Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 09:01 2 472 9

Китай предупреждава: Конфликтът в Близкия изток ескалира

  • газа-
  • израел-
  • китай

Пратеникът подчерта, че хуманитарната ситуация в Газа е тежка и че Пекин ще продължи да помага на палестинците с доставки чрез ООН или по двустранни канали

Китай предупреждава: Конфликтът в Близкия изток ескалира - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалният пратеник на Китай по въпросите на Близкия изток Чжай Дзюн заяви в понеделник, че правителството му вижда риск от ескалация на конфликта в Близкия изток, тъй като "въоръжените конфликти по израелско-ливанската и израелско-сирийската граница също се разпространяват".

Пратеникът подчерта, че хуманитарната ситуация в Газа "е тежка" и че Пекин ще продължи да помага на палестинците с доставки чрез ООН или по двустранни канали.

Чжай също така заяви, че Китай е готов да направи "всичко, което е благоприятно" за насърчаване на диалога, постигане на прекратяване на огъня и възстановяване на мира, както и за насърчаване на решението за две държави, съобщи Китайската централна телевизия.

Коментарите му бяха оповестени след участието му в срещата на върха за израелско-палестинския конфликт, която се проведе в Кайро.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха ха

    22 1 Отговор
    Американските изверги започват да стоплят,че света се надига срещу тях.
    БРАВО на Китай !

    Коментиран от #3

  • 2 Полит.коректен расист

    15 3 Отговор
    Алюююю, посолството на фащ ли е ?
    Нещо май не смеем в Китай да раздаваме заповеди, що така бе джони 🤣🤣
  • 3 Наблюдател

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха ха":

    Нищо не се надига. ХАМАСките изверги си показаха рогата. Ще бъдат ликвидирани.
  • 4 Урюрвкос

    13 4 Отговор
    Израел има право да се отбранява но Сирия, Египет, Ливан и Иран нямат такова и трябва да си траят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЕвроАтлантически шарлатанин

    26 0 Отговор
    В Германия имаше огромна Демонстрация в Дюселдорф (и в други градове), в знак на солидарност с Газа и срещу израелския тероризъм.


    Над 300 000 бяха на демонстрацията за Палестина в Лондон в събота - една от най-големите демонстрации в британската история, пак срещу израелския тероризъм.

    Вчера най-голямата демонстрация в подкрепа на Палестина от началото на ескалацията се проведе на Place de la République в Париж.

    Подобни акции се проведоха и в други европейски градове - Брюксел, Женева,Стокхолм.. Демонстрация имаше и в Ротердам, и в Белград, Сърбия в знак на солидарност с Газа и срещу израелския тероризъм.

    Подобни демонстрация имаше в Австралия, Испания, Канада, САЩ и др. страни по света.

    ЗАЩО не ги отразявате ???

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Анонимен

    11 0 Отговор
    Китай изпраща 6 военни кораба в Близкия Изток.

    44-та оперативна група за морски ескорт участва в рутинни операции в региона от май насам и прекара няколко дни в Оман миналата седмица, включително съвместно учение с военноморските сили на страната, съобщи South China Morning Post.

    Оперативната група напусна столицата Маскат в събота за неуточнена дестинация, съобщават държавните медии.

    Съобщава се, че шест китайски кораба оперират в Близкия изток, тъй като израелските атаки срещу Газа продължават.

    През май Китай беше изпратил разрушител тип "052D", за да евакуира повече от хиляда китайци, бразилци и пакистанци от Судан.
  • 8 Това

    2 11 Отговор

    До коментар #6 от "ЕвроАтлантически шарлатанин":

    само показва, че фанатизираната арабска тълпа, подпомагана от руския нацизъм е голяма, но нищо не и дава прававо да унищожават съседни народи. русия и хамас са едно и също злао.
  • 9 456

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЕвроАтлантически шарлатанин":

    Няма да ги отразят, защото са против Израел. А в плана на ФАЩ съществува точка за изкривяв@не на истинските новини и събития. Медийно з@тъмнение и планът работи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания