Last news in Fakti

26 Април, 2022 15:09 793 8

ООН: Около 8,3 милиона бежанци от Украйна се очакват до края на годината

  • оон-
  • бежанци-
  • война-
  • украйна-
  • хуманитарни-
  • коридори

Конфликтът в Украйна вече доведе до над 5,2 милиона бежанци

ООН: Около 8,3 милиона бежанци от Украйна се очакват до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

Около 8,3 милиона души може да напуснат Украйна до края на годината, съобщи ООН, като удвои обема на поисканата хуманитарна помощ за намиращите се в страната, предаде Франс прес.

Конфликтът в Украйна вече доведе до над 5,2 милиона бежанци, по данни на световната организация.

Предвид влошаването на ситуацията, Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), който прогнозираше 4 милиона бежанци в началото конфликта, поиска от световната общност 1,85 милиарда долара, за да финансира своята и тази на своите партньори дейност в помощ на лицата, бягащи от войната в тяхната страна.

Новата оценка за очаквания брой на бежанците е направена "в сътрудничество с властите и съседните страни, но е важно да помним, че ситуацията е много динамична", подчерта на пресконференция в Женева говорителката на ВКБООН Шабия Манту.

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси обяви днес, че е удвоила и поисканите по спешност средства, необходими за оказване на хуманитарна помощ на 8,7 милиона души, намиращи се в Украйна. Сумата вече достига 2,25 милиарда долара, спрямо 1,1 милиарда долара, поискани в началото на войната. Те трябва да бъдат предоставени до август.

Според новата оценка на службата броят на нуждаещите се от хуманитарна помощ в Украйна е достигнал 15,7 милиона души. Целта на поисканата сума е да помогне на 8,7 милиона в цялата страна, които са най-тежко засегнати от войната.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 3 Отговор
    Ако всеки Ганчо даде по една заплата минимум. При по-голямо милосърдие може милионите да са и повече.
  • 2 Презвитер

    16 1 Отговор
    ООН, какво казаха по въпроса, че техни служители са помагали с информация на украинската армия, да бомбардират руснаците ?
  • 3 SCH JVLIVS II

    18 0 Отговор
    Накрая така ще стане че европейците ще ги бият де що види и разбере украинци. Изнасилените 🥴 утре ще кажат и за хората в Европа че ги изнасилват не могат си обуят гащите все сабути
  • 4 Недоволна

    26 0 Отговор
    Да отиват в САЩ при Байдън.Той е в основата на военния конфликт.Да си ги прибира или да спира въоръжаването.
  • 5 питам

    17 0 Отговор
    Колко от напусналите Украйна са ИСТИНСКИ БЕЖАНЦИ и колко са БЕГЪЛЦИТЕ "обичащи" незалежната, че чак бягат от "истински патриотизъм" на курорт и издръжка в различни европейски страни и то са предимно от Западна Украйна където военни действия не се водят?
  • 6 Surko

    22 0 Отговор
    УБЕДЕН СЪМ ЧЕ В СКОРО ВРЕМЕ УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ НЕНАВИЖДАНИ И НЕЖЕЛАНИ НАВСЯКЪДЕ.
    ПРОСТО МНОГО ИСТИНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ И ЩЕ СТАНАТ ПРОТИВНИ НА ВСИЧКИ.

    Коментиран от #8

  • 7 В.В.П.

    8 0 Отговор
    Укрите ,знаят че Императора се връща за неговото .Земята..Ще ги изсели като татарите ,Украинския ще се говори ,тайно в къщи .Путин е бог , Велик к .!.Казвам ,10 млн до август..До края на 2022,хихъл в Охкраина ,няма да има.Ще вика, Хероям Слава,, ,в.ъв Варна .
  • 8 САНДОКАН

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Surko":

    Това време е дошло, питай някой случайно срещнат на улицата.
Новини по държави: