Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Юни, 2022 09:40 2 036 36

Песков: Западът завинаги загуби доверието на Русия

  • русия-
  • кремъл-
  • запад-
  • дмитрий песков-
  • доверие-
  • ес-
  • европа-
  • сащ-
  • украйна-
  • война-
  • криза

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия вярва, че кризата в Украйна ще бъде продължителна и западните страни няма да могат да възстановят доверието на страната му

Песков: Западът завинаги загуби доверието на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия вярва, че кризата в Украйна ще бъде продължителна и западните страни няма да могат да възстановят доверието на страната му.

Да, това ще бъде дълга криза и ние никога няма да се доверим на Запада отново, отбеляза той в интервю за Ем Ес Ен Би Си.

Още новини от Украйна

По негови думи Западът трябва да бъде държан отговорен.

Освен това Песков посочи, че двамата американци, които бяха заловени в Украйна, докато се бият на страната на украинската армия, "застрашават" живота на руските войници и "трябва да бъдат държани отговорни за тези престъпления".

Това е първият коментар на Кремъл за случаите на американците Александър Дрюик и Анди Хойен, уточнява Ен Би Си Нюз.

Говорейки на английски, Песков заяви: "Те са наемници и са участвали в незаконни дейности на територията на Украйна - в обстрел на наши войници и застрашаване на живота им".

Той бе категоричен, че двамата американски граждани трябва да бъдат държани отговорни за "престъпленията, които са извършили", отбелязвайки, че "тези престъпления трябва да бъдат разследвани".

По негови думи те не попадат под юрисдикцията на Женевската конвенция за военнопленниците, тъй като не са част от украинската армия.

Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че не е известно къде се намират Дрюик и Хойен, за които се смята, че са се присъединили доброволно заедно с други чужденци към украинските сили.

Говорител на Държавния департамент на САЩ потвърди в събота, че Вашингтон е видял снимки и видеоклипове на двама американски граждани, за които се съобщава, че са били заловени от руски военни в Украйна, посочва "Франс прес".

Източник: Ем Ес Ен Би Си / "Франс прес"


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя па

    38 36 Отговор
    Ние, цивилизованите и демократични хора загубихме доверие в русия за винаги.
  • 2 Пенсионер

    23 18 Отговор
    Божкееееееее! Пазете се от злото куче!
  • 3 Руски военнопрестъпници

    31 35 Отговор
    Международен военен трибунал ви чака. Няма как да измиете кръвта от ръцете си. Избихте над 300 деца в украйна, а колко хиляди цивилни???? А 30000 ваши млади войничета???? Господ вижда всичко.

    Коментиран от #7

  • 4 бай икономисто

    29 19 Отговор
    Запада направо с главата в дувара . Ще налагаме седми пакет санкции ..... То санким от предните шест пакета имаше някаква файда .Руснаците карат на 1,50 лв , а ние на 4 лева . Ама сме богати . Сега като ожънат новате реколта ще видите за какво става реч . Килограм хляб ще стане 5 лева . Земеделците дето ги спонсорираме , приспадат им акциза ,опращават им ДДС - ще нипродадат зърното на международни цени .

    Руснаците ако рекат , могат да сринат международния пазар на пшеницата с цени 20-30 стотинки за килограм .
    Цените на горивата , торовете , семената - там са ниски . Но пшеницата ще е само за приятелски настроени държави ......
    Същото ще и с царевицата , слънчогледа , ечемика ......
    Това гарантира ниски цени на месото , млякото , сиренето ....
    При нас ще има шокови цени след два месеца .

    Коментиран от #18, #29

  • 5 Това е някакъв Театър на Абсурда

    29 29 Отговор
    Крадеца вика - "Дръжте крадеца".Агресора - убиеца на невинни цивилни и деца загубил доверие?!Не Товарищ Песков,не Вие - ЗАПАДА загуби доверие в такива морално деградирали упадъчни дегенерати.Вие и Вашата клика от олигарси и окопали се във властта тарикати нанесохте такъв МОРАЛЕН УДАР в лицето на Русия,от която тв дълго няма да се възстанови!

    Коментиран от #32

  • 6 Неандерталецо

    22 26 Отговор
    В 21ви век се очаква конфликтите да се решават чрез дипломация. Русия не е надежден партньор за каквото и да е. Потъпкахте няколко документа, под които стои подписът Ви с нападението над Украйна. Забравете за Запада. Той вече не съществува за вас. Добре беше да си харчите мръсните милиони на запад, добре беше отрочетата Ви да учат и живеят на запад, добре беше да карате западните коли. Всичко свърши благодарение на Вас самите.
  • 7 Ехо

    25 20 Отговор

    До коментар #3 от "Руски военнопрестъпници":

    Ти къде беше през последните осем години, когато украйнските фашисти избиваха мирни руснаци. Къде бяхте когато Украйна не спазваше Минските споразумение и се правихте на гърмяни зайци. Народа го е казал: каквото повикало това се обадило.

    Коментиран от #8, #11, #22

  • 8 Ехото се върна

    13 15 Отговор

    До коментар #7 от "Ехо":

    ........Да попита ако е имало някакви репресии спрямо мирното население на Донбас - зашо Русия не сезира всички възможни международни правозашитни организации?Защо не даде гласност на такива "факти"...Отговора е много прост - защото нямаше нищо такова.Тъкмо напротив - Русия беше тази,която създаде,екипира и въоръжи екстремистите в Донбас и сега бере плодовете на това!

    Коментиран от #13

  • 9 гфхйкл;'

    12 14 Отговор
    По-скоро Рузищ завинаги загуби доверието на Запада и на цивилизования свят!
    Наглеци
  • 10 ИЛЮМИНАТ

    10 6 Отговор
    Дреме му на запада.....
  • 11 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    8 12 Отговор

    До коментар #7 от "Ехо":

    Че кво търси Путлер в Донбас.

    Коментиран от #15, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 свирчо

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ехото се върна":

    Русия колко пъти ги сезира ! Колко договора формат нормандска четворка има ? Защо Украинците не ги спазиха ? Защо западняците не принудиха Украйна да ги спазва ? Нима са били слепи какво става ?

    Коментиран от #26

  • 14 Ани

    8 5 Отговор
    Ползата от войната в Украйна е че българският народ можа с очите си да види как Русия освобождава Украйна. Всеки може сам да прецени за себе си и да реши дали Русия е нещо добро за България. За мен резултата от войната в Украйна е положителен за България. Поне що се отнася до проясняване на съзнанието на Българите.
  • 15 учен

    14 9 Отговор

    До коментар #11 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Руснаците са си на собствена територия . От край време това си е била Руска територия . Още от преди времето на Екатерина .
    Въпросът е какво търсят западняците там ?

    Коментиран от #19, #25

  • 16 Пъци

    0 0 Отговор
    Русия -също.
  • 17 факти

    9 9 Отговор
    Страшно нагъл тип.Русия е най-лицемерната и лъжлива държава в света ,ама тоя наглец говори за доверие ?! Вие изгубихте доверието и то не само от запада ,а от целия свят.Останахте сами на тоя свят заедно с другите отритнати сираци Сирия,Еритрея и Северна Корея и то именно,защото никой не ви вярва вече на лъжите.Ще си мизерствате в собствения обор от тук нататък и за вас ще има единствено тотална изолация.
  • 18 Втора армия в Света

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "бай икономисто":

    Имате пълното право да емигрирате към Рашистан, след като мислите че е толкова розово там. Прав ви път!

    Коментиран от #21

  • 19 гостгост

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "учен":

    Четеш ли си глупостите въобще,демагог продажен ? Русия е терорист ,агресор и окупатор ,който в 21 век се държи като средновековна държава.Смелостта й идва от там ,че притежава ядрено оръжие с което плаши всички и то само ,за да може да напада съседните си държави и да им краде териториите и ресурсите.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 голяма грешка готин

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "Втора армия в Света":

    Русия не е втората армия . Русия е първата . Втората е Китай . А краварите са трета или четвърта ..
    Колко самостоятелни войни е водила без да мъкне още 16 -17 пудела ?

    Коментиран от #36

  • 22 Пъци

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ехо":

    "Мирни руснаци" ? Ами на чия държавна територия официално,и какво искаха " мирните руснаци"...Срещу сепаратизЪма на капитализЪма навремето що каскети си късаха рубашките по събранията,а сега какво излезе??
  • 23 умен си по цялата глава баце

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "гостгост":

    Според кого Русия е терорист ? Спорд тия дето разрушиха Либия ,Сирия , Ирак , Афганистан ,Йемен ,Виетнам ,Лаос ...
    Според тия дето бомбиха Сърбия и избиват генералите на Иран.

    Коментиран от #24, #31

  • 24 Пъци

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "умен си по цялата глава баце":

    Желязна логика.Русия=САЩ.Тогава какво и е хубавото на руската съвременна политика,освен,че водят войната с по-средновековно мислещи войници от модерните гейове на САЩ,и ползват ресурсите си като политическо оръжие по-света,и с "чужда пита помен правят"-украйнското жито (само пример,иначе и нашето розово масло и тютюн са били продавани на световната борса от "братския" СССР,за много повече пари разбира се,...ама карай) ?!
  • 25 По тази логика

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "учен":

    ...Ние като сме били на три морета по времето на Симеон,СЕГА това наши територии ли са?!
  • 26 Точно това е истината

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "свирчо":

    .....Не са били слепи западняците,те много добре са знаели какво ще последва след анексията на Крим и как в Донбас ще се появят същите неидентифицирани "учтиви" зелени човечета с униформи без опознавателни знаци!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 у кереча

    3 3 Отговор
    русия наравно с Монголия
  • 29 безконечен

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "бай икономисто":

    Спри тази руска телевидения. Ще ти прегреят реотаните
  • 30 Голем смех

    5 3 Отговор
    Ало, Песа. Не е ли обратното? Запада, во всеки веков, няма да иска да има нещо общо с тая лъжлива и пропаднала държава. Путлер направи върховна поразия...
  • 31 Тъй,тъй

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "умен си по цялата глава баце":

    Рашистан не е терорист само според Еритрея и Северна Корея...
  • 32 Глупости!

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Това е някакъв Театър на Абсурда":

    Киевският престъпен режим 8 години избива невинни деца в Донбас. Къде беше ти с твоето възмущение бе? И продължават. В тубата има 2 пресни репортажа на Патрик Ланкастър за последните зверства на Зеленски. Човекът снима и предава от мястото на събитието. Изгледай ги и тогава пиши глупости.
  • 33 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    Мдааа, и съда загуби завинаги доверието на престъпника, когото осъди на смърт...
  • 34 Българин

    5 2 Отговор
    Това е все едно убиеца да няма доверие на съдебните заседатели ... хахаха жалки путински отрепки ...
  • 35 Крадеца вика дръжте...

    1 0 Отговор
    Крадеца вика-Дръжте крадеца.Кой кого вероломно нападна първо-така,както хитлерова германия е нападала?И агресора окупатор РФобвинява пленените че...защитавали своятя(нападнатата) страна.РФ-Руски Фашизъм.Burn in Hell Putin
  • 36 Втора армия в Света

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "голяма грешка готин":

    Рашистан е втора армия в Украйна... И това е факт!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания