Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Април, 2022 16:45 2 071 24

Близо 170 души успяха да избягат от войната

  • мариупол-
  • украйна-
  • русия-
  • евакуация

От Мариупол са евакуирани и 23 деца

Близо 170 души успяха да избягат от войната - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От сутринта на 23 април властите на Донецката народна република (ДНР) са евакуирали 167 души от Мариупол в село Безименное, включително 23 деца, съобщиха от Щаба на териториалната отбрана на ДНР.

„От 08:00 до 16:00 часа, 167 души, включително 23 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное, Новоазовски район“, съобщи Telegram каналът на централата. В момента лицата се намират в пункта за оказване на помощ на населението, който е разположен от силите на Министерството на извънредните ситуации на ДНР.

Ситуацията на линията на съприкосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската народни републики беше съобщено за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 измислено генералче в черно мундирче

    4 7 Отговор
    Да бягат!
  • 2 Мразя до гроб Русия безплатно!

    24 41 Отговор
    Хаха, рушляшка мръсотия и подлост - "евакуират" граждани от собствените си обстрели и убийства, гадни ушанки....

    Коментиран от #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не може да бъде

    30 23 Отговор
    А аз искам да попитам що за хора са тези /или дали изобщо може да бъдат наречени хора /които държат деца в подземията на Азовстал!Колко пъти руснаците трябва да осигуряват хуманитарни коридори ,до обявяват че на всички цивилни ще бъди осигурен изход ,ще бъде оказана медицинска помощ на пострадалите и ще бъдат осигурени нормални условия за живот !?Не знам колко тъп трябва да бъде човек за да види че тези живот... от батальона Азов използват цивилните просто като жив щит!??И вече главният враг там не е руската армия а дизентерията и коремнит тиф!!А азовците това са просто едни ислямисти с претенции за християни!Един сирийски журналист в едно апокрифно издание казва
    че ислямистите престанали с жестокостите след като от СНА набили няколко ислямиста на кол-без майтап и им пратили снимката !Май и с Азовците трябва така!
  • 8 Българка

    27 33 Отговор
    Питам кой е агресорът? Питам чий го търсят руските орди в Украйна? Питам руснаците християни ли са изобщо? Защо на големите християнски празнаци продължават кръвопролитията? И няма държави ДНР и ЛНР. Те са украински области, в които проруски сепаратисти/терористи ,помогнати от Кремъл сложиха началото на кървави размирици. Какво става в държавата Украйна, не могат да решават варварите путинисти. Защо Русия месеци не позволяваше и пречеше на евакуацията на цивилни от Мариупол? Избиха десетки хиляди цивилни. След "освобождаването" на красивия Мариупол, руски и чеченски убийци го сринаха

    Коментиран от #10, #11, #12, #14, #19

  • 9 Onq bez konq

    32 21 Отговор
    В никакъв случай не трябва да подценяваме силата на Кацапите: голяма държава, много хора, ум - недостатъчен. Фактът, че вербуват в Бурятия и Тува, изпращат ги да се учат и след това ги изпращат в Украйна показва, че те нямат избор. Освен това напоследък забелязахме, че се появяват либийци и сирийци на фронта- така наречените "Mercenaries of Moskow". Затова е много трудно да се каже кога ще свърши войната. От началото й са унищожени над 177 Москалски самолета и над 154 хеликоптера. Слагайте минуси, но помислете: Всеки трети загинал в Киевска област е от Буча. ЦИВИЛЕН!
  • 10 Пача

    21 26 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    То и Косово го няма като държава пача мазна педерска , но краварите я направиха.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 9689

    24 27 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    А уж си българка.Всичко което си писала е плод на фалшиви новини.Осем години протестира ли когато бяха избивани хората на Донбас,когато изгориха живи петдесет човека ,вкл.и българин в Одеса,когато забраниха руския език на руснаци,българския на българи.........Някой вече да споменава убитите в Крематорск-Не защото един достоен италиански журналист засне преди властите серийния номер на ТОЧКА-У,по който се разбра,че е изстреляна по заповед на тези които защитаваш.

    Коментиран от #24

  • 13 Тая …

    5 23 Отговор

    До коментар #11 от "Desislav":

    повече ми мяза на мъжка мома
  • 14 Матей

    3 24 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Много телевизия гледаш,не е здравословно. По добре използвай си мозъка
  • 15 Стефан

    22 10 Отговор
    Какво разисквате?
    Русия нападна Украйна!
    Другото са вашите мозъчни увреждания.

    Коментиран от #16

  • 16 Който може

    12 14 Отговор

    До коментар #15 от "Стефан":

    напада, и Турция нападна и САЩ не са спирали да нападат десетилетия наред. Големите си гонят интересите за сметка на малките. Само не разбирам, защо САЩ може да вилнее из целия свят, а Русия да не може да си гони гео политическите интереси! А сетих се, Руснаците винаги са лошите! Хахаххахаххахах
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дъ-Ге

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    То нямаше и държава Косово, както и държава Македония, както и ред други региони, които са много по-малки, но са факт. Е. Които направиха това факт, сега ще гледат и други факти, дето не са и по угода. Който сее ветрове, жъне бури. На ония и се казваше, че това ще отвори кутията на Пандора, ма не и се вярваше.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лея13

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мразя до гроб Русия безплатно!":

    Абсолютно!Виж ги само колко са "благородни"!"Спасяват ли, спасяват.От самите себе си.Не лицемерно,а направо гротескно!И аз ги мразя безплатно.Не мога да ги дишам.Опропастиха цяла източна Европа с , карайки ги насилствено да следват идиотските им доктрини, които отдавна вече са на боклука! Включително и България.Само тяхна е вината, че в момента сме последните прошляци на Европа.Половин век изгубено време, имитирайки някво развитие и растеж, докато белите държави с гигантски крачки вървяха напред.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лея13

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "9689":

    Нейните новини са фалшиви?!А твоите са истински!?Абе какви хора сте вие!? Отдавна се доказа, че Русия е люлката на фалшивите новини.В сегашната ситуация продължават с дезинформацията с пълна сила.Ти как определи, че не си зомбиран от руската пропаганда??
Новини по държави: