Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Ноември, 2023 20:08 4 290 67

Украинското разузнаване: "Смъртта" на Путин е театър, който проверява реакцията на руснаците

  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • кремъл

Наскоро анонимни руски канали в Telegram заявиха, че Владимир Путин е починал вечерта на 26 октомври, след което уж е започнала подготовката за преврат в Руската федерация, защото те са искали да покажат на обществеността своя двойник

Украинското разузнаване: "Смъртта" на Путин е театър, който проверява реакцията на руснаците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представителят на Главното разузнавателно управление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Андрей Юсов смята, че фалшивите новини за предполагаемата смърт на руския президент Владимир Путин са имали за цел да тестват реакцията на обикновените руснаци, елитите, пропагандата, а също така са инструмент за влияние върху самия Путин и част от определен сценарий, пише "Украинская правда“.

"Това е сладка музика за украинските слушатели и трябва да има добри новини... Но това са само съобщения от руски анонимни канали в Telegram.

Още новини от Украйна

Това е вътрешна история, предназначена за домашна руска публика. Разбира се, това не помага лично на Путин, защото в Русия има много поддръжници на теориите на конспирацията.

... Вътрешните конфронтации в Русия продължават. Те се разпространяват под различни форми, включително чрез подобни вътрешни информационни кампании.

Основното (целта на слуха) е хем да се гледа реакцията на обществото в числа, в динамика (дали са вярвали, как са реагирали, на какво са били готови), хем да се гледа реакцията на личности, елити, медии (дори пропагандни медии).

Така империята, която е изградена от работата на спецслужбите, се учи как да продължи да управлява.

Това е и инструмент за влияние върху самия Путин или човек, подобен на него. Той е принуден да реагира, а Песков е принуден да реагира и да докаже, че това не е така. Тоест той се води по определен коридор.

Очевидно това не е точка, а определен сценарий“, казва той.

Той също така смята, че подобни истории са "полезни неща за гледане" за Украйна.

Наскоро някои анонимни руски канали в Telegram заявиха, че Путин е починал вечерта на 26 октомври, след което уж е започнала подготовката за преврат в Руската федерация, защото те са искали да покажат на обществеността своя двойник.

Секретарят на СНБО Алексей Данилова смята, че изтичането на руска информация за "смъртта на Путин“ е част от подготовката за неговата президентска кампания.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    18 2 Отговор
    Интересно, че един от известните ,,хакери,, е убеден, че Пригожин е жив..
  • 3 м@р@ банд ерката

    37 14 Отговор
    Го погребва през ден 😁
  • 4 Укроприматите

    34 19 Отговор
    съвсем откачиха!

    Коментиран от #64

  • 5 Някой

    22 2 Отговор
    Глупости. Подобни "новини" са пошла пропаганда
  • 6 Руските мекерета у нас от КЕВР решиха:

    17 10 Отговор
    36% поскъпване на газа за ноември. Да се уволнят немедлено!

    Коментиран от #30

  • 7 БАЙ КУРТИ

    21 11 Отговор
    Чакайте бе /МИЧЕТО и ДЖАНТАТА ОГЛУ миналата година го погребаха 14 пъти и все от достоверни източници / SNN ,BBS , NBS и .............

    Коментиран от #38, #56

  • 8 Стойко

    12 35 Отговор
    Тва жуже прати 300 хиляди блатни вати в един по добър свят-
    ISW: Украинската армия настъпва край Бахмут и в Запорожка област

    ВСУ информира: Над 300 000 руснаци вече станаха по добри в Украйна!
    Украинските войски са в настъпление в района на Бахмут и в западната част на Запорожка област. Това се посочва в новия доклад на Института за изследване на войната (ISW). Данните са потвърдени чрез геолокационни данни, които показват, че украинските сили са напреднали североизточно от Курдюмовка (10 км югозападно от Бахмут).
    Според данните на военните в Киев броят на руските жертви в Украйна от началото на пълномащабната война до днес вече надхвърлят 300 000. През последните 24 часа са ликвидирани още 870 руски нашественици.

    В Украйна вече 5211 руски танка са превърнати в скрап - 21 само за последите 24 часа, а също така и 9804 бойни бронирани машини (29 за последното денонощие.

    Коментиран от #28, #34, #67

  • 9 В.В.П.

    15 11 Отговор
    По тъп от окропо няма ..ахаха..Много са си добре без Крим и Донбас.. Хич не им трябват..

    Коментиран от #35

  • 10 реру

    17 4 Отговор
    "... Те се разпространяват под различни форми, включително чрез подобни вътрешни информационни кампании...."



    Депутатът от Законодателното събрание Сергей Малинкович представи едно блестящо предложение за информиране и иновативно развитие в регионите на страната през XXI век... Вестниците „Комунистите на Русия“ да заменят интернет в далечните села.

    Малинкович отбеляза важността на решаването на проблема с липсата на интернет в отдалечените села... "... Но не можем да се обърнем към Мъск за Starlink и затова трябва да постигнем напредък ръчно...". За тези, които нямат стабилна връзка с интернет, Малинкович е измислил следното решение: изпратете служители, които ще ходят от къща на къща и ще четат новините на глас. Така вече няма да е възможно да се скриете от тях.

    Това е решението - комунистически глашатаи през XXI век...
  • 11 ХАРОН

    4 3 Отговор
    И на пост- съветското пространство. Имаше радост и тъга, но напразно. Особено в Полша и България. По- интересен е резултата в Германия на бившата Германска Единна Демократична (комунистическа) Партия от DDR- Източна Германия. Предстои!
  • 12 Механик

    34 12 Отговор
    Ми умрял е бе. Аз четох за това през 2016-та 8 пъти, 2017-та 6 пъти, 2019-та 6 пъти, а от 2021-ва го чета поне 9 дни в седмицата.
    Също така, аз съм информиран, че руските нямат ракети (2022-ра) и че крадат чипове от перални. Също така крадат и тоалетни. Освен това знам и че Украйна побеждава във войната, а Зелински изобщо не шмърка.
  • 13 Пха ха ха ха

    16 8 Отговор
    Я помислих че дедо Джо е умрел
  • 14 мдаа

    13 13 Отговор
    Джуджака като се гътне, ще има всенародно веселие. Що самогон ще се изпие.
  • 15 Иван

    3 5 Отговор
    Абсолютно е вярно това. Само не е сигурно, че тази новина е била поднесена с чая на самия Путин. Телевизии не отразяват това, така че той самостоятелно не би могъл да я знае. За него информацията за всичко достига избирателно и по преценка
  • 16 В.В.П.

    11 6 Отговор
    Окропите в ЕС не искат да свършва операцията ..Щото ще ги върнат в кенефа Иззраиния.. ще им отрежат финансите ...Направи им услуга Путин..Велик.!!

    Коментиран от #24

  • 17 Както винаги

    19 9 Отговор
    украйнците извършват нещо кафяво ...и после обвиняват руснаците

    А медиите се втурват да бършат и обезмирисяват след това.
  • 18 Дете Индиго

    19 3 Отговор
    Аз мисля че Путин е безсмъртен и ще управлява Русия още 50 години минимум , а пък ако случайно е умрял то ще управлява Путин втори , трети , седемнадесети

    Коментиран от #49

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 В.В.П.

    7 12 Отговор
    В първите 7 дена от СВО..окропите гепиха каквото ,може от клозета Уззрайна..и избягаха .пари ,коли ,,злато.сейфиве.и други..Това са истински роми..като Нашти циганя ..В Европа не си говорят ,един друг,да не се издадат... АХАХА
  • 21 В.В.П.

    9 11 Отговор
    Окропо чака да умре Путин ..И разбира се ,да им свършат мъките ..Обаче не е така ..И да умре ,лобута ще е там .Завинаги ..До края на света .Ахаха ..Наивен хохлю.
  • 22 Ама в действителност

    6 8 Отговор
    Путин е хвърлил топа
    Бързо го закопа и опя попа
    Вече идва в Русия потопа
    От Варна Пенелопа
  • 23 ХА ХА

    12 8 Отговор
    Незнам путин дали е умрял, ама околонего има много лешпери и след войната ще падне лов и доста от тях ще се пържат в хага.
  • 24 Любопитния

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "В.В.П.":

    Вовка, от къде те изтърваха,не се пени токова,пак ще те приберат!
  • 25 Владимир Илич Ленин

    7 5 Отговор
    Хич да не ви дреме
    Путин лежи до мене

    Коментиран от #46

  • 26 Да бе, да

    11 9 Отговор
    Щото западните медии не се скъсаха да известяват от колко вида рак е болен Путин, от Паркинсон, как е умрял и в момента е в кома.
    А тия нещастници украинците се оказаха толкова гадни човечета, че си заслужават всичко.

    Коментиран от #43

  • 27 А бе

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТаУмВзе":

    Още по нереално е името което използваш! Винаги постигащ обратен ефект!!! Не го ли виждаш????!

    Коментиран от #33

  • 28 Хаха

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Щом всушанките го твърдят, значи е "истина"!? Те "избиха" 2 пъти повече от воюващите срещу тях руснаци, вече ги трепат "духовете" им... А Путин над 20 пъти го "погребват" за година и половина - УНИАН, Бесарабски фронт, Ройтерс, доче деле, лелките от института, джони инглиш от ми 6 и кой ли още не, но..... сега изкарват руското разузнаване "виновни" за фалшивите съобщения за "смъртта" на Путин"...
  • 29 Смях в залата

    6 1 Отговор
    С такава новина можеш, единствено и само, да провериш баламурниците, готови да дърпат на гола кука. Нивото е ниско, плачевно ниско, до маймунски и под маймунски интелект.
  • 30 На другарите с минусите да

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Руските мекерета у нас от КЕВР решиха:":

    им се вдигне газта с още 36%, те имат пари!

    Коментиран от #44

  • 31 Каубой 🤠

    4 3 Отговор
    Путин отдавна
    Е под дебел слой
    Какой бил той ?
    Никакой !
  • 32 тука има - тука нема

    3 3 Отговор
    Е то е ясно, че ги подготвят за смяна с двойник ако се наложи и да го отричат официално на първо време или поне докато стане невъзможно повече. Важното е влака да се клати, а поне по голямата част от пътниците да мислят, че се движи.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Любен Дилов

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Давай,колега.С тоя публиистичен размах скоро ше се наредиш до най-добрите шизофреидни фантасти.

    Коментиран от #39

  • 35 Гражданин

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "В.В.П.":

    Да мълчиш там от фризера!
  • 36 задна прашка

    4 1 Отговор
    Путински работи
  • 37 Химлер

    1 4 Отговор
    Путин ще живее вечно в сърцата ни
  • 38 А бре

    0 8 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ КУРТИ":

    Курти,какво се правиш на замлатен, Путин винаги е разболяван и погребван от Кремъл! Иска да чуе какви са нагласите сред зомбираните! SNN ,BBS , NBS и ............не се занимават такива азитско-сибирски "пикантерии" и ластици!!!!
  • 39 ха, ха, ха...

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Любен Дилов":

    Си си изкъцис езика бе, я по полека!
  • 40 Адрес 4000

    8 0 Отговор
    А не съм сигурен
    Като нищо главното джудже вече да е балсамирано и да са пуснали някой недодялан тройник препил с тройной
  • 41 Трол

    4 3 Отговор
    Към 2059-та и на 15тия двойник рашистите може да се усъмнят,че има нещо гнило как така тавариш е жив и все изглежда на 70 години...
  • 42 Петър Йовчев

    5 1 Отговор
    Може Путин да е жив, а може и да е умрял, това ние няма как да знаем, знае го само КБГ
  • 43 Гражданин

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Да бе, да":

    Няма по-гадни човечета от двете кгб-джуджета :)
  • 44 Мммм дааа,

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "На другарите с минусите да":

    Газта от известно време насам се купува с руски рубли...
  • 45 Гражданин

    2 2 Отговор
    Има две възможности - или е истина, или е тест. Ако е тест, то тестове се правят с оглед на предстоящи такива събатия!
  • 46 Дреме ми

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Владимир Илич Ленин":

    Че лежиш до зелката , целите в брашно и гледате в една точка .
    Щом ти мръдне погледа , пак брашно .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Блажени са ...

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дете Индиго":

    Ако веднъж си слушало Путин, дете под индиго, щеше да знаеш, че той не може да бъде имитиран. Дори най-добрите артисти не могат да се повторят един друг, с гениален режисьор и куп дубли, а Путин е уникален и в реакциите си и в отговорите и ВИНАГИ са еднакви.

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Урюрвкос

    6 4 Отговор
    дали ще е сладка музика за украинските слушатели ако на мястото на Путин дойде ястреб който ще направи от Киев Газа.
  • 52 Хехе

    3 5 Отговор
    Вече две седмици в Бразилия времето е отвратително - дъждове,вятър, мъгли! На 100% е виновно украинското контраразузнаване :-))

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бай Ной

    0 0 Отговор
    Мислех да не коментирам защото няма смисъл, но твоят коментар ме изкефи
  • 56 зевзек

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ КУРТИ":

    Върти Курти празно нема, пълно ич!
  • 57 Ботевъ Христю

    3 3 Отговор
    Жив е той , жив е ! В бункер дълбок се крие . Земя и небо него проклинат . И мрази го цяла вселена .

    Коментиран от #62

  • 58 Не съм!

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Аре бе":

    Там ли беше или по телевизията го гледа?
  • 59 Анонимен

    2 0 Отговор
    Ахааа
  • 60 Бай Яни

    0 3 Отговор
    Всяка една новина свързана с Украйна и русия е дирижирана и съчинена в кремълът. Постояно ни облъчват с фалшиви новени свързани с ЕС и САЩ.

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 любител

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ботевъ Христю":

    хахаха колкого и да те е яд човека си е жив и здрав и ще си изпълни мисията да затрие укрия.
  • 63 Сатана

    1 2 Отговор
    Нормален човек такива театри може ли да си устройва Забрави само некролози да си сложи и Гундяев с тамян да го кади
  • 64 Даа бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Укроприматите":

    Ти си абсолютното доказателство,че е точно обратно!
  • 65 Човек с очи

    0 1 Отговор
    "Украинското разузнаване" е като някой, който си говори сам.
    Първо пуска лъжи, после ги обсъжда.
  • 66 Цензура

    0 0 Отговор
    Че нали тия "новини" ги пускат ваши, ykропски източници, бе?

    Уkpoпитeците са толкова комични, колкото и жалки.
  • 67 Цензура

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Защо не си метнеш примката, за да се отървеш от мъките си? Със сигурност е много трудно и мъчително да живееш с твоята психическа диагноза...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания