Last news in Fakti

11 Май, 2023 12:51 2 828 48

Джанет Йелън бие тревога: Дефолт би довел до икономическа и финансова катастрофа в САЩ

  • джанет йелън-
  • сащ-
  • дефолт-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

В момента демократите и републиканците в Конгреса не успяват да се споразумеят за повишаване на тавана на държавния дълг

Джанет Йелън бие тревога: Дефолт би довел до икономическа и финансова катастрофа в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Да се доведат преговорите за американския дълг до краен предел е само по себе си опасно за икономиката, предупреди американската министърка на финансите Джанет Йелън, цитирана от Франс прес, съобщава БТА.

В момента демократите и републиканците в Конгреса не успяват да се споразумеят за повишаване на тавана на държавния дълг и ако патовата ситуация продължи твърде дълго, това може да доведе до дефолт на САЩ това лято, което ще е своеобразен прецедент, отбелязва агенцията.

Самият факт, че подобна ситуация не се взема насериозно, "може също да доведе до значителни икономически разходи", предупреди Йелън на конференция в Нииагата, Централна Япония, където от днес до събота (13 май) се провежда среща на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г-7.

"Както вече разбрахме през 2011 година, обикновена заплаха за несъстоятелност може да доведе до спадане на кредитния рейтинг и на доверието на потребителите" с повишаване на лихвите по кредитите, добави тя.

Евентуален дефолт сам по себе си би довел до "икономическа и финансова катастрофа" в САЩ, която ще има последици в световен план, каза тя, присъединявайки се към подобни изявления от Белия дом през последните дни.

Няколко часа преди изявлението на Йелън в Япония, Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране на президентския пост през 2024 година, призова републиканците в Конгреса да гласуват за дефолт, освен ако не получат "мащабни" бюджетни съкращения от демократите.

Американският президент Джо Байдън за момента изключва възможността да преговаря за бюджетни съкращения и обвини републиканците, че държат икономиката като "заложник".

"Няма основателна причина сами да генерираме криза", настоя днес Йелън, напомняйки, че американският Конгрес вече е повишавал или замразявал тавана на дълга 80 пъти от 1960 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    69 0 Отговор
    Пак някой номер да не плащат дълговете си.

    Коментиран от #15

  • 2 Сталин

    32 0 Отговор
    "If the American people ever allow private banks to issue their currency, first by inflation then by deflation the banks and the corporations that grow up around them will deprive all people of personal property, until their children wake up homeless on the continent that their fathers conquered".

    Томас Джеферсън
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кадир

    48 3 Отговор
    Ами айде чакаме. Време е падишаха да въздаде справедливост над морално деградиралите щати. При всеки намек за смяна на пол наказанието трябва да бъде с---ърт.

    Коментиран от #22

  • 5 Сталин

    34 3 Отговор
    Отдельньiе товарищи полагают, что при капитализме будет процветание.
    Будет ,но лишь для кучкi буржуев и их лакеев.

    И.Сталин
  • 6 Вадете

    27 0 Отговор
    копирката!
  • 7 Сталин

    38 0 Отговор
    Писмо на братята Ротшилд
    Вие просто храните банкерите.
    "Всичко в по план, защото те са проектирали системата.Щеше ли да има Първа световна война,ако банкерите не бяха там ,за да го направят със заеми и на ДВЕТЕ страни?Те създадоха системата ,за да обслужват себе си и хората,от които се нуждаят да поддържат системата на място.
    "Малцината , които разбират системата, или ще бъдат заинтересовани от нейните печалби ,или ще бъдат толкова зависими от нейните предимства,че няма да има опозиция от тази класа,докато от друга страна,огромната маса от хора,умствено неспособни да проумеят огромното предимство, което капиталът извлича от системата,ще понесе своите тежести без оплакване и може би без да подозира че системата е враждебна на техните интереси.

    - The Rothschild brothers if London writing to associates in New York,1863
  • 8 Историк

    39 0 Отговор
    Ами че то България значи е по добре,може би дори и Украйна...🤣 Сега е ред на укрите да гласуват средства и да помагат на закъсалия световен длъжник...

    Коментиран от #17

  • 9 Сандо

    47 1 Отговор
    Не е лошо като възможност.Дерзайте,брадъри ковбои,ние сме с вас.Съсипете Америка,спасете света!
  • 10 иса

    34 0 Отговор
    "За фронта! САЩ отпуснаха боеприпаси за 1.2 млрд. долара на Киев"! Тъй тъй ,я отново! От 31,4 трлн.д тази баба е искала от Конгреса до 50трлн.д.!!!
  • 11 Пучо Капучо

    52 2 Отговор
    А друг начин освен дефолт има ли?
    Няма май...

    Оборът спомогна много за разпадането на СССР, по чисто икономически причини.
    Дойде време Русия да се "отблагодари", като помогне на ФАЩ за нейното разпадане.
    Путин помни, не забравя.
    И откакто е на власт, това е основната му цел - разпадане на обора.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анти кравар

    48 4 Отговор
    Ама чакай...нали Русия трябваше да фалира???W TF
    Джендърчетата да не се оакаха нещо? За един приятел питам
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Те, номерата им, са до време

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хи хи хи":

    И това време наближава,колоса с глинени крака ще се сгромоляса и ще повлече след себе си, всички сателити и васали!За което се радвам предварително?
  • 16 мдаа

    43 2 Отговор
    Току-що фалиралата поредна американска банка е осма по големина в САЩ. Вече не се говори за криза, а за катастрофа - икономическа и финансова. Тоз Путин се оказа много коварен 😁
  • 17 Ооо,ние помогнахме,

    30 0 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    подарихме им едни четири милиарда долара,срещу голи обещания!Защото нашите власимащи са много"умни"амердки подлоги!
  • 18 българина

    26 2 Отговор
    цял свят от 50 г ви стиска палци да го обявите нещастни лицемери! ами печатайте бе, давайте още печатайте, още 5 трл поне, ама веднага този месец, пуснете ги на пазара! парите не дават папу, само реалния ресурс. сега ще ви се наложи да живеете скромно, сиреч колкото произведете. Я да видим кое е то? ами не е много, ами колкото толкова.
  • 19 българина

    23 0 Отговор
    руския дълг към бвп 16 пр! тях няма да ги вземат в еврозоната шото е извън демократичния стандарт от 150
  • 20 Милен

    21 3 Отговор
    Аз пак да питам, след като всички държави имат външен дълг на кой точно ги дължат тези пари? Сигурно на извънземните 🤔

    Коментиран от #43

  • 21 Г-ца каприз

    11 1 Отговор
    Ха ха ха 🤣🤣🤣🤣краварника фалира 🤣🤣🤣🤣
  • 22 Кадире, моли се да не стане, че тогава

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кадир":

    Жална и майка на Европа
  • 23 ЗАЩО САЩ напада РУСИЯ ?

    14 2 Отговор
    Световните ВОЙНИ законно логическо Присъствие , Роля и Причина в ИСТОРИЯТА на ПЛАНЕТАТА ! За Война е нужна ПРИЧИНА и ЦЕЛИ ! Коя е ПРИЧИНАТА - Чичо не управлява и неконтролира СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ и Движението на МЕЖДУНАРОДНИТЕ ФИНАНСОВИ ПОТОЦИ ! А от там той получаваше ПЕЧАЛБИ ! Ада се справи с такова рязко сменяне на КОЛОВОЗА са нужни ГОДИНИ за съдаване на ПРОИЗВОДСТВЕНИ МОЩНОСТИ, СТРУКТУРИ, КАДРИ , УПРАВ и Стратегия, Финансии, Ресурси , Механизми , атакива те НЯМАТ а имат ДЕФИЦИТ над ТРИДЕСЕТ ТРИЛИОНА ! А това налага - принуждава САЩ да подчини СВЕТА чрез ВОЕННО ДОМИНИРАНЕ , преди всичко ОНЕЗИ КОИТО ДРЪЗНАТ ДА СЕ ОКАЖАТ САМОСТОЯТЕЛНИ , УВЕРЕНИ, СУВЕРЕННИ , НЕЗАВИСИМИ и МОЩНИ както Икономически, Политически, Финансово, Ресурсно и Военно ! ВОЙНАТА и нейната РАЗВРЪЗКА дава ПРАВОТО на ПОБЕДИТЕЛЯ ДА ДИКТУВА ПРАВИЛАТА и УСЛОВИЯТА на НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ! Затова аз мисля че тази война е НЕИЗБЕЖНА и тя естествено ТРЯБВАШЕ да се СЛУЧИ , не защото на мен тъй ми се ИСКА а така е устроен СВЕТА , както в ДЖУНГЛАТА ! Противоречията се решават в НЕИЗБЕЖНА СРЕЩА и изхода води до решаването на делемата - КОЙ ЩЕ КАРА ВЛАКА ! А ние с ГАЙДИТЕ ? Нашите ТРИ " ППП " - ТКИ Президент, Премиер и Парламент се боричкат като КАТЕРИЦИ кой повече ОРЕХИ да натрупат в ХРАЛУПИТЕ си по БАНКИ вУЖБИНА ! А ние с протегнатите празни ръце остава да държим геройски ФРОНТА ! В ИСТОРИЯТА всичко се повтаря ! След което иде ТРАГЕДИЯТА и жестоката тежка човешка МЪКА за КАИШКОВЦИТЕ !
  • 24 Механик

    16 3 Отговор
    Дойчевеле казаха, че Русия ще фалира, пък то какво излезе?!?!
    В същност САЩ са фалирали преди доста години. Просто още се опитват да се извъртат, но явно вече е стигната точката в която няма извъртане и нещата лъсват в истинската им светлина.
  • 25 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    10 2 Отговор
    САЩ нямат АЛТЕРНАТИВА за мирно излизане от КРИЗАТА , защото Благополучието им се дължеше на ФИНАНСОВИ МАНИПУЛАЦИИ , а днес те нямат нищо подготвено да я заменят с ИНДУСТРИАЛА ИКОНОМИКА ! ПРЕДПРИЯТИЯТА са спрени а работната ръка е на улицата ! Това което се СЛУЧВА е нещо което, само МОЩНИ ИКОНОМИЧЕСКИ държавни икономики ще се справят ! А листните ВЪШКИ - еднодневки прекратяват да съществуват ! Ние от КОИ СМЕ ? Как мислиш ТРИТЕ НАШИ "ППП" - УТКИ Президент, Премиер, Парламент ще ни ПРЕВЕДЪТ ли читави през този ГЛОБАЛЕН АРМАГЕДОН ?
  • 26 Дай боже

    19 1 Отговор
    Цялото прогресивно човечество им стиска палци сами да се удавят
  • 27 САЩ

    11 1 Отговор
    Няма да се плашите. Поръчахме хартия. До 4 дни пристига кораба и пускаме печатницата. Всичко е наред - няма да фалираме. Само ще генерираме малко повече инфлация. За ЕС/Япония/Южна Корея;
  • 28 Няма

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    Той е човек на честта. Ще работи за краставици (криви)
  • 29 Симо

    11 0 Отговор
    Катастрофа за икономиката!! Това тяхното не е икономика, това е съвременен начин за ограбване на ресурсите и труда на другите и паразитиране за тяхна сметка. От десетилетия изяждат повече, от колкото "произвеждат". От десетилетия всичко, в така наречената икономика съществува само чрез рефинансиране. Теглиш кредит, връщаш стария и ти остава нещо за доизяждане. И така до ...... ама вече май нямаааа. Е, ще трябва да се научат да я карат само на това което имат. А то май не е много. На знам тези двеста килограмовите, как ша я карат. Ама за тяхно добро е!
  • 30 Ангел лудия

    11 0 Отговор
    Дай Боже ,,, свят без Америка ,,,
  • 31 Руските тролове заработват тука

    1 10 Отговор
    Много ви е мерак да изкарате САЩ фалирали хахха въртите, сучете, а децата ви бегат у ФАЩ и Гейропа хахахаха що не ги убедите да отидат в расия?! Има клип в ютуб колко неща може да си купиш с ЕДНА надница на най-нископлатен макдоналдс служител в САЩ - пълна количка продукти - толкова колкото в расуя средния съсипан човечец не може с цяла заплата. Има ли смисъл да се говори на тема финанси след като обикновения човек при едните е заринат от продукти, а при другите брои копейките и търси с връзки елементарни продукти?

    Коментиран от #40

  • 32 ЕС и НАТО са като ХИЕНИТЕ в джунглата

    4 0 Отговор
    Чакат ГЛАВНИЯТ хищник да повали ЕДЪР ЛОВ за да утолят ТУЛОВИЩАТАСИ ! Ти брат как ще изкараш тази ТРЕСКА за ЕДРИЯ лов ? Аз мисля че ние първи ще сме изядени от ХИЕНИТЕ !
  • 33 КОЛКА са били ДАЛНОВИДНИ

    5 0 Отговор
    Нашите ТРИ " ППП" - УТКИ - Ппезиденти, Премиери, Парламенти ! РУСИЯ ни ДАВАШЕ " Южен Поток " а те га ХАРИЗА на Султана ! РУСИЯ ни ДАВАШЕ Атомна Централа а те а поднесоха АРМАГАН на СУЛТАНА ! РУСИЯ ни ДАВАШЕ " НЕФТОПРОВОД - ДРУЖБА" а те го поднесоха за БЕРЕКЕТ на СУЛТАНА ! Защо на ум все ми идва да се сещам за ТЯХНАТА МММ ААА МММ ААА ?
  • 34 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    5 0 Отговор
    УКРАИНСКАТА САГА от нас не ще ИЗБЯГА ! Не че аз я искам , тача, копнея и мечтая А ЗАЩОТО Чорбаджиите ни никога не са били част от НАРОДА а ДУШМАНИ и СУЛТАНСКИ ЛАКЕИ !
  • 35 Пишман

    10 0 Отговор
    "Американците могат да извършат всички глупости, които е възможно да се извършат, а още и такива, които и през ум не биха Ви минали." - Шарл дьо Гол...
  • 36 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    4 0 Отговор
    ЗАЩО ВИНАГИ Запада тръгва да воюва ВИНАГИ с РУСИЯ ? За да донесе прогрес на населението и ? Не ! РУСИЯ е дъ.жавата с РЕСУРСИ , за които Запада тръгва за ТРЕТИ ПЪТ в Световната История ! А туй дето ДУХАТ по МАСТУРБАЙНИНГ телевизионни наши СТУДИЯ е ПРАХ В ОЧИТЕ и демагогия !
  • 37 Аз си мисля , че днес нашите ЧОРБАДЖИИ

    2 0 Отговор
    От ТРИТЕ " ППП" - УТКИ Президенти, Премиери и ПАРЛАМЕНТАРИСТИ и регионалните администратори САМИ СИ ПИШАТ ПРИСЪДИТЕ и определят СЪДБАТА ! ПРОШКА у нас няма да има ! Само Господ Бог РЕШАВА НА КОГО ДА ПРОЩАВА ! А аз нямам право да прощавам - аз не съм Господ Бог а МЪЧЕНИК !
  • 38 До КОГА ще СЛУШАМЕ ПРЕС СТИТУТКИТЕ

    2 0 Отговор
    От МАСТУ.БАЙТИНГ национални и частни телевизионни студия ? Те духат в интерес на ЧОРБАДЖИИТЕ ни които служат не на нас а ОТНОВО на СУЛТАНА !
  • 39 РАЗБЕРИ ЖУРНАЛИСТИТЕ имат за ЦЕЛ

    3 0 Отговор
    Да направят ХОРАТА ГОВЕДА , след гоето КАСАПИТЕ от АДМИНИСТРАЦИИТЕ лесно ще ни РАЗФАСОВАТ като в ЕКАРИСАЖ !
  • 40 По-знаещ!

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Руските тролове заработват тука":

    Хич те няма в икономиката и финансите, ЗАТОВА НЕ ГИ СПОМЕНАВАЙ!! Ти изобщо не се и сещаш, че по-голямата кошница с продукти за работещите на Запад е ИМЕННО ПОРАДИ ПО-БЕДНАТА КОШНИЦА С ПРОДУКТИ ЗА РУСНАЦИТЕ! И ЗАЩО? 1.ЗАЩОТО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПАЗАРИ, БОРСИ И ТЪРГОВИЯ 1.РАБОТЯТ С ДОЛАРИ.. 2. ЦЕНИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, /САЩ, КАТО ЦЯЛО И НЕГОВИТЕ КОРПОРАЦИИ И МОНОПОЛИ/, КОИТО ОСКЪПЯВАТ СВОЯТА ЗАПАДНА ПРОДУКЦИЯ, А КУПУВАТ ЕВТИНО РУСКАТА! И 3.КУРСЪТ НА ДОЛАРА Е НЕРЕАЛЕН, ПОРАДИ НЕПРЕКЪСНАТАТА ИНФЛАЦИЯ-ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ В САЩ, ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЗАПЛАЩАНЕТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ! /БЕЗ КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ, МАКАР, ЧЕ ПАДА НОРМАТА ИМ НА ПЕЧАЛБА! ЗАКОН!!!! Например, в началото на века, първите автомобили ФОРД стрували по 650 долара, а дневната надница била 1 долар! 4,ИМЕННО МОНОПОЛИ ТЕ ДИКТУВАТ И ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИТЕ В СВОЯ ИЗГОДА ПО БОРСИТЕ И СВЕТА! 5.СУБЕКТИВНОТО ЖЕЛАНИЕ НА РУСНАКА ДА СИ КУПИ/МАКАР И СКЪП! / ЗАПАДЕН ТЕЛЕВИЗОР, КОЛА, ДРЕХА, КАТО ПЛАТИ ДОЛАРИТЕ ПО КУРСА ЗА 80 РУБЛИ, ВМЕСТО ПО ЕДНА! ЕТО ТИ ПРЕДИМСТВОТО НА "ОНЕЗИ С ЧАФШАФИТФ И КАМИЛИТЕ" ОТ ДУБАЙ, КУВЕЙТ, ОА. ЕМИРАТИТЕ. Т. Е, ЗЛ СА МИЛИАРДЕРИ?, МАКАР, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ? ЗАЩОТО НЕФТЪТ И ГАЗЪТ СА ИМ НАГОТОВО И БЕЗПЛАТНИ, И КАКВАТО И ЦЕНА ДА Е-ВИНАГИ СА НА ПЕЧАЛБА!
  • 41 пенко

    1 0 Отговор
    ... "ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН " ... ДИМОКРАТИТЕ - СА НА ИЗДРЪЖКАТА НА ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ --- РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ ХУМАНИТАРНАТА --- КОЯТО Е НА ВЛАСТ -ВЛИЗА В НОВ ДЪЛГ !!!!! ДИМОКРАТИТЕ ИЗСТРЕЛЯХА ВСИЧКИ СИ КРИЛАТИ РАКЕТИ ПО ХИНДОКУШ -И ПОРЪЧАХА НОВИ !?!?!?!?
  • 42 ТРИТЕ НАШИ " ППП" - у т к и

    0 0 Отговор
    Ппезиденти, Премиери и Парламентаристи
    - УСИЛИХА МОЩА и ДОМИНИРАЩАТА РОЛЯ на ТУРЦИЯ ! Как ще ги " БЛАГОСЛОВИМ " ?
  • 43 Минувач

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Милен":

    Кой държи всичкия сумарен дълг в света ли - ами никой, въздуха, ако ме разбираш. Откакто парите станаха фиатни и без никакво покритие и реални активи зад тях, те се печатат и раздават под формата на дълг, вкл. и на САЩ. Представи си го така - есен е, имаш в двора си едно голямо дърво, листопад е ... Ти събираш тези непотребни листа и ги раздаваш на съседите си и въобще на всички на всички. Разбира се, ти предварително си ги убедил по един или друг начин, може и с някой шамар, че тези листа са ценни и шамариш всеки, който иска тайно да пласира листата от неговото дърво. Така, раздаваш листата под формата на дълг към теб, съселяните ти са задължени да идват за листа, за да търгуват с другите си съседи. Ти играеш бабаита на селския пазар, като определяш кога да направиш дефицит на листата, кога да искараш още някой чувал и да наводниш пазара. Не след дълго всеки се нуждае от листен материал, купува ги от теб, задлъжнява. После настане нова есен, ти насъбираш още непотребни листа и ги вкарваш на селския пазар наново, пазараът се наводнява отново и отново, от старите листа на съселяните ти изведнъж стават по-малко ценни, заради новата реколта листен материал. Всичко е прекрасно за теб, докато се появи един Мунчо, който един ден се запитал - абе, аджеба, тоз що раздава листата на дървото, а не плодовете му. За какво са ми тези листа, а не нещо полезно. А ти много добре знаеш, че ако раздаваш плодовете на дървото, далеч няма да имаш достатъчно за цялото село, но
  • 44 Минувач

    5 0 Отговор
    ....далеч няма да имаш достатъчно за цялото село, но листа - бол. Представи си, че доларите са тези листа, ти играеш театъра, че и ти задлъжняваш към собствените си листа, но много добре знаеш, че наесен пак ще насъбереш нова партида, дворът и дървото са твои. Разбираш ли, за какво иде реч. Господарят играе роля, че и той уж задлъжнява. Но печатането му е майката. Представи си, че имаш заем от 1000 лева, това е официален заем, няма мърдане. Към момента 1000 лв струват 700 хляба. Обаче ти печаташ левовете и напечатваш камара нови левове, те наводняват пазара и създават инфлация, която вдига цените на всичко. Ти дължеше 1000 лв или 700 хляба, но по новите пари ти пак дължиш 1000 лв, но вече това са само 500 хляба. Инфлацията винаги е по-голяма от лихвите по заема ти и така ти си манипулирал пазара, защото имаш печатницата и от 700 хляба ти вече дължиш само да кажем 550 хляба. Разбираш ли - чрез манипулация, която само ти имаш властта да направиш, ти дължиш по-малко реални стоки и материални неща отпреди. А в края на краищата, всичко е материално, ние ядем храна, трябват ни стоки, не хартиени символи.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 От страни

    1 1 Отговор
    Подлоги, успокоявайте бабичката, раскажете и че това не е истина, че наистина цял свят иска да живее в САЩ. ..
  • 47 От страни

    5 0 Отговор
    Те затова мачкат Путин - той подаде лош пример за отказ от долара а това е основната им машинация по износ на инфлация в други държави. А са като се отказват не става фатката. И Путин може да си позволи да разтяга локумищата и с икономиката и с СВО а американците вече нямат накъде, и бързат много.
  • 48 1234567

    3 0 Отговор
    Бре тия били печатница с ракети!