Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Май, 2022 10:30 1 754 9

Мощна експлозия избухна в центъра на Мелитопол

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • взрив-
  • експлозия-
  • мелитопол

Член на държавната администрация на Запорожие Рогов съобщи за мощен взрив в центъра на Мелитопол

Мощна експлозия избухна в центъра на Мелитопол - 1
Снимка: Telegram-канал «Владимир Рогов»

Мощна експлозия избухна в центъра на град Мелитопол в Запорожка област, жителите разказват за огромни черни облаци от дим. Това съобщи в официалния си Telegram канал Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация (ГВА) на региона.

Според него последствията от експлозията са усетили жителите на града, живеещи по улиците на Богдан Хмелницки, Сергей Киров и Петро Дорошенко. В 07:40 местно време (съвпада с Москва) прозорците и стените трепереха в къщите.

„Такива терористични атаки няма да спрат, докато съществува терористичното образувание УГИЛ (украинската държава на Ивано-Франковск и Лвов)“, каза Рогов.

Той обаче не предостави подробна информация за причините за инцидента, както и за последствията от инцидента. Броят на ранените и загиналите при експлозията също не е известен.

По-рано в Мелитопол, където руската армия пое контрола в края на февруари, улица , кръстена на теоретика на украинския национализъм Дмитрий Донцов беше преименувана на съветския генерал Павел Судоплатов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските варвари с високоточните си

    6 20 Отговор
    ракети понякога успяват да поразят очертанията на някой град. За селата е много по-трудно !
  • 2 Българка

    13 28 Отговор
    Руските окупатори да се готвят за продължителна партизанска война. Украинското правителство ясно каза, че няма да отстъпят нищо от земята си на руските нашественици. Най-добре е РФ да се изтегли до последния руснак, чеченец и вся там башибозук от Украйна

    Коментиран от #3

  • 3 хихихихиии

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Рано те е напекло слънцето! Пък и как те хапят здраво мухите!
  • 4 не бе

    8 10 Отговор
    пак учения са имали руснаците. Взривил се е боеприпас... като на кораба Москва... като на Курск... и т.н.
  • 5 Чегевара

    1 11 Отговор
    Партизани антифашисти са взривили военен склад на окупаторите
    Слава на Украйна !
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Това е Поздрав от гаубиците.Не знам колко са вкарани през бг минаха ....не 2,но достатъчно е да имат украинците около 3 дузини такива далекобойни самоходни гаубици и могат да унищожат периметър от над 500км с високоточни удари.За това оръжие ви писах преди време.То е СамоСтоятелна бойна единица.Самоходна и Високоточна.постоянно свързана със сателити,които определят ЗАщитата И,както и Целите!

    Коментиран от #7

  • 7 падналия ангел

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Взривена е кола бомба до жилището на губернатора на района Евгений Балитски, на място където се е раздавала хуманитарна помощ! Четири души са ранени, включително племенницата на губернатора! Ти си фонтазирай, не пречиш на никой!

    Коментиран от #8

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "падналия ангел":

    В момента руснаците ги е хванала паника от това оръжие!те нямат еквивалентно и се страхуват ,че може да ги попукат далеч и в руска територия,пък ти не си фантазирай.И най вече не Гледай рт1,че току виж заговорили за това оръжие и как ще накажат -хамерика за него.........

    Коментиран от #9

  • 9 падналия ангел

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вече има тема със съдържание подобно на моя пост. ТВ не гледам, още повече рт1! Познанията ти за оръжията са елементарни, така че няма да ти доказвам какво имат руснаците спрямо М777 и то окастрения вариант даден на Окраинците, поради страха да не попадне в руски ръце! Видеа какво става с тройка М777 след руска контраартилерийска атака вече има в нета, пленено също! Ти си остани с елементарните си съждения!
Новини по държави: