Last news in Fakti

13 Август, 2022 10:31 2 033 16

Китай изпраща бойни самолети в Тайланд за съвместни учения

  • китай-
  • учения-
  • бойни самолети-
  • тайланд

Китайските военновъздушни сили изпращат изтребители и бомбардировачи в Тайланд за съвместни учения с тайландските въоръжени сили

Китай изпраща бойни самолети в Тайланд за съвместни учения  - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските военновъздушни сили изпращат изтребители и бомбардировачи в Тайланд за съвместни учения с тайландските въоръжени сили, които ще започнат утре, предаде Асошиейтед прес.

Разрастващата се военна дейност на Китай в Азиатско-тихоокеанския регион притеснява Съединените щати и техните съюзници и е един от компонентите на засилващото се стратегическо и икономическо съревнование между двете най-големи икономики в света, отбелязва Асошиейтед прес.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посети Тайланд през юни, за да се опита да подсили това, което той окачестви като "несравнимата мрежа от съюзи и партньорства" на Америка в региона.

Ученията "Соколов удар" ще бъдат проведени на базата на тайландските военновъздушни сили "Удорн" в Северен Тайланд, недалеч от границата с Лаос.

Ученията ще бъдат проведени на фона на протичащите в Индонезия съвместни учения на САЩ, Индонезия, Австралия, Япония и Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м777

    8 24 Отговор
    Учат се хората. Не се знае утре руснаците накъде ще се обърнат.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да ви кажа

    31 2 Отговор
    Поуморих се да слушам за интересите на фащ тук и там по света. Защо не вземат интересите си е не си ги ...
  • 5 Венсеремос

    20 4 Отговор
    Ние сме съюзници на САЩ. Притеснени ли сме? Явно сме, щом САЩ ще ни стоварят на наша територия нам си кви солджъри да ни пазят. Явно от китайците ще ни пазят...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОНТРАТА

    28 2 Отговор
    На говедарника им стиска само за война с държави които са били под оръжейно ембарго над 10 години като Ирак, Афганистан, Либия, Сърбия. Говедарите нямат налягане за война с Руската Федерация, Китай, Северна Корея!

    Коментиран от #8

  • 8 м777

    4 25 Отговор

    До коментар #7 от "КОНТРАТА":

    Целият свят видя голямото налягане на руснаците. Стигна им само да пр...т и да умиришат всичко.
  • 9 Леко ядосано

    18 4 Отговор
    "Ученията ще бъдат проведени на фона на протичащите в Индонезия съвместни учения на САЩ, Индонезия, Австралия, Япония и Сингапур." Това е сложено най-накрая на статията за да се внуши на читателя, че видите ли Китай и Тайланд създават проблем, ала между другото то е отговор на вече създаден проблем и демонстрация. Мили журналисти, хайде да започнете да уважавате читателите си.
  • 10 Най големата грешка на саш беше

    1 20 Отговор
    Че спасиха ссср от хитлера трябваше да оставят хитлер да оправи ссср а след това да го унищожат и да сложат ръка на руските ресурси и територия

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Иванушка  🇷🇺

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Най големата грешка на саш беше":

    "...Най големата грешка..." - е че си се родил, че дори и научил да пишеш ))
  • 12 .......

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Най големата грешка на саш беше":

    Украинецо,спри да възхваляваш Хитлер!Хитлер е зло.Демон в човешки образ,който си е правил експерименти с деца.Ако не го бяха победили сега ти шеше да си в трудов лагер и трева нямаше да помиришеш.Научи се в българския език къде се слагат главни букви!
    Хубаво е Китай и Тайланд да не се карат заради пришълци.
  • 13 защо

    3 1 Отговор
    13.08.22 07.36ч "Тайван изразява "искрената си благодарност" към САЩ за предприемането на "конкретни действия" за поддържане на мира и сигурността в Тайванския проток и региона," Чудех се чудех, а то какво било.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 стоян

    3 1 Отговор
    Оля Ахмет да нямаш грешка - как така Китай и Тайван ще правят общо учение - по вероятно е САЩ и Тайван

    Коментиран от #16

  • 16 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян":

    Правите ли разлика между Тайланд и Тайван?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания