11 Октомври, 2023 04:50 1 026 1

Кайро и Техеран обсъдиха израело-палестинския конфликт

  • египет-
  • иран-
  • палестина-
  • израел

Египетският министър на външните работи Самех Шукри разговоря с иранския си колега Хосеин Амир Абдолахиан

Кайро и Техеран обсъдиха израело-палестинския конфликт - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египетският министър на външните работи Самех Шукри е обсъдил в телефонен разговор с иранския си колега Хосеин Амир Абдолахиан ескалацията на израелско-палестинския конфликт, съобщи в. "Ал Ахрам". Двамата са дискутирали рисковете за живота на стотици цивилни граждани и потенциалните заплахи за сигурността и стабилността в региона в резултат на конфронтацията, се посочва в изявление на външното министерство на Египет.

Шукри е изразил "дълбоки опасения" от продължаването и засилването на сраженията, особено относно широкомащабните въздушни удари срещу палестинците в Газа.

Египетският дипломат номер едно е изтъкнал усилията на страната си за намаляване на напрежението и постигане на спиране на огъня. Той е информирал Амир Абдолахиан за опитите да бъде доставена хуманитарна помощ през пропускателния пункт между Египет и ивицата Газа, въпреки израелския обстрел по палестинската територия в близост до границата.

От своя страна иранският външен министър е изразил висока оценка за усилията на Египет за подкрепа на палестинската кауза и за оказване на хуманитарна помощ за палестинския народ.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.