Last news in Fakti

15 Юли, 2022 05:37 15 572 12

Почина първата съпруга на Доналд Тръмп - Ивана

  • ивана тръмп-
  • починала-
  • доналд тръмп

Двамата се женят през 1977 г. и се развеждат през 1992 г. 

Първата съпруга на Доналд Тръмп – Ивана, почина, съобщи снощи бившият президент на САЩ, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

С дълбока тъга съобщавам на всички, които я обичаха, а те са много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк, написа Доналд Тръмп в социалната медийна платформа „Трут соушъл“.

Двамата се женят през 1977 г. и се развеждат през 1992 г.

Тръмп посочва, че животът на Ивана – бивша състезателка по ски бягане и модел, е бил „страхотен“ и тя е била горда с трите си деца: Доналд младши, Иванка и Ерик, съобщава Франс прес.

„Ивана Тръмп беше борец. Тя избяга от комунизма и стана част от тази страна. Научи децата си на упоритост и твърдост, на състрадание и решителност“, каза семейство Тръмп в изявление, цитирано от телевизия Ей Би Си нюз, предаде Ройтерс.

Ивана израства в Чехословакия по време на комунизма.

Нито в публикацията на бившия държавен глава, нито в изявлението на семейството се споменава от какво е починала Ивана Тръмп.

Противопожарната служба в Ню Йорк каза, че парамедици са отговорили вчера на телефонно обаждане за човек със сърдечен арест и при пристигането си на адреса в Горен Ийстсайд са открили мъртва 73-годишна жена в апартамента, където живеела Ивана Тръмп.

Бивша манекенка, която като млада е била част от младежкия национален отбор на Чехословакия по ски, Ивана Тръмп изиграва роля в изграждането на медийния образ на съпруга си през 80-те години, когато двамата са една от най-известните и влиятелни съпружески двойки в Ню Йорк.

Техният развод, случил се след широко отразената афера на Доналд Тръмп с актрисата Марла Мейпълс, за която той по-късно се жени, беше широко експлоатирана от ноюйоркските таблоиди.

Докато Доналд Тръмп сам гради ранния си успех, прониквайки в силно конкурентния пазар на недвижими имоти в Манхатън, Ивана изиграва голяма роля за изграждането на семейния бизнес, малко след женитбата им, съобщава в. „Ню Йорк таймс“.

Тя работи редом със съпруга си по строежа на „Тръмп тауър“ – неговата знакова сграда на Пето авеню в Манхатън, и по привличали голямо внимание проекти като „Тръмп Тадж Махал казино ризорт“ в Атлантик сити, щата Ню Джърси, посочва в. „Ню Йорк таймс“.

Ивана Тръмп беше вицепрезидент по интериорния дизайн на „Тръмп организейшън“ и управляваше историческия хотел „Плаза“, който Тръмп придобива през 1988 г., като същевременно отглежда трите им деца.

„Нашата майка беше невероятна жена – сила в бизнеса, спортистка от световна класа, лъчезарна красавица и грижовна майка и приятелка“, написа семейство Тръмп в изявление по повод кончината.

В семейното изявление се казва, че майката на Ивана е още жива, след нея остават трите ѝ деца и 10 внуци.

Ивана Мари Зелничкова е родена на 20 февруари 1949 г. в малко преди това преименувания от комунистите на Готвалдов чехословашки град Злин, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 6 Отговор
    БОГ да я прости МИР на ДУШАТА и
  • 2 Уса

    63 36 Отговор
    Избягала от комунизма,но реално избягалите от комунизма по-късно осъзнават,че са бягали напразно,защото са се оказали с увредено здраве от демокрацията на капитализма

    Коментиран от #4

  • 3 Уса

    56 10 Отговор
    И все пак Тръмп е велик и ще спре войните по света
  • 4 Няма такава държава

    55 7 Отговор

    До коментар #2 от "Уса":

    Днешното е див капитализъм... Реално една наистина сполучлива система ще е между социализъм и капитализъм. ... Но много добре обмислена .. свобода на хората но и контрол от държавата..
  • 5 Дааа

    62 7 Отговор
    "Тя избяга от комунизма и стана част от тази страна. "
    Гадно е това избяга, жената няма религия, който я вземе и тръгва с него, въпроса е какво правим тези, които нямаше как да избягаме, защото гледахме родителите ни да са щастливи. Защо там са свободни, а тук ни натресаха мутри като тулупа, каскети, феодални-етнически партии - крадци на обществен ресурс докраха народа до просяци, но иначе там са свободни, а тук поробени!
  • 6 Перо

    35 9 Отговор
    След развода,Тръмп и остави един много скъп хотел на 5-то ав. и 59-та ул., до Сентрал парк! Сега с нея ли ще го носи? Бедните роднини в Словения са живи и здрави, така че парите не са всичко! Тръмп щеше да промени Америка,ако не му бяха взели изборите!

    Коментиран от #11

  • 7 сила

    15 6 Отговор
    МАЙКА И ОЩЕ Е ЖИВА.....
  • 8 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    9 12 Отговор
    Още един "борец срещу комунизЪма" се отиде...
  • 9 AZ азов

    17 8 Отговор
    „Тя беше боец..“ - „..избяга от...“.
    Последно какво беше- боец или заек?
  • 10 Сърдечен арест

    13 0 Отговор
    Доста често срещано в последно време.Ковид ваксинките нящо общо да имат?
  • 11 Ара

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    Защо Словения, тя е родена в бивша Чехословакия, която се разделя през 90 те години на две държави, Чехия и
    Словакия.
    Словения е трета държава и е в рамките на бивша Югославия, която също се разпада през
    90 г. на миналия век. Впрочем от Словения е настоящата съпруга на Тръмп, Мелания.
    Учете история и география.
  • 12 Анонимен

    1 0 Отговор
    Красиво младо... Бог да я прости!