Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 20:47 3 440 99

Бен Ходжис: Русия и Иран стоят зад конфликта в Близкия изток

  • русия-
  • иран-
  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • владимир путин-
  • аятолах али хаменей

На въпрос дали сухопътната операция има някаква алтернатива, бившият американски военен отговаря утвърдително, но прави уточнението, че никоя от възможните алтернативи няма да е задоволителна

Бен Ходжис: Русия и Иран стоят зад конфликта в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият командващ въоръжените сили на САЩ в Европа ген. Бен Ходжис смята, че зад конфликта в Близкия изток стоят Русия и Иран. Тъкмо Москва е най-големият печеливш от войната, подчертава той в ексклузивно интервю за ДВ.

"Кремъл иска да отклони вниманието ни от войната в Украйна и да спре нашата подкрепа за украинците. От 7 октомври (когато терористите от Хамас нападнаха Израел, бел. ред.) вече почти няма статии за Украйна по първите страници на медиите - заради събитията в Израел. Не мисля, че това е случайност", посочва генералът, който в момента е председател на мозъчния тръст GLOBSEC. По думите му Хамас и Хизбула не биха могли да направят нищо съществено, ако не получаваха помощ от Иран.

Три големи риска пред израелската армия

В интервюто си за ДВ той посочва и трите основни риска за израелската армия във връзка с подготвяната от нея сухопътна операция в ивицата Газа. На първо място това е сложността на самата операция, защото тя ще включва и боеве в градски условия, а Хамас познава отлично тази среда. Затова групировката иска да накара израелските войници да навлязат в тези населени места. Там те не само ще се намират под силен натиск да намалят до минимум цивилните жертви, но и ще бъдат зорко наблюдавани от всички – журналисти, юристи, от целия свят. А срещу тях се бори Хамас – групировка, която иска да ги ликвидира. За по-младите офицери и войници това ще бъде голямо предизвикателство, но и като цяло това ще бъде трудна задача за израелските военни, убеден е генералът. В тази връзка той допълва, че израелската армия е може би най-добрата в света за водене на подобни вид сражения.

Вторият голям риск е свързан с опасността Иран да открие втори фронт във войната, например чрез Хизбула от Ливан или нещо друго, което да създаде напрежение на Западния бряг. Тогава израелската армия ще се окаже атакувана от различни посоки, което е напълно реално, убеден е ген. Ходжис.

И на трето място е въпросът за това кога ще приключи израелската операция. „Ако целта е да бъде унищожена групировката Хамас, а терористите да не могат да оперират от ивицата Газа, означава ли това, че израелските войници ще трябва да останат там в продължение на месеци? Това би било много, много трудно. Затова смятам, че е важно да се изясни целта на мисията. Да не забравяме и друго – при една сухопътна операция може да има много цивилни палестински жертви и много от израелските заложници могат да бъдат убити. В същото време терористите са наясно, че заложниците са много по-ценни за тях живи. Хамас се нуждае от тях, включително защото знае отлично колко важно е за израелците заложниците да се върнат живи“, казва ген. Ходжис.

Алтернативи на сухопътна акция?

На въпрос дали сухопътната операция има някаква алтернатива, бившият американски военен отговаря утвърдително, но прави уточнението, че никоя от възможните алтернативи няма да е задоволителна. „Ако сухопътната офанзива още не е започнала, това може да означава, че условията все още не позволяват това: или не са унищожени достатъчно ръководни кадри на терористичната организация, както и инфраструктура на Хамас, или не е завършила подготовката - например стратегическото разузнаване на бойното поле: информацията за това къде е врагът, къде са цивилните, къде са тунелите. Но не могат да се бавят дълго време, защото са призовани 300 000 резервисти. Смятам, че сухопътната операция ще започне, когато израелските военни преценят, че условията за това са налице“, казва ген. Ходжис пред ДВ.

Друг въпрос, на който той отговаря, е дали израелската армия е в състояние да воюва на няколко фронта – в случай, че Хизбула и/или Иран решат да се включат в конфликта. В тази връзка американският представител припомня, че израелската армия има значителен военен потенциал - над 150 000 редовни военнослужещи, към които се добавят още над 300 000 резервисти. „Интересно е това, че бяха призовани 300 000 души, а се явиха 360 000. Хората се върнаха от САЩ, за да се бият“, казва Ходжис и изтъква, че Израел притежава най-добрата система за противовъздушна отбрана в света - "Железен купол". Затова генералът смята, че израелците могат да се справят с многобройни заплахи. „Но е възможно те да поискат да стигнат и по-далеч – примерно да навлязат навътре в Иран, Сирия или на други места, за да прекъснат доставките на боеприпаси от Иран. И точно от това се опасяват мнозина – да не би конфликтът да излезе извън границите на Израел, казва Бен Ходжис.

Разрастване на конфликта?

Що се отнася до опасността САЩ да се окажат замесени в един по-широк военен конфликт, генералът казва, че смята това за малко вероятно. „Не мисля, че Техеран иска да види как военноморските сили на САЩ или други техни части унищожават това, което Иран има“, посочва той. Бившият главнокомандващ американските части в Европа е убеден още, че САЩ могат да предоставят необходимата военна помощ на Израел и в същото време да продължат да подкрепят Украйна. И, разбира се, САЩ много ясно заявиха, че ще помогнат на Израел да се защити, особено срещу една терористична организация, каквато е Хамас“, казва ген. Ходжис в интервюто за ДВ.

На въпрос дали Русия играе активна роля в сегашния конфликт в Близкия изток - генералът отговаря утвърдително: "100% съм сигурен, че това е координирано съвместно действие на Иран и Русия."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ходжо Бенов

    84 30 Отговор
    САЩ стоят зад този кървав конфликт в Близкия изток от 75г

    Коментиран от #97

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Киро/Простото

    59 8 Отговор
    Не Ни писнаха в Шенген,но напъваме за Евро/зоната......ЛудитеНе се морим
  • 5 Уса

    68 13 Отговор
    На американците само Русия им е в главите и е виновна за всичките им неуспехи.Това е болестно състояние

    Коментиран от #53

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Aли Агджа Мюмюн

    33 4 Отговор
    Ко речи 100 годишния Кисинджъроф?! Ъ?! Но море изсраел ...
  • 8 Гориил

    30 11 Отговор
    Кремъл не може да разбере защо Ерусалим взе убийствени решения в отношенията си с Москва. Защо Израел се нуждаеше от шумна кампания в подкрепа на Украйна и защо Русия трябва да я харесва?
  • 9 Хаха

    14 44 Отговор
    Ушанките и тук настъпваха мотиката.

    Коментиран от #15, #35

  • 10 Бени

    40 10 Отговор
    я кажи кога Тексас ще обяви независимост от ФАЩ?

    Коментиран от #19, #90

  • 11 Наблюдател

    47 9 Отговор
    Цитирам
    На въпрос дали Русия играе активна роля в сегашния конфликт в Близкия изток - генералът отговаря утвърдително: "100% съм сигурен, че това е координирано съвместно действие на Иран и Русия."
    Им
    Това твърдение не почива на никакви доказателства
    Цял свят знае че с подкрепата на съединените щати Израел успя да се наложи на територията която му беше отредена от ООН И успя без санкцията на ООН да си удвои дори утрои територията за сметка на палестинците
    И сега въпросът е кой играе активна роля в този конфликт

    Коментиран от #91

  • 12 честен ционист

    11 28 Отговор
    мутрафанавна, крадеееф, собаки где мой капейки?
  • 13 Град Симитли

    32 8 Отговор
    "... . генералът, който в момента е председател на мозъчния тръст GLOBSEC...."
    .. Не му личи
  • 14 Без име

    12 26 Отговор
    Брилянтен коментар!

    Коментиран от #20

  • 15 Краварските бомбета

    34 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    настъпаха и двете мотики!
  • 16 ха ха

    33 8 Отговор
    „Не мисля, че Техеран иска да види как военноморските сили на САЩ или други техни части унищожават това, което Иран има“, / логиката на мутрата
  • 17 Гориил

    10 28 Отговор
    Ребята остана ли нещо от втарая или Залужни прибра всичко в чувалите, имате ли инфо!

    Коментиран от #24, #56

  • 18 ТаУмВзе

    8 26 Отговор
    Само от млатене разбира пияния ватник гладната копейка
  • 19 Усаец

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "Бени":

    КППтата са готови, чакат да засвири тръбата!
  • 20 Тоя

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "Без име":

    педерал си е жив менингит!
  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 21 Отговор
    Жужака с ботокса май е умрял сега гледах по первай, какво ще правим не знам! Ще спрат тотално депгите, а как хубаво си пишехме тук на топло, сега кой ще ни даде пари!
  • 22 Майна

    28 4 Отговор
    Ха ха ха..
    Кво да коментираме..
    Ясно е, че и двете държави ви пречат , но ще трябва да преглътнете, че вече не сте световния диктатор
    Нещастници.
  • 23 Българин

    30 10 Отговор
    Русия,Китай и Иран са три хода напред!!!

    Коментиран от #28

  • 24 Маймуне

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гориил":

    отговориха ти в предишна статия на тъпия въпрос!Чети бе,Пенчо чети!
  • 25 Последния Софиянец

    3 22 Отговор
    Един ватник в ресторанта ми разправяше как си правят клизма със самагон, най бързо се напивали и то по няколко човека с една бутилка, трябва и аз да направя една стайчка до вецето, накрая разбира се я изпиват колкото и да са пияни, няма да го хвърлат
  • 26 100

    6 20 Отговор
    Така е. И не само зад този конфликт. Дайте повече оръжие на Украйна и Русия вече няма да стои зад нищо.
  • 27 А50

    5 17 Отговор
    Алкохолния султанат замина при крайцера, пус се стяга за Хага.

    Коментиран от #66

  • 28 Иванушка 🇷🇺

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Толкова са напред, колкото и ти, по съдран и омазан от теб няма на бунището!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лост

    23 1 Отговор
    Ами то и статиите за Ковида изчезнаха като нападна Украйна.

    Коментиран от #51

  • 32 Простите ненормалници от ДВ с нови лъжи

    16 3 Отговор
    ДВ нещо не ви се получава с лъжите
  • 33 Майна

    22 3 Отговор
    В САЩ са в потрес от ,,неподготвените изказвания,, на едната освободена днес американска заложничка
    Тя каза пред репортери,че ,,похитителите,, били много мили, лекар я е прегледал, погрижил се е за тях, ядяли краставици хляб и СИРЕНЕ( направо българско ядене) , това, което и те..
    На въпрос защо се е ръкувала с тях при освобождаването ,тя отговори-,,Защо не, те бяха толкова мили и грижовни.,,

    Та, това ли са човешките животни?!
  • 34 Българин

    3 18 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Току що го обявиха-ПРЕДИ ДВЕ МИНУТИ БОТОКСА ПОЧИНА!

    Коментиран от #39, #41, #42, #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ХАХАХА

    18 2 Отговор
    Въх забравихте Китай ! Той не стои ли зад конфликта ? Ех мизерници !
  • 37 С.П.

    15 3 Отговор
    Крадецът вика "Дръжте крадеца"...

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Реплика

    13 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Да не си му наследник та си се въодушевил толкова ?

    Коментиран от #45

  • 40 за втори път ми спират пост,

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "С.П.":

    в който разсъждавам защо мога да пиша срещу Русия и Путин, но не срещу осрайната на Русия и няцитата в нея. Никога не е водила към добро такава цензура.
    ПАЙ ТРИЙТЕ, "демократични" модератори. Нещата си вървят по собствения път.
  • 41 Жъмбаас Нюз

    14 1 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Объркали са се в превода,Бай Взел Дал бил ритнал бакърчето и отишъл да търси Джаки,пък те са превели като Путин.
  • 42 кого имаш предвид?

    14 2 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Този, който винаги стои клекнал на снимките с господарите си по зелен потник! Този, който шмърка яко и приветства есесовци от ВСВ в Канада, защото му е присъщо? Този, който се накраде и си купи имения по света?????Който кара родината си към майната й?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Stonewall Jackson:

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "Реплика":

    "Когато САЩ дестабилизират чужди правителства, организират преврати и " нежни революции" - това е демократизиране. Когато Русия има активна политика, това е хибридна война."

    Много ви е страх от Русия бе? Айде, бегайте в сащ тогава.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Развален телефон

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Абе те са казали Бай Пън изпъна търнака,а отсреща поради лошата връзка са питали кой Пън ли,аа Путин ,добре.
  • 48 стоян георгиев

    2 10 Отговор
    Едва ли има някой по света включително и руските фенове да се съмнява че путин е част от тази терористична атака.руснаците даже не се крият че подкрепят хамас .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 към загрижените за Путин

    15 3 Отговор

    До коментар #31 от "Лост":

    Путин е шеф на велика и огромна държава, която тепървa ще поставя условията си. САЩ е умираща и залязваща империя.А безмозъчни винаги е имало.За твое сведения САЩ вече са в технически фалит. Крепи ги само страхът на запада от тотален срив. Просто всичките им резерви, събирани в долари, може за една нощ да се превърнат в тапети.Затова и подпират САЩ.
  • 52 Баце,

    15 3 Отговор
    „Не мисля, че Техеран иска да види как военноморските сили на САЩ или други техни части унищожават това, което Иран има“.

    Тоз kьoпek не знае ли, че Иран не е Ирак?
    Освен това в момента няколко изключително неприятни китайски кораба се придвижват към района. Междувременно китайския външен министър каза някои неща на израелския си колега.
    Та се чудя тоя Бен дали е наясно, че годината е 2023, къде се намира и на кого говори?
  • 53 Отец Дионисий

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Уса":

    Путин е единственият защитник на православието и нормалността срещу сатанинските секти отвъд океана! Господ го пази!

    Коментиран от #60

  • 54 Правете си сметката

    15 3 Отговор
    Ако на власт дойдат руските турбо патриоти, ще има такова ръководство на Русия, че на неговия фон Путин ще изглежда като питомен ангорски заек. Ще съжаляват за него.

    Коментиран от #59, #98

  • 55 ТрампЛин

    5 9 Отговор
    Е това е ясно от първия ден! Следващия пожар ще е в Косово! Не знам кога ще Русия ще сготвят нас с Македония.
  • 56 Онзи

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гориил":

    В чувала могат да са единствено козяшки троляци и директно към екарисажа.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стига с тоя Путин!

    13 1 Отговор
    Прозрачни сте!!! Имате респект и страх от него и все за него говорите. ИСКАМ да ми венцеславите слугата на народа на укрите със зеления непран потник и бялото кокаиново носле. БОГАТИР, защитник на родината си, скромен, беден, всеотдаен!!! Защо не пишете? Срам ли ви е?
    А у нас демокрацията на словото е чутовно. Сега и този пост няма да ми пуснат. Вижте само колко постове не са пуснати. Трябва да ругаеш Путин, за да ти пуснат текста.

    ТАКА не става! Но пасаран! Самите пропагандатори ще разберат това по трудния начин!

    Коментиран от #61

  • 59 ТрампЛин

    3 9 Отговор

    До коментар #54 от "Правете си сметката":

    Ако,ако….ще, ще…..След Пичкин русия изчезва!

    Коментиран от #65

  • 60 ТрампЛин

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "Отец Дионисий":

    Дълъг живот и здраве на бащицата НВ В Путин, отче.Абсолютно прав си.
  • 61 МИСЛЕТЕ!

    13 2 Отговор

    До коментар #58 от "Стига с тоя Путин!":

    Дай боже на всеки "диктатор" такова одобрение от хората като на Путин от 80%! Как е бай дънЧО? 10% от такива като Килъри и др. подобни?

    На страната на укрите са само краварите и Европа, която е окупирана от щатите. Победа над Русия е фантазия. Китай изчакват и едно евентуално тяхно включване с войска и бойна техника ще сложи край на войната. В момента Русия и Китай не се интересуват какво мисли западът.Те вярват, че западът няма силите да воюва с тях и според западни медии са прави.
  • 62 стоян георгиев

    9 1 Отговор
    Аривидерчи,Чао 00крайна ,мичка ви пайна.
  • 63 Кен Еф

    12 1 Отговор
    Сутрин като влиза в тоалетната дали първо не проверява Русия и Иран дали не са и там?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 трамплина

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "ТрампЛин":

    в психозаведението ли се намира? Разбирам, че модератора не разбира думите, които ВЪЗПИТАНО пишеш и не те спира.
    ГОВОРИ МИ ЗА зеления папагал. Защо избягваш???? Само това стига на нормален човек да разбере що за трол си. При това НЕГРАМОТЕН.

    Коментиран от #73, #76

  • 66 ХА ХА

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "А50":

    А ти се стягай за Белене ,5ии дии рууугоо доуна.
  • 67 преразказ

    2 4 Отговор
    Един старец, закачил портрет на друг старец облечен в същата носия и с тюрбан.
    А Путин уж им е приятел са сложили в дървен неудобен стол, вместо в златен
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Петър

    8 4 Отговор
    Русия е велика. Русия ще владее света. Слава на Русия.
  • 70 Изключителен стратег

    9 1 Отговор
    и мислител е ген. Ходжес.
    С него може да се сравнява само нашият стоян георгиев.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ТрампЛин

    1 4 Отговор

    До коментар #65 от "трамплина":

    Ко речи? Да не сте роднини с Пичкин та така подскачаш?

    Коментиран от #75

  • 74 виктория

    3 1 Отговор
    и марсианците,мръсни рогати!!!
  • 75 Верно ли е че

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "ТрампЛин":

    Ти и Нетаняху сте правили чака рака ракаа
  • 76 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "трамплина":

    Този не е истинския Трамплин ,а доуен тролляк с доста никове и устройства.Давам награда хиляда гущера ,който го открие и го скъси с една тиква.Също добро и богуугодно дело ще извършите,все едно сте настъпили хлебарка.

    Коментиран от #77

  • 77 Аз го знам кой е

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Механик":

    Пише се механик в момента и аз му коментирам поста
  • 78 Аз.казах8258

    0 2 Отговор
    Как може да има такива проклети хора и да подържат арабският свят , при положение ,че ЕВРЕЙТЕ са сами срещу целият ислямски свят.
    Вие вадите на умрело куче нож.
    Ами ако се стигне до унищожаването на израелската можели верно да се изсипят ядрените им ракети по всички арабски столици.Аз тогава ще се съгласен да думнат арабейшините.

    Коментиран от #79

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Путин е получил внезапна сърдечна атака

    3 5 Отговор
    Oще от първия ден за"МОСАД" бе ясно, че Путин стои зад терористична атака. на "Хамас !!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 РИМОВЛАД ТУПИН

    6 1 Отговор
    Хей веднъж минавайки от един обор с крави видях джо байдън, да оправя една крава, когато ги видях и попитах дядо Байдън какви ги вършите, той ми отговори кой е този Байдън момко аз му казах как кой вие, той ми отговори че не си знаел името, тъкмо тръгна към мен да ми обяснява но се подхлъзна и падна върху оная си работата

    Коментиран от #84

  • 83 МЕХАНИК

    4 0 Отговор
    Хора веднъж минах под газа в бункерите и изведнъж се чуваха мъжки гласове много дълбоки и плашещи..
    Чуваше се пеене на балади хриптене ръмжене дори плач, и реших да проверя какво става започна да се чува и удари силни по стената, и когато отидох да проверя, путин НАГРАБИЛ Бенямин Нетаняху и качил краката му върху раменете си тъкмо ги видях какви ги вършат но путин се ЗАСРАМИ ЧОВЕКА u изведнъж пусна Нетаняху долу.. а евреина взе и оцапа пода....😰
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Пхахахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "А бре":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣 доколкото чух май и кенгуру му е скочил
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Бурхныбэлэг чадалтай

    4 1 Отговор
    Сатанистууд ухаангүй байдалд орсон бөгөөд ямар ч зөв алхам алга!

    Изпадналите американци нямат печеливш ход.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Никога

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бени":

    Никога
  • 91 Нещо

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Нещо като наблюдател не наблюдаваш внимателно. Всяко разузнаване може да докаже, че Русия иИран са замесени.

    Коментиран от #94

  • 92 дядото

    1 2 Отговор
    бре да е б а,колко ви е удобно десетилетия да забърквате всички каши по света и да да търсите виновни.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 кална вена

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Нещо":

    ми айде де....докажете давай.....
  • 95 Бен кретен

    1 0 Отговор
    пръдн...ах...виновна е Русия..
  • 96 дум дум

    0 1 Отговор
    Ционистите и Бес Хуйджис стой зад военните престъпления на Исраел.
  • 97 Сериозно?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ходжо Бенов":

    Да разбирам значи, че САЩ убедиха или принудиха терористите от хамас да нападнат мирни цивилни израелски жени, деца, възрастни, болни хора в собствените им домове и селища, да избиват хора, да отвличат хора? Айде, бе!? И да пишете, и да НЕ пишете според спуснатите ви опорни точки от израждане, полза няма! Добре знаем кой е виновен и кой подстрекава и в Сирия, и в Газа, и в конфликта Нагорни Карабах, и в Чечня преди години, и войната в Украйна, и у нас - чрез самите вас, изрожденци. Списъкът на регионалните интереси на рашистан е дълъг и няма да изброявам всичко. Достатъчно е, че знаем кой стои в основата на регионални и световни конфликти. И въпреки напъните им, НЕ успяват да доминират в световен мащаб. Така ще е и за в бъдеще. Сигнал за обръщане на тенденцията ще бъде обръщането на световния поток на емиграция. Когато народите започнат да се стичат и да емигрират в рашистан, това ще е ясен сигнал, че "нещо" в рашистан се е случило и държавата вече е привлекателната страна за живот!!! Дотогава, останете си със здраве, драги ми изрожденци.
  • 98 Да, но НЯМА да дойдат "тези", желаните

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Правете си сметката":

    от теб. Пий една студена вода и се успокой! Светът е прекрасен и спокойствие дебне отвсякъде! Само във федерацийката спокойствието липсва, но и там ще си дойдат на място нещата. А после - и навсякъде, където федерацийката нагло е бъркала с пръст в голите рани на нациите!
  • 99 кромуел

    0 0 Отговор
    Гришо загуби. Това пък ако не е работа на Путин, така ще отклони вниманието от войната в украйна.