182 17 Отговор
    Силни сте без краварите.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Директно:

    162 11 Отговор

    До коментар #5 от "Памет":

    БРАВО! Право в десетката!
  • 24 Докрай

    124 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааа":

    Ходи ти там се бори. Що буташ другите.

    Коментиран от #99

  • 25 САЩ

    131 8 Отговор
    Ще се сетят от къде изгрява слънцето....
  • 26 Добро утро

    174 10 Отговор
    Събирайте РУБЛИ събирайте
    Мале мале 🤭🤭🤭🤭🤭🤭Пасси да се хване за памперса на дядо Байдън😀😀😀😀😀😀😀
  • 27 един от стадото

    103 3 Отговор
    всеки може да се върне и да направи справка пак, какво съдържат санкциите и какво е разрешено за търговия с Русия. Учудващо втората част колко е по дълга от първата. Последната му актуализация е след инвазията в Украйна
  • 28 Немски говорящ

    144 9 Отговор

    До коментар #8 от "историята се повтаря":

    Германците гледат само краварска пропагнда. Медиите са евроатлънтически. И е забранено да се държат речи в бирарии. Там са много манипулирани зелени.
    "Да мръзнем срещу Путин" напълно изпрани мозъци. Дано Шолц издържи... Външната министърка Бербок е зелена и иска война за краварите

    Коментиран от #45, #85

  • 29 Милено, пишеш неподготвена

    176 8 Отговор
    САЩ обяви че спира вноса на нефт, но го увеличи с 45%. Така че не гледай какво казват а гледай какво правят. Нещо като договора на хартия с нашите самолети. Има срокове ама кога стане. Чакайте.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Това е така

    25 87 Отговор

    До коментар #5 от "Памет":

    Но нека не забравяме кой разруши СИВ, Варшавския договор и соцлагера и ни остави да се оправяме както можем - СССР. Ако не бяхме станали щатски подлоги може би приятелите ни от НАТО щяха да ни бомбардират както Сърбия под погледа на алкохолика Елцин?? Това е и сега големият проблем на Русия - кой ще дойде след Путин?

    Коментиран от #92, #139

  • 32 Rafa3l

    13 111 Отговор

    До коментар #29 от "Милено, пишеш неподготвена":

    Увеличи на кукуво лято, вие сте жалки крепостници, искате и европа да направите роби като вас но ние няма да позволим това да стане ние създадохме ЕС няма да позволем на крепостници като вас да имат влияние над нас

    Коментиран от #74, #134, #148

  • 33 zZ Buzzz

    152 8 Отговор
    Германия днес се съгласи да плаща за газа в рубли, а не само Германия целият ЕС.
  • 34 Факт

    152 4 Отговор
    Ама вярно мислех германците че са схванали играта на САЩ. А именно че санкциите ще навредят на Европа като цяло ще я разединят и подчинят тотално на САЩ икономически военно и политически . Тази война между Русия и САЩ е за господство на никой не му пука за Украйна и народа и те просто са материала който се използва това е . определено Америка не искасилна независима Европа и успява за сега да го направи
  • 35 релса

    93 9 Отговор
    Финасовите институции на държавите, които сега най-яростно заклеймяват РФ, ще са първи на опашките пред клиринговите къщи, когато след еди-колко-си време се вдигнат суровинните санкции.
  • 36 рашист

    13 91 Отговор
    Не случайно Германия и русия бяха в съюз, когато нападнаха Полша 1939 г., агресора си остава агресор.

    Коментиран от #80

  • 37 Рашка е в колапс

    27 174 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Крава 🐄":

    Русия е буквално една мижитурка.Това ,че краде природен ресурс и го препродава ,не я прави велика или нещо подобно.Русия е държава мижитурка без никакви възможности.Русия не произвежда нищо и не изнася нищо освен крадени от природата ресурси.Това е държава джудже с възможности на джудже.Рускя е зависима от запада,а не обратното.Каквото каже САЩ и Европа ,това ще прави Русия ,ако не я чака глад ,изолация,фалит и разпад

    Коментиран от #39, #64, #145, #150

  • 38 Както фалира комунизЪма...

    19 107 Отговор
    Също като С€В, така ще фалира и РФ... просто логиката да си сам срещу целия свят...

    Коментиран от #46

  • 39 Ресурсна държава...

    10 81 Отговор

    До коментар #37 от "Рашка е в колапс":

    Скапва майката природа...
  • 40 Я да видим...

    20 91 Отговор

    До коментар #5 от "Памет":

    Нека да сравним обаче състоянието и инфраструктурата на България след ВСВ, която е запазена почти каквато е била преди войната, със състоянието на коя да е страна в Европа. Нямаше голяма европейска държава, която да не беше срината и да започне да възстановява всичко почти от нула. И като си дадем сметка за това, да направим сравнение къде отиде запада и къде държавите обвързани с Русия. Разликата все още е очевАдна!

    Коментиран от #55

  • 41 Чук и Гек

    25 7 Отговор
    Германия, Русия и Турция са историческите приятели на България! За вас най щастливо е те да са в добри отношения и тогава се стига до връщане на Добруджа, Беломорието и Македония! Хайнц Гудериан превзе Брест, съгласно разбирателството го предаде на генерал Кривошейн, направиха един парад и сетне се скараха и Германия вече много трудно превзе Брестката крепост и на вниманието на армията на Русия в Мариупол и другаде - пусна една 5 тона бомба и превзе крепостта през 1941 година.
  • 42 MGewehr

    94 5 Отговор
    Германия от 1945г. си остава военно и икономически окупирана територия на САЩ и нищо не може разруши a само американците могат да я разрушат!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЕВРОНЮЗ

    56 6 Отговор

    До коментар #28 от "Немски говорящ":

    О, ами че подобни лозунги бълва и Марио Драги на италианците.....,, ИЗБИРАЙТЕ МИР ИЛИ ВКЛЮЧЕН КЛИМАТИК "" 😭😭😭
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Руският фашизъм

    8 54 Отговор
    и германският икономически милитаризъм плеснаха с ръце и пак се прегръщат.
  • 49 Оня с коня

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Е и ко?
  • 50 стария моряк

    30 3 Отговор
    Да го разрушава докато е време , ако не иска терминалите в пристанищата да изглеждат по този начин!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Wew

    30 3 Отговор
    Деннизз Жамбузов сигурно мре от яд.
  • 53 Антон

    67 3 Отговор
    Само отбелязвам, ес се е съгласила дс плаща руския газ в рубли.
    V
    Z
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Хммм

    102 14 Отговор

    До коментар #40 от "Я да видим...":

    След 1945 г. руснаците електрифицират България-до тогава България е била на газеничета. Построяват АЕЦ, построяват над 700 завода и пр. Т.е.България става индустриална държава. Българската икономика се нарежда на едно от първите места в Европа-4-та икономика сме били в Европа! Керпичените къщурки на българите се заменят с масивни къщи!
    А Запада..... отиването му се дължи на това, че източване ресурсите на цял един континент и живееше на гърба на ограбени те народи от този континент. Или както казва един от Ротшилдите.... Че богатствата у Франция се дължат на ограбването на Африка. Африка беше златната банкова сметка на Франция и останалите Западни страни, казва той!
    Освен кражбите на ресурсите доведоха света до такава дългова криза, че в момента всички виждаме какво става. И това е само началото..... Никой вече не може да прогнозира какво ще се случи занапред.... И всичко това благодарение на Западния свят....
    Затова Китай и Русия се отделят.... бъди сигурен, че ще дръпнат и Източна Европа, която няма никаква вина за сегашното състояние на света....

    Коментиран от #70

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Меркел

    50 8 Отговор
    Колкото и да въртят и сучат, улавият Шлюц и оная зелената Гъзбрък ще дойдат на моето! Защото просто друго НЯМА!
  • 58 Има,има...

    75 7 Отговор
    Бедност, студ и регрес под хамерикански диктат!
  • 59 Така трябва

    47 2 Отговор
    Бийте шута на дъртака.
  • 60 Фелдмаршал сър Крейгбанк

    10 53 Отговор
    Рузвелт и Чърчил подписват атлантическата Харта на една лодка в отрито море и спасяват Русия и света от чучелото хитлер
  • 61 Ники

    101 13 Отговор
    БЕЗ РУСИЯ ВСИЧКО ЩЕ Е В КОЛАПС ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА КОЯТО ИМА ВСИЧКИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА А НАШ ГАНЮ ТРЪГВА СРЕЩУ НЕЯ УЖАС.

    Коментиран от #98

  • 62 А50

    57 7 Отговор
    Какъв западен съюз те си крадяха пратките с маски и тоалетна хартия
  • 63 111111

    8 62 Отговор
    Прогнилата расия я изритаха от Г20
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ????

    74 8 Отговор
    Васална Европа я чака зима на студ инфлация ,може и бунтове,но важно е да слушаме такива като ДСБ,Менчето Поптодорова,Мони Атлантика- постоянно плюещ България и изгаврил се с герба,и други,които са на хранилка,продали се ,и обслужващи чужди интереси!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 хахуха

    13 4 Отговор

    До коментар #47 от "SMan":

    не ти се отдава мисленето ходи на строежа ,,,,
  • 68 сирене

    52 5 Отговор
    То един съюз братче 🤣 ФАЩ, Мажоретката от Острова, Литва и Полша...
  • 69 Ей батАл

    17 3 Отговор

    До коментар #47 от "SMan":

    Като си емоционално нестабилен, пий си хапчетата и остави размишленията на по-интелигентните.. Научил се да пише нашия и край, всичко знае..

    Коментиран от #72

  • 70 стоян

    11 33 Отговор

    До коментар #55 от "Хммм":

    До 55 ком -другар -тия глупости дет си писал може на маса със путинофили -кумунистите и в Гърция ли направиха електрификация и в Турция ли -мислете с тия глави бе

    Коментиран от #133

  • 71 ???

    62 6 Отговор
    Краварите,ще продължават да търгуват с Русия и да препродават,на двойни и тройни цени на Евро либералчетата! След 2-3 години ще разберете цялата истина за Украйна,но ще бъде късно! Важно е че генерала лично ще ескортира военната помощ за Укрите! Ех Българии страдална...
  • 72 SMan

    15 6 Отговор

    До коментар #69 от "Ей батАл":

    Не, за разлика от теб първо се научих да чета!
    Ама ти си занеш: Чукча писатель, чукча не читатель.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Смешен си

    28 1 Отговор

    До коментар #32 от "Rafa3l":

    Е англетата ако беше хубаво, щеше ли да избяга с 200? А за вноса чети а не се репчи като г е й. П. П:Е за някой държави е хубав с три пъти по-голями помощи за сел. с-во. малки лихви по заемите, разрешение за газопроводи, изплащане на свръхзаеми, взимане на евтиния ток за износ размахва е на пръстче при търсене на справедливост от по-малките държави и т. н
  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 12 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.
    =

    Коментиран от #104, #105

  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 12 Отговор
    Ядосахте Мечката , излезе от бърлогата и сега ловува , всичкото западно помияр се скрило , лае и трепери , браво , много умно , тепърва ще ви изчезват много неща , самолети , гориво , храна , ток , отопление , свиквайте да не сте я дразнили и не си вадете пушките да я стреляте , че само ще я раните , ще ви откъсне главите и ще ви завре пушката там дето слънце не огрява
  • 77 Тома

    52 4 Отговор
    Германците са сърбали попарата на руснаците през войната и сега са поумнели
  • 78 От страни

    52 4 Отговор
    Ако имат поне малко мозък ще го направят. Щото това е война срещу Европа и Русия а не срещу Русия. Колко по бързо го разберат толкоз по добре. Ама нада ли ще стане нещо добро. Краварите ще натиснат и Шолц ще клекне.
  • 79 ХАН КРУМ

    47 4 Отговор
    Чети просто Киро !Има и друга позиция, освен да си се хванал за палците на краката и да се предлагаш евтино, като тези от ДБ.Те за тази поза са създадени и финансирани, и за тази поза им плащат.Така заработват от като ги има,независимо от името.
  • 80 От страни

    25 5 Отговор

    До коментар #36 от "рашист":

    Пак лъжете пустиняците му ниедни...Не е имало съюз а акт за ненападане - друго е нали. Или си толкоз тъп че не правиш разлика?
  • 81 Янко

    52 6 Отговор
    Трябва да следваме германците. Щом не слагат санкции и ние си мълчим. Ако пратят оръжие и войска и ние пращаме. Глупаво е да слушаме Зеленски и да съсипваме още държавата. Не забравяйте, че средната заплата е около 1000 лв., а депутатите вземат по 10-15 000 лв. и цената на хляба и горивата не ги вълнува.
  • 82 Калбо

    57 9 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааа":

    Трябва да мислиш добре и за хората които живеят там защото колкото по-дълго продължава войната толкова по-зле за тях и плюс това украинските радикали когато напуска бойното поле или пък освобождават някоя територия рушат всичко и убиват дори и цивилните граждани това вече всичките го знаят ама само че западната пропаганда промива мозъците на такива като тебе даже и в ютуб има един американец който казва с очите си е видял как украински въртолет бомбардира жилищните сгради умишлено и как снайперистите убиват хората които напускат мазетата
    Ако искаш това да продължи значи си фашист който подкрепя украинските фашисти

    Коментиран от #89, #152

  • 83 Не искат да е онзи с чука

    28 2 Отговор
    Виц. Седи един с чук, удря си палеца с чук и пищи. Друг го гледа и пита. Защо се удрряш, като те боли. Отговорът, дали знаеш колко е приятно като не си улуча палеца. Немците не искат да опитват "да са ози с чука"!
  • 84 Васил

    30 4 Отговор
    Каква Германия какви пет лева там останаха по голяма част чалмосаните.

    Коментиран от #88, #102

  • 85 Komapak

    22 6 Отговор

    До коментар #28 от "Немски говорящ":

    На карта са заложени 40000 работни места директно от basf. Индиректно около три пъти повече. Това е лицемерна Германия, която всеки ден финансира Путин. Навремето моторола гътна Алиенде и на негово място дойде Пиночет. Една единствена фирма... Същия паралел правя 40 г по-късно.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Шаг на абарот

    7 48 Отговор
    Расия пак фалира,глад и мизерия,великите сили Великобритания САЩ и ЕС им биха шута

    Коментиран от #94

  • 88 Komapak

    4 6 Отговор

    До коментар #84 от "Васил":

    Западните провинции може би. В Бавария, твърдо не.
  • 89 Komapak

    11 13 Отговор

    До коментар #82 от "Калбо":

    На "Консервативния форум" в Санкт Петербург присъстваха също бившият лидер на Британската национална партия Ник Грифин, гръцката неонацистка партия "Златна зора", Удо Войт от германската неонацистка Националдемократическа партия (NPD), Джаред Тейлър от "Американски ренесанс", бившият адвокат на Ку-клукс-клан Сам Диксън и различни други крайни десни, както и руски фашисти, водени от свързаните с Путин партия "Родина" и Руското имперско движение. Австрийската партия на свободата и Сръбската радикална партия също бяха поканени, но не успяха да дойдат. Срещата "беше украсена с реплика от забележките на Путин, направени през 2013 г., в които той обвинява Европа, че отстъпва "от християнските ценности, които са в основата на европейската цивилизация".

    Форумът в Санкт Петербург постави началото на Световното национално-консервативно движение (СНКД), в което бяха поканени около 60 световни фашистки организации...

    За кои точно фашисти иде реч, че нещо не разбрах 🤔🤔🤔
  • 90 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    37 4 Отговор
    "Германия може да разруши съюза на Западните държави срещу Русия"

    Давайте смело. В последно време ЕС са на принципа:

    Не е важно на нас да ни е добре, а на руснетата да им е зле.
  • 91 Наблюдател

    24 0 Отговор
    Ние какво ще правим ние в колонията им. И да има алтернатива кой ще я ползва те или ние? Защо господарите на спряха плана Дебилност от солидарност? Сега ще видите кога ще дойде помощта за емигрантите, след тази за сирийските, афганистанци и. компенсациите за Ирак и Югославия. Но когато управляващите са изтривалки пред чужди посолства така е.
  • 92 Някой

    24 1 Отговор

    До коментар #31 от "Това е така":

    СИВ го разруши прохождащата в Русия капиталистическа класа. Защо трябва да ти подаряват нещо толкова ценно , като могат да ти го продават , и после да си купуват по 200 метрови яхти , и цели острови .
  • 93 Препоръчвам

    28 3 Отговор
    На 4коалиция еднопосочен билет до КИЕВ и там където се приземи самолета мястото да се кръсти Кирчоците четворни глупаци.
  • 94 Ехо,

    22 1 Отговор

    До коментар #87 от "Шаг на абарот":

    Нали си чул библейската мъдрост:"Който копае гроб другиму, сам пада в него."
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Абе

    10 9 Отговор
    Дойчовци омотани, не виждате ли, че това е повторение на втората световна
  • 97 UniverseInsideMe

    15 2 Отговор
    ПУСНИ ПИТОМНОТО, ЗА ДА ГОНИШ ДИВОТО!
  • 98 Тогава

    8 21 Отговор

    До коментар #61 от "Ники":

    се навеждай, сваляй гащите. И тези със всичките ресурси на света ще те оправят когато си искат. Пардон, ще те "освободят". После ш семейството ти. България нищо даром не е получила от тях досега. Прочети добре историята.
  • 99 Да,ама...

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Докрай":

    ...шубето е голям страх...!
  • 100 Поздравления👍!

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Памет":

    Все още имало хора с Памет...!!!
  • 101 Volw

    11 39 Отговор
    Ако трябва да се залага м/у света и империалистическото икономическо джудже Русия,без колебание заложете на светът.ВСВ го доказа.СССР са присламчи тогава към света и после глътна половин Европа.От тогава само повръща и скоро ще върне и Украйна,и Беларус в лоното на демократичните държави,защото в 21 век,диктаторите губят всичко.

    Коментиран от #106

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Браво

    11 0 Отговор
    Само така!
  • 104 Баро

    3 7 Отговор

    До коментар #75 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я ходи на реката да напълниш легена че си го исплискал
  • 105 Баро

    0 8 Отговор

    До коментар #75 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тебе май те е ударила радиация от аеца бегай за йод
  • 106 Стига бе

    9 3 Отговор

    До коментар #101 от "Volw":

    Абе ти имаш ли мозък в главата
  • 107 stan4o

    24 0 Отговор
    Помислете кой е най-големия чуждестранен инвеститор в България и кой избържа много български семейства? Отговорът е гастарбайтерите. Какво би станало, ако германската икономика колабира и българските гастарбайтери останат без работа при положение, че положението тук е трагично? Ако положението в България е добро те сами биха се върнали.

    Коментиран от #121

  • 108 stan40

    33 2 Отговор

    До коментар #47 от "SMan":

    Вече над 30 години не сме със СССР и пак сме бедна държава. Гърците нямаха промишленост, но с европейски програми развиха икономиката си. Българите окрадоха и разрушиха държавното имущество и откраднаха парите от европейските програми. Магистралите в Гърция се построиха с европари. В България половината от парите се откраднаха за сметка на качеството. Всичко опира до манталитета. Не се ли спре корупцията е не се ли изберат умни, а не хитреци България ще потъва.
  • 109 Иван

    20 5 Отговор
    Докога хора с някаква съмнителна ориентация ща казват каква политика ще водим срещу фашистка украйна. Каси са потомците на истинските Българи стига с тези МЕНТЕТА писна ми мушенници да ме управляват ДОКОГА ЩЕ СЕ КЛАНЯМЕ НА БОКЛУЦИ.

    Коментиран от #120

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Кире коравио

    22 3 Отговор

    До коментар #110 от "300 години разделят Русия и Германия":

    Всичко това е Англосаксонците да се отърват от фалита за сметка на ЕС. Но не разбирам защо еврогеьовете са толкова глупави и защо сме допуснали такива хора да ни управляват и определят бъдещето
  • 112 Пустиняка

    20 2 Отговор
    Оффф кога ще свърши това да си минем към велика Русия и да се махнем от тази Европа
    В Русия си е по хубаво 100 пъти.
    Всичките ни пазари и икономика трябва да бъдат насочени само към Русия.
  • 113 Справедлив

    24 1 Отговор
    За какъв Европейския съюз говорите ? Всички европейци са така омагьосани от САЩ , че въобще не мислят какво ги очаква в следващите 10 - 20 години. Не се ли вразумят, ще започнат граждански войни в отделните държави .
  • 114 Фортисимо

    3 30 Отговор
    Алчният Путлерчо да сърба нефт и да диша газ та ега мирне най сетне. Гамена от Ленинград, възпитаник на садистичните тайни служби се докопа да власта. Най сетне може да убива, хиляда да убива върволакът му ненаситен.
    Дано се гътне и в Ада да се пържи.
  • 115 Бай гуй

    3 16 Отговор
    Защо Англия не е зависима от Русия, защото не са стиснати като германците които искат евтинията на Русия.
  • 116 Българка

    31 3 Отговор
    Всички,вие защитници на Украйна заедно с Киро и олиговрените от ДБ ходом марш да се биете за тези които 2015г са избивали етнически българи,тези които късаха българското знаме, продадете се за 7 милиарда ПРОКЛЕТИ ДА СА ВСИЧКИ КОИТО ПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА
  • 117 баба ти от Пловдив

    13 0 Отговор
    е чакаме истината и да върнат ат ракети от 1945 г на американските маймуни7 000!!!!!! Бързо да ги върнат или Рамзан Кадиров ще дойде с Великите КАЗАЦИ там!
  • 118 баба ти от Пловдив

    6 0 Отговор
    утре Марина ще спечели!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Komapak

    1 6 Отговор

    До коментар #109 от "Иван":

    На "Консервативния форум" в Санкт Петербург присъстваха също бившият лидер на Британската национална партия Ник Грифин, гръцката неонацистка партия "Златна зора", Удо Войт от германската неонацистка Националдемократическа партия (NPD), Джаред Тейлър от "Американски ренесанс", бившият адвокат на Ку-клукс-клан Сам Диксън и различни други крайни десни, както и руски фашисти, водени от свързаните с Путин партия "Родина" и Руското имперско движение. Австрийската партия на свободата и Сръбската радикална партия също бяха поканени, но не успяха да дойдат. Срещата "беше украсена с реплика от забележките на Путин, направени през 2013 г., в които той обвинява Европа, че отстъпва "от християнските ценности, които са в основата на европейската цивилизация".

    Форумът в Санкт Петербург постави началото на Световното национално-консервативно движение (СНКД), в което бяха поканени около 60 световни фашистки организации.

    Та за кои точно фашисти ставаше въпрос, че не ми стана съвсем ясно?

    🤔🤔🤔🤔🤔
    РусНАЦИте ли имаш впредвид?
  • 121 Komapak

    2 6 Отговор

    До коментар #107 от "stan4o":

    Алооооо. Не всички сме в Германия!!!! Оттеглих се оттам навреме. Едва ли повече от 20% от българите в чужбина са в скапаната Германия.
  • 122 Бай Лисан

    15 0 Отговор
    Как е на немски фразата:
    "Къде ceрат гладните?"
  • 123 Матей

    20 2 Отговор
    Ще бъда кратък: Всички които поддържат Украйна са съучастници в престъпление!
  • 124 Шаран БГ

    15 0 Отговор
    Ако това се случи с Германия, то ще означава само едно – такава е била волята на САЩ.
    Мощната икономически държава, само с 800 милиарда долара военен бюджет за тази година, прави всичко възможно да подчини целия свят. Чрез НАТО / там отдавна не искат да си спомнят, за какво е създадена тази организация/ като военно присъствие в Европа, са "стиснати за шията" всички европейски държави !!
    Без Великата Британия ! Те са си " много близки роднини" и последната не случайно се измъкна от ЕС !?
    А малка България от създаването си до днес / цяла "гроса" години/ е била" играчка " в политиката на Великите сили и такава ще си остане. Неоспорим факт е само едно – сиромасите, трудовите хора, работниците и селяните, каквото имаха и него загубиха и плъзнаха по света за коричка хляб.
  • 125 1111111111

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Единствената ми радост след":

    Я не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Това е твоята тъжна философия, българино!
  • 126 1111111111

    20 2 Отговор
    Някой от вас има ли спомени Русия да е имала колонии и да е ползвала робския труд на други народи по света? Защото по мои сведения целокупният Запад последните няколко стотици години богатее по този начин... Докато не последваха националните освободителни революции на поробените народи от Южна Америка, Африка и Азия. Просто питам, защото не знам с точност откога Западът стана родина на демокрацията? Моля за отговор...

    Коментиран от #127

  • 127 Komapak

    4 13 Отговор

    До коментар #126 от "1111111111":

    Използвала е собствения си народ за роби. РусНАЦИте никога не са били свободни. От крепостничество към диктатура и така 300 години вече. Да ти цитирам ли цените на робите в Русия или можеш сам да провериш? Завземането на територии е равно на колонизиране. Фа не мислиш, че Чукотка и Якутия доброволно са се присъединили?!

    Коментиран от #128

  • 128 един от стадото

    2 2 Отговор

    До коментар #127 от "Komapak":

    ..и по нататък- алеути, ескимоси
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 незнайко

    12 1 Отговор
    Да се разпада този КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ съюз ! Не само газ а и нефт от Русия да не могат да вземат ! За стомана и дума да не става !!! С безграничната си алчност прикрита зад НАТО смучат ресурси от всички които са по НИЗШИ от тях !!! БЪЛГАРИЯ плати 1 680 200 000 лева такса за 2021 година ! Откакто сме в ЕС, обедняхме, даваме повече пари, отколкото взимаме, загубихме независимост !!!
  • 132 История

    8 0 Отговор
    Кой излиза най силен от всв ...в Европа...Великобритания , но фалира и взима 1945 година заем от САЩ за да живее, четете историята и не я забравяйте...
  • 133 Умчо

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "стоян":

    Иди в Гърция им виж трафовете???
  • 134 Сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Rafa3l":

    Няма да се ядосваш.....
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Мук

    3 7 Отговор
    Може би най-краткото и точно сравнение за войната е:
    Застава един добре въоръжен, криминалнопроявен пред една голяма къща. Изкрещява: "В този дом има домашно насилие!!!"
    Влиза с взлом и започва да убива, да граби вещи и да троши мебели ...
  • 137 ФК рус

    2 8 Отговор

    До коментар #22 от "Единствената ми радост след":

    Абсолютно. Браво! Гадния обществен карцином Русия... Тръгна. Започвайте да четете наръчници от Ким Чен Ун! Няма да ви е трудно все пак сме притежатели на поговорката "Склонена глава, сабя не я сече"
  • 138 Човек от народа

    3 1 Отговор
    Една добра новина
  • 139 Човек от народа

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "Това е така":

    Сив и Ссср го разруши купения от ЦРУ за 30 сребърника, Белязания, Продажника и Предателя Горбачов
  • 140 Истонският

    6 1 Отговор
    Браво Германия! Единствената трезвомислещи държава в европейският съюз.
  • 141 Владимир

    4 0 Отговор
    Не се притеснявайте ! Вашингтон ще ви уреди !
  • 142 Владимир

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Да но това е в погода САЩ. Няма проблем всичко е за добро !
  • 143 ВАРНА

    0 9 Отговор
    ЗАРДИ ТАКИВА КАТО ГЕРМАНИЯ МНОГО НАИВНИ ХОРА УМИРАТ.ПО-ДОБРЕ НА СТУД АТКОЛКОТО НА СМЪР.ВСИЧКО ПОНАСЯ УКРАИНСКИЯ НАРОД И ТО САМИ.НЕСТИГА ЧЕСА КРАСИ УМНИ И БОГАТИ НО САМИ ЗАЩОТО СА МОЛКО И ОСТЪПИХА БОМБИ ОТ СССР СЯГА НЯМАШЕ ДА БЪДАТ НАПАДНАТИ.
  • 144 ак47bul

    9 0 Отговор
    Ако Германия слуша "пинчерите" на Нато, скоро Германия ще има нов канцлер. Страната ще се залее от протести и насилие, което пък ще зарадва кравария. САЩ и Англия са най голями те противници на Германия, но умело го прикриват. Англия не може да прости на Германия за 40 млн. паунда която вноска теябва да внесе Англия в ЕС, заради напускането им.
  • 145 Абе

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Рашка е в колапс":

    Аз останах с впечатление че САЩ краде ресурси и ги препродадва нещо съм объркан може би защото го видях в близкия изток
  • 146 ГУД

    0 0 Отговор
    АКО ИМАТ ЪКЪЛ - ВЕДНАГА!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Ами в Украйна колко са разбита държава пръснати хора виновника е Зеления простак агетиран от господаря САЩ благодарение на замени хора се обърка света дано Европа се осъзнае и се оттегли от санкциите а наш Кирчо да си иде в Канада та с еднопосочен билет с оная костинурка Асенчо и ние ще се оправим 8764
  • 150 Може да е

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Рашка е в колапс":

    Но президента Путин застана като лидер на държавата който се опълчи на САЩ а Европа се подаде на пропагандата на САЩ срещу Русия о се поосъзна Русия има всичко нужно а измамник САЩ няма нищо
  • 151 Точно тъка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Памет":

    Не бях чел по добра статия от таз и всеки който е пораснал по това време го знае но Киро нее пораснал тук той трябва таз статия да я прочете обкръжението му също предлагам да се напиша с големи букви пред вратата му да я чете всеки ден такива като него ни докараха до тук и кой знае къде ще ни набута
  • 152 Офчар

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Калбо":

    САЩ трябва да се ограничи и санкциите да се насочат към тях тогава всичко щее наред и Украйна ще се оправи и зеленият ще си е в театъра всичко ще се нареди носащ трябва да се спре
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.