Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 05:49 1 209 14

Байдън: Омразата не може да бъде толерирана

  • сащ-
  • джо байдън-
  • колорадо спрингс-
  • нападение

Президентът на САЩ направи изявление след нападението в Колорадо Спрингс, при което загинаха петима

Байдън: Омразата не може да бъде толерирана - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън снощи заяви, че омразата не може да бъде толерирана, след като петима души бяха убити, а други 25 бяха ранени при стрелба в нощен клуб, посещаван от хомосексуалисти, в град Колорадо Спрингс, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Местата, които би трябвало да бъдат безопасни пространства за приобщаване и празнуване, никога не трябва да се превръщат в места на терор и насилие. Но това се случва твърде често", каза Байдън в свое изявление. "Не можем и не трябва да толерираме омразата", добави той.

Полицията в Колорадо Спрингс съобщи, че е получила обаждания късно в събота вечер и е пристигнала в "Клуб Кю" в полунощ (07:00 ч. по Гринуич в неделя). Две минути по-късно полицаите задържали 22-годишен мъж, който също така бил ранен.

"На мястото на случилото се бяха открити множество огнестрелни оръжия. Органите на реда все още се опитват да установят на кого са принадлежали огнестрелните оръжия. По време на стрелбата заподозреният е използвал дългоцевна винтовка", се казва в изявление на полицията.

Кметът на Колорадо Спрингс Джон Сътърс потвърди, че заподозреният е бил надвит от "един или повече клиенти" на заведението, и добави, че "действията им са спасили животи".

Байдън заяви, че макар мотивът за нападението все още да не е ясен, "знаем, че през последните години ЛГБТ-общността е подложена на ужасяващо насилие, предизвикано от омраза. "Насилието с огнестрелно оръжие продължава да оказва опустошително и особено тежко въздействие върху ЛГБТ-общностите в нашата страна, а заплахите от насилие се увеличават", добави той.

"Клуб Кю" е съкрушен от безсмисленото нападение срещу нашата общност", заяви заведението на страницата си във "Фейсбук". "Благодарим за бързите реакции на героичните клиенти, които надвиха стрелеца и сложиха край на това нападение, предизвикано от омраза".

Властите съобщиха, че поне седмина от 25-те ранени са в критично състояние, предаде Асошиейтед прес. Някои от тях са били ранени при опит да избягат и не е ясно дали всички жертви са били простреляни, каза говорител на полицията.

Стрелбата събуди спомени за клането през 2016 г. в нощния клуб "Пулс" в Орландо, Флорида, при което загинаха 49 души. В щата Колорадо се помнят няколко масови убийства, включително в гимназия "Колумбайн" през 1999 г., в киносалон в предградие на Денвър през 2012 г. и в супермаркет в Боулдър миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как да не може?!

    36 1 Отговор
    Самият ти,Джо,си класически пример в Световен мащаб!
  • 2 А бе

    35 0 Отговор
    май требва да се почне и отстрел на педофилите,да видим тогава бадъня кво ша квичи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха ха

    0 24 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    Путя може само да доведе Блатната орда... На него и Кабаева му кръшка от преди войната.

    Коментиран от #6

  • 5 Иван

    23 0 Отговор
    Боклука Байден се ядосва, защото се забавя връщането на еврейския Мешия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Каубой/ка/

    25 0 Отговор
    Щом тези са "героите" на нашето време, подкрепяни от "най-развитите" държави, значи трябва да ви светне нещо сред бръмбарите в кутията ви.
  • 9 Хахаха

    8 0 Отговор
    “Твърде често ставало” - ами да коментираме коя група хора извършват най-много престъпления тогава? А не да те изкарвар расист само като ги споменеш
  • 10 Механик

    10 0 Отговор
    " Омразата не може да бъде толерирана"- каза Байдън и лицето му зае традиционната за него, злобна мимика.
    Колкото до традиционните американски спортове "стрелба в заведение" и "стрелба в училище", тама няма и какво да говорим.
  • 11 Дедо Джо

    7 0 Отговор
    Оставка и затвор за теб
  • 12 Лгбтозмнжсидо

    6 0 Отговор
    Много интересно откъде са толкова сигурни, че е от омраза? Може да са бандити и да си се трепат. Какво, бандити обратни няма ли? Те тука за едно дете обясняват, че било като Рамбо и оцеляло 9 дни само в гората и не смеят да кажат, че било отвлечено, защото разследването течало. А Бидоня вече знае, че е точно от омраза. Пак ще им увеличават правата и привилегиите на тия лгбзжтмнусфчщ+-/×%
  • 13 Байдън: Омразата КЪМ МЕН не може

    2 0 Отговор
    ДА БЪДЕ ТОЛЕРИРАНА !
  • 14 БАЙДЪН СИНО МУ , БОКО , КИРО И ЗЕЛЕНСКИ

    3 0 Отговор
    ........................... В ЕДНА КИЛИЯ !