Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Януари, 2023 11:31 12 211 217

"В историята на Украйна не е имало подобен пример на непрофесионализъм": кой е новият посланик на Украйна в България

  • олеся илашчук-
  • украйна-
  • посланик-
  • русия-
  • война-
  • българия-
  • нато-
  • украинско посолство-
  • сексоложка

Груба грешка или фин дипломатически трик е това назначение?

"В историята на Украйна не е имало подобен пример на непрофесионализъм": кой е новият посланик на Украйна в България - 1

Без опит като дипломат. Била е мениджър, давала е сексологични съвети. Има квалификация на специалист по международни отношения. Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук може да се окаже най-добрият избор за България, пише "Свободна Европа".

Споровете в Украйна около назначаването на нов посланик на страната в България не стихват. Медии в Украйна реагираха остро. Публикувани бяха статии, че дамата, определена за поста, е работила като сексолог, а критиките са фокусирани и върху това, че не е дипломат от кариерата, няма необходимия опит и подготовка. Освен това във време на война, когато за Украйна всеки един съюзник (или потенциален съюзник) е от значение, назначението ѝ се определя като голяма грешка. Става дума за 46-годишната Олеся Илашчук, която заменя досегашния посланик в София Виталий Москаленко. Той е определян като силен професионалист, успял да разбие проруския уклон в българската политика. Олеся Илашчук не е работила в дипломатическата сфера, била е мениджър на няколко компании, а напоследък е давала сексологични съвети, пише украинската служба на Радио Свобода. Илашчук беше назначена за посланик в България с указ на президента Володимир Зеленски на 23 декември миналата година, в деня на срещата му с украинските посланици, на която е присъствала и самата тя.

"Обичайна международна практика"

Министерството на външните работи на Украйна коментира назначаването на Илашчук на 26 декември - в отговор на медийните публикации. “Тя има съответната квалификация и назначаването на извънщатни дипломати за посланици е обичайна международна практика”, казват от министерството.

В съобщението пише, че българското правителство след оценка на кандидатурата ѝ е дало агреман (предварително съгласие на дадена държава да приеме определен човек като постоянен дипломатически представител на друга държава - бел.ред.) за назначението на Илашчук, без да има резерви към работата ѝ в България. Министерството на външните работи (МВнР) на Украйна казва още, че Олеся Илашчук има необходимите квалификации за дипломатическа служба.

"Имаме информация, че тя се е дипломирала с отличие по специалността "Странознание" в катедрата по международни отношения на факултета по история, политология и международни отношения на Черновицкия национален университет "Юрий Федкович". Има квалификация на специалист по международни отношения, преводач. Владее английски език", се казва в изявлението на МВнР на Украйна. На 29 декември в канал в Телеграм с името на Олеся Илашчук беше публикувано съобщение, че въпросът за нейната биография не е приоритет. По думите ѝ "некадърни "журналисти" се опитват да раздухват спекулации, поставяйки под съмнение компетентността на правителството и президента и подклаждат хаос в интернет". "Тези, които пишат статии без доказателства и преиначават фактите за свои нужди, разединяват обществото ни по време на война и работят за врага", пише в съобщението. Цитира се и част от реч на Володимир Зеленски, посветена на силата на единството.

Груба грешка или фин дипломатически трик

Пред Свободна Европа от посолството на Украйна в България не можаха да кажат кога пристига новата посланичка. “Когато бъде връчено нейното акредитивно писмо, посолството ще публикува информацията на сайта си”, казаха от дипломатическата мисия. На страниците на украинското посолство и на това на Министерството на външните работи на Украйна като посланик в България все още стои името на Виталий Москаленко, чийто мандат изтече в края на миналата година.

В Украйна назначението на Илашчук предизвика реакция в социалните мрежи, в украинската дипломатическа общност, у журналисти и политици. Те казват, че България е изключително важна за Украйна държава, която разполага със значителни запаси от съветско оръжие, толкова необходимо на украинците на военния фронт. Информацията за новата посланичка е доста оскъдна, в България в частност, каза пред Свободна Европа журналистът Петър Карабоев, зам.-главен редактор на “Дневник”.

“Ако обаче се окажат верни твърденията, че тя е силно неквалифициран човек за тази работа, това би могло да се разчете като демонстрация от страна на Украйна за отношението ѝ към България като цяло”, каза той. Карабоев каза, че има предвид позицията на София през последната близо една година към войната, към факта, че Украйна е нападната, че България не ѝ помага, че президентът Румен Радев е проруски настроен и нарича “войнолюбци” тези, които искат да помогнат на Украйна.

"Зеленски и екипът му не си поплюват много, защото в състояние на война нямаш време за фини и деликатни действия и тази демонстрация не изключвам също да бъде един от сценариите. България заслужава такъв похват”, каза Карабоев. Илашчук е обвинена не само в липса на дипломатически опит, но и е сочена за протеже на Андрий Ермак, началник на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски. Според Олег Шамшур, бивш посланик на Украйна в САЩ и Франция, новоназначеният посланик не отговаря на необходимия профил, за да си върши качествено работата.

“Украйна в момента се нуждае от професионализъм. От хора, които не е задължително да имат голям дипломатически опит, но поне трябва да могат да установяват отношения с нашите партньори, да могат да функционират нормално в публичната сфера на страните, в които работят, за да предадат необходимите съобщения”, казва той пред Радио Свобода. „Напълно предполагам, че основният критерий, използван за определянето на тази кандидатура, е личното познанство, личната близост и очевидно - лоялността“, добавя дипломатът.

Според Петър Карабоев в ситуация на война трябва да се има предвид, че президентът трябва да подменя части от управлението и елита в дипломатическата служба, във вътрешните сили, в разузнаването и контраразузнаването, в армията. “Така че не е уникално това негово действие, напълно е възможно Зеленски просто да се обкръжава с лоялни хора, а не такива, които са му представени като големи професионалисти. Защото големите професионалисти в дипломацията на Украйна се оказа, че също не успяха да предотвратят войната”, каза той.

Освен това, според Карабоев, Илашчук може "да се окаже подходяща" за българската политическа действителност. "Трябва да видим нейния "стил", защото може да се окаже подходящ за българската политическа класа. Тя също не е обучена на най-висшите форми на политически и дипломатически пилотаж", каза той. Силните страни на Илашчук включват управленски опит, диплома от кореспондентския факултет на Чернивския университет като страновед и свободно владеене на английски език.

Каквото повикало, такова се обадило

“Подобни политически назначения са абсолютно недопустими. В историята на Украйна не е имало подобен пример по отношение на нивото на непрофесионализъм на нов посланик. Илашчук изобщо няма опит в политиката и международната работа, опит в междудържавни и междуправителствени преговори – а това е ключовото“, пише онлайн изданието „Европейска правда“. Пред Свободна Европа блогърът Асен Генов определи назначението на Илашчук като “напълно реципрочен отговор от страна на Украйна”. За Генов по-интересен е въпросът от гледна точка на България.

“Ако очакваме да ни бъде изпратен за посланик висок професионалист с дългогодишна кариера в дипломацията, въпросът е дали ние отговаряме адекватно на същото професионално ниво”, каза Генов. Той напомни факти, които “будят подозрение” - че България все още няма посланик в Киев, нито генерален консул в Одеса. Последният посланик в Киев Костадин Коджабашев беше евакуиран в началото на войната, впоследствие мандатът му изтече, а все още не е назначен нов. Коджабашев в момента е служебен зам.-министър на външните работи.

“Самите ние сякаш сме занемарили дипломацията си с Украйна”, каза Асен Генов. Освен това, близо година парламентарната комисия по външните работи не е викала за изслушване новоназначените български дипломати, каза Генов. “Тоест, ние в момента не знаем на какво ниво са дипломатите, които представляват България в други държави”, каза той. “Така че, ако приемем за основателни критиките към г-жа Олеся Илашчук, бих ги свел нещата до “каквото повикало, такова се обадило”, каза Асен Генов

Съветските оръжия на България са нужни на Украйна

България е важна за Украйна с това, че разполага с много съветски оръжия и точно такива - особено тежките, като танковете - са изключително необходими на украинските сили, отбелязва украинската служба на Свободна Европа. „Назначаването на новия посланик в България просто ме довърши. Не защото е сексолог. Не защото е (човек) на Ермак. А защото сексоложката е изпратена в България, където се съхраняват най-много съветски оръжия“, пише във Фейсбук украинската журналистка Татяна Николаенко.

Според нея в момента българските власти се опитват частично да блокират износа на оръжия за други европейски страни, знаейки, че лъвският пай от тях отива именно във воюваща Украйна. Според някои данни България разполага с почти три четвърти от оръжията съветски образец, които все още не са прехвърлени от Източна и Централна Европа и от които Украйна се нуждае, пише Радио Свобода. В публикацията се напомня, че “президентът на България Румен Радев (между другото, генерал-майор от българските военновъздушни сили от резерва) веднъж нарече парламента на страната си „разпалвач на война“ за решението да предостави оръжие на Украйна, а един друг път постави под съмнение украинския суверенитет над Крим”.

„Това показва, че русофилските настроения са много силни в България и в българската политическа върхушка. Там има различни течения и това е реалност, която със сигурност затруднява установяването на сътрудничество с тази страна“, казва Олег Шамшур пред Радио Свобода. Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев казва пред Радио Свобода, че войната променя настроенията в България в полза на тези, които се застъпват за Украйна, макар този процес да не е приключил.

"Тези, които се застъпват за диктатора в Кремъл, имат достатъчно ресурси за влияние и това не са само парични ресурси, а и достъп до обществените медии", казва Василев. Според него тези сили имат възможност да внушават и в България, и в чужбина, че България е проруска, "а това не е вярно".

Разговорите за въоръжението, мунициите, които се изпращат за Украйна, не минават през посланика, каза Петър Карабоев. Всъщност, разговорът се води в т.нар. “Рамщайн формат”, в който участват около 50 държави. Там украинските военни казват от какво имат нужда, а партньорите - с какво могат да помогнат.

Автор: Видка Атанасова

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    56 152 Отговор
    За руската губерния България не е нужен професионалист. Специалността на госпожицата е достатъчен дипломатичен знак.

    Коментиран от #142, #202

  • 3 йхнкхйких

    214 9 Отговор
    Колко лева на час ?

    Коментиран от #43

  • 4 ХХХL

    229 16 Отговор
    АМИ НАЗНАЧЕНИЯТА СТАВАТ ПО ЗНАЧИМОСТ НА ДЪРЖАВАТА В КОЯТО СЕ ИЗПРАЩАТ. ЗНАЧИ ТОЛКОВА НИ ЗАЧИТАТ СЛЕД КАТО НИ ПРАЩАТ БЕЗМОЗЪЧНА ЧУЧАРКА.

    Коментиран от #23

  • 5 Нено

    230 20 Отговор
    Ще има ли военен съд на хората дали списък с оръжията на България на украинския посланик?!
  • 6 стоян георгиев

    212 21 Отговор
    "В историята на Окрайна", хааххахах! Каква история имат тия?!

    Коментиран от #179

  • 7 Студопор

    171 11 Отговор
    Ами те всичките са такива. Сексоложки сами за себе си. Онзи ден изскочи една, дето се кършеше по плажа за някаква фотосесия.
    Каквато държавата, такъв и посланика.
  • 8 Този

    228 6 Отговор
    Ее сега, президент актьор може, посланик сексолог не.. Е защо??? Кмет боксьор може, посланик сексолог не..

    Коментиран от #144, #204

  • 9 Аве

    133 10 Отговор
    къв професионализъм има един актьор?!
  • 10 Хихихи..

    155 10 Отговор
    Бе на кой му пука? От Зеления Потник до чистачката ТАМ са все такива..Кой не го разбра още?
  • 11 5+5

    51 1 Отговор
    става... ;)
  • 12 УСА боклук

    103 11 Отговор
    Правилен избор на Зеленски.
    Някой трябва да дава уроци на евроатлантическите ни държавни управленчески жендъри.

    Коментиран от #207

  • 13 Значи

    55 13 Отговор
    Илиан Василев успорва доклада на ЦРУ в който се твърди, че България е русофилска!

    Коментиран от #153

  • 14 Изпечена

    86 9 Отговор
    чочарка с тапия.....
  • 15 Ганювите

    70 8 Отговор
    дипломати по света големи професионалисти , кой от кой !
  • 16 оФчара

    90 15 Отговор
    Идеална лесботройка с Кирчо и Кокорчо,може да си спретнат.

    Коментиран от #127

  • 17 Нашио

    27 46 Отговор
    Красотата ще спаси света!

    Коментиран от #217

  • 18 Викаш

    44 5 Отговор
    Ти си си записал вече час, а?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мата Космата

    86 5 Отговор
    Според мен най-доволен ще е Тулупа той има нужда от сексолог редовно!

    Коментиран от #67

  • 21 Обикновен

    93 8 Отговор
    Зеленски като ни гледа хайлайфа-бивши и настоящи плеймейтки- е решил, че тук такова ще върви!
    С тая наша крвенска външна политика какво да ни пратят?
  • 22 123456

    82 9 Отговор
    Какъв сексолог ... жив Шевролет Корвет! Жива подигравка ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 браводее

    17 74 Отговор
    Сега ще има да четем тъпи и глупави коментарии от хората на ,,копейкин,, но избора и е не само удачен а е и хубава както повечето украинки ,освен това жените по принцип са по дипломатични и не виждам нищо лошо в избора и и успехи и желая !
  • 25 Пиер

    85 12 Отговор
    Мисля, че общественото мнение започва да осъзнава извратените игри и американските лъжи и най-вече тези на НАТО, които използват кризата в Украйна, за да дестабилизират Европа, тъй като Европа, обединена с Русия, представлява блок, който е силен както политически, така и икономически, културно, социално

    Коментиран от #81, #83, #106

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 екстра е

    9 37 Отговор
    ДУХОВНАТА ЧЕХИЯ НА ЗЕЛЕНСКИ КЪМ БГПУТЛЕРАСТКИ НАСТРОЕНИЯ СВИНАРНИК ТУК МАСОВО СА СЪС СЕКСУАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ПО
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бате Бойко

    50 5 Отговор
    След изборите ще я преслушам.В Барселона вилата е свободна .
  • 30 Печатна грешка

    60 4 Отговор
    "Има квалификация на специалист по международни отношения."
    Печатна грешка. Обркали са отношения със сношения.
  • 31 табсо

    38 6 Отговор
    Радев да издаде указ..всички готини самотни и прочее,бандерки да заповядат у бг..та да спреме да се топиме като нация,а они са славяни като назе-иначе ромчетата че ни превземат.

    Коментиран от #49, #137, #190

  • 32 Адрес 4000

    41 10 Отговор
    Каквато ни е държавата ,такъв им е посланика
    Гъбаркат ни яко украинците и с право
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Наблюдател

    51 9 Отговор
    Начело на украйна са:
    Президент палячо
    Кмет на киев боксьор
    Посланик сексолог
    Какви ли са другите най-вероятно подобни
  • 35 Братята Кабабик

    40 7 Отговор
    дори и украинците са разбрали, че тук е козяшки бър дак
  • 36 РазБойко съм

    38 7 Отговор
    Със Зеления си говорихме да му гласувам оръжия а той ше ми прати некоя Мата Хари да мачкаме завивките у Банкя. С хартиената бюлетина се връщам на власт айде всички у лево.
  • 37 Дън Бай

    25 6 Отговор
    Само Баце е на загуба. Тази щеше да е на "консултации" при него всеки ден!
  • 38 Няма страшно

    42 5 Отговор
    Виждали сме и по-тежки случаи например настоящият американски посланик
  • 39 Стоян Александров

    40 8 Отговор
    Какво се смеете на ОКРАЙНЦИТЕ БЕЕЕЕ ? Я ВИЖТЕ НАШИТЕ ПАЛЯЧОВЦИ В ПАРЛАМЕНТА. ВСИЧКИ СА ТАКИВА. КОЗЯК НИ ГИ СЛАГА ЗА ДА СА ПОКОРНИЦИ ДО ЕДИН. И ВСИЧКИ СА ХВАНАТИ С КОМПРОМАТИ. ДОРИ ЗЕЛЕНИЯ ПОТНИК РАДЮФФФ Е АМЕРИКАНСКИ ЛАКЕЙ....
  • 40 Сирене

    24 8 Отговор
    Интересно ми е, кой си я е поръчал. Бойко, Ицето, Киро, Кокоро, Мирчев.. Има кандидати със сигурност! Ще дойде със промоция, със сигурност!
  • 41 Дхклл

    11 18 Отговор
    Сексолог в ОБЛАДАНА от русофилщина България.
    Всичко е точно!
  • 42 Българка

    20 11 Отговор
    Този украински посланик у нас е оценка за "подкрепата ни към украинските защитници според мен. Тпова е унизително, но пък заслужено. Да не забравяме, че нашите дипломати са я одобрили. От една страна имаме посланик Мутрофанова- КГБ, а от другата страна....украинска сексоложка. Явно ще има голям с.кс. Да не сме отново от страната на булката. Но пък си го заслужаваме
  • 43 Ми така де.

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "йхнкхйких":

    Там в евраци смятат.
  • 44 Щерев

    27 11 Отговор
    Меко казано, статията учудва.....скоро българите масово гласуваха да ги управлява чалгар наркоман, който пък предложи търговец на шнорхели и плавници за министър председател....
    Госпожата изглежда много по добре от въпросните бг персони.
  • 45 Бамбука

    37 2 Отговор
    България винаги е назначавала "високо класифицирани" кадри зад граница. То Едвин Сугарев в Индия, Поптодорова в САЩ, Надежда Нейска в Турция, и още много други . Да не говорим за супер политиците ни управлявали ни с години, като "Меси" , Драгалевския, Царот, и т.н. техни протежета курдисани "демократично".
  • 46 Яяяяя

    11 21 Отговор
    Толкова писане за един дипломат. Ами те все пак не се раждат такива и за всеки има първи път. Търпим Митрофанова а плюем човек, който още не сме видяли. Че той и великият артист Т. Колев бог да го прости беше дипломат в Канада. Що за лаене, що за бълрска простотия?

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Вече всичко е така!

    41 4 Отговор
    Нали и шефката на ЕС е една обикновенна акушерка? И с мъжа си задигнаха много милиарди, около т.н. "ваксини"!
    Та тази също е от групата на "Кирчовците": Прости хора, които биват поставяни на важни позиции за да са послушни марионетки на други, които искат цял свят да владеят!
    Но това на нас, "нормалните" ни се струва абсурд. Но изглежда мафията така с тези е решила да подчини милиярди хора на планетата?
    Та, когато виждаме "издънките" им, да го оправдаем с тяхната "глупост" и некомпетентност!
    А те пак ще поставят следващия идиот, да ни е "началник" по същата тяхна логика!
    Въпросът тука е, защо ние "стадото" играем в тези техни игри? Когато вече 100% е ясно, че всичките тези играят против нас?
    Най-добрият вариант за нас е да не играем вече в тези схеми! Да прекъснем тази порочна игра, опасна за нас!

    Коментиран от #174, #216

  • 49 Ха ха

    20 5 Отговор

    До коментар #31 от "табсо":

    Нали някой трябва да ги оправя,а нашите евроБейчета само знамето на дъгата веят .Така,че пак де римляните ще опре работата.И след някоя друга година смугли укроромляни със сини очи по цялата ни територия .
  • 50 Дааааааа

    25 5 Отговор
    Без опит като дипломат. Била е мениджър, давала е сексологични съвети. ......чи ква друга да е?.... Тва е нормално за украински дипломат впрочем не само в България
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 супер

    8 17 Отговор
    Правилно я изпраща Зеленски. Путлерастите с тези малкиПишки и дълги езици имат нужда тоочно от такъв посланик.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Юуууууу

    25 5 Отговор

    До коментар #46 от "Яяяяя":

    Тодор Колев има честта да се откаже доброволно от поста си(само след година посланик) и да заяви,че не става за тази работа.Анадънму?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Щерю

    25 5 Отговор
    В бг външно министерство е само внуци и внучки на комуняги и по някоя и друга к.вра.
    Тръгнали да обсъждат Украйна. Земете се скритите, вижте ни президентите, пълни цървули,,,,министър председател беше толуп мутра от вис
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Браво

    8 1 Отговор
    Сексонколог.
  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 4 Отговор
    А къде е НОВИЯТ посланик на САЩ‼️
    Още септември пълномощията на Хер...а изтекоха‼️
  • 63 Дааааааа

    10 5 Отговор
    Зеленски назначи """сексоложка""" за посланик в България... Но от нас зависи дали ще е посланник все пак ! Това че е връчила копие на акредитивните си писма нищо не значи.
  • 64 Тази, ако види,

    18 3 Отговор
    че не разбира нищо от дипломация, ще се върне на "консултациите на повикване", за да изкара някой лев, поне това си знае!
    На "повикване" за работа, около половин час, горе долу ще изкарва добри пари. За кво й е да разбира от дипломация?
    Просто Зеления не може да намери нищо по-добро там. Или са избягали, или са убити вече!
  • 65 До електричката

    25 4 Отговор

    До коментар #58 от "Електра":

    Посланикът не е за да показва сексапил.Да,Митрофанова върши дипломатическата си работа .За това е учила и работила .А за какво се е бъхтела украта?-Да е красива и да учи и да се научи на секс.
  • 66 Дааааааа

    16 4 Отговор

    До коментар #60 от "Ю.Кортес":

    Още една, бръмчалка не е излишна.. хахаха
  • 67 не не

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мата Космата":

    нашия има празна ....
  • 68 Киро гриндерягата - купонджия

    19 5 Отговор
    Да, ама е много яка бичкия колежката дипломатка Олеся Сексоложкина. С кеф бих и къртил парапета!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Петров

    26 3 Отговор
    Посолството ще става б@рдак, така ли? Гот....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Кирчо от Канада

    26 3 Отговор
    Ще я посрещна с хляб и сол на кристали и още утре и показвам парапета.Лена ще ме разбере .
  • 74 Хахаха

    18 3 Отговор
    Като няма опит бойко ще я научи

    Коментиран от #87

  • 75 Дааааааа

    16 4 Отговор
    Змийски очи, сочни гърди.....ставаааа !

    Коментиран от #191

  • 76 Дааааааа

    15 0 Отговор
    На Брендо е кандидатура...
  • 77 Анева

    15 3 Отговор
    Тази прилича на моето хъски.....
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дааааааа

    14 1 Отговор
    Като няма опит........има, имаааа
  • 80 Петров

    19 3 Отговор
    На парапета веднага ! Да се хваща за радиатора....
  • 81 Бинго

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пиер":

    Абсолютно точен коментар!!!
    Адмирации!!!
    Кратко и ясно!!!
  • 82 Диамантената ръка

    11 8 Отговор
    Време е Кобилкина да замести Митрофанова
  • 83 Диамантената ръка

    6 7 Отговор

    До коментар #25 от "Пиер":

    И как точно Европа да се обедини с Русия? По правилата на Путин сигурно...
  • 84 Дааааааа

    21 4 Отговор
    После пак кажете че Зеленски е нормален.....
  • 85 Софиянец

    18 2 Отговор
    Много изцъклен тоя вук, апе ли?
  • 86 ДжафДжаф

    19 5 Отговор
    Абе то сексоложка убаво. Крайно време беше да се появи конкуренция на Кобилкина. Ама дърта бе братче....Колкото и до се кипри по снимките все си е в категория mature...... А па нашите са едни.....добре, че не ги знаем. Всъщност като си знаем министрите, не е много сложно да предположим. Имеше един министър на външните работи, който стана такъв без нито един ден трудов стаж. Ей така...Майка му и баща му взели, че му купили няколко дипломи от тук и там и бам министър. А и като се има предвид, че скоро Украйна няма да съществува, кво значение им!?
  • 87 той

    3 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    няма...
  • 88 Анева

    18 4 Отговор
    Наталия Сергеевна Кобилкина , българският велик сексолог да я пращаме немедлено в САЩ за посланик
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎

    8 6 Отговор
    Духала е на Звленчуков

    Коментиран от #91

  • 91 БЪРЗИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎":

    ВИе сте ЕВА ЛОРЕДА ГРАД ЛОМ
  • 92 Петров

    11 1 Отговор
    Тя се обрърна към публицистите, които показват подозрения за нейната подготвеност и пишат публикации без доказателства, обяснявайки, че " работят за врага ".
  • 93 Анонимен

    15 4 Отговор
    И тази е една уморена кака.
  • 94 Един

    21 6 Отговор
    Ходих преди 10г командировка в Украйна, чуках една проститутка, а тя се оказа градския съдия. Така че не се учудвайте за посланичката

    Коментиран от #101

  • 95 Българин

    28 5 Отговор
    Цялата държава Украйна е една пародия, като почнеш от президента клоун - наркоман, минеш през през кмета боксьор и стигнеш до посланика им. Добре, че скоро няма да има Украйна.
  • 96 Кака Лена с мустаци натъкмена

    17 2 Отговор
    Тази ще ми е добра компания по парапетите:)
  • 97 7777777

    8 5 Отговор
    ТАЗИ ДА БЯХА Я ПРАТИЛИ ДА СЕ БИЕ СРЕЩУ ЧЕЧЕНЦИТЕ И НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА ПОПАДНЕ В ПЛЕН........!
  • 98 Айшету

    10 3 Отговор
    Чиба, няма ни крадете мъжету
  • 99 Порно

    14 3 Отговор
    Какво толкова, издържала е с отличен устния изпит при зеления, заслужила е поста.
  • 100 Човек сам гради съдбата си

    23 2 Отговор
    Прост народ, проста държава-точно защото украинците са много прост народ сега ги използват за пушечно месо, а те го позволяват. Що се отнася до жените, ами тях ги видяхме и като бежанки-практикувайки навсякъде в Европа най-старата професия, разваляйки семейства, и занимавайки се само с външния си вид, те са една куха обвивка.
  • 101 Дааааааа

    8 0 Отговор

    До коментар #94 от "Един":

    """градския съдия""" не бе най вероятно е била зам прокурорката на Киев
  • 102 Петров

    18 4 Отговор
    100 000 проститутки в Украйна, цената - 60 евро на час - 24 Часа
    Около 100 000 са проститутките в Украйна, а най-често срещаната тарифа е 60 евро на час, пише "Билд".
  • 103 Коментар

    7 3 Отговор
    Ужас!Виждам вещица!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 еСтетъ

    15 2 Отговор
    Это наше бактериологическое оружие!
  • 106 Виж 25

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пиер":

    ТОЧНО
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Дааааааа

    13 3 Отговор
    Проститутки под прикритие превземат "пазара" - Телеграф
  • 109 мацката

    16 2 Отговор
    е профи, ще завърти някоя и друга професионална свирка и ще достави на украйната ново оружие
  • 110 Тази поне

    6 0 Отговор
    става за еааане,щото оня кондом увиснал и за камък на кисело зеле нае ставаше.
  • 111 стоян

    4 14 Отговор
    Поне е красива и ще изучи политиката - не като оная руската траверса с военните дрехи дето взривява военни складове

    Коментиран от #180

  • 112 Дааааааа,

    10 0 Отговор
    Проститутките поскъпнаха - Общество - Новини Бг
  • 113 Байденко

    15 0 Отговор
    Инструктор по орални и мануални сексуални практики.
    Обикновена украинка, но скъпа.
  • 114 зорко око

    15 1 Отговор
    Тая магистралка ще ги натръшка сите политичари.
    Здрав банан няма да остане.

    Коментиран от #124

  • 115 Дааааааа

    16 2 Отговор
    Илащук е критикувана не само за липсата на дипломатически опит, но и за това, че е протежирана от ръководителя на канцеларията на президента Андрий Ермак....Мн ги ее укрите, че ни пращат елитна проститутка. ... 
  • 116 !!!!!!!200

    4 17 Отговор
    РУСИЯ Е СТРАНА ТЕРОРИСТ НАЧЕЛО С БУНКЕРЕН ДЯДО!!!!
  • 117 Бай Пешо саламурата

    12 2 Отговор
    мъжката секретарка на сина на бай-пън е много смела проститутка. Кви искате на ни прати а?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 и другата седмица ЩЕ СА В МОСКВА .

    11 2 Отговор
    Кво искате от един артист /бандера/ след идването на КУЛЕБА В БГ. аре чао на цялата БАНДЕРОВСКА ШАЙКА.....
  • 121 тиририрам

    8 0 Отговор
    На който са му слаби ангелите да пие светена вода и да си носи скилидка в джоба.🧄;)
  • 122 Урюрвкос

    9 3 Отговор
    важното е да не се престараваме със военната помощ. Нашите снаряди са със модифициран як барут за гърмене със съветски оръдия но същия барут в снаряди по натовски образец късат цевите на оръдията произведени на Запад.
  • 123 Перо

    9 3 Отговор
    За БГ джендърията какъв посланик да изпратят? Каквито държавите,такива и посланиците!
  • 124 Ммммдаааа

    8 4 Отговор

    До коментар #114 от "зорко око":

    сите политичари че се изредят у посоля
  • 125 12340

    3 3 Отговор
    Мнението на асен генов защо да е важно?!
  • 126 хихи

    11 2 Отговор
    Голяма работа!
    Взела е посолството на Лизинг.
  • 127 избирател

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "оФчара":

    а , защо само с тях ????? с всички , нали затова е изпратена , колко още ще се чудите .
  • 128 Оракула

    3 24 Отговор
    Да критикуваш посланника на Украйна , при факта, че нямаш свой такъв ,в Киев,
    е само по себе си , неуважение към дипломатическата световена практика !
    Какво са казали в Русия , или в България е малко интересно,и то точно сега,
    тези две държави са във война, а войната заличава съзнанието на Путиновите грамотни люде, тотално
    и какво друго може да се очаква ,когато победата на Украйна е на път да
    уволни Путин, като Робовладелец на Руската федеративна сбирщина!
    Нейно Превъзходителство Г-жа Илашчук, е първо красива жена,
    което не убягва от вниманието на мъжкото око и завистта от женското съсловие!
    Такива личности, неволно предизвикват "действие" в свободното медийно пространство!
    Баба Митрофонова, със огромния си " комунистически опит в КГБ" , "може само да и носи куфарите"!
    Руската "свекърва", вече няма да може" да набива канчето" свободно в главата на Българските политици ,
    и безпрепятственно в медийното ни пространство!
    Така ,че ще се изхаби " огромна енергия" , по тази дипломатическа личност,
    в обозримо бъдеще!
    Като добри европейци, приветстваме Дипломат №1 на Героична Украйна ,
    с добре дошла,
    и Слава на Украйна!

    Коментиран от #130, #147, #160

  • 129 черния

    6 1 Отговор
    Пацо тересата има отличен опит и е голям профисиоАналист, щото!
  • 130 Минеков

    14 1 Отговор

    До коментар #128 от "Оракула":

    """"Да критикуваш посланника на Украйна , при факта, че нямаш свой такъв ,в Киев,
    е само по себе си , неуважение към дипломатическата световена практика !""""""" Ти нормален ли си бре а?...... Колко страни в момента имат посланици в Украйна ?
  • 131 Посоль

    8 1 Отговор
    Цялата статия - плява!
  • 132 Ох котьо

    4 2 Отговор
    Ох Котьо
  • 133 Дааааааа

    6 0 Отговор
    Това е щото в парламента казаха че сте импотентни ! За туй....
  • 134 Цоко

    17 3 Отговор
    Егати подигравката със страна член на НАТО и ЕС. Да изпратят мин@тчийка за посланик?!?!?
  • 135 Цоко

    13 2 Отговор
    Егати подигравката със страна член на НАТО и ЕС. Да изпратят мин@тчийка за посланик?!?!?
  • 136 Одит

    17 3 Отговор
    Пак клоунка от цирка на Зеленото Чудовище!
    Боливуд Украйна. А България е последна дупка на кавала на Зеления.
    А Външно Министерство е пълно с кухи глави!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Петров

    15 0 Отговор
    Само който може за свирки с патрони да плати, само той ще се облажи. Дааа...

    Коментиран от #162

  • 139 Ти си

    17 1 Отговор
    "Сранознание" !? Ех този гугъл преводач !
    У нас всеки ученик завършил седми клас може да стане посланик на Украйна защото е учил и завършил "странознание" - история и география ....
  • 140 Айше

    11 2 Отговор
    Прилича на медицинска сестра от Карлуково.
  • 141 ДРТ ПРЧ

    10 3 Отговор
    АМИ ТО И В УКРАЙНА КАТО В БЪЛГАРИЯ, РАЗЛИКАТА Е ЧЕ НЯМАМЕ ВОЙНА

    Коментиран от #161

  • 142 ОСТВКА

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Простото беше при наркомана и се разбраха що за паплач са. Това е лична услуга на трето половия евреин към канадския гражданин , като знае личния му нагон към парапети.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 добавям

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Този":

    И за президент актьор-клоун става (Зеленски), а на тази се намира кусур.
  • 145 Католик

    14 2 Отговор
    Проблемът е съвсем на друго място. Застрашена е Наталия Кобилкина, защото новата е професионална мастия и на мейния фон Кобилкина е непорочна осмокласничка от католическото училище.

    Коментиран от #149

  • 146 Е какво толкова пък!

    10 0 Отговор
    Ако не друго,то поне ще сме сексуално осведомени!И без това цялата ни външна политика е един голям БАРДАК!
  • 147 егати оракула си

    11 1 Отговор

    До коментар #128 от "Оракула":

    До поднасяш като аргумент, че след като ние нямаме посланик в Киев, значи не трябва да придиряме какъв ще ни изпратят е СМЕШЕН. След това си използвал темата за люто плюене към Русия, макар да не е в темата. Хвала таквиз като тебе! Те засилват русофилските настроения в България, защото такива като тебе ковпроментират русофобските.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 православна

    5 0 Отговор

    До коментар #145 от "Католик":

    Към Кобилкина имат мераци неколцина нашенци и не заради нейните качества, а защото беше много агресивна на телевизора.
  • 150 Борик

    14 2 Отговор
    На страницата на украинското посолство ще има ли описание на новите услуги които ще се предлагат, както и ценоразпис?
  • 151 Колеги вирусолози,

    7 1 Отговор
    Не намирате ли, че дипломатическите назначения в Украйна са извън нашата компетенция?

    Коментиран от #157

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 свят широк,

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Значи":

    пишман евроатлантици и наглосаксонци всякакви.
    Илиян се опитва да се внедри тук ии там. Заработва хлебеца си човекът.
  • 154 пшибаев

    6 4 Отговор
    Наложили са санкции на Киркоров защото е праскал жената на на зеленски
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 госпожо/господине,

    11 2 Отговор

    До коментар #151 от "Колеги вирусолози,":

    Не намираш ли, че е твърде демоде да не си разрешаваш да имаш отношение към изпратения ни посланик от окраината на Русия. Нещо като руска команда "Не рассуждать". За Митрофанова може да се говори лошо ден и нощ, за херото мустафата - не, защото господарят не разрешава, както и за тази според тебе.
    Не даваш добра индикация.
  • 158 Майор Динефф

    11 2 Отговор
    Каката е яка, ще издържи на групова терапия!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Съвет

    4 0 Отговор

    До коментар #141 от "ДРТ ПРЧ":

    Сус бре, маскара! Подир таквие слова се плюе в пазвата и се правят три крачки назад кръстосано После се прекръстваш три пъти наляво и три -надясно. Правиш и пет теманета. Щото не знаеш от коя страна ще ни дойде, а уроките са лошо нещо и не се борят...
  • 162 Е-ми

    6 1 Отговор

    До коментар #138 от "Петров":

    Значи най ще се облажи най мъжът в политиката -Кака Кори.
  • 163 генчо

    3 4 Отговор
    къф е проблема че не е в иниформа и не е козирувала ли кво ви бърка вас посланичката на украйна ква е?
  • 164 сноу

    4 2 Отговор
    Е..щом кара поплювко се е заел да коментира кой как и защо, е ясно че е преписвал от ристю търсения..Явно му е оставил великите си разследвания и е драснал към фаш на скришно, да му връчат тиквения медал..
  • 165 Чудесна е

    12 1 Отговор
    За тукашните управници е тамън. Ще им дава съвети как да се държат за парапета, и да свеждат смирено глави независимо от пола си.
  • 166 Даа

    5 13 Отговор
    Много приятно изглеждаща дама. Не е като рашисткия дзвер.
  • 167 Казуар

    4 9 Отговор
    Добра храна за руските подлоги в България.
  • 168 Навит

    13 3 Отговор
    Колко гривни е тарифата на Нейно превъзходотелство?
  • 169 незнайко

    9 2 Отговор
    Естествено че сексоложка след като всички ни яхат без да ни пазят !!! Сега наясно ли сте що за стока е Зеленски който съсипа цялата си държава само и само да угоди на САЩ !!! Защо хакерите не говорят за банковите му сметки ? Защото ще бъдат ЕКЗЕКУТИРАНИ !

    Коментиран от #208

  • 170 дядото

    7 2 Отговор
    добре го даваме.първо една мюсулманка с постоянно посукана пола,после сексоложка какви ли още екземпляри ще видим.а те са показател за отношението към българия и народа.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 И аз да кажа

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Вече всичко е така!":

    Като Северна Корея примерно, а? Ще цъфнем- да ви кажа също, че там отоплените помещения са на 12 градуса!

    Коментиран от #198

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Яяя

    9 3 Отговор
    Тия укри идват в българия и ще ни казват да мразим Русия .СЛАВА НА РИСИЯ да мачка краварските изчадия из целия свят .

    Коментиран от #214

  • 178 От Външно

    5 0 Отговор
    Украинското "Хубаво Наде" пристига у нас - познавала техния "Костов".
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Сивата котка

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "стоян":

    И украинката ще достигне годините на другата с униформа. Тогава пак да ви питам.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Истината:

    6 2 Отговор
    Олеся Илашчук e без опит като дипломат,
    но с голям опит катоПроститутка!
    Нищо ново под Цлънцето...
    Щом единКлоун може да бъде Президент на укрите,
    защо еднаПроститутка да не е дипломат на България!

    Коментиран от #213

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 ИСКАМ ВСИЧКИ ПОСЛАНИЦИ ДА СА КАТО НЕЯ

    3 1 Отговор
    А НЕ КАТО МУСТАФАТА !

    Коментиран от #211

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 НОВАТА ИМА БАЯ ВРЕМЕ ДОДЕ СЕ НАБРЪЧКА

    5 0 Отговор
    НЕКА ВЗИМА УРОЦИ ОТ ПОПТОДОРОВА КАК СЕ ГЕПЯТ КРЕМЧЕТА !
  • 188 НА МЕН МИ АРЕСВАТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ И КАЧЕ

    4 0 Отговор
    СТВА - ХЕРОТО НЕ СТАВАШЕ ЗА НИЩО !
  • 189 Тази Олеся ще създаваУкраинско

    4 0 Отговор
    Лоби сред нашите Политици!! Първо ще хване в Зайчарника Борисов, ще си проличи по настояванията му да се Дава и Дава нещо на Украйна!! Не подценявайте тази Фурия, а и тея, които са решили дае пратят в България,. Има си Мисия!!!
  • 190 Калчев

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "табсо":

    Тия искат само имота и парите ти . Кви деца ще чакаш от тях ? Ти дълголетници живели с рускиня или украинка познаваш ли ? Аз познавам достатъчно наследнички на починали българи в градовете на морето. Синджир марка са и се влачат кандидатките за булки почти организирано. Който се е вързал ,все е изгорял .

    Коментиран от #209, #212

  • 191 Сочко

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Дааааааа":

    Сочни са били . Сега е тунинг пвц. Добър хирург пластик. Само дето си имаме предостатъчно такива професионалисти започвайки с онея многото 240 в централния бардак . Верно ,че силата им е в сплотяването и се намират чрез политиката. А ако влезеш в сграда на правосъдието ще ахнеш от " служителки" и ще се откажеш от всякакво Пипшоу или друг бардак.
  • 192 Сивата котка

    4 0 Отговор
    На сайта ако не му отърват коментарите, има лесно, спирате ги. Така ще следваме новата партийна линия.То на всеки втори ред изтрито.

    Коментиран от #201

  • 193 Кольо

    1 1 Отговор
    Луна- дипломата ни в Украйна ако я има . Не я щете за Прецедент ама за ресто ще стане. Дипломатите представляват държавите си. Старшината - Русия ,КГБ и военолюбци с диктатор. Америка- турско кюрдски корени за по-лесно и добро командване и влияние в земите на бившата Османска ,сега икономическа империя от която зависим все повече. Не са само доматите и джинсите на битака. Украйна- какво е неясно? Чукча ако имаха посолство може и бяла мечка да изпратят. Женска защото жените са най- тайните ,подмолни шпиони на разузнаванията. Спящи до теб ,може и с години ,внедрени за втълпяване на идеи и възгледи . Не е само доклад и информация. Защо мислите се осветляват агенти политици и на високи постове основно мъже ? А жените им ? Добри шпиони са. Най- добрите с ожесточена жажда за кариера и власт. Също като неопределените или самоопределящи се .
  • 194 Тодор Димов

    0 3 Отговор
    То пък защото от русофилски професионализъм сме цъфнали и вързали като на прадядо ми налъмите. България е хилядолетна и висококултурна държава. Е, стадо без мърша и крастави животни няма. Та Зеленски очевидно се е съобразил с това, за да изпрати такъв високо образован посланик. Ама на кръчмарските мъдри разбиратели да обясниш това!? Невъзможна работа.

    Коментиран от #200, #205

  • 195 122333

    1 3 Отговор
    Тя ще срази Митрофанова по-добре от един мъж посланник!
  • 196 ХайлХимарс

    1 3 Отговор
    Разликата с оня гаргарон Мутропрофанова е очевидна.
  • 197 Констатираща

    1 1 Отговор
    Много добър избор! На нас друг посланик не ни подхожда, защото няма да го разберем, а и той трябва да има афинитет към мъжката аудитория, защото тя е нужна за бъдещето на Украйна, а от там и на съюзниците ни от САЩ. Тази жена, с оглед на външността и уменията й, ще се окаже незаменима за набирането на бойци за Украйна, защото никой няма да може да й откаже.

    Коментиран от #203

  • 198 От Знаеща

    1 0 Отговор

    До коментар #174 от "И аз да кажа":

    То и ние тука сме на толкова градуса от десетилетия насам.
  • 199 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Ще кажа направо, че Този Илиян Василев представя желаното за действително! ПРОАМЕРИКАНСКИ АГЕНТ! ,,ГОВОРИ СЪС ЗАДНИКА СИ", казва българската поговорка. ЕЙ ТАКА, С НЯКОЛКО КРИВИ ДУМИ, ЧОВЕК МОЖЕ ДУХОВНО ДА СЕ СГРОМОЛЯСА! И ПОСЛЕ ИДИ ДА ОПРАВЯШ НЕЩАТА! ДОВЕРИЕ СЕ ПЕЧЕЛИ С МНОГО МЪДРОСТ, ТОЧНИ, КОРЕКТНИ И АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ ЦЯЛ ЖИВОТ! И ВЕДНЪЖ СЕ ГУБИ ЗАВИНАГИ! Именно затова факти имат нисък рейтинг на доверие! Уж ,,Факти", а най-много мразите ИСТИНАТА, ЗАЩОТО СТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ЛЪЖЦИ И МАНИПУЛАТОРИ! МИСЛИТЕ Българският Народ за глупав, защото съдите по себе си!
  • 200 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #194 от "Тодор Димов":

    Тодор Димов, ти очевидно, се имаш за ,,Мъдър Човек!" Каква Пиеса беше написал Едуард Олби; И НАЙ-МЪДРИЯТ СИ Е МАЛКО ПРОСТ! Библейският Цар Соломон, известен със Своята пословична Мъдрост, тъй че, тъмнокожата Савска Царица отива при Него на крака, да се учи от Мъдростта Му! Прочетете Притчи Соломонови, Еклисиаст и Песен на Песните, чиито Автор е Цар Соломон! Там има много за учене!
  • 201 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #192 от "Сивата котка":

    До ,,Сивата котка"! Интересно, че сивите котки се имат за най-умните, по-умни и от човека животни! Гледат те втренчено, без да мигнат, моментално ти преценяват намеренията и предприемат съответните действия! Обичат да ги галиш, да им говориш с най-нежни думи, а те мъркат ли мъркат! Но по мъдрост не могат да се сравняват с кучетата! Господ Бог приведе кучето при човека, за да ни дава ПОУКА ЗА ПОНЕ 7 НАЙ-ВАЖНИ НЕЩА: ЛЮБОВ, ВЯРНОСТ, ПРЕДАНОСТ, ПОСЛУШАНИЕ, ЧИСТ И СКРОМЕН ЖИВОТ, СЪВМЕСТНА ОХРАНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ И СЪВМЕСТНА РАБОТА - последните две - само някои породи!
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #197 от "Констатираща":

    До констатираща! Говориш като типична млада (и доста глупава), безбожна жена! Отдавна е известно, че да се пращат жени за Посланици, има двойнствено, противоречиво Послание! Народът казва: НИТО РИБА, НИТО РАК!
  • 204 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Този":

    Този, ти се изрази удивително добре! Затова мъдрият Сократ се е изразил много правилно: ,,НАРОДИТЕ СА БЕЗКРАЙНО ПО-МЪДРИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ!", за който думи Ареопага го арестува и осъжда на смърт, чрез изпиване на на ЧАША С ОТРОВА! На свиждането със съпругата си, която плаче неутешимо, Сократ се опитва да я успокои с думите: ,,Не се притеснявай, скъпа! Скоро ще се видим на Оня Свят при Бога! С радост си отивам от тия мръсници, които ни управляват! Но те не знаят, каква трагична участ ги чака! Докато мъдрите се намъдруват, лудите ще се налудуват!" И изпива отровата на един дъх! Пак ще цитирам Соломон: ,,Нищо ново под Слънцето! Всяко ново е добре забравено старо!"
  • 205 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #194 от "Тодор Димов":

    Тодор Димов, Римският философ Сенека, правилно се е произнесъл! ,,ИМЕТО ОТРАЗЯВА СЪЩНОСТТА!" ТОДОР Е КОНЕКРАДЕЦ, А ДИМОВ ЗНАЧИ дим, пушек(тур.) Турската дума ПУШЕК, се разбира от Българина по-пълноценно, отколкото Българската Дим!
  • 206 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Относно Дейността на ФАКТИ! За съжаление, както всяка Духовна, човешка дейност, срещат се и Противоречия! Ние, хората, сме измислили много поговорки, като Незабравимият Радой Ралин, известен със своите Духовитости! ,,Радоя, Радоя, ти ли направи завоя или те пак дойдоха на Твоя!"
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "незнайко":

    Незнайко, малко преувеличаваш! ,,Страх лозе пази!" Българска пословица.
    ,,У Страха глаза велики!" Руска пословица
  • 209 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #190 от "Калчев":

    Калчев, Благодарим за навременното предупреждение! Ако ние не можем да опазим България, Господ да ни е на помощ!

    Коментиран от #210

  • 210 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #209 от "Едуард Петров":

    Ще добавя, че Държава се Строи и Поддържа от Мъже Държавници! Пример е Стефан Стамболов! Когато Стамболов отива на аудиенция при Султан Селим Втори в Истанбул, в присъствието на Великия Везир, Султанът казва на Стамболов:,, Стамболов Ефенди, ако ти ми беше Велик Везирин, Светът преобращах!" Везирът на Турската империя си ,,умрял" от обида и завист! Из романът ,,Случаят Джем" на Вера Мутафчиева
  • 211 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #185 от "ИСКАМ ВСИЧКИ ПОСЛАНИЦИ ДА СА КАТО НЕЯ":

    Многознайко, ще ти отговоря с една Епиграма от Чудомир: ,,Ум царува, ум робува, ум патки пасе!"
  • 212 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #190 от "Калчев":

    Калчев, оказва се, че си голям Познавач!
  • 213 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "Истината:":

    Истината! Имаш остър, на правдив език!
  • 214 Едуард Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #177 от "Яяя":

    Яяя, Първо ,,България" се пише с Главна буква!
  • 215 Едуард Петров

    0 0 Отговор
    Яяя, Първо ,,България" се пише с Главна буква! Тази статия е ПАРЦАЛ! Ти, дето си забрави името, как така пишеш подобни неща! У Нас (все пак) имаме ИЗДИГНАТИ от Истински Родолюбци повече от 500 Руски Паметника, които всяка година се увеличават, някои твърде величествени! Каним Всички Българи на 09, МАЙ, 2023 година в Пловдив на Хълма на Освободителите, Бунарджика, където ежегодно тържествено честваме заедно с руснаците, които избраха България за Своя Втора Родина, ДЕНЬ ПОБЕДЪЙ! На Трети Март също отиваме с цветя Там, защото на заден план на Хълма се издига скромен Руски Паметник на жертвите от Руско-турската Освободителна война 1877/78 година! А Освободителят на Станимака (Асеновград) е Воинът на Н.В. Александр Втори, Генерал Дандевил, по етнос немец на Руска служба! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ И НАШИТЕ ОТ ГОСПОДА СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ! АМИН!
  • 216 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Вече всичко е така!":

    Изключително съдържателен Коментар! Бог да те Благославя и Пази, теб, домът ти и семейството ти! Амин!
  • 217 Едуард Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нашио":

    Изключително съдържателен Коментар! Бог да те Благославя и Пази, теб, домът ти и семейството ти! Амин!
Новини по държави: