Last news in Fakti

19 Май, 2023 14:49 57 504 291

Посланичката на САЩ в Северна Македония: Радвам се, че не ме пратиха в България

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • софия-
  • скопие-
  • американски посланик-
  • анджела агелер-
  • анжела агелер-
  • димитър ковачевски-
  • история-
  • гоце делчев

Тя казва, че от София наистина се е чул „много агресивен език”, който не се основава на факти

Посланичката на САЩ в Северна Македония: Радвам се, че не ме пратиха в България - 1
Снимка: mk.usembassy.gov

„Истина е, че между Република Северна Македония и България има много история. Има и хора, които биха се радвали да създадат допълнителен хаос, онези, които имат политически ползи от опитите си да създават наративи около македонския език, македонската идентичност. В крайна сметка миналото лято беше постигнато споразумение за промяна на конституцията и това е следващата стъпка (на страната) към членство в ЕС. Така според мен тези, които използват напрежението между двете държави, вредят и на двете страни, защото България ще спечели толкова, колкото и Северна Македония от членството на Северна Македония в Европейския съюз. Това ще помогне по отношение на сигурността, по отношение на икономиката и по отношение на регионалните възможности и интеграция”, казва в интервю за МИА посланикът на САЩ в Северна Македония Анжела Агелер, предаде БТА.

Тя уточнява, че е добър приятел с новия посланик в София и са водили многобройни разговори с него как могат да работят заедно, за да информират хората, с които общуват, за различните проблеми и предизвикателства. Агелер казва, че от София наистина се е чул „много агресивен език”, който не се основава на факти за ситуацията в Северна Македония и се чувства щастлива, че е посланик на САЩ в Скопие, а не в София, но е важно и вярва, „че лидерите и гражданите и в двете държави, а не тези, които са най-шумни в момента, разбират ползите от това да имаш много близък съсед, който също е в ЕС, с когото можеш да подобриш търговията си, с когото можеш да работиш заедно по въпросите на сигурността, по регионалната интеграция и всички тези дейности”, което е най-голямата полза за Северна Македония, а и за България и за другите държави от Западните Балкани.

Конституционните промени са вътрешна работа на Северна Македония, казва Агелер, но според нея „винаги по-добре се вижда отстрани”.

Тя не се ангажира с мнение дали в страната ще има предсрочни избори, казва, че и в Северна Македония и извън нея има хора, „които биха искали да навредят на процеса на придвижване” на страната към ЕС и има времева рамка за осъществяването на конституционните промени и Междуправителствената конференция, след която ще могат да бъдат отворени и преговорните глави с ЕС и, без да я споменава конкретно, коментира твърденията на опозицията, която казва, че не подкрепя конституционните промени, освен ако няма предсрочни избори.

„Мисля, че или подкрепяте осъществяването на необходимото за придвижване към ЕС, или сте против. И отново се надявам, че онези, които се грижат за бъдещето на тази страна, ще вземат решенията да продължат напред и ще предприемат необходимите действия за придвижване към ЕС. Дали това означава предсрочни избори или не, дали ще се случат следващата пролет, не мога да прогнозирам, но ще видим какво ще стане и повярвайте ми, наблюдаваме много внимателно”, казва Агелер.

По думите ѝ на Западните Балкани има геополитически влияния, но те са и глобални, както глобален проблем е дезинформацията, но смята, че е важно как държавата и нейните граждани реагират на тях.

„Така например реакцията, която видяхме от Северна Македония по отношение на Русия и Украйна, особено военната подкрепа и подкрепата за НАТО, беше забележителна и всъщност беше модел за много по-големи държави в Европа по отношение на подкрепата на усилия там. Така че това е реалността в тази страна и извън нея и най-важното според мен е да се признае това и след това да се направи избор, който работи за хората в страната, това е интелигентен начин да се отговори на тези геополитически сили и какво е в интерес на държавата”, казва Агелер.

На въпрос какъв е изходът от „цялата тази ситуация - корупция, неработеща система, разделено общество, блокиране на промените в конституцията, които са условие за продължаване на пътя към ЕС, но и външни влияния, които целят да блокират процесите, водещи до прогрес", тя отговаря, че не вижда това като изход, а като врата, която чака държава да я бутне и да влезе през нея.

„Наистина го виждам като вход. Може би това е американският оптимист в мен, но аз наистина вярвам, че тази страна е стигнала до момент, в който трябва да отвори вратата, да се втурне през нея и да продължи напред към своето по-светло бъдеще, а не да се заклещи в някакъв негативен наратив, който идва и извън и отвътре в държавата и вярвам, че тя може да го направи”, казва посланикът на САЩ в Северна Македония в интервюто за МИА.

По думите ѝ пред Северна Македония има големи предизвикателства.

„Не е тайна, че виждам корупцията и престъпността като основно предизвикателство, пред което е изправена страната в момента. Пътят към ЕС и реформите в този процес помагат за справянето с много от тези проблеми. Тази страна даде много важни и много трудни жертви и показа, че може да работи върху реални проблеми, когато бъде помолена да го направи. Вярвам, че има добри хора в тази държава, на които им е писнало от корупция. Мисля, че всички граждани са уморени от това. Надявам се, че хората ще кажат „стига“ и ще поискат техните институции да се справят с тези проблеми по открит и прозрачен начин и че ще държат отговорни лидери, бизнесмени и други в обществото, ако не спазват правилата”, казва Агелер.

Според нея "черните списъци" на САЩ не са достатъчни за справяне с проблема, защото „дори ако САЩ определят, че някой е корумпиран и вреди на демокрацията или обществото чрез своите незаконни дейности, САЩ може да го назове, но не може да го арестува". По думите ѝ, след посещението на премиера Ковачевски в САЩ преди седмица, тя е имала редица от вътрешни срещи, за да обсъди каква е позицията на САЩ по отношение на санкциите.

"Хората разбират, че трябва да се вземат трудни решения. Но това, че имаш цел, не означава, че ще я постигнеш. Това изисква действие и в този случай е необходима конституционна промяна. Знам, че хората са уморени от това, но в същото време искат да са в ЕС, защото осъзнават огромните ползи от отварянето на тези врати към ЕС и към евроатлантическите интеграции. Не е достатъчно само да се надяваме, необходимо е още едно трудно решение и наистина се надявам лидерите на всички политически партии да загърбят различията си и просто да действат в най-добрия интерес на страната и нейното бъдеще", казва Агелер.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 214 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нота до САЩ

    493 29 Отговор
    Привикване на новия Козяк в София.
    САЩ е новия СССР.

    Коментиран от #147

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    539 39 Отговор
    Сега продажници в парламента разбрахте ли каква е целта?
    ВОЙНА ПО УКРАИНСКИЯ МОДЕЛ на балканите!

    Коментиран от #191, #195, #217

  • 3 хммм

    317 18 Отговор
    Според "Политико" най-корумпираната, мафиотска държава..
  • 4 Тираджията

    482 75 Отговор
    Ай честито,утре пак плюйте по Русия!

    Коментиран от #212, #221

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А пък

    356 24 Отговор
    радиоактивният облак си лети над Полша и наближава Германия и хич не му пука!

    Коментиран от #97

  • 7 Гост

    505 15 Отговор
    Тази защо се обажда неподготвена...Да се сложи в...черният списък... и да не бъде допускана в БГ
  • 8 Фактъ

    556 11 Отговор
    И ние се радваме , че не се София .

    Коментиран от #131

  • 9 Хейт

    340 19 Отговор
    Сега стана ли ви ясно защо лъжедонизмът до ден днешен просперира? Защото зад него стоят и братушките, и краварите, и албионците.

    Коментиран от #223

  • 10 Мдаа

    410 14 Отговор
    По думите и става ясно,че София е сготвена,само пипер остава да ни сипят!Честито на всички!
  • 11 Единствено БСП и Възраждане бяха против

    313 47 Отговор
    Всички др.предатели,ПП,ДБ,ГЕРБ,ДПС под съд.
    Да са живи и здрави братята американци
  • 12 Гост

    316 2 Отговор
    Външно защо не я попита .....да бъде по конкретна...

    Коментиран от #230

  • 13 Васко делчев

    377 13 Отговор
    Ние се радваме повече, ако въобще никой не пратите от вашата сатанинска страна.
  • 14 Хихихихи

    318 6 Отговор
    Генералгубернатора на съседната провинция се изказва за нашата провинция! Где го нашия генералгубернатор?
  • 15 Драга редакция

    338 4 Отговор
    Може ли да вземете интервю от чистача на тоалетните на посолството на САЩ в Намибия. И той да вземе да ни даде акъл
  • 16 Какво стана?

    324 26 Отговор
    Зад макетата стоят САЩ а не Русия.
    Станахме за резил

    Коментиран от #196

  • 17 четящ

    417 5 Отговор
    и ние в България се радваме, че нямаме такъв посланик на САЩ като тази госпожа! как може да ни обвинява в агресивен език, след като в Македония всекидневно се води кампания срещу България и българите, наричайки ни с всякакви гнусни епитети, тя това не го вижда,у знае си своето... иначе няма да остане на това място явно... но...времето ще оправи всичко!

    Коментиран от #226

  • 18 Къде

    320 7 Отговор
    са троловете на Разтворено общество?Вижте докъде ни докарахте.Хубаво вижте!
  • 19 Коко

    296 3 Отговор
    И ние се радваме. Достатъчно крокодили си имаме няма нужда от още един.
  • 20 Бай Иван

    268 3 Отговор
    И ние се радваме, че не те изпратиха при нас!
  • 21 честен ционист

    39 115 Отговор
    Умна жена. Затова пратиха гостенина от Хаити, та да се позанимава с туземците, както само той си знае. Още малко ще ви потърпи и събира ултрасите да палят и трошат.
  • 22 Ние също

    269 12 Отговор
    се радваме, че не е в София. Още повече ще се зарадваме ако от Козяк всички преджапат голямата локва и се върнат в боклуджийската кофа от която са изпълзяли.
  • 23 Проста женица

    343 7 Отговор
    Тази, ако беше прочела един ученик по история, от която и да е държава в Европа, щеше да разбере, че България си е в правото. Македония фалшифицира историята, защо не са против агресивната политика на Северна Македония, спрямо унищожението на паметници, гробища и изгаряне на български документи, навсякъде е заличено името българско.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мъъърла

    302 5 Отговор
    Агелер казва, че от София наистина се е чул „много агресивен език”, НО ПЪК В СЕВЕРОЗАПАДНАЛА МАКЕДОНИЯ ВСЕКИ ДЕН ЕЗИКЪТ КЪМ БЪЛГАРИЯ Е СУПЕР МЕГА АГРЕСИВЕН И ПРОСТАШКИ. Имало било история между страните. Каква страна е Северна Македония, бивша част от България. Айде стига дивотии, ходи да преподаваш на индианците, белким ти се вържат като са дорггирани.

    Коментиран от #228

  • 26 Тома

    20 148 Отговор
    Как няма да се радва като се разбра че най мафиотизираната държава е България

    Коментиран от #29

  • 27 С червените обувки потропва дядо Мраз

    175 5 Отговор
    Дядо Мраз с червените обувки е дошъл на гости в Македония. Колко ли изненади им е приготвил? - Шоколадчета с изкуствени съставки, хлебчета от рибено брашно с подобрители и ароматизатори, ГМО зеленчуци и плодове, енергийни напитки, от които ти пресъхват костите на млада възраст - приемете го не само като метафора.

    Коментиран от #229, #277

  • 28 Предателите от СДС признаха държавата Ма

    213 10 Отговор
    Т.е.език, територия и нация македонци
    След това под уса давление ги пуснахме в НАТО
    После махнахме ветото
    Кой ни е виновен.Най големите тъпаци на Балканите сме ние
    Пикливите македонци се подкрепят срещу България от САЩ а не от Русия
    Факт предатели

    Коментиран от #52, #85

  • 29 Най мафиозкатс държава

    149 7 Отговор

    До коментар #26 от "Тома":

    с печатница за пари са Шатите
  • 30 Коментаторски клишета

    91 1 Отговор
    Показа симпатии към дублиращия отбор на балканските лъвове.
  • 31 Българин

    161 1 Отговор
    Тия селяндури не ни трябва в ЕС, ВЕТО ДО ДУПКА !
  • 32 Срамота

    252 5 Отговор
    Това е нечувано изказване. Външно спите ли? Каква ви е ответната реакция на пряка и непосредствена обида към България от страна на посланичка в Македония на страната на която напълнихме гушата с милиарди долари за излишно скъпи изтребители. Всички на протест! Това е кощунство към българската държава!

    Коментиран от #33

  • 33 Аве

    157 4 Отговор

    До коментар #32 от "Срамота":

    стиска ли им на нашите да се опълчат нещо на Козяк?!

    Коментиран от #94

  • 34 Зипо

    169 2 Отговор
    Да бъде привикан американския посланик и да разберем те какви "факти" знаят ?!
  • 35 Наведените

    141 5 Отговор
    От краваристан всеки ден ни по плъзгат по малко и всеки път малко по-навътре, а нашите наведени се чудят как още повече да се наведът
  • 36 Аз съм веган

    38 78 Отговор
    Направо съм в потресе колко не запознати давт мнение и колко още по-не запознати им лепят лайкове

    Коментиран от #41

  • 37 Кускус

    176 2 Отговор
    странно, в Македония бият и затварят българи, пък България била агресивна. Атлантишка му работа
  • 38 Некой си

    133 5 Отговор
    Колко дипломатично от щатски "дипломат"!
    Сега е редно ваксинираните десносектанти масово да се изселят в Македония, с цел повишаване на личното им щастие.
  • 39 Читател

    128 1 Отговор
    Цялата им администрация са с отклонения като се почне от младежа с деменцията та до тая.
  • 40 ИВАН

    124 5 Отговор
    И ние се радваме, ама да има чалъм и всички други сащци да се изметат от България - ще е най добре.
  • 41 Първо

    56 2 Отговор

    До коментар #36 от "Аз съм веган":

    научи правописа после се потрисай!

    Коментиран от #45

  • 42 Повече от явен е опитът да се клатят

    93 1 Отговор
    Отношенията между БГ и РСВ. Всичко е интрига-разделяй и владей.
  • 43 КПСС-БКП

    144 12 Отговор
    Мразя САЩ и американците Когато тази гадна държава изчезне, света ще стане по - добро място за живеене.

    Коментиран от #62

  • 44 Доротея

    78 4 Отговор
    Ето, тези, десетилетия преди Коминтерна отродиха част от македонските българи! Къде с подкупи, къде, спекулирайки с желанието им да бъдат свободни, заблудиха една част, дадоха им надежда, че само те ще им помогнат и им ,,помогнаха"! Какво прави протестантска мисия, в която е известната мис Стоун в България преди 120 години!? Ясно какво! Те са могъщите сили, управляващи света, а не някакъв никакъв коминтерн, който, Сталин като видял, че няма никаква полза от него, просто го унищожил прези 1943 г. Македония е съдадена изкуствено след това! Добре, че не са част от България! Едно ДПС ви е пре достатачно!
  • 45 Аз съм веган

    89 3 Отговор

    До коментар #41 от "Първо":

    А бе сине живял съм там и тая смешна държава я познавам по - добре от тебе. Като цяло ги навива да подпишат френското предложение и това им го каза за да мине по-леко. Само че тия са прости и няма да го приемат. Те си искат в Югославия и това е добре. Тъкмо ще видят в Европа с какви дървени глави си имаме работа
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Орби

    80 5 Отговор
    Македонците винаги са казвали : По-добре в Титова Югославия отколкото в Живкова България.
    И до сега се смятат за повече от Българите.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Малийййй,

    108 0 Отговор
    Знаех, ча америчките ора са много брости и неуки, ама тая удари дъното! Поне ми повдигна самочувствиетза нивото на образованието по татово време.
  • 51 горски

    126 2 Отговор
    Абе,младежи...Не разбирате ли ,че се води политика -разделяй и владей.Всичко е измислено,просто трябват балами като нас и още повече като македонците да им удисват на акъла.На нремето бяха гърците,после сърбите,после коминтерна,сега са козяците....Никой не иска обединени народи на расова основа,защото там националното носи сила и просперитет.А най голямата омраза възниква м/у братя,защото навремето са сукали от една майка ....
    Гледайте какво става в Украйна,роднини се изтрепаха....
    Има една индийска поговорка.
    Ако видиш че комшии е карат,знащи снощи на гости им е бил англичанин....
  • 52 Анонимен

    29 51 Отговор

    До коментар #28 от "Предателите от СДС признаха държавата Ма":

    Путя не каза ли, че Кирилицата идва от Македония?

    Коментиран от #258

  • 53 Македония на европско

    3 88 Отговор
    Всякой сака да живе у Македонско. То е логично. Никой нече да е при бугатите

    Коментиран от #60, #231, #275

  • 54 Скорпи

    72 1 Отговор
    Напротив...сега трябва да те назначат в София за да чуеш и другата страна...и то подплатено с документи а не с измислици...гулю.....гулю.....
  • 55 Дедо

    70 0 Отговор
    Поздравявам майка И, че и целият американски политически елит!
  • 56 Посланичката на САЩ в Северна Македония

    91 2 Отговор
    Нека първо прочете книгата на своя сънародник Алберт Сониксен - "Изповедта на един Македонски четник".Може спокойно да я намери в библиотеката на конгреса на САЩ наред с много други книги на същата тематика.Така по-добре ще разбере същността на нещата и няма да бъде голословна!...Успех в четенето!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гост

    48 3 Отговор

    До коментар #53 от "Македония на европско":

    Друго си е да пишеш на.....македонски......ей излъскан... влизай в час докато е време ..че ви трябва само една анексия......това разбра ли го....
  • 61 РСМ е българската Украйна

    70 16 Отговор
    А Украйна е руската Македония
    Русия ще си я вземе, но ние никога

    Коментиран от #64

  • 62 Експерт

    28 69 Отговор

    До коментар #43 от "КПСС-БКП":

    Не САЩ настройва македонците срещу България, а сърбите и сръбската пропаганда с подкрепата на руското правителство на Пущтя, целящо разкол на Балканите, респ.в ЕС!!!
    Сърбите се ДУЕХА, ЧЕ ПЪТУВАТ И РАБОТЯТ НА ЗАПАД, а сега даже не са член на ЕС И УМИРАТ ОТ ЗАВИСТ, ЧЕ СМЕ ПРЕД ТЯХ-Сърбия винаги се е ползвала с подкрепата на Австрия и Русия!!!

    Коментиран от #207

  • 63 Оракула

    57 3 Отговор
    Ангелер, трябва да се затвори 10 години в една библиотека ,някъде в Лондон и да прочете, поне малко от древните автори , тези преди времето на Херодот и тези след него, като ги прочете , и разбере ,че Траките са един многоброен народ",Най-многобройния по света, след Индийския," ще дойде на други мисли, този тракийски народ,
    заселил се от Ирландия до Индия ,на север до Скандинавия и на юг до Африка ,
    да преосмисли това което" един македонец казва," и да си даде една година за размисъл преди да се изкаже!
    Александър Македонски ,без Траките Одриси и Беси, около 10-12000 войни ,и без Тесалийските траки 8-9000 конница е бил едно малко нищо!Сложи и 10000 гръцки сбирщини и това е хората ,които са воювали при Гавгамела!
    Македонската армия е била 4-5000 човека, по малко от Тракийците одриси!
    Първи са го предали гърците , които отишле да воюват на страната на Персите, той не ги взел в плен ами ги изклал до един.до един!

    Тракийския цар Севт, бил Грък ....,ама си секъл сам монетите в Тракия....в двореца му в Казанлък!???

    Коментиран от #208

  • 64 Ванга

    16 38 Отговор

    До коментар #61 от "РСМ е българската Украйна":

    Нито Русия ще вземе Украйна и Македония няма да влезе в ЕС през твоя животен цикъл!

    Коментиран от #149

  • 65 Сталин

    20 1 Отговор
    Ф@к офф стюпиd k@нт
  • 66 Вихо

    65 1 Отговор
    Незабавно и безусловно вето за РСМ за членство в ЕС. При влизане на България в шенген евентуално отпадане на ветото. Толкова ли е трудно?
  • 67 Софиянец

    74 23 Отговор
    Ето затова България трябва да се държи с Русия и да бяга от лицемерните кравари! Вън НАТО от родината ни!

    Коментиран от #107

  • 68 Гордостта на Тара

    74 1 Отговор
    Тая да не дава много акъл държава от каторжници емигранти да мълчи
  • 69 Аз съм веган

    19 63 Отговор
    До всички русифили дето пишат глупостите. Точно ватниците и сърбите я измислих тая държава и точно те в момента правят така че да се караме. Българските и македонските копейкин работят за тях.

    Коментиран от #71, #82, #88

  • 70 Путин каьа

    52 12 Отговор
    Азбуката идва от Македонските земи а не от държавата Македония
  • 71 Гоце Делчев

    10 19 Отговор

    До коментар #69 от "Аз съм веган":

    е за автономна Македония
    Значи е русофил

    Коментиран от #80

  • 72 ехаа

    89 4 Отговор
    От София се чувал агресивен тон? Сериозно ли? В България ли не допускат македонски граждани? В България ли пребиват македонски активисти? В България ли вушат македонски военни гробове и македонски клубове? Как нагло и упорито рушат отношенията ни с Македония, как злостно ги обострят и ни карат към сериозен конфликт. Президентът да привика за консултация американския посланик, за да обясни изказванията на колегата си в Македония. Такива неща не бида се поминават с мълчание, защото се трупат с години и накрая ескалират във война. А тези имат много опит в това отношение.

    Коментиран от #92

  • 73 Анонимен

    65 1 Отговор
    Такива боклуци нямат място в българия
  • 74 дядото

    69 2 Отговор
    много добре.ясно проличава кои стои зад цялата тази сага на противопоставяне на два братски,сродни народа.така както и в конфликта москва и киев.всички беди на народите от европа,а и не само идват от имперските интереси на сащ ,новият им световен ред и използването на сила за тяхното постигане.
  • 75 Вихо

    66 2 Отговор
    Привикване на американския посланик в България за обеснение , незабавно!

    Коментиран от #180

  • 76 Aлфа Bълкът

    63 0 Отговор
    Чудят се как да ни вкарат във война, ама няма да стане. Ще си чакат още 20г за ЕС, това е.
  • 77 Tутанкамон

    58 6 Отговор
    Прекъсвайте всякакви дипломатически отношения със САЩ...тия са на принципа разделяй и владей...
  • 78 Фффффф

    72 7 Отговор
    Така американците предизвикаха войната в Украйна...
  • 79 Геша

    53 1 Отговор
    Ето затова не мога да ги дишам.
  • 80 Аз съм веган

    37 4 Отговор

    До коментар #71 от "Гоце Делчев":

    Искал е автономна Македония за българите там, не за измисленяците на Сталин тито и Димитров

    Коментиран от #84

  • 81 У бре

    57 0 Отговор
    А ние се радваме, че точно там се е оказала госпожата! Напълно си е намерила мястото, а пък македонците - нея!На нас не ни трябват "толкоз умни"
  • 82 Я се

    8 1 Отговор

    До коментар #69 от "Аз съм веган":

    обади на " „Мальовица“ 6 ,че омазахте съвсем!
  • 83 Бат Мишо

    62 1 Отговор
    братята американци в поредната анти българска акция
    не им е в интереса българия да се обедини с Македония и да е силна

    принципа разделя и владей и купувай евтино политици в действие
  • 84 Я се

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "Аз съм веган":

    обади на " „Мальовица“ 6 ,че се омазахте съвсем!

    Коментиран от #143

  • 85 Дедо Пене

    5 54 Отговор

    До коментар #28 от "Предателите от СДС признаха държавата Ма":

    Ами като лижете краката на жуджето ще ви мразят краварите, защото с тази рубладжийска любов само им бъркате сметките.И Прецедентът се изпъчи да забранява оръжие за Украйна, въпреки решение на Парламента и факта, че е СУПЕР БИЗНЕС и 2022г БВП се повиши с 2% само от износ на оръжие, за който Радев напълни ГУШИТЕ НА ПОЛЯЦИ И РУМЪНЦИ с комисион за препродажба!!!
    България произвежда 8пъти повече снаряди от ГФР калибър -152мм, 155мм.
  • 86 Гру

    46 4 Отговор
    Разделяй и владей е основното правило на американската външна политика.
  • 87 НАЩА тука я галихме с перо

    32 1 Отговор
    Щома лейди ние българите по сме надупени наСАЩ по ги слушакаме и мълчим МАКЕТАТА ще ви разкажат играта те си падат по бабати и много не признават кавалерството к, ж
  • 88 Д'мин

    29 7 Отговор

    До коментар #69 от "Аз съм веган":

    Не са виновни само комунистите за тази измислена държава! Още през 1913 година в Санкт Петербург по времето на царска Русия македонистите издават вестник Македонска правда. Та в един негов брой ( при желание давам дата и негова поредност) "някой си" Борис Сарафов пише точно под загланието на вестника-"Ние македонците, които не сме нито сърби, нито българи...". Пак при желание ще ти дам целия превод от руски. Та знаеш ли кой е Борис Сарафов, а брат му Кръстьо Сарафов? Идеята е, че каквото ние сме си направили, никой друг не ни го е направил!

    Коментиран от #98, #100, #108

  • 89 Читател

    55 1 Отговор
    Не ми е ясно, защо САЩ се бъркат в отношения м/у България и Македония, Македония и ЕС, България и ЕС? И в трите случая - САЩ са трета страна.
  • 90 Един от многото2623

    38 0 Отговор
    Я оди да си пасеш кравите ма оффцо.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Фра ДЯБЪЛ

    42 1 Отговор

    До коментар #72 от "ехаа":

    КОЙ ОТ НАШИТЕ ГАЩНИЦИ-ПОЛИТИЦИ СМЕЕ ДА ПРИВИКА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК? ТА РАДЕВ И БОРИСОВ УМИРАТ ОТ СТРАХ, КАКТО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ, ТАКА И ОТ РУСНАЦИТЕ!!!
  • 93 Графата

    21 0 Отговор
    Айде честито.
  • 94 САЩ

    27 0 Отговор

    До коментар #33 от "Аве":

    Да им стиска!? Ти нормален ли си!? Слушкат, вашите са послушковци. От най-големите. Само да им намекнем, че е добра идея да изпратите армия срещу руснаците - и са го направили.
  • 95 Така така

    46 2 Отговор
    A най добре е да си закриете посолството да си вземете белезата от нашите бази и дим да ви няма мууу
  • 96 Бай Ви Дън

    48 6 Отговор
    "Има и хора, които биха се радвали да създадат допълнителен хаос"
    Знаем кои са тези хора - ФАЩ! Искате да направите 2ра Украйна но няма да Ви се получи!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Решетников

    28 6 Отговор
    Време е Бг да си вземе македонските земи
  • 100 Аз съм веган

    8 27 Отговор

    До коментар #88 от "Д'мин":

    Така е. България предаде Македония много пъти но комунистите най - много

    Коментиран от #106

  • 101 България гък не може да каже

    48 3 Отговор
    Окупирани сме с 4 военни американски бази къито ние издържаме
    Не пишете глупости
    Македонците отлично знаят това и не им пука
    Още повече че ние още при ЖЖ призцнахме Македония като държава
    Вкарахме ги в НАТО
    Вдигнахме ветото,

    Коментиран от #242

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бенковски

    19 4 Отговор
    Ние,българите на умряло куче нож вадим!
  • 104 Чочо

    46 1 Отговор
    Нея,пък какво в интересува ЕС.
    Гледай си Америката.
    Там се избивате ,като животни.
  • 105 Защо

    12 36 Отговор
    Всички скачат на това изказване , не е ли истина , че сме на първо място по корупция, не е ли истина , че 30 години ни управляват проксита на мафиоти и руски велможи ?
    Защо въобще скачаме срещу истината, да от истината боли .
    Факт е , че България се е превърнала в клоаката на Европа, жалко за хубавата природа и малкото останали читави хора .

    Коментиран от #109, #121, #252

  • 106 Живков

    30 5 Отговор

    До коментар #100 от "Аз съм веган":

    никога не е признал държавата Македония

    Коментиран от #141

  • 107 Путинче

    16 27 Отговор

    До коментар #67 от "Софиянец":

    Абе каква Русия - същите като американците са! Нали под давление на Русия и с националното предателство на Г.еорги Димитров и БКП бяха малтретиран българите в Македония и насила ги караха да стават македонци. Като не знаеш историята не се изказвай неподготвен. Така че сегашните "македонци" и проблемите с тях са резултат от имперската политика на СССР /Русия..

    Коментиран от #114, #116

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Глупако

    36 4 Отговор

    До коментар #105 от "Защо":

    държава член на НАТО и окупирана от Америка се управлявала от руски проксита
    Козяк командува тук
    Русофобсски тъпи заключения

    Коментиран от #113, #133

  • 110 янки по джанки

    35 0 Отговор
    Американски политически...боклук
  • 111 бих се радвал въобще да ви няма

    21 0 Отговор
    Що въ , тук само в народна любов щеше да се къпеш , като млякото е , избелва кожата .
  • 112 Стенли

    41 1 Отговор
    Дано тексас да се отдели от САЩ да ги видим тогава "демократичните" американци каква песен ще запеят
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Недоучен

    33 7 Отговор

    До коментар #107 от "Путинче":

    България като фашистко държава е нямала граници
    Смачкана от всякъде
    Какво да направи Димитров ? Съветник на Тито 6 години е синът на Чърчил, той е основен фактор за посръбчването на Македония
    Г.Димитров отива на Бледски споразумения, 7 югодържави с 1 глас и България с 1 глас.София -столица
    Балканска федерация, планирана от Каравелов, Ботев и Раковски
    Тито се отказва от 1 млрд. д. репарации„но на гърците ги плащахме до 1980 г.
    Ами ако бяха два милиарда? Баба ти и дядо ти щуха да пукнат от глад

    Коментиран от #199, #219, #245

  • 115 От Варна

    44 4 Отговор
    Защо се подчертава само мнението на американският посланник, даже и на този в съседна държава. Разни управляващи ходят в това посолство, ходят по неведоми задачи и в САЩ. Другите посолства да не са с някакви малоумници, та не се коментират? Хайде, малко по-полека, имали сме” агресивен език”?! Госпожата да си гледа задълженията там, където е изпратена, нас да не ни мисли! Колкото и да не е приятно за някои, любителите на Америка в България са от корист, а уважението и поддържането към Русия е от сърце!
  • 116 Софиянец

    16 2 Отговор

    До коментар #107 от "Путинче":

    Изложи се, мноооого! Ама така става като гледате само телевизия и попивате пропагандата! Четене и търсене на информация е номера, а не да възприемаш чуждото мнение като собствено, папагал!

    114 коментар ти го е обяснил много добре!!!
  • 117 Дипломат

    11 26 Отговор
    ЩОМ ГО ИЗДАВАТ В ПЕТЕРБУРГ ТОВА Е РУСКАТА ЯРОСТ ДА Е РАЗДРОБЕНА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО РУСИЯ МРАЗИ НА БАЛКАНИТЕ -ГОЛЯМА И СИЛНА БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА.АКО Е ДОПУСНАТО ТО ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТАЗИ БЪЛГАРИЯ СТРАТЕГИЧЕСКИ И С НАСЕЛЕНИЕ НАД 30млн. човека!И НЯМАШЕ НИТО САЩ, НИТО РУСИЯ ДА НИ РАЗМАХВАТ ПРЪСТ И РАЗНИ ИЗ. ЩеТЪРСАЦИ-ПОСЛАННИЦИ ДА НИ ДАВАТ КВАЛИФИКАЦИИ!!! РУСИЯ В МОМЕНТА НИ Е В.РАГ, НО САЩ СА НИ СЪЮЗНИК И ДА СИ ПРИБЕРАТ ТАЗИ РУСА ОТ.Р.ЕПКА ОТ СКОПИЕ!

    Коментиран от #123

  • 118 бих се радвал въобще да ви няма

    17 0 Отговор
    Що въ , тук само в народна любов щеше да се къпеш , като млякото е , избелва кожата .
  • 119 Бачо Киро

    47 0 Отговор
    Седнала американка да обяснява, кое на балканите се основава на факта, гаче въобще има идея от историята на балканите... Тя като е уцелила самолета към Македония пак добре, като ги знам колко са образовани можеше да кацне в Монголия....
  • 120 бай Ставри

    37 0 Отговор
    Някои хора не разбират, че сме сами срещу всички. Дори не сме срещу, защото сме разединени и сме разграден двор и всеки си взима от нас това, което му трябва. И ако някой пречи на друг да ни вземе нещо, то не е защото ни харесва или ни е "партньор", а защото просто не му отърва. Никой не уважава слабака и подмазвача. По-добре да те мразят защото се страхуват от теб, отколкото да те презират защото дори не правиш опит да се защитиш. В политиката няма вечни приятели, има вечни интереси. Мисля, че Чърчил го е казал и ебил прав.
  • 121 Бачо Киро

    20 1 Отговор

    До коментар #105 от "Защо":

    Леко си го нацелил, но тотално си объркал шефа... Тея дето командват в Германия, командват и тук. Другото е за парлама.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Тъпак

    41 7 Отговор

    До коментар #117 от "Дипломат":

    Русия дава огромни жертви
    Плаща Съединението и Независимостта с 82 млн.златни франка, 270 т.злато
    Сключва даговор Бългаярия да ги изплати за 75 г.
    През 1918 г. Владимир Ланин, комуниста слага презрамки на договора
    Ако небеше Русия сега щеше да носиш фес и вмирисани потури

    Коментиран от #148

  • 124 лелчето от земите на бизоните

    29 1 Отговор
    След като ги " накова " със сплетни и " розови сънища " поне мъниста и огнена вода даде ли им , то макетата и така и иначе са си в нетрезво състояние , та може да си я е спестила ?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    26 1 Отговор
    Сей си там.Ич и не ни требваш.Земи ако искаш и нашият.
  • 127 Нали

    44 2 Отговор
    Никой не мисли че този клоун дрънка тези обиди и сравнения без благословията на ФАЩ и Сорос,а и приказките на посланичката са шамар към държавата ни! Да това не е както някога да имаш сигурния гръб на Русия а лукавите приказки на американците, които ползват земята ни за бази без стотинка,но никога по никакъв повод не биха ни защитили или застанала зад позициите ни!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Факт

    46 0 Отговор
    Боже боже до къде я докарахме ама сами сме си виновни каква е тази та ще ми обяснява за история и близки срещи бе онзи ден гледам по Дискавъри предаване баща пита дъщеря си коя е столицата на Америка и тя гледа като теле може би 11 клас той се обърна към майката въпросително а тя еми тя по математика е по добра може да го гледате в предаването където купуват стари складове. и такива американци ще ми дават наклон на чатала.
  • 130 Мда

    42 0 Отговор
    Краварката е в левия ъгъл на България.....
  • 131 постоль

    47 2 Отговор

    До коментар #8 от "Фактъ":

    Посланик на най-корумпираната държава в света учи на антикорупция! Крадеца вика, дръжте крадеца! Отгоре на всичко се намесва с мнение кой да бъде приеман в ЕС, който е далечко от щатите май?
  • 132 бай Ставри

    47 0 Отговор
    На място на "Външно", бих извикал американския посланник в България и бих му връчил официално запитване, дали позицията на посланника на САЩ в СР Македония е официална позиция на САЩ.
  • 133 Аз съм веган

    8 30 Отговор

    До коментар #109 от "Глупако":

    Ами погледни партиите в България. БСП Възраждане, ИТН, ДПС. Геерб, Български възход. То май само една партия не ближе руския ботуш

    Коментиран от #200

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Булгур

    7 15 Отговор
    Бля, бля! Говори, каквото там очакват да чуят. САЩ, баш ги брига за Северна македония! Толкова, колкото и за България. Е, брига ги, доколкото и докогато сме в тяхната сфера на влияние! Преди бригахме СССР, а най преди Османската империя!
    Абе кой го брига, като българите, като народ, ще изчезнат до някакви си 100 години.

    Коментиран от #138

  • 136 Бесен - _Язовец

    26 1 Отговор
    Американския бок. Лук винаги подкрепя мр.шата не изневерява на принципите си.
  • 137 Ееее,стига де

    25 1 Отговор
    Какво мислят родните евроатлантици по този въпрос?....😁

    Коментиран от #204

  • 138 Мееен

    19 2 Отговор

    До коментар #135 от "Булгур":

    САЩ не ги бриша ни Македония,ни България.Важна е интригата.Ферщензи,до ю андърстен,панимаеш
  • 139 Да не се бъркаТИТО сТАТО

    11 20 Отговор
    Една от причинете за изборът на доброволното посръбчване И "помакедончване" на по младото поколение от останалите българи в Македония и отродяването им от България след 1945г, не бе никакъв коминтерн и сръбски шовинизъм, А беужасът и срамът който изпитваха, за да се наричат повече българи и страхът от подигравките да не бъдат обратно "натирени" в България, ставайки свидетели и виждайки българските телени мрежи по границата, насилственото отнемане на земята, започналите жестоки комунистически репресии и безправие, бедността с безперспективността на живот и мизерията в която започваха да живеят събратята им българи в България по времето на въведения сталински социализъм и при комунистът "ТАТО" , в сравнение със свободата която имаха в СФРЮ и много по големите възможностите които им предлагаше и даваше "демократичния социализъм" на ТИТО, за да са "свободни и горди македонци" по Света с "югопасоши" , а не закрепостени "бугарета" и подчинени русороби на СССР ..!!!

    Коментиран от #146

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Аз съм веган

    13 17 Отговор

    До коментар #106 от "Живков":

    Лайковете за тато ме отвращават. Тоя беше пръв послушник на Москва. Просто Сталин и тито се караха и нашия глупак блюдолизец и селяндур обърна палачинката. Преди това гошо тарабата тормозеше хората от Пиринския край да се пишат македонци
  • 142 Перо

    35 3 Отговор
    Посланичката още не е разбрала, че е попаднала с машината на времето в СФРЮ и не знае, че македонистките чугунени глави я баламосват, както си поискат, относно БГ! Проблемът е, че правителството на Байдън ползва максимално противоречията между двете страни за геополитическа изгода против Русия и в полза на ционисткия, превратаджийски режим в Киев и неолибералния джендъризъм! За Байдън БГ и РСМ са само територии, плацдарм за други цели и слабо ги интересува положението /икономическо, историческо, културно, дипломатическо и т.н./, в и между двете страни!
  • 143 Аз съм веган

    1 5 Отговор

    До коментар #84 от "Я се":

    Я го напиши пак
  • 144 Дура

    35 0 Отговор
    Единственото хубаво е, че са им пратили голяма глупачка!
  • 145 Изостанала е

    23 0 Отговор
    Ние агресивния синтетичен език го слушаме от години.
  • 146 Аз съм веган

    2 6 Отговор

    До коментар #139 от "Да не се бъркаТИТО сТАТО":

    Абсолютно вярно
  • 147 Аааааа

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нота до САЩ":

    Далииии? Пиянките даваха и строиха,тези само смучат и заповядват
  • 148 Аз съм веган

    5 15 Отговор

    До коментар #123 от "Тъпак":

    Жестоки жертви. Предимно българи украинци румънцу и финландци

    Коментиран от #151, #187

  • 149 Тъпунгер

    11 5 Отговор

    До коментар #64 от "Ванга":

    Русия си взима Руската Македония
    Но безказарменици като теб но кога няма да вземат Българската Украйна
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 1300 години беге

    6 26 Отговор
    1300 години безмислено съществувание

    Коментиран от #276

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Таз

    29 0 Отговор
    Кравари мизерни! Кой ви е дал право на мнение?

    Коментиран от #161

  • 156 УМЕН

    39 0 Отговор
    Когато българите са създавали държави предците на тази са чоплели коренчета някъде из мочурищата и блатата на мъгливия остров. Няма смисъл да коментираме безпросветни неграмотнички.
  • 157 Е, неее...

    38 0 Отговор
    Такава наглост е само за презрение...
    Как може и как ще приемам толкова гнусно бъркане с кални пръсти в нашата изстрадана история...
    Ако има достойни хора в МВнР, трябва веднага да реагират!!!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Как кой?

    19 0 Отговор

    До коментар #155 от "Таз":

    Нашите продажни уж политици
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Иван от Варна

    23 1 Отговор
    Не трабва да се бъркат други държави на Балканите.Макдония е лесна за манипулация и това се използва.Историята си е история .България не трабва да бъде въвличана в Конфликти и интереси.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Др.Врабчев, сексолог

    22 0 Отговор
    Наративи около македонския език и идентичност. Хахахаха, по голям наратив от тоя оксиморон НЕМА! ХАХАХАХА
  • 168 Вето Веткоски

    33 0 Отговор
    ВЕТО, ВЕТО, ВЕТО! И ЗА АГЕЛЕР И ЗА ВСЕКИ МАКЕДОНЕР! НА КОЛЕНЕ ПРЕД МАЙКА БЪЛГАРИЯ, СКОТООООВЕЕЕЕ!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Кашчей Безсмъртни

    23 0 Отговор
    Тая е обратното на умна в най-тежка степен.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 ЯКО НАДАРЕН

    23 0 Отговор
    Все едно някой и иска мнението на тая. Аман от проскубани мисирки. Хахаха
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Пропагандата

    7 26 Отговор
    на руската паднала маса нямат край . Каквото и да си лъжете ние помним руското робство, а ни наричаха братя и се гаврят все още с нас , поне друга нация не ни се прави на брат !
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 анонимен

    18 2 Отговор
    долу краварите
  • 182 Цензура

    29 1 Отговор
    ОЧЕВИДНО Е нашите т.нар. "приятели" от САЩ на чия страна са !!!!

    Разбира се, жалките ни политици няма да и искат обяснение на тая !!!!
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 пламен

    17 2 Отговор
    Всичко казано е 100% истина.
    Със засраната тема Македония и от наша и от тяхна страна се занимават само провокатори.
    За обикновените хора няма никакви проблеми.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Краварофоб

    28 4 Отговор
    На Балканите щъкат като хлебарки англо- краварски шпиони,необезпокоявани от никого, Там,където Краваринът(ФАЩ ) изпо на се ре,с нищо не се чисти и не се пере.ФАЩ ни докараха СДС-Чумата,а от нея се пръкнаха всички други Чуми,разсипали България.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Краварска

    30 3 Отговор
    наглост е това. Ще подпалят чергата и на Балканите. Краварите обичат войните от които съществуват .
  • 189 Пенсионер

    23 2 Отговор
    Тая веднага започна да се пеняви,досуш,като шиптърите.
  • 190 Тя го каза

    4 27 Отговор
    Посланичката в Македония посочи че проруската позиция на Радев и останалите рубладжии,управляващи България вреди на българската кауза в Македония.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Пригожин

    14 0 Отговор
    Май..та и.Ние също се радваме.
  • 193 Димитър

    22 0 Отговор
    Ясно е кой мъти водата. Не е ясно за кого я мъти. Най вече , каква риба ще лови, след като риба няма. Има само една гола територия и всички знаем кой има нужда от нея. А по отношение на изказването и радостите на американския посланик в РСМакефония ще го кажа така, пък който е разбрал, разбрал - Щом нейно превъзходителство иска да ака в РСМакефония, нека да е така, но защо за това нейно желание бие барабан ...
  • 194 Някой

    15 1 Отговор
    За нашите братя съседи със сплескани темета няма кво да кажа. Ние тук по морето имаме такива плескоглавци още от 1926г.И до ден днешен ни се водят, ни се карат, ни със добро, ни слошо. Абе гумени глави те шиптароте ще ги оправят. Друго по важно има. Гугъл се напълни със икраински сайтове и статии със пропаганда на руски език/много добре знаят че украински тук нокой не разбира/Май трябва да не гледаме гугъл при тях новиноте са една българска, пет украински пропагандни и пълни със лъжи
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Истината е, че

    26 0 Отговор

    До коментар #16 от "Какво стана?":

    краварите не "стоят зад макетата" а, "стоят зад шиптърите", които скоро ще станат мнозинство в Сев.македония, която ще се превърне в третата албанска държава...
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 българански

    21 1 Отговор
    американска моме, ти си във България!
  • 202 Хайл

    14 0 Отговор
    Само като прочетеш заглавието се сещаш кой мъти водата!
  • 203 Хайл

    18 1 Отговор
    И няма такова държава македония-казава се източна албания
  • 204 Радио Ереван

    6 0 Отговор

    До коментар #137 от "Ееее,стига де":

    Те не мислят.
  • 205 Тошко

    28 0 Отговор
    Доживях!
    Доживях да разбера, че най-големият агресор в световен мащаб, може да си позволи да нарече държавата ни "агресор".
    Външното ни министерство май е на командно дишане. Никаква реакция от институции и президент.
  • 206 Агилера

    21 0 Отговор
    къде е посланик последно, в Скопие, в София или и на двете места. Щото ръси акъл навсякъде.
  • 207 Шапшал

    1 10 Отговор

    До коментар #62 от "Експерт":

    преди сърбите никога не сме били и никога няма да бъдем!
  • 208 Дрън

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Оракула":

    дрън... били!
  • 209 факуса

    16 0 Отговор
    струва ми се ,че чертежите взеха да избледняват
  • 210 Да се запознае по-добре с фактите

    11 0 Отговор
    Госпожата е заблудена от пропагандата на северно македонските ни съседи. Ще разбере истината. Не ние сме агресивните, а именно те са такива. Тя какво очаква, да си мълчим когато ни обиждат? Ми не, няма.
  • 211 Перун

    10 0 Отговор
    Тази е толкова проста, че смъкна картите без зор! Много яко. Печелившите сме само ние. Радвайте се за такива вересии. Да бяха я пратили в София, щяхме и още повече стриптийз да видим.
  • 212 Някой

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тираджията":

    Май забрави Путин как се изгаври с България в Македония. И САЩ и Русия са империи. Кога ще станете БЪЛГАРОФИЛИ. А не чуждопоклонници...без значение посоката на прекланяне.
  • 213 ЯВНО НА МЛАДИНИ МАКЕТА СА Я ЧЕЛАСТРИЛИ !

    9 1 Отговор
    НО ГРЕШИ , В ТУРЦИЯ Е ПО - ДОБРЕ - НЕКА ПИТА НАДЕТО !
  • 214 Някой

    16 0 Отговор
    За САЩ и двете държави (България и северна Македония) са колония.
  • 215 Пешо

    3 9 Отговор
    Вие,дето пишете против Македония,ходили ли сте там.аз ходих в Битоля и Скопие,никъде нямаше враждебно отношение
  • 216 Амерски подлоги,

    22 1 Отговор
    нещо да коментирате?!Май "приятелите ви" ни изоставят?!А на посланичката ще кажа:Няма македонски език,няма македонска идентичност!Има разновидност на Българския език,и има Български геном! Всичко друго е фалш!!!
  • 217 Ами,честно казано,

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    аз съм за! Макетата от добро не разбират! Да си вземем нашето от македония!
  • 218 Барни Ръбъл

    18 0 Отговор
    Тази е спусната с парашут от транспортен самолет над Балканския полуостров и в последният момент е дръпнала спирачката над областта Северна Македония.
  • 219 Путинче

    11 5 Отговор

    До коментар #114 от "Недоучен":

    Другарю всички увъртания на вас комунягите не могат да прикрият факта че марионетката на Сталин Георги Димитров и ръководената от него БКП продадоха Македония не за 1 милиард както твърдиш а за 25 милион долара които трябваше да платим като репарации на Сърбия. Ама и 10 милиарда да бяха пак щеше да е предателство. Македонския проблем беше създаден от руснаците чрез Коминтерна когато признаха "македонска нация и македонски език". Другаря Сталин който боготворите тайно а и явно беше обещал Пиринска Македония на Тито. Интереса на Русия никога не е бил силна България! Цялата и политика е да сме им васали и чрез марионетките от БКП най накрая успяха. Чак бягме готови да станем република на СССР и да загубим суверенитет! Политиката разделяй и владей Русия я прилага към нас отдавна но ни промиваха мозъците. Като почнеш от Съединението срещу което Русия беше крайно негативна та до наши дни когато другаря Путин заяви че кирилицата е дошла от Македония!!! Нито дума за България която им даде писменост! Това е вашата любима Русия!
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Е, няма да спрем да плюем по Русия.

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тираджията":

    Но ще започнем да плюем и по САЩ. Най-добрата политика е политиката на независимост.
  • 222 Колелото се върти!

    13 0 Отговор
    Тази наперената хамериканка, след тази изцепка, трябва да е наистина щастлива АКО и за в бъдеще НЕ я пратят в България!!! Щото сме злопаметни. Много! Да си гледа посолството и да не си вре гагата, където не й е работа! Хубаво правеха навремето гърците със "северна" македония. Ние САМО трябваше да повторим тяхното упражнение. Но държава без лидери и водачи е така.
  • 223 Ами прав си.

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хейт":

    Рашките навремето забъркаха тази държавица и я набутаха при тито. Сега обаче, този съвместен с тито продукт, им се излъзв от ръцете. Както става ясно и американците се вълнуват от макия. Даваме им правото който иска да вземе. Отстъпваме я и на раши, и на янки. Да се разберат помежду си. Ние не си падаме вече по ментета.

    Коментиран от #286

  • 224 Аспарух

    7 1 Отговор
    Да ... Вашата ..... Американска ! Империалисти.....!
    И вашата..... Продажни български политици!!
    Докато сме подлоги на паразити никога няма да се оправи нашата прекрасна и изпълнена с история и култура държава!
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Макейците плащат много пари

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "четящ":

    за имидж! И тази явно е налапала много пари и не се свени дори да изрича тези лъжи. Както и да се прави на сляпа за агресията на макейците срещу тези, които се считат за българи. Но тази марионетка (вероятно е бивша емигрантка, те са най-нахъсани да се доказват като големи демократи) е незначителна част от процеса. Важното е, че нашето правителство, нашият резидент НЕ изпращат сигнали, жалби и квото им дойде на ума, в централата на ЕС. За да се трупа там статистика!!! Вместо да сигнализират за всеки един случай на насилие от страна на макейците, те си мълчат като глухонеми!!! Щом си кротуваме и мълчим, никой няма да ни обърне внимание.
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Индианците, бъди сигурен,

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мъъърла":

    са по-умни от нея. И едва ли тази ще има на какво да ги научи!
  • 229 По повод написаното от теб:

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "С червените обувки потропва дядо Мраз":

    Чудя се и турците що така напират за ЕС. Идея си нямат с какви неща ще се сбогуват завинаги.
  • 230 Какво да я пита външно?

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    От коя латино република е прехвръкнала в САЩ ли? Она няма да си признае, че като малка е карала само на банани.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 777

    5 0 Отговор
    България ще спечели толкова много , толкова много нови ....... заеми!
  • 233 Един българин

    8 1 Отговор
    Уфцъ
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 БЪЛГАРИН

    14 1 Отговор
    Аз госпожо за разлика от вас имам Родина която има история и Национален Език Български ..Вие и вашата държава която има няма 200 300.г Държава която е събрана от стотици наций и най важното Госпожо ..Вашата Америка си няма Официален език...Тази Македония си е Българска и точка и Гоце Делчев е Българин.

    Коментиран от #254

  • 239 Ленин

    3 0 Отговор
    Пак за светлото бъдеще се заговори.
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Виолетка от Лозенец

    4 0 Отговор
    Радвам се много ,че Бойко не ма прати в САЩ посланничка както обещаваше на децата вкъщи.Весело нали?
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 личи си

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "Недоучен":

    че си недоучен. Чел си някаква измислена история. Фантасмагории. Абе хора. интересувайте се. Четете! сега има възможност. Не е като едно време да учим от учебници по история писани под диктовка.
  • 246 Мислещ

    9 1 Отговор
    Не мога да разбера, защо от САЩ не си учат на нормално поведение пратениците на Балканите ?! А може би това е начина на мислене на Империята ?! А може и да е тенденциозно, в знак на неуважение към нас ?! Жалко за нея...и за нас.

    Коментиран от #248

  • 247 Уса

    7 1 Отговор
    Въпросната цигулка е казала достатъчно,за да продължи дискриминацията и омразата.Двуличници и лицемери са бледоликите питайте индианците
  • 248 Уса

    7 1 Отговор

    До коментар #246 от "Мислещ":

    Защото не познават славянската култура а още по-малко балканската и руската,която е част от балканската по манталитет.За тях ние сме извънземни по мислене и действия това ги обърква и никога няма да го научат.Техните училища ги учат само на техния начин на живот и нищо повече освен да работиш ядеш спиш и се подчиняваш на 100%.За балканците това е пълен абсурд.Всички балканци в сащ карат камиони сами за себе си пълна свобода и това ги дразни страшно ги дразни

    Коментиран от #251

  • 249 Откровенията

    13 0 Отговор
    На един рептил.
  • 250 Сашо

    4 0 Отговор
    А пък ние се радваме ,че Краварите ги е страх от България!Сега след ,като имат възможност да започнат да затваря главите по пресъидиняването и беше свалено ветото какъв е проблема ?
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Да, истина е.

    14 0 Отговор

    До коментар #105 от "Защо":

    Както е истина, че македонците КРАДАТ чужда история. Опитаха с гърците. Не им се получи. После с нас. Получи им се, защото ние НЕ водихме твърда и последователна политика по историческия въпрос с тях! И най-вероятно това е така, точно ЗАРАДИ корупцията, за която настояваш, че я има!!! И да спомена, че през цялото си над 15 години управление, боко не си мръдна пръста по историческия въпрос между България и македонците. А в същото това време гърците ги държаха изкъсо и дума не даваха да се издума за членство БЕЗ добавката "северна".
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Кратко уточнение:

    9 0 Отговор

    До коментар #238 от "БЪЛГАРИН":

    Тази госпожа ДОРИ не е с родина САЩ. Тя е от някоя латинос империя. И или родителите й, или тя самата са прескокнали до САЩ и са "трайно отседнали". И така са се "натурализирали" и сега й знае много балалайката. Щото ако си беше още в латиноландия, можеше и да е работничка по наркополетата! И нямаше да се отваря по балканските въпроси, които така или иначе са й прекалено неясни и мътни.
  • 255 Дядо поп

    16 0 Отговор
    Ами да, тя ако беше дошла в България постоянно трябваше да привиква тоз онзи, и да му казва какво да прави. В Македония, казваш че си против България и си наш човек.
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Софиянка

    5 0 Отговор
    Таз госпожа знае ли, че го е казала. А по принцип от край време "що е македонец, се е Юнак".

    Коментиран от #273

  • 258 Каза го хазарчето Шаломов

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Анонимен":

    ...и нападна Киевска Русь,която е създадена и одухотворена от "македонците".
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 СЪВЕТ

    4 0 Отговор
    На закуска да лапне кожения змей и да каже ХОНОЛУЛО
  • 262 незнайко

    5 1 Отговор
    Сега вече всичко е ясно с тази посланничка ! САЩ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА !!! БЪЛГАРИ осъзнавайте се бързо ! В скоро време БЪЛГАРИЯ ще е действителна КОЛОНИЯ !!!
  • 263 мучо

    12 1 Отговор
    поредната дърта кифла, която май пишман ще стане че, е отишла в македония.....
  • 264 макс

    9 3 Отговор
    Краварите вън от България!!!
  • 265 "или подкрепяте... или сте против"

    7 0 Отговор
    Типично краварско "мислене" - черно или бяло. Няма сиви. Няма цветове, освен дъгата на джендърите, де
  • 266 1234

    8 1 Отговор
    Като поработиш малко с македонците,като се поинтересуваш от историята на македонците преди и след 1945 година,като разбереш колко е струвал един обикновен вестник през 1942 година и колко е струвал през 1946 година,ще се запиташ сама защо е така,и ще си отговориш на всички въпроси ,дори и тия защо сърбите се намразиха с Косово,и защо там където се намесят ,,великите сили",възникват напрежения в регионите.Но историята винаги има отговори за всичко което се е случвало,като например :как така една държава наричаща себе си ,,демократична",унищожи местните ИНДИАНЦИ и създаде ,,демократичната си държава"върху труповете на толкова индиански племена....,и това ако им е демокрацията....Как не ви досрамя да отидете в Япония /Г7/ ,и да обсъждате че Русия можело да пусне ядрена бомба в Украйна,това да не ви е американската армия дето пуска ядрени бомби,и то след свършване на войната.Имате много да размишлявате за вашата ДЕМОКРОТИЧНОСТ .
  • 267 От Пиянец

    7 1 Отговор
    Госпожата по-добре да обясни как българите бяха мнозинство в земите на днешна Северна Македония 13 век пък сега там нямало българи.

    Коментиран от #269

  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Скопие

    0 6 Отговор

    До коментар #267 от "От Пиянец":

    Кој ти ја кажа таа глупост?

    Коментиран от #272, #278

  • 270 Сития

    5 1 Отговор
    Разделяй и владей?!После Макета та виновни? Имат гръб и си правят каквото си искат, като все България им е виновна за Европа.Българските власти чуят ли американски изказвания и си зашиват устите и нищо не чули и видели
  • 271 Биволъ

    7 0 Отговор
    Как пък разбра,че София има агресивен език,? След като стреляха и чупиха по българските културни центрове или като пребиха почти до смърт гражданин на Северна Македония с българско самосъзнание. Или като нарича техния парламент българите не наследници на българския революционер Гоце Делчев,а поданици на пРезидента Радев.
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 То е видно, че госпожата

    6 0 Отговор

    До коментар #257 от "Софиянка":

    е извън кондиция и е в пълно неведение по балканска история. Затова словоизлиянията й да се считат за последица от последния посланически запой! И поради това да се приемат за нищожни!
  • 274 Коментар

    5 1 Отговор
    Да напуснем ЕС и НАТО. Всички са на македонска страна. Нека направим същата грешка в Първата балканска война, Първата световна война, Втората световна война.
    Вярвайте на руснаците и не вярвайте на американците и англичаните
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Тодор Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "1300 години беге":

    Е-е... ти пък си вного смислен!?
  • 277 Тодор Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "С червените обувки потропва дядо Мраз":

    Не "обевки", а "с червените ботушки"... Ама ти откъде да ги знаеш тия работи!?

    Коментиран от #281

  • 278 От Пиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #269 от "Скопие":

    Чети история, сърбино! Това е наука.

    Коментиран от #284

  • 279 И в България

    7 0 Отговор
    И в България има MC Donalds ако това е проблемът на женицата. Но тя откъде да знае това. Най-вероятно, въз основа на стандартния висок американски интелект си мисли, че България е някъде около езерото Виктория.
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Виж снимката горе

    2 0 Отговор

    До коментар #277 от "Тодор Димов":

    Тя е с обувки.
  • 282 Начо

    1 3 Отговор
    Че кой нормален ще иска в държавата на мафията
  • 283 тито

    4 2 Отговор
    Мърша.
    Не щем краварски келемета тук.
  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 БГ ЕС НАТО

    2 2 Отговор
    Посланика на САЩ Радвам се че ме пратиха в България Приятелска страна и добри съюзници
  • 286 Май изобщо не си учил история,

    1 2 Отговор

    До коментар #223 от "Ами прав си.":

    точно руските окупатори разпарчетосаха България, щеше да е и по малка Родината ни, ако не беше един американец!
  • 287 Вън от България руски келемета !

    0 1 Отговор
    Че сеете само лъжи , мизерия и смърт ! Поредната руска лъжа за простолюдието.
  • 288 Да не и се вързваме

    2 0 Отговор
    Да не се сърдим на бабата - всеки иска преди пенсия спокойна служба. Пък и заплатата е по щат!
  • 289 И ние се радваме!

    0 0 Отговор
    За какво щеше да ни е посланик, който не е запознат с историята и не знае нищо за България?!
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Перо

    1 0 Отговор
    Има договори с ЕС и БГ, съгласно френското предложение и до като не си изпълнят задълженията, нито САЩ, нито немската джендърия може да им помогне! Пример: гръцкото ембарго за РСМ, а за Швеция, турското вето!
Новини по държави: