Last news in Fakti

15 Август, 2022 11:33 3 240 34

Основен ирански автомобилостроител иска отново да изнася за Русия

  • ирански-
  • автомобилостроене-
  • руски-
  • пазар-
  • износ-
  • русия-
  • иран

"Ще обърнем особено внимание на руския пазар и ще започнем да изнасяме още тази година за Русия"

Основен ирански автомобилостроител иска отново да изнася за Русия - 1
Източник: БГНЕС

Основният ирански автомобилостроител, "Иран Ходро" (Iran Khodro), изрази желание да изнася отново, за първи път от години насам, за руския пазар, който също е обект на западни санкции. Това съобщи президентът и главен изпълнителен директор на компанията Мехди Хатиби, цитиран от Франс прес.

"Ще обърнем особено внимание на руския пазар и ще започнем да изнасяме още тази година за Русия", посочи Хатиби при представянето вчера на новия мултисегментен автомобил "Рира" (Rira), чието производство ще започне догодина. Той отбеляза, че са проведени ползотворни преговори с Москва и че руският пазар ще бъде един от приоритетните пазари на "Иран Ходро". Ръководителят на предприятието допълни, че се обмислят партньорства с руски инвеститори, предаде БТА.

"Иран Ходро" е изнасял за Русия автомобили между 2007 и 2009 г. В средата на юли руският президент Владимир Путин посети Техеран, където разговаря с иранския си колега Ебрахим Раиси и с върховния водач аятолах Сайед Али Хаменей.

За да противодействат на западните санкции (срещу Русия заради инвазията в Украйна и срещу Иран заради ядрената му програма), двете страни решиха да засилят двустранното сътрудничество в различни стратегически области, за да се възползват от съответните си пазари и да поддържат външната си търговия.

Вицепрезидентът на Иран за научните изследвания и развитието Киануш Пурмоджиб заяви пред АФП, че тази година ще бъдат произведени над 500 000 превозни средства. Целта е до три години да се изнасят годишно 100 000 автомобила спрямо по-малко от 20 000 в момента, допълни той.

"Ходро" изнася за Азербайджан, Ирак и Оман.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руският елит

    17 9 Отговор
    От S-класа на Хидро. Но Хидро ще яде от хляба на Москвич.

    Коментиран от #3

  • 2 Ленин

    22 8 Отговор
    Новият Москвич ще е с електрически предни стъкла и 5 скоростна кутия.
  • 3 Хахаха

    23 22 Отговор

    До коментар #1 от "Руският елит":

    Русия е смешна!

    Коментиран от #4

  • 4 Руснаците измислиха първите си

    23 19 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Ролкови кънки но още се чудят как да разположат колелцата така че и като се напият да не падат !
  • 5 Ми тооо

    24 22 Отговор
    руските некадърници не можаха за толкова години да си направят една свястна кола , продавайте им ,ми с какво ще ги купуват?!

    Коментиран от #7, #10, #11, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Миро

    19 16 Отговор

    До коментар #5 от "Ми тооо":

    Ами с рубли спечелени от продажвата на по висок цена на газа в европа ХАХАХА
  • 8 ЕВРОПАТА

    24 17 Отговор
    Западът призна, че е безсилен срещу основното умение на Путин

    Гъвкавостта на руския президент Владимир Путин в създаването на нови съюзи е колкото впечатляваща, толкова и плашеща. Това пише немското списание Focus.

    „Способността на Путин да намира нови партньори изглежда надминава способността на Германия да създава съюзи със Запада като цяло. Той процъфтява като президент“, пише журналистът Габор Стайнгарт. Той уточнява, че руският президент се бори срещу западните демокрации с безапелационни, но необходими средства.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    22 17 Отговор

    До коментар #5 от "Ми тооо":

    Зимна картинка в БГ февруари месец 2023.Седиш си в апартамента и тракаш зъбки.Опитваш се през замръзналия прозорец да видиш Мерчана.Можеше да е топло в него, ако го запалиш, ама няма гориво.Ако не спре този режим на тока не можеш да гушнеш и телевизора да те стопли поне от малко.А там дават, как някави си хем са на топло и си карат , ама барутарници Москвичи.Хак да им Е.Все пак усещаш нежда топлина , която преминава за част от секундата защото мерчана е от вън и мръзне повече от теб.Той е втора ръка , а пък и животът ти го усещаш същия.Кой ме санкционира не разбрах само?

    Коментиран от #15, #21

  • 11 ИМА С КАКВО

    20 12 Отговор

    До коментар #5 от "Ми тооо":

    През първите 4 месеца на 2022 г. Путин може да се похвали с излишък по текущата сметка от $96 млрд., което е 3 пъти повече от този за същия период на 2021 година.
  • 12 Нефт и газ

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ми тооо":

    Русия е спечелила близо 100 млрд. долара (82,3 млрд. паунда) от износ на нефт и газ през първите 100 дни от войната в Украйна.

    Коментиран от #17, #25

  • 13 Възрожденец

    14 17 Отговор
    До къде се докараха рашъните,,,от Иран автомобили да си внасят..Еми като не могат един Масквич да направят, така ще е ...хахахаха...абе много фейлетони за тая Русия. То май вече и Албания е по-напред в технологиите...мухахахахаха...пръц!!!!

    Коментиран от #16, #19

  • 14 От ЕС

    12 8 Отговор
    Докладът на CREA обаче установи, че през първите 100 дни на конфликта в Украйна - от 24 февруари до 3 юни - Русия в е получила 97 млрд. долара приходи от износ на изкопаеми горива.

    Европейският съюз е осъществил 61 % от този внос на стойност приблизително 59 млрд. долара.
  • 15 Некой си

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Бате...много красноречиво го описваш.Като че ли така си го живял тоя живот.. Е, твоят може и да е такъв, ама моя не е. Аз пък го правя така...излизам януари месец по къси панталонки...качвам се на лодката( която съвсем не е от скъпите) и отивам на риба. Излизат добри GT-та, тарпони и каменни костури. А ти прегръщай телевизора, белким ти дойде акъла в главата, че седейки дОма на дивана до там ще се докараш. Айде, всичко ти най. Че аз отивам на риба.
  • 16 ТАКА Е

    16 8 Отговор

    До коментар #13 от "Възрожденец":

    КАЗВАШ:" До къде се докараха рашъните,,,от Иран автомобили да си внасят".
    ЕС КАЗВА": До къде е докарахме да няма газ, петрол, торове препарати, дърва и въглища, полезно изкопаеми от къде да си внесем. Ние искаме демократично да въшлясаме и обедняваме напук на Путин.

    Коментиран от #18

  • 17 Ал Бунди

    13 9 Отговор

    До коментар #12 от "Нефт и газ":

    Абе верно че е спечелила, ама ги е профукала напразно във войната с Украйна. Я направи сметка, колко струва подводницата Москва и ония самолети, дето изгоряха онзи ден в центъра на Крим..за останалата скрап, която воюва с украинските трактористи няма да повдигам на въпрос. ПП..Ищо смяташ в $..нали $ умре...
  • 18 Северозападнал

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "ТАКА Е":

    Ами не знам къде го видя тоя апокалипсис, щото аз друго виждам в момента...на море съм..около мен пълно с народ...е, вярно е че съм на около 1000 км от Софето, и съм с колата си, ама това са подробности. А ти, наместо да увиваш като млада вдовичка, зЕми да окръниш некоя и друга черника...и тогава ще имаш дръвца за зимата.

    Коментиран от #22

  • 19 Преминаващ оттук

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "Възрожденец":

    Ще пръцкаш ти зимата в студеният апартамент или цялата ти заплата ще ходи за отопление и ток.
    Руснаците не ги мисли.
  • 20 азиатците с тяхната дълбока религиозност

    11 6 Отговор
    , и политкомисарите - брутални атеисти, вода и масло смесват ли се, ке има културен шок, ако добавим и корупционния фактор - олигархичния модел! - който се е интересувал от многостранната азиатска култура и религии, па и светоусещане, би изпаднал в недоумение от переспективата на този съюз... единственото общо между тях е омразата към запада.. но едва ли е достатъчно..... да добавим и езиковия проблем при обмяна на техника, софтуер и интерфейс..... новината е със жалко развитие в бъдещето...
  • 21 Про100 100

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Докато има балами ще има и тарикати. Както ти е написал колегата, сам си си виновен. Привет от Китцбюел.

    Коментиран от #23

  • 22 ДЯДО ТИ ПУРКО

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "Северозападнал":

    Аз съм на Червения площад с кръшни светлооки Наташки. Ни си имаме газ и дръвца отСибир, въглища от Донбас. Черника...🌚 са другаде.Отавям ги за теб. Но внимавай там под моста да не лепнеш маймунската.
    СЛАВА РУСИЯ!

    Коментиран от #27

  • 23 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Про100 100":

    Нещо не ме впечатлихте с вашите изказвания.Един за риба/ с не много скъпа лодка/, другият в ски курорт лятото?!!Тарикати не се фукат.А и темата е друга, но така се избиват комплекси.Ако беше в Сент Мориц, да преглътна с малко завист, но Австрия е по-евтинко и то там лятото.
    Хубаво изкарване.

    Коментиран от #26, #28

  • 24 Анализатор

    8 4 Отговор
    Руския пазар е широко отворен за всички нови автомобили произведени в Иран, Северна Корея и Венецуела..
    да не забравяме и автомобилите собствено производство, Москвич, Лада, Запорожците вече не се произвеждат, прекалено високотехнологични са за руския пазар.
    В Русия се записваш за кола, която ще ти бъде продадена след не повече от 10 години и то ако не са те тикнали в затвора, за да ти откраднат авансовата вноска в рубли.
  • 25 Счетоводител

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нефт и газ":

    Правиш ли разлика между приход и печалба. Очевидно не. Затова си все на "червено".

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Северозападнал

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "ДЯДО ТИ ПУРКО":

    Дедеее..деде..и на зеления площад да си- то файда. Колкото до Наташките..они сакат врътокъщнико, а не увиснала кожа като твойта..мухахахаха...дръвца имал той хахахахаха...ама в кожата само въздух ,,,мухахахаха...

    Коментиран от #29

  • 28 Некой си

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Пешо":

    Абе Пешо ли си, Смешо ли си..ти в Сент Мориц може да си само като метач на крайна улица...това мисля че ти е ясно. За това не пробвай да се надскачаш, че като ти чета есето за живота ти втора употреба, верно ми става жал за тебе. А, и да не забравя..беги свАли на Мерчото акумулаторо, че да не сдохне зимъска в студовете...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Рушляк

    3 2 Отговор
    Айдеее , да внасят само от Иран .това им ходи на рушляците . Никакви немски марки автомобили . Нали са много отворени . И да купуват само Лади по 1,5 милиона рубли ,безаналоговите
  • 31 ОДИТОР

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Счетоводител":

    Чети и смятай правилно. Ще се глобяваме.
  • 32 Северозападнал

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ДЯДО ТИ ПУРКО":

    Деде..а беги да ти смени бабата памперса.па таа работа я Остави на младите. Било кот било..сега само ще диплиш кожата и ще си спомняш за младините... да и като одиш при бръснаро, си седай на топките, че да ти се изпъне гушата. Да те не пореже бръснаро..мухахахаха..
  • 33 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    Тази статия сигурно е шега.русия ще внася автомобили ог иран.къс,но смушен виц.
  • 34 хахаха

    2 0 Отговор
    ами така ще правят...ако България не изнасяше всичките Great Wall Made in Bulgaria в Западна Европа, щяхме да наводним руския пазар....ама то май завода край Ловеч го затвориха и сега правят маркучи в него...:)))