Last news in Fakti

6 Юли, 2023 09:27 1 470 29

В Средиземно море са загинали рекордно много мигранти

  • лодка-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • загинали-
  • средиземно море

Действителният брой на смъртните случаи вероятно е по-голям

В Средиземно море са загинали рекордно много мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

През първата половина на годината в Средиземно море са загинали рекордно много мигранти от 2017 г. насетне, става ясно от данни на Международната организация по миграция, цитирани от ДПА, предаде БТА.

Най-малко 1874 мигранти, опитали се да прекосят Средиземно море, са намерили смъртта си или са изчезнали през първите шест месеца на годината, съобщава агенцията на ООН. За сравнение, през същия период миналата година броят на тези мигранти е бол 1108.

През 2017 г. най-малко 2278 мигранти са намерили смъртта си в опит да прекосят Средиземно море, а през 2016 г. броят на тези мигранти е бил 2946.

От 2014 г. има общо 27 633 регистрирани смъртни случая на мигранти, опитали се да прекосят Средиземно море. Според Международната организация по миграция действителният брой на смъртните случаи вероятно е по-голям, тъй като се предполага, че много от плавателните средства на мигрантите потъват, без да оставят каквато и да било следа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демоназ

    24 0 Отговор
    Ами да си бяха останали в тяхната родина. Поне няма да колят и палят из Европа. По логиката на еко-талибаните и лгбт и последния да затвори вратата цяла африка и азия трябва да дойдат тук. Няма как да стане,а иначе белите са лоши.

    Коментиран от #2

  • 2 До долния

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Демоназ":

    Не знам кои са рия ралижани още по малкото лгбт явно си навътре и ги познаваш обаче Русия и Китяй брутално огрябиха страните им разрушавайки постигнатото от Западните империи.Рашия наред с България финансираха например Алжирската съпротива срещу Франция и после логичното се случва те знаят Френски там вече не става за живот и бягат във Франция и Белгия.
  • 3 Къде са тръгнали?

    19 0 Отговор
    Да ги храни Европа? Дреме ми за тях. Те са знаели, че пътуване с някакви примитивни лодки може да е последното им пътуване. Аман от Сорос и разните политици, които съсипаха Европа... Европа не е Вавилон. Защо искат да ни превърнат в нещо такова?
  • 4 Въй

    7 1 Отговор
    Голям и зелен ПРАЗ!-казала Джорджия с мелоните.
  • 5 жалко за хората

    8 1 Отговор
    но по малко проблеми на запада и соц помощи за изплащане и повече квартири налични
  • 6 Не оставяйте

    13 0 Отговор
    мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 7 Няма закони даже в

    19 0 Отговор
    Цялата вселена, да те карат насила да живееш с някакви други, много различни. Тези тука, разните соросоиди имат план да превърнат Европа в някакво - никакво общество. Няма да има традиции, няма да има национални празници, няма да има никаква история, ястия, типични за дадения народ и тн, ... Те за това въведоха и червеи да стават за "храна"! Искат да унищожат цялото предишно развитие на обществата и да създадат някакъв концлагер от тъпи роби, без никаква предишна история. Ама няма да им се получи. Не искаме това.
  • 8 зеленчук

    1 0 Отговор
    Раздавам имунитети и имунобори с качулки.
  • 9 ЕС сам си е виновен.

    19 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.
  • 10 ЕС трябва да

    11 1 Отговор
    изработи един списък със страните в които има войни и, че само оттам се приемат бежанци. Списъкът да се осъвременява ежемесечно и емигрантите от мирните държави да се връщат още от летището/границата щом нямат визи. За всяка от страните в която има война да се процедира избирателно с бежанците и да се връщат в съседна страна на воюващата.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 йхнкхйких

    9 0 Отговор
    До като има нпо-та ще е така !
  • 13 ...

    3 2 Отговор
    Тия мигранти които според Лавров не искат западния ред и ценности ли?
  • 14 ...

    9 3 Отговор
    Хем обичат Русия, хем мразят запада, хем бягат от войни, ма все млади момчета на тълпи щурмуват Европата. Ма застрелят ли някой докато бяга от полицията, после на тълпи ще свалят правителството на чужда държава. А Русия ще ни обяснява как няма демокрация в Европа и са били расисти и мразили чуждите религии. Популист да си в днешно време ей....
  • 15 Даже вече и това не ни

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЕС трябва да":

    Трябва. Дори да има война някъде, то северните страни обикновенно ВРЕМЕННО приемат бежанци, но след войната си се прибират. Повечето страни не граничат със страни във война. Вече НИКОЙ ме ни трябва. Пълно е в цяла Европа с чужди народи. Вижте във Франция какво става. Скоро цяла Европа ще.пламне от тях. Те са съвсем други и не искат да живеят, като нас. Даже искат над да ни направят, като тях. Да нямало коледна елха, да не се ядат салами от свинско месо, в училище да не се учат националните ни празници, понеже новите ученици не са от тука и т.н. това НЕ ГО ИСКАМЕ. Който го иска, да ходи да живее при тези хора в техните страни, да види каква "демокрация" те ще му осигурят.
  • 16 Чичо Адолф

    7 0 Отговор
    Ето защо моретата и океаните са замърсени, поне отворете Аушвиц и разтоварете там биологичните отпадъци, така и не се научихте да опазвате околната среда…
  • 17 Гост

    7 0 Отговор
    Рибите гладни ли да стоят?
  • 18 Така е, като тъпанари

    8 0 Отговор
    Ни управляват или такива, които не разбират, какво правят. Крайно време е нормални хора да са на власт. И да имаме нормална политика за НАС. Не за САЩ, не за РУСИЯ, не за никои други организации и т.н. и никакви бежанци. Как искаме, така да си организираме нашия живот. Защо да се бъркаме с разни "съюзи", военни "алианси" и да ги слушаме тях? Вижда се, че това нас ни убива. Ако не се отделим и не си правим политика за нашия народ само, ще загинем! Това днес ясно се вижда.
  • 19 бонго

    5 0 Отговор
    Да си бяха стояли у дома
  • 20 Това го пиша от 2015г.

    8 0 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #21

  • 21 Трябва първо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Това го пиша от 2015г.":

    да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 20. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 22 Бежанец е този

    8 0 Отговор
    който просто временно се скрива от бомбите и куршумите, милее за родината си, благодарен е на хората които са го приютили ВРЕМЕННО и чака с нетърпение да се завърне откъдето е дошъл. Тия са от държави в които няма тотални войни, 85% са мъже 20-40г. (неслучайно Асад ги смята за дезертьори) и нямат намерение да се връщат. Нахални са сякаш сме им длъжни, да не говорим за отношението към нашите жени, към нашата религия, хранене, пиене, култура.
  • 23 Страдивари

    4 0 Отговор
    Да се издават тези любители на екстремни приключения.Един да не остане
  • 24 Да се оправят

    8 0 Отговор
    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат?
  • 25 Европеец

    4 0 Отговор
    Ако ЕС си промени политиката и започне да ги потапя умишлено и по границите се стрелщ на месо, мисля, че ще им секне желанието да прииждат на групи по 50 -100 мъже
  • 26 1984

    4 0 Отговор
    Просто бизнес! Форма на търговия с роби...но робите сами си плащат. Ако чакаме организаторите на този бизнес да въведат ред, ще дочакаме само края на човешкото.
  • 27 Абе

    4 0 Отговор
    Стига сте замърсявали моретата бе, има си газови камери за тая работа…
  • 28 амчи кво

    0 0 Отговор
    берекет версин
  • 29 ганю

    0 0 Отговор
    Ами има доста гладни акули
    ша поапнат