24 Май, 2022 20:52 8 718 138

Асен Василев с призив към ЕС: "Газпром" ли ни третира различно или някой нарушава санкциите?

  • инфлация-
  • асен василев-
  • газпром-
  • газ-
  • екофин

Министър Василев призова Европейската комисия да изясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че различните държави са третирани различно от страна на "Газпром"

Асен Василев с призив към ЕС: "Газпром" ли ни третира различно или някой нарушава санкциите? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев участва в редовното заседание на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). Европейските финансови министри дискутираха актуалната икономическа ситуация в ЕС, последиците от руската военна агресия срещу Украйна и наложените срещу Москва санкции, съобщиха от пресцентъра на МФ.

Една от отрицателните последици от войната в Украйна е повишаващата се инфлация. Вицепремиерът призова за реални действия за борба с инфлацията на европейско ниво, с фокус върху енергоизточници и храни, както и активни действия от страна Европейската централна банка. Той също така подкрепи предложението на ЕК за отлагане с още една година на общата клауза за дерогация, предвидена в Пакта за стабилност и растеж.

По отношение на приетите до момента санкции, всички държави членки се съгласиха, че санкциите трябва да се прилагат по еднакъв начин. Министър Василев призова Европейската комисия да изясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че различните държави са третирани различно от страна на Газпром или на нарушаване на санкциите от страна на компании в някои държави членки.

Европейската комисия представи на министрите плана REPowerEU в отговор на затрудненията и смущенията на енергийния пазар, причинени от руската инвазия в Украйна. Министър Василев изрази резерви по отношение на предложеното от ЕК разпределение на финансовия ресурс по държави членки, което според него следва да отразява степента на зависимост от доставките на енергийни суровини от Русия, а не да е базирано на ефекта от Ковид-19.

Комисията представи на министрите актуална информация за законодателните предложения в областта на финансовите услуги, както и препоръките на групата експерти относно предизвикателствата, пред които е изправен митническият съюз.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев проведе двустранни срещи с колегите си от Полша и Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Различният

    244 21 Отговор
    Тоз пък все не разбрал.

    Коментиран от #17, #22, #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Въпросче

    45 157 Отговор
    Асанчо колко ти платиха руснаците за да им крепиш търговията с нефт.Цял свят купува руски нефт на полови цена само ния на борсова.Разликата остава в швейцарски фирми собственост на Путин.

    Коментиран от #41

  • 5 Асане!

    257 22 Отговор
    Дръж се като мъж и Бг министър! Не ставай мешен и Не задавай мешни въпроси !...Вие с Кирил забъркахте това ,сега бягате от отговорност!
  • 6 Велчо Василев

    259 8 Отговор
    Гърция казва - платихме в евро. И са прави. Те са превели евро. Но имат и сметка в рубли, която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата и от където рублите се превеждат автоматично на Газпромекспорт. И Газпром казва - Гърция плати в рубли. И те са прави, защото собствеността на газа преминава към клиента, когато доставчика си получи рублите. И да. След като наредят еврата (доларите) клиентите не трябва да правят нищо друго. Е, това беше изяснено от началото на април. Добре, че гърците, за разлика от нас, го разбраха. Иначе щяха да им врътнат и на тях крана. А от там и на нас, т.к. ние получаваме пак руски газ, но през Гърция. По-скъпо, от по договора с Газпромекспорт, който имаме
  • 7 Асенчооо

    250 13 Отговор
    Този се прави на тъп. Плащали били в евро...да, плащат в евро към Газпромбанк, която ги превалутира в рубли. Но това какво интересува платците? Тях не ги засяга. Цялата игра е, за да отиват парите в руската банка, не в западни сметки, които са замразени - тоест откраднати от Запада.
  • 8 МиндилаОкокор

    167 12 Отговор
    Да не квичиш, че нали беше чок отворена със санкциите и руски газ не ти е нужен!
  • 9 Пич

    170 13 Отговор
    Кокорчо , кокорчоооо....... сега ли се сети , че те имат за Било баламата...???!!! Учете се от Баце , той ги минаваше с 200 !!!

    .
  • 10 Циркът плаче.... Кирчо и кокорчо

    185 12 Отговор
    Путин и Русия се смеят. Европейският съюз си плаща газта в рубли или поне някои държави от него.......и нещата стават още по-смешни. Явно нашите не са в час и трябва скоро Да ги сменяме

    Коментиран от #15

  • 11 Смелост

    43 145 Отговор
    Мисля, че този човек е смел. Много ми хареса, когато предупреди, че при действия срещу България, ще се отговори с цялата сила. Както и говори, че пред европа трябва да се отстояват българските интереси, ако ще и да се засягат от европа. За разлика от плъховете, които имаше България преди. И най-огромните падения в държавността Борисов и Плевнелиев.

    Коментиран от #121

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Професора

    108 11 Отговор
    У.рода е много нагъл!

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иисус

    94 7 Отговор

    До коментар #10 от "Циркът плаче.... Кирчо и кокорчо":

    Не го ли виждаш каква е прородна мошенгия като му почнеш от осанката и фейса
  • 16 ТОДОР СТОЯНОВ

    93 6 Отговор
    НИКОГА НЕ СИ БИЛ БЯКОЙ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ НЕЩО!!!ЕДИН БУШОН...ТВА Е...
  • 17 Знай,ама са прай

    120 4 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Различният":

    Пределно ясно му е че трябва да плаща в Газпромбанк,а не в западни банки,които веднага замразяват руските авоари.Просто българите като "духовност" са кръгла нула към момента и всичките ни майски крясъци на шести и днес не могат да заблудят НИКОГО..
  • 18 КОНТРАТА

    141 4 Отговор
    Този н.е.н.о.р.м.а.л ако не разбрал за 40 дни,че може да обръщаш евро в рубли през Газпромбанк и после да пазаруваш газ с тех газ от Газпром явно мястото му не на министър на финансите
  • 19 даааа

    132 4 Отговор
    Той питал милия - прецакаха ви бе пич, не го ли разбрахте. Питай Шолц, някъде там се мотка.
  • 20 путинофил

    29 90 Отговор
    Нас руснаците най много ни обичат, затова първи ни спряха газа.

    Коментиран от #26

  • 21 Палчо

    87 6 Отговор

    До коментар #13 от "Професора":

    Срещу наглеците от европа трябва да си нагъл. Срещу лицемерите от европа трябва да си лицемер. Да вкусят от своето. Трябват ни български държавници, които да противостоят и да защитават българските интереси. Досега имахме само слугинаж, който викаше само да, приемам, подписвам, приемам, подписвам в ущърб на държавата. За пример слугите на тоталитарния режим, които бяха взети от европа на служба, и които участваха в преговорите за присъединяване и подписаха най-прецаканите договори за България. И разни вождове на политически опг-та, които ги тупаха по рамото и ѝм галеха ушенцата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 LФакти

    100 5 Отговор
    Киро-тъпиро-дебило-лъжецо-кривата уста и Кокорчо,веднага оставка! Защо този де бил реве? Нали договориха газ от USA 🇺🇸?
  • 26 Хахаха

    66 8 Отговор

    До коментар #20 от "путинофил":

    Руснаците обичат руснаци. Към вас се отнасяме със симпатия и ви смятаме за свои хора. Народът няма нищо общо с вашето правителство. Разбираме го.

    Коментиран от #32

  • 27 Алко Балко

    112 3 Отговор
    Асенчо,виж какво казва един велик българин.Атанас Буров се казва.
    "Търговията е преди всичко психология и прозорливост. Тя не търпи наивници, глупаци и хора, които „я карат през пръсти". Затова тя се предава по наследство."
    И човека е завършил в Сорбоната политически и финансови науки.Не някакъв си Харвард,който се превърна в конвейер за бройлери.
  • 28 кукорчи

    79 2 Отговор
    до кога ще се правиш на луд ? Като та подкарат само с шутове в задника и до границата...
  • 29 АЙДЕ МАРШ

    83 3 Отговор
    КОКОР ЧОООООО ХОРАТА СА КАЗАЛИ ДВА ПЪТИ МИСЛИ , ЕДИН ПЪТ РЕЖИ , ТИ КАТО ВЕРЕН СЛУ ГА ПРЪВ СЛОЖИ ДУ ПЕТО, НО ТОЯ ПЪТ НЕ ТВОЙТО , А НАЩО А СЕГА ......ЩО ТАКА !!!!!!

    Коментиран от #111

  • 30 90014

    89 5 Отговор
    Не Кокорчо някой са прости, предатели и слуги на краварите, затова и ние ще тънем в мизерия до като вие с простото Киро се правите на велики, а сте просто едни марионетки на говедарите!
  • 31 МиДа

    10 52 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Различният":

    Ами сигурно не влиза по форумите, да чете "експерните" ви мнения и да му разясните всичко!

    Коментиран от #131, #136

  • 32 Искам

    19 30 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    Незабавно извенение от вас за антибългарската политика срещъ българския народ, история и азбука, които биват и днес провеждани от Кремъл и от вашата църква. Както и за гоненията срещу българите и създаването на македнизм и Македония. Както и за изтриване на идентичността на поколения български деца превръщайки ги в пионерчета и врагове на собствената си държава. Както и за възродителния процес, защото не съмнено считам вас за отговорни.
  • 33 Луд

    53 4 Отговор
    Малееееее, колко е принципен и смел! Направо ме изненада !

    Коментиран от #37

  • 34 Кокорчо

    61 3 Отговор
    Кой ми cpa в гaщитe?
  • 35 Некадърници Сър

    80 5 Отговор
    Управляват ни пълни некадърници. Всички държави на запад, внасят руска газ, само нашите ни обричат на глад и инфлация. Полша и Финландия взимат от Норвегия, за това прекратиха доставките от Русия.
  • 36 ДОСТ

    74 2 Отговор
    НАЛИ СИ УЧИЛ В ХАРВАРД БЕ КАУН? КАК НЕ РАЗБИРАШ ДАЛИ НЯКОЙ ТЕ ТРЕТИРА РАЗЛИЧНО ИЛИ ПЪК БАБА ТИ НАРУШАВА САНКЦИИТЕ? ОХЛЮВ.
  • 37 Нннн

    60 3 Отговор

    До коментар #33 от "Луд":

    Абе, той смел, но плащаме ние... А Кокорчо си пълни торбичката.
  • 38 Аман от

    61 2 Отговор
    Харвардски джендари
  • 39 Сух

    61 2 Отговор
    Скоро ще разбереш какво става, зимата идва.. Честит празник българи!
  • 40 кир Ливанчо

    59 3 Отговор
    Кокорчо, сети ли се, бате? Не се прави на улав, а кажи колко си напълни джобовете... Сега хвана да се прави на ядосан и неразбрал
  • 41 Сух

    53 5 Отговор

    До коментар #4 от "Въпросче":

    Не, глупако! Това си е чиста американска спекулация, на господарите ти!
  • 42 Мнение

    13 73 Отговор
    За руснаците никога не сме били братушки. Те ни презират от време оно. Сега покрай войната в Украйна видяхме истинското лице на Русия. Продажните ни политици трябваше отдавна да прекъснат зависимостта ни с тази държава.

    Коментиран от #43, #44, #55

  • 43 Хахаха

    29 2 Отговор

    До коментар #42 от "Мнение":

    Слепият какво може да види?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Расо Клаиное

    9 47 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Ай, като сте такива Путинофили, чемодан-вокзал-Омск! Б
    езродницирусоробски!
  • 46 Виз каква обич

    12 12 Отговор

    До коментар #44 от "Сух":

    "Руската православна църква признава изключителните канонични права на Сръбската православна църква в Северна Македония. Становището на Руската православна църква преди всичко ще вземе предвид подхода към този проблем на Сръбската православна църква, на която продължаваме да признаваме изключителните канонични права в Северна Македония", заяви секретарят на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия протойерей Игор Якимчук.
    https://fakti.bg/world/677359-ruskata-carkva-ne-priznava-kanonichnite-prava-na-ohridskata-arhiepiskopia-

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кочо

    40 3 Отговор
    Опулен измамник и шарлатанин! Има ли тъ@@ци които да обръщат внимание на дрънкането ти! Колонизаторите ни заринаха с само с такива трето@@@ови! Почнах вече да се чудя останаха ли някъде нормални българи! Явно всичко читаво е игнорирано, подтиснато и омаскарено!
  • 49 ОРБАН ВЪВЕЖДА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ

    55 4 Отговор
    Орбан обяви от полунощ извънредно положение в Унгария заради...ВИДЕО
    Унгария трябва да остане настрана от тази война и да защити финансовата сигурност на унгарските семейства, заяви унгарският премиер. ХАРВАРДСКИТЕ ЧУКЧИ ПРОСТО КИРО И КОКОРЧО ДА ЧЕТАТ И УЧАТ ОТ ОРБАН!!!!!!

    Коментиран от #57

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Сух

    18 2 Отговор

    До коментар #46 от "Виз каква обич":

    Кога някое месо по теб започне да гние, ще се наложи да го изрежеш, за да може да продължиш да живееш.. Андърстенд? (на твоя език)
  • 53 Василев

    26 0 Отговор
    Да отговори в коя банка платиха газа и защо е толкова тъпо индоктриниран с контрапродуктивни идеологеми.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Моряка

    42 5 Отговор

    До коментар #42 от "Мнение":

    Е за какво пък да ни обичат руснаците,дето все сме на другата страва ли?А дадоха 240 000 живота,за да ни освободят.И аситаата пак лаят срещу Русея,денонощно по големите ТВ.И да ни обичат ,а?
  • 56 Газта свършва и се доставя нова

    20 2 Отговор
    Ама сърбите ако затворят Железна врата да имат унгарците и сърбите вода за напояване става слижно
  • 57 Сух

    36 4 Отговор

    До коментар #49 от "ОРБАН ВЪВЕЖДА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ":

    Анализатори които познаха, че ще има сблъсаци в Украйна, сега твърдят, че войната ще се разшири и ще обхване почти целия бивш комунистически блок. Изглежда Орбан е наясно и в момента се опитва да опази народа си. Нашите виждаш какво творят..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ана

    49 3 Отговор
    Господа управляващи не разбрахте ли че те са военолюбив съюз ,подаряват нашите пари на Украйна и Полша за избиване на ХОРА ! Русия днес ни коментираха че сме в едно с Полша и Финландия ,отказали се от руска газ! Послушници !
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 кокор

    28 1 Отговор
    Проф.Кантарджиев:Маймунската шарка се предава чрез интимен контакт между мъже
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пенчо

    38 0 Отговор
    Не знам защо за министъра Василев това е проблем .... Нали американския газ е в пъти по-евтин ?

    Или пък не е ?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ТОЧКАТА

    41 1 Отговор
    По харвардски маниер,кокорчо ТРЕТИРА ,,ГАЗПРОМ,, РАЗЛИЧНО,от останалите в ЕСъто!!!!!!ПОМНЯ !!!че той обяви гръмко и многословно, ЧЕ ,,ГАЗПРОМ,, НАРУШИЛ!!!!!!!ДОГОВОРА!!!!!ТОЙ НЯМА!!!!!!!ДА ПЛАТИ , И ВЕДНАГА ПРИПНА ДО САЩ!!!!!!!Там....ШУШУ/МУШУ.ШУШУ/МУШИ и хоп/ВСИЧКО Е НАРЕД/газ има..ПО-ЙОФТИН ОТ РУСКИЯ!!!!!!...Е къф е проблема????????та обърна плочата!!!!!!....АААА,рекни го дирекно,коки.......УСАТА ПРЕЦАКА българия!!!!!!......ТИ Я ПРЕЦАКА!!!!
  • 66 Сух

    21 1 Отговор

    До коментар #64 от "123456":

    Щото са пидееуги, скоро ще има маймунски пъпки.. Хахахабхаха

    Коментиран от #67

  • 67 123456

    20 1 Отговор

    До коментар #66 от "Сух":

    Добре че маймунския вирус хваща само ПИДEPPYYГИTE!
  • 68 ДиД

    37 0 Отговор
    Божеее, какъв аматьор. Пълна излагация. Европейски съюз или не - всеки политик защищава интересите на страната си и избирателите си….
  • 69 Не само те

    48 2 Отговор
    Евро съюза също ни смятат за втора ръка хора, докато САЩ ни вземат за най големите балъци. Но ние им се мазним, отървали сме се от зависимостта на Русия, а сега станахме зависими и от ЕС и от Америка. Продажни и алчни, корумпирани и идиоти си избираме да ни управляват, друго не ни очаква освен глад и мизерия.
  • 70 ТОЧКАТА

    15 1 Отговор
    Браво,коки.....!!!!ОСЪДИ ЕСъто!!!! за НАРУШАВАНЕ НА САНКЦИИТЕ!!!!!!!И без това НЕ ЗНАЕШ КОЛКО СА!!!!!!Да те светна....12 400!!!!!При това с мощта на ОМП!!!!!!/ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ/Както дума Лаен!!!!!!!.....Пък ТО!!!гръмна в българия!!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Закс

    27 3 Отговор
    ЗАЩО го интересува при положение, че ще имаме по-евтин газ договорен от краварите или пак всички забравихте ???

    Коментиран от #104

  • 73 САТЪРА НА ХАНА

    15 1 Отговор
    ХХХ ОВЧАРЧЕТА :)))
  • 74 Коко

    26 2 Отговор
    Тези двама наши кикорчовци все повече на Зеленски заприличват. Жалки и....
  • 75 цццц

    28 1 Отговор
    само най големите американски под..логи са верни на кравите .даже и да затрият народа ,те не са българи не им пука .
  • 76 Перо

    23 1 Отговор
    “Кьорав карти не играе”,само тъпаци ни управляват!
  • 77 В търсене

    18 2 Отговор
    Кога ще имаме своите български държавници, като тези в Полша, Унгария и Чехия?
  • 78 Студопор

    32 0 Отговор
    Кокорчо взе да се усеща, че другите плащат в рубли и имат газ, а той и Кривоусти се правят на мъже и нямаме газ, заради което скоро могат да бъдат линчува и.

    Коментиран от #86, #92, #133

  • 79 Пенчо

    11 0 Отговор
    Наивността при игра на карти, в политиката и най-вече на Age of Empires не се прощава!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Таралеж

    13 1 Отговор
    По-скоро трябва да пита кога ще ги третират "различните" и всичко ще си дойде на мястото си ...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Кокорчо

    15 3 Отговор
    Новоизлюпеното милярдерче
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Питайте

    24 1 Отговор
    Кокорчо , какъв комисион касира за тази врътка с газа
  • 90 Провинция

    32 1 Отговор
    Защо е сега този интерес към руския газ и призиви за разяснения? Нали още първоначално всичко им беше ясно на нашите управляващи. Още повече, че вече има договорен, евтин, чакаме го, пътува с танкери... Не е ли така? Малко ми прилича ситуацията на след дъжд - качулка.

    Коментиран от #114

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ко каза?

    18 1 Отговор

    До коментар #78 от "Студопор":

    Тоя Ококорения е толко хитър, че слага Баце в малкото си джобче.Само вижте самодоволния му вид.И аз да знам, че някъде на ден ми се трупат комисионни…
  • 93 Тук интересА

    19 0 Отговор
    Клати феса!!!!
    Дуо Харварди така им изнася, докато сЪ усетите
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 До кога

    19 0 Отговор
    те управленци недоразумения ще създават допълнителни проблеми на страната с пословичната си омраза и тъпота?! След като обтегнаха до краен предел отношенията може би с единствения доставчик на газ на някаква приемлива цена на БГ, даже и тъпоумно заявиха, че ще се откажат от договора и газа с руснаците, сега се правят на ощипана мома, която ще се "съвокуплява" вкупом с всички други купувачи на руски газ, ще се занимава с енергийна проституция. АБЕ РАЗКАРАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ, обръзна ни от цирка ви
  • 96 Бачо Киро

    18 0 Отговор
    Доколкото знам, договорите са с всяка страна, не са колективни Русия-ЕС. Демек руснаците могат всяка страна да третират различно.
    ЕК доколкото знам няма правомощия в Русия, та и да ги пита... Иначе ясна работата с плана, базиран на COVID-19..... Онея калинки са същите като нашите, не могат да си намерят трибуквието даже с джипиес...
  • 97 Румбата

    10 6 Отговор
    Да отива да договаря с Путин, като Орбан, а не да се крие под полата на Деса.Ако не, Деса ще пратим, поне е по ербап от мъжо си
  • 98 LФакти

    22 0 Отговор
    Гърция плаща в евро. Но имат сметка в рубли,която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата. След което Газпром доставя газ на гърците! 🤷‍♂️ Тоя Кокорчо какво не разбира? А сега ние купуваме пак руски газ през Гърция по-скъпо,отколкото по договор с Газпром.
  • 99 Независим

    12 0 Отговор
    Ако президента ни отиде да договаря с Путин, тогава ще стане интересно.Нооооо пък ще демонстрираме независимост като унгарците.

    Коментиран от #113, #119, #120

  • 100 Висш Пилотаж

    25 0 Отговор
    Не, просто Харвардските дипломи не са достатъчни да разберете нещо, което всеки нормален здравомислещ човек в България го знаеше: сляпото следване на евро санкции са пагубни за България. Сега Кирчо и Василев гледат как да прехвърлят отговорността за глупавите си решения.
  • 101 реалист

    28 0 Отговор
    Идиот Кокорчо, въпросът не е в каква валута плащаш - Газпромбанк приема от долари до юани. Въпросът е да не е
    в банка, която слугува на Запада и която маже да ти блокира и вземе парите, когато й скимне.
  • 102 САТЪРА НА ХАНА

    14 0 Отговор
    ДА НОСИШ ЧЕРНА ТЕНИСКА
    .. ПО РИЗАТА , ОЗНАЧАВА ЧЕ УМА ТИ Е БЛОКИРАЛ НЯКЪДЕ В ПОДГОТВИТЕЛНИЯ КЛАС НА ГИМНАЗИЯТА
    ...
    ТЪЖНО Е :)))
  • 103 Трябва

    14 0 Отговор
    Да напускаме, докато е време, и не да ни затрили съвсем като държава.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Хахаха

    16 1 Отговор
    Когато си избереш идиоти начело на остатъка от държава, логично фори тези остатъци от държава изчезват. Топ идиотите на Европа, пак началниците си избърсаха обувките с нас.
  • 107 Саки

    11 3 Отговор
    Ами просто,като на война, когато противника удря първо по слабите фланговете на предната линия. Така Русия удря предните най близки флангове на ЕС , България и Полша. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #117

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Про митак

    14 0 Отговор
    Милият той... Санкциите са за балъци, Европа си гледа интереса
  • 111 тъй ама

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "АЙДЕ МАРШ":

    Асанчо дремал на лекциите у Хараварда и сега не може да вдене що така, "три пъти режа и все късо ми идва", ха де.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 хъм

    8 2 Отговор

    До коментар #99 от "Независим":

    съмнявам се, че Путин ще присъства на среща между него и нашия президент.
  • 114 абе

    12 1 Отговор

    До коментар #90 от "Провинция":

    танкерите си пътуват, но май газ ще има "ама друг път".
  • 115 Дфдфдф

    12 1 Отговор
    Хммм дали някой не търси оправдание за кораби и подобни тъпотии. Просто Кирчо?
  • 116 ддддддддьььььь

    10 1 Отговор
    Ти ли ме бутна, или сам паднах....
    Ако не разбираш още как се поръчва газ--- МАХАЙ СЕ!!!!
  • 117 Ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #107 от "Саки":

    Че ние сами си се нокаутирахме.Сега реферът и до двайсет да ни брои няма да се изправиме.Не ни достига газ,пардон въздух .
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Научи Конституцията

    13 0 Отговор

    До коментар #99 от "Независим":

    Президента ни не може да договаря,разплаща,търгува.Но има и един нюанс.Обявява военно положение.Разпуска партии и Парламент и се заема да оправи бакиите забъркани от Киркорчовци и герберасти.
  • 120 късопаметен

    5 7 Отговор

    До коментар #99 от "Независим":

    май забравихте кой договаряше преди. Когато Путин каза на Радев, че не иска да говори с него, а с премиера. Абе вие не разбирате ли, че президента ни,който и да е той е само един фигурант без никаква власт. А сегашния е и позьор!
  • 121 Само питам

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Смелост":

    Плевньо война щеше на Русия да обявява.Много е по- смел от Кокорчо.
  • 122 Виж сега,

    12 1 Отговор
    Не различните държави са третирани различно от страна на "Газпром, а различните правителства на държави са третирани различно. Мизериите по света не ги вършат държавите, а съответните правителства на тези дъжави. Ако Зелински, например, го нямаше, войната с Русия можеше да е свършила досега. Само че Западният Герой Зелински е наличен. И обратно, ако Сталин го нямаше по времето на Хитлер, кой знае как щяха да се развият събитията. Така че, неудачите в България идват от Киррчо и Кокоррчо, а не от Газпром............

    Коментиран от #123

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Отегчен

    4 1 Отговор
    Не може да се вярва и дума , на човек ограбил приятели си .
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Уса

    12 0 Отговор
    Този защо винаги се прави на отрепан?Газпром заявиха прекалено ясно,какви са условията за закупуване на газ от санкционираните държави,че няма американец,който да не е разбрал,какво остава за българите,които се смятат за по "мисловно атлетични".Да,правилно се изразявам,България е санкционираната в случая а не Русия,която продължва да продава и трупа милиарди дори и стойноста на рублата си оправиха
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ХА ХА ХА

    8 1 Отговор
    Абе Асенчо , не разбрахте ли че сте пионка - първата фигура - жертва
  • 130 Макробиолог

    8 0 Отговор
    Що за въпросчета,тая т.н.държава няма ли служби,разузнаване,аташета и дипл апарат,които по задължение да са научили кой и как е плащал?Не да ходят и да се правят на у$лави ....станахме за резил за енти път.
  • 131 Да бе

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "МиДа":

    Във форумите има повече експертни мнения , отколкото в в целия МС , събрани от кол и въже .
  • 132 Сигурно

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "кочо":

    Си прав , щом го управляват мошеници .
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ежко

    5 0 Отговор
    Асенчо го е казал в прав текст.Държим се по този начин,защото той чака помощи от ЕС т.е. пари!А как ще бъдат похарчени ако има такива -той си е направил сметката!Данъкоплатеца и суверена няма да намаже!Но Асенчо ще задлади косъма.Това е то -иде реч за едни пари.....
  • 135 Жоро

    5 0 Отговор
    Ние купуваме от Гърция а тя от Русия излиза, че сме будали! Прекупвачи и комисионери си пълнат гушата
  • 136 Много гневна

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "МиДа":

    "Ми да"-може би ако влизаха по форумите ,щяха да са малко по-адекватни като "управляващи"-поне щяха да разберат настроенията на "електората" и поне мъничко да се съоброзят!!!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Бай Манчо

    2 0 Отговор
    Кокор40 не Газпром а ЕС те третира различно , ако може за Германия , Унгария , Словения и кой знае още колко страни могат защо нашите предатели не могат ?