Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Май, 2022 07:29 1 027 11

Шолц и Фернандес предупредиха, че войната в Украйна ще задълбочи несигурността с храните

  • украйна-
  • война-
  • шолц-
  • фернандес

Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предупредиха днес за глобалните последици от войната в Украйна, в частност по отношение на снабдяването с храни

Шолц и Фернандес предупредиха, че войната в Украйна ще задълбочи несигурността с храните - 1
Снимка: Shutterstock

Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предупредиха днес за глобалните последици от войната в Украйна, в частност по отношение на снабдяването с храни, предаде ДПА.

"Това е война, която има последици върху целия свят", каза Шолц по време на съвместна пресконференция с Фернандес в Берлин, посочвайки ръста на цените на енергията и риска от прекъсване на глобалните вериги за доставки на храни.

Още новини от Украйна

Има вероятност страни като Украйна, която играе важна роля в глобалната хранителна сигурност, вече да не са способни да отговарят на търсенето, добави Шолц.

"Латинска Америка страда от последиците от войната", каза Фернандес и добави: "Санкциите срещу Русия имат последици не само върху Русия, но по целия свят".

Аржентинският президент каза, че има райони в Централна Америка, които вече не са подходящи за земеделие, поради климатичните промени, и че несигурността с храните ще се задълбочи заради войната.

"Това вече не е само проблем между НАТО и Русия или между Украйна и Русия - това е проблем за целия свят", каза президентът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кемалчето

    2 0 Отговор
    в турция нямаме проблем, храним се добре и хвърляме много храна в кошчето. да, знам, гладна кокошка просо сънува. видях този сън снощи.
  • 2 Урюрвкос

    12 1 Отговор
    заформят благородна идея че заради недостига на храна НАТО трябва да се намеси в конфликта и да спаси Света от глад.
  • 3 горски

    17 0 Отговор
    Ако някой не може да види ,че войната е световна е негов проблем.
    Цялата пропаганда се е развихрила колко лоши били руснаците и колко героични били украинците.
    Туй като вица за този който щели да го давят,и като стигнали до брега,той се възпротивил ,че водата е мътна....
    Последствията от тази война,ще засенчат страданията и жертвите.Ще гледаме филми - Преселение на народите,Гладомор,Залезът на белите господари , Канибалите,Революция без край.....

    Невежеството на нашите управляващи ще ни вкара във някой от филмите.
    .-Вместо сега да се правят кораби,ние се замеряме с камъни...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТттТ

    17 0 Отговор
    То това се знаеше от хората още в първите дни на войната-а тия чак сега предупреждават...Абе в кой свят живеят тези евро политици?
  • 6 Някой

    14 0 Отговор
    Припари ли ви под столовете, евробюрократи?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коментар

    13 0 Отговор
    НЕ Е ВОЙНАТА В УКРАЙНА, А ВАСАЛИТЕТЪТ ВИ КЪМ ФАЩ!!!
    НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ НА КРАВАРИТЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА, СА ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ НАРОДИТЕ СИ, ЗА ДА МОЖЕ КРАВАРОПИТЕЦИТЕ ДА СИ ОПРАВДАЯТ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ???!!!
    ЕС В ТОЗИ МУ ВИД Е ВРЕДЕН ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАЦИИ!!!
    ВЪН ФАЩ ОТ ЕВРОПА!
    КРАВАРИТЕ НЯМАТ РАБОТА ТУК!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 отговорност

    3 0 Отговор
    Този проблем тежи на съвестта на Европейските лидери, наложили невиждани санкции на Русия! Цените на основни стоки и енергоносители не спират да растат! А скоро някои може и съвсем да изчезнат от пазара. България, която е най-бедна, най- сериозно ще усети това! А родните управляващи продължават да взимат решения, не съответстващи на интересите на страната!
  • 11 WWIII

    1 0 Отговор
    Важното е янките да продават оръжията си,а и шистовия си газ.Ще печатат долари с тонове.А светът, кучета го яли.
Новини по държави: