Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 19:54 5 630 208

Говори Путин: Русия не е просто една голяма бензиностанция

  • русия-
  • владимир путин-
  • дегестан-
  • украйна

Изказването на Владимир Путин идва на фона за последните събития в Махачкала и антисемитските погроми, за които обаче Кремъл обвини Украйна и Запада

Говори Путин: Русия не е просто една голяма бензиностанция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес Русия защитава своята история, ценности, култура, език, включително в Донбас и Новоросия, и престава на бъде държава бензиностанция. Заявката е на руският президент Владимир Путин от изказването му пред новия състав на Обществената палата на Русия.

Руският президент утвърждава именно защитата на история, ценност, култура и език", очертавайки новите (окупирани от руската армия украински области) Донбас и "Новорусия" и посочвайки като пример светеца Александър Невски, така почитан от руснаците. Този светец мисли за запазване на руския народ - "а след това и на всички народи".

"В много отношения се случва същото днес, когато говорим, ние защитаваме нашите морални ценности, нашата история, нашата култура, нашия език, включително като помагаме на нашите братя и сестри в Донбас и Новоросия да направят това", каза Путин.

Изказването на Путин идва на фона за последните събития в Махачкала и антисемитските погроми, за които обаче Кремъл обвини Украйна и Запада.

Опитите на Запада да организира антисемитски погроми в Русия са "невероятно свинство".

"Те изглежда подкрепят евреите в Израел, но с помощта на техните агенти от Украйна се опитват да организират еврейски погроми в нашата страна. Е, просто невероятно отвратително!"

В същото време няма нищо трудно да се провокира реакция към събитията в ивицата Газа: "Лесно е да хвърлиш искра, много лесно! Предвид ужасите, които се случват там, това е лесно." Тези, които реагират спокойно на случващото се там, "нямат сърце, то е от камък!"

Сега Русия престава да бъде "страната на бензиностанциите", както я наричаха пренебрежително на Запад, уверява още Путин, като посочва, че страната вече отбелязва икономически растеж с 43% в преработвателното производство".

Сега руската икономика, за разлика от западната, расте, а тази година Путин обяви ръст на БВП от 2,8-2,9% и дори 3%. Той прави сравнение без да посочва цифри с водещите икономики в Европа, където ръстът е минус или много малко. Затова и европейците страдат от реални проблеми, по думите на Путин: "Не сме доволни от това, а просто констатираме самия факт."

Имайки предвид изолацията на Русия и изключването ѝ от различни международни организации, Путин заявява и че "колкото по-силни сме - икономически, военно, вътрешнополитически - толкова по-малко ще бъде желанието на някого навсякъде да ни изключи отвсякъде."

В типичен стил руският президент намира място и за историческа ретроспекция, обосновавайки "обединяването на Крим с Русия" с потискането на руснаците в Украйна след преврата през 2014 г., както в Русия наричат проевропейските протестни срещу управлението на Виктор Янукович. Потискането на руснаците се описва като "изтребване на всичко руско", "създаване на прекомерни неща" и пълен хаос"

Така "Киев не е оставил на Москва друг избор, освен да се застъпи за руснаците", а ако "нашите отношения с братска Украйна се развиваха нормално, по съвременен, добронамерен начин, тя на никого не би му хрумнало да извърши действия, свързани например с Крим".

Същото се случило по-късно с Донбас и Новорусия: "Трябваше да защитим хората от тази нацистка измет", заявява Путин, посочвайки че към 24 февруари 2022 г. не е имало алтернативи на "специалната военна операция". "Ние нямахме никакъв друг избор."

"Преди да решите да заредите автомата, трябва да помислите дали е възможно да се справите без него? Не, за съжаление, това не може да стане. Защо? Защото вече бяхме нападнати."

Също така Путин повтаря тезата си, че в състава на Руската империя не е имало никаква Украйна и едва когато е започнало формирането на Съветския съюз тогава "започнаха да формират огромна Украйна и това преди всичко за сметка на южноруските земи".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    39 22 Отговор
    Така е, има и остаряли ракети
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кратка Нова История на Маскалия

    75 63 Отговор
    Какво стана? В началото на разпада на СССР Горбачов продаде ГДР за 15 милиарда долара, за да купи салам, за да не изпукат руснаците от глад! Тогава руснаците нямаха друг избор и казаха на Запада: „Давайте дружить“! И Западът повярва! Започнаха инвестиции, дадоха им технологии, търговия, газ и т.н. Веднага щом руснаците имаха в ръцете си айфон и мерцедес, се помислиха, че са станали велики и решиха пак да нападат своите съседи!

    Коментиран от #5, #9, #12, #37

  • 4 SOS! Рускините напъват!

    66 40 Отговор
    Рускините напъват да идват в България и хич не им пука за патриотичните брътвежи на жужака!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голяма...малка... !

    29 27 Отговор
    Не зареждам при вас !
  • 8 Не е голяма бензиностанция

    45 28 Отговор
    Тя е най-голямата бензиностанция на света.Който има money,да се бърка,останалите да одят пеш.Точка.
  • 9 РЕАЛИСТ

    33 21 Отговор

    До коментар #3 от "Кратка Нова История на Маскалия":

    Това е най-краткия глупав коментар, описващ събитията в Русия. Де викаше Бойко, с такъв матрял, толкова.

    Коментиран от #29

  • 10 ФАЩ

    49 23 Отговор
    Америкинските печатници не могат да смогнат да печат зелени хартийки без покритие и американската икономика буксува, като украински контранаступ, градове овладени от "демократите" се превръщат в кочини...
  • 11 Амиии

    70 21 Отговор
    Както казваше Берлускони..."това е най-умния политик на нашето време, няма ги вече Тачър, Де Гол, Метеран...с които той говореше на ниво....сегашните лидери са ниска топка и не могат да схванат елементарни неща, с които не може да се дискутира, поради липса на интелект в тях."

    Коментиран от #189

  • 12 Кратка история на Русия!

    39 39 Отговор

    До коментар #3 от "Кратка Нова История на Маскалия":

    Руснаците изнасилиха няколко милиона немкини 1945 г., след което изнесоха всички немски заводи и фабрики в СССР!

    Коментиран от #24, #35, #180

  • 13 В мега голямата бензиностанция...

    33 21 Отговор
    Брака с чужденец, че дори и с профанизиран балканиц, се смята за успех !

    Коментиран от #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българете са си роби по принцип!

    16 25 Отговор
    Те обичат да си имат господар! Без значение какъв е, турчин, руснак, немец или американец!

    Коментиран от #69

  • 17 Майна

    23 15 Отговор
    Бог се гордее с него!
    Сигурен дъм
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оги

    29 24 Отговор
    Както винаги абсолютно прав за всичко. Америте подготвиха нещата в Украйна. Сега печелят стотици милиарди от васалите им за оръжие.
  • 20 МирО

    37 44 Отговор
    Евала на пича, Путин е страшно умен. Радвам се че съм един от съвремениците му. В историята след стотици години ще се изучава и споменава като Велик Политик и много мъдър човек. Евала му още веднъж.
  • 21 Истината

    47 34 Отговор
    Русия е най-мpъcната и до погнyca отврати:телна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #76

  • 22 Характерна черта ни е, и късата памет!

    32 26 Отговор
    1989 г. Руснаците за 24 часа ни „ биха шута“ и ни казаха: " Айде, чао, оправяйте се! И трагедията започна! Цялата ни промишленост работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе! Хиляди заводи затвориха врати! Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #80, #175

  • 23 Мишел

    42 26 Отговор
    Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности. А това ги превръща в заплаха за цялото човечество. И ако човечеството иска да оцелее трябва да ги изолира и подложи на депутинизация. Едва когато руснаците се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора могат да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #39, #42

  • 24 А кой изнесе...

    20 12 Отговор

    До коментар #12 от "Кратка история на Русия!":

    ...,,Кехлибарената стая"...?!
    Или с това IQ,се чудиш каква ли пък е тая ...стая...!

    Коментиран от #198

  • 25 Историк

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:":

    Никога и никъде не е казвал това. Не си съчинявай интернет измислици и нова история, македонеца.
  • 26 Чутовно племе

    34 16 Отговор
    Русофилистици, ама не искат да ходят в Расия

    Коментиран от #52

  • 27 И това какво го интересува

    17 5 Отговор
    Целокупният български народ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ганя има алергия

    10 12 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    към истината!

    Коментиран от #64

  • 30 Ха ха ха

    25 12 Отговор
    пРоссия е само една "тюрма народов".....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Прав е

    17 13 Отговор
    Русия е бензиностанция тъпкана с оръжие!
  • 33 Доротея

    23 31 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, ВЛАДИМИР Ленин стартира разпадането на руската империя, Владимир Путин
    ще я довърши а ВОЛОДИМИР Зеленски ще подпише смъртния и акт!
  • 34 ТТТ

    27 14 Отговор
    Хитлер на съвремието ни е путлераста.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Само питам

    29 29 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?

    Коментиран от #41, #50, #73

  • 37 Гост

    23 15 Отговор

    До коментар #3 от "Кратка Нова История на Маскалия":

    Четеш, ама през ред, а диктуваш през два. Синовете на комунягите по върховете бяха пратени в западни университети. Там се сдушиха със съколежаните си - днешните краварски мошеници от уолстриит, като им разказали, какви несметни богатства има в огромната руска територия. Ресурси и полезни изкопаеми, колкото щеш. Лакомите кравари предложили на комунистическите синчета - "Летс мейк демокраси ин Раша" - и започнала перестройката. Завърналите се комунистически синове яхнали властта, преоблечени като демократи на новото време и станали олигарси. Започнали да изнасят руски газ, петрол и зърно за краварника и за Европа, на безценица. Печалбите прибирали в личните си сметки, а на народа обяснявали, че трябвало да кара на картошки и да бачка яко, щото преходът изисквал жертви. Жертви, ама не и от тях!
    Минали няколко десетилетия и Русия развила индустрия. Станал основна житница на света, както и основен доставчик на горива за запада. Руснакът му писнало да копае цуровини и да му плащат най-ниската цена, докато нямащите нищо кравари се къпят в охолство с неговите ресурси. Далаверите от уолстриит преразпределяли благата така, че имащите все нямали, а нямащите все имали. Руснакът започнал да обръща икономиката си въм задоволяване на вътрешното си потребление. Западът усетил, че ще има борба за енергии и ресурси и опитал да присвои украинските поля и мини - златната кокошка на Русия. Е да, но Вовата го плеснал през ръцете и сега краварина праща оръжие на друг да му вод

    Коментиран от #58, #75

  • 38 Руски еничари, мекерета

    27 14 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!

    Коментиран от #48

  • 39 Мишко,

    11 9 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    Не използсй чужд Ник. Няма да станеш по-умен.
  • 40 Ксаниба

    20 23 Отговор
    Путин е добър ученик на Хитлер

  • 41 Гост

    19 5 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Не знам, но едно време и ние бяхме обявили Рейгън за враг номер едно, на Тутраканска селищна система. Дали му е пукал0?
  • 42 Ами действай...!

    17 15 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    ,,Изолирай" и ,,Депутинизирай" Русия,да видим как ще се случи това на практика...!

    Коментиран от #94

  • 43 куки

    8 3 Отговор
    гнило куче
  • 44 Прав е джуджака

    26 9 Отговор
    вече стана средна бензиностанция...спират да зареждат ама все по-рядко
  • 45 Алоооу, копейките

    23 12 Отговор
    В неделя пак ще ревете.
  • 46 Български руснак

    22 11 Отговор
    От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета.
  • 47 Джон Маккейн

    33 20 Отговор
    Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейгън: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата.

    Коментиран от #55

  • 48 В България няма русофили.

    14 18 Отговор

    До коментар #38 от "Руски еничари, мекерета":

    В България има руски подлоги.
    Русофил е бил капитан Петко войвода.
    Спас Турчев го е лекувал.

    Коментиран от #53, #104

  • 49 ТТТ

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Пълни глупости.

    Коментиран от #78

  • 50 И аз само питам

    26 21 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Как се наричат нацистки държави обявили чужд държавен глава за военнопрестъпник ?
    При положение че самите те избиха милиони в Сирия ,Либия ,Афганистан ,Ирак ,Йемен ,Виетнам ,Лаос ....
  • 51 Перо

    24 15 Отговор
    Пymuнизма е висшият и последен стадий на бандитския капитализъм в Русия.
    Путинизма - това е война и "консолидация" на нацията на основата ненавистта към някоя етническа група, това е настъпление срещу свободата на словото и информационно зомбиране, това е изолиране от външният свят и икономическа деградация.
    Путинизма е контролен изстрел в главата на Русия.
  • 52 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #26 от "Чутовно племе":

    А ти, що за тур4ин си, като не щеш да ходиш у туркия?
  • 53 да бе

    9 18 Отговор

    До коментар #48 от "В България няма русофили.":

    то в българия само кравешки подлоги .
  • 54 Юрий Шевчук

    23 5 Отговор
    Загива младежта на Русия и Украйна, старци, жени и деца умират заради наполеоновите планове на поредния наш Цезар. Родината – това не е здникът на президента /Путин /, който през цялото време трябва да се опипва и целува. Бедната баба, която продава картофи на гарата - това е Родината.
  • 55 Курд Околянов

    10 13 Отговор

    До коментар #47 от "Джон Маккейн":

    Каква точно сила предлагаш срещу държава с ядрено оръжие?
  • 56 Калпазанин

    8 21 Отговор
    Джендър либееалната соросня, има ли нещо което не разбра, Европа се тресе света се тресе а в брикс всичко си е спокойно. И да отбележим след нова година влизат ниви членове с голе и портфейли и човешки ресурси а не кредитни милионери на хартия с лъскави коли и триполови

    Коментиран от #61

  • 57 Подкрепяш Путин

    22 12 Отговор
    Подкpeпяш yбийството на ykpaински а, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!

    Коментиран от #68, #70

  • 58 Колко е

    15 5 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Средната работна заплата в Русия,викаш?

    Коментиран от #113

  • 59 Ами да

    14 5 Отговор
    Прав е, забравил е да добави и газостанция.
  • 60 Дон Педро

    12 19 Отговор
    Русия зае първо място в списъка на страните с най-мощни въоръжени сили, според класацията на американското списание US News World Report. САЩ заеха второ място в класацията на страните с най-мощни армии, а Китай зае трето място. Израел зае четвърто място в класацията, а Южна Корея зае пето място. Украйна заема шесто място в класацията.
  • 61 Откъде ви намира

    16 7 Отговор

    До коментар #56 от "Калпазанин":

    Копейката такива шушумиги,бе?
  • 62 Наблюдател

    25 11 Отговор
    Няма по-голям морален урод от Путин, когато и да пукне все късно ще бъде!
  • 63 Кресна

    24 13 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!

    Коментиран от #99

  • 64 РЕАЛИСТ

    7 7 Отговор

    До коментар #29 от "Ганя има алергия":

    Истината е отражение на обективната действителност, а това , което тоя хайванин пише са измислици за родените след 1989 г , които хал хабер си нямат от събитията.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 истината

    12 12 Отговор
    Колосалните противоречия, натрупани през последните 100 години, отново се решават чрез голяма война. Може би най-голямата от досегашните.

    А "на война, като на война". Най-важни са оръжията.
    Западният свят вече го няма. Това призна и държавният секретар на САЩ Блинкен, който каза: "Това, което преживяваме сега, е тест за силата на световния ред, възникнал след Втората световна война. Нещо повече, това е неговият край".

    Ще припомня, че в резултат на Студената война се появи еднополюсният Вашингтонски световен ред, който започна да се разпада още през първите 10 години на ХХI век. Сега сме в прехода към нов световен ред, чийто изход зависи от войната между Русия и САЩ.

    На сегашната сесия на ООН Сергей Лавров каза: "Срещу нас воюва целият Запад. Всичко ще се реши на бойното поле".
  • 67 Стивън Кинг

    18 14 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.

    Коментиран от #77

  • 68 Курд Околянов

    6 15 Отговор

    До коментар #57 от "Подкрепяш Путин":

    Путин е виновен, защото ако войната беше свършила за 3 дня, сега нямаше да има половин милион избити и осакатени украинци, и над 14 млн бежанци.
  • 69 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българете са си роби по принцип!":

    Не си прав. Предпочитам да не е тур4ин.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Артилерист

    19 16 Отговор
    Путин се нареди до кървавите диктатори Хитлер и Сталин и ще свърши като тях. Или сам ще глътне цианкалий в бункера като Хитлер или като Сталин ще пукне в локва от собствената си урина от инсулт причинен от приближените му.
    След това ще има период на депутинизация, която ще засегне и доста симпатизантите на диктатора в страните от ЕС.

    Коментиран от #87

  • 72 внимавайте какво ви говори Путин

    15 17 Отговор
    Специалната операция постепенно преминава в Дългата война на Русия. Тя няма къде да бърза. Американската и въобще западната империя се срива. Това са последни издихания. Разпалиха и войната в Украйна, но Русия издържа и преминава в контранастъпление.

    САЩ също ескалират. Останките от предишната Украйна вече не са им интересни. Започнаха войната заради природните ресурси – най-богатите райони и промишлената база на Украйна, които обаче вече се намират на териториите, които Русия освободи и контролира. Преди всичко Донбас с неговия потенциал от стотици трилиони долари. Западната и централната част на Украйна не представляват за американските корпорации, начело с BlackRock, интерес.

    Киев е разгромен, няма никакви планове за действие в конфликта. Той не притежава субективност и е марионетка.

    Западът губи военната фаза и по "линията Суровикин", уникално военно съоръжение, и се опитва да спасява неспасяемото чрез политически маневри и с нови оръжейни доставки.

    По отношение на маневрите Москва отговори, че няма да има никакво прекратяване на огъня.

    По отношение на спекулациите, как ще завърши конфликта – с корейски или афганистански сценарий, Русия отговори, че основания за преговори може да има само на базата на началните искания. Има и други сценарии – замразяване на войната, опустошена Европа, Втора студена война и т.н. Но това, както се казва, са мечтите на отрязаната глава. Защото в САЩ всичко се разсипва. В края на октомври започва новата им ф
  • 73 Те са ти отговорили, но кой да чете

    23 16 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    CNN: Не бъркайте МНС в Хага с Международния съд на ООН в Хага! Първият съд, който издирва Путин е нелегитимен и незаконен".
    Толкова за Хага.

    Коментиран от #98

  • 74 Само питам

    19 10 Отговор
    Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международния трибунал в Хага. Е/Ще стане патриарх на Русия.
  • 75 Кажи го това на руските олигарси

    14 4 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    които окрадоха руснаците, ще ти дадат някоя рубла.
  • 76 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    Добре, че анадоллука се слави с културата и човещината си :)))))))
  • 77 Ти пък...?!

    7 7 Отговор

    До коментар #67 от "Стивън Кинг":

    Мара каза,че Путин е умрял отдавна...!
  • 78 РЕАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "ТТТ":

    Имаше подробно описание в писаниците на Дмитри Иванов за тези събития в Италия. Гаджалите са изнасилвали италианки, като награда , дадена от английските офицери. Между другото филма"Чочарка" е награден и в ролята е София Лорен.
  • 79 апокалипсис сега

    14 15 Отговор
    Заради това Путин и Лавров казаха, че САЩ вече пряко участват в конфликта на страната на Украйна, а това означава ядрен сблъсък.

    И, тъй като войната се води преди всичко с оръжия, повечето засекретени, ще се опитам да обясня какво ставаше за кулисите през месец септември.

    Ставаха много важни неща:

    Русия въведе на бойно дежурство тежката си междуконтинентална балистична ракета "Сармат".
    оказа се, че 10 руски атомни подводници са доближили бреговете на САЩ от Изток и запад срещу което САЩ протестираха.
    САЩ протестираха и срещу появата на руски кораби с хиперзвуковите ракети "Циркон" на 90 км от бреговете им.
    по същото време в Украйна с "Кинжали" и "Искандери" бяха унищожени основни натовски обекти, централи и складове. "Кинжалите" влязоха в серийно производство;

    Коментиран от #106, #176

  • 80 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Характерна черта ни е, и късата памет!":

    Грешна информация имаш. Основно перо в икономиката на НРБ беше преработката на руски петрол и производството на руски оръжия, но не за СССР, а за арабите.
  • 81 Истината

    14 12 Отговор
    Ако на руснаците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая стоварват върху него своята вина. А след време църквата го обявява за светец.

    Коментиран от #84, #129

  • 82 положението е натопорчено

    14 12 Отговор
    Ставаха и други важни неща:

    - по същото време Западът отправи искане към Русия да спре развитието на супероръжието "Алабуга". Вероятно това е ракета с електромагнитен характер. Това означава пълно блокиране на НАТО и неговите системи – танкове и кораби спират, самолети, хеликоптери и дронове се разбиват, комуникационното и контролно оборудване излиза от строя, вражеската армия се връща в каменната ера;

    - по същото време на територията на САЩ ставаха още по-странни неща, а именно, на военната авиобаза Дайс (в щата Тексас), където са разположени стратегическите ядрени бомбардировачи В-1В, в това число и излитащите към Русия с ядрено съоръжение. На 16 септември базата беше напълно блокирана. Вашингтон обвини Москва, по-точно активността на свръхмощните радари на Русия – в Куба, въпреки че разстоянието е повече от 2000 км. Разбирате ли за какво става дума? От 2000 км Русия блокира дейността на най-важната ВВС база на американска територия.

    Накрая и Путин се включи и спомена за оръжия на нови физически принципи, без аналог в света, разработвани от руската военна промишленост.

    По същото време Лавров отправи нов ултиматум към САЩ да си вземат обратно зад океана ядрените оръжия от Европа, като посочи, че Русия разполага с "железни средства за давление. Русия има и други механизми, достатъчни да принудим Америка да направи това". Войната се води преди всичко с оръжия.

    Коментиран от #93

  • 83 Наблюдател

    14 14 Отговор
    Когато някой има проблеми с всички, големият проблем е самият той. Когато Русия има проблеми с целия нормален свят значи големият проблем е самата Русия. И този проблем трябва да бъде решен в полза на нормалността.

    Коментиран от #91

  • 84 бравос

    12 7 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Много точно се описал положението в краварника и бай демеция . Там гласуваха 200 годишни от гробищата по пощата ??!!!
  • 85 ХА ХА

    12 14 Отговор
    "днес русия защитава своите история, ценности, култура, език, АААА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
    кое от тия неща е присъщо за руснаците. ХА ХА ХА ХА ХА ХА аей стига бе

    Коментиран от #134

  • 86 Този ако не го познаваш

    11 7 Отговор
    Ще си помислиш, че в страната му е навлязла 100-хилядна армия и унищожава всичко наред.
  • 87 Пак ли бе

    7 4 Отговор

    До коментар #71 от "Артилерист":

    Не използвай й чужд Ник. Няма да станеш по-умен.
  • 88 Виц

    13 14 Отговор
    Русначе пита майка си:
    -Мамо, как е правилно, расизъм или рашизъм?
    - Синко, ако мразиш негрите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е рашизъм.
  • 89 Ха ха ха

    12 13 Отговор
    Колкото и да се опитваше запада да постави Русия на колене, тя всячески се съпротивляваше и продължаваше да се въргаля в калта.......
  • 90 Панталей

    7 6 Отговор
    Кажи им го Путин и то по-точно на Кирчо той твърди подобно нещо.
    И Ако има смелост нека се изправи срещу теб!!!
  • 91 разбира се

    14 11 Отговор

    До коментар #83 от "Наблюдател":

    "Нормален свят" 43 държави - и 150 държави "ненормални" с Русия ! ха ха ха ...

    Коментиран от #136

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Курд Околянов

    6 13 Отговор

    До коментар #82 от "положението е натопорчено":

    Националният спорт на руснаците е воденето на война и са най-добри в дисциплината "Ракети".
  • 94 Гост

    12 8 Отговор

    До коментар #42 от "Ами действай...!":

    Той ще изолира Русия, като спре да купува евтини руски горива и започне да плаща по 5 лв за демократичен бензин. Ще спре да зарежда руска газ по 60 лв, и ще започне да зарежда втечнена от краварските танкери по 350 лв. Спукана й е работата на Русия :)))
  • 95 ТаУмВзе

    13 10 Отговор
    Алкохолната дупка не е бензиностанция, бензина се произвежда, а ватенките могат да ровят само с нокти в земята.
  • 96 Госあ

    16 11 Отговор
    Над 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.

    Коментиран от #117

  • 97 Вангелия

    12 12 Отговор
    краварника ке се срине .
  • 98 Дамян

    8 15 Отговор

    До коментар #73 от "Те са ти отговорили, но кой да чете":

    Глупости, заради това путинката не отиде в ЮАР, нали?

    Коментиран от #114

  • 99 Пак ли крадеш никове

    7 4 Отговор

    До коментар #63 от "Кресна":

    Не използвай чужд Ник. Няма да станеш по-умен.
  • 100 Мишел

    16 11 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!

    Коментиран от #119

  • 101 сорос.нет

    8 8 Отговор
    Сигурно е двойник, Путин е умрял и е сложен във фризер, защото в Кремъл ги е страх от Байдън и Зеленски. А, и от Плевню ги е шубе, и от джобния генерал... ха ха ха
  • 102 Радио Ереван

    10 7 Отговор
    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."
  • 103 епилиран нежен ляв демократ

    15 7 Отговор
    Всъщност руснаците вече по-добре от нас българите - горди членове на ЕС и нато! Ако сравним цените и заплатите-ние сме по-бедните отвсякъде. При средна заплата от 800$ в Русия храната е на 2-пъти по евтина и имаш по-голям избор. Комуналните услуги са в пъти по-евтини също. Отделно заплатите в Москва стигат вече 6000 лв. Разбира се, това са основно за ръководни карди и прочее. В Русия има повече западни инвеститори, отколкото в България. Има марки, които въпреки санкциите присъстват на руския пазар, а ги няма на нашия. Не сравнявайте днешна Русия с някогашния СССР, когато магазините бяха празни и имаше опашка. Сега нашите са празни и скъпи в сравнение с техните. Имате нет и си проверете сами какво например има в даден руски хипермаркет, какви са цените и какво в нашите и какви са ни цените. Да говорим ако отидеш да се храниш навън. В България цените в ресторантите вече са като тези в Германия и Франция. Само заплатките ни не са като немските.
  • 104 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "В България няма русофили.":

    Спас Турчев е бил мародер, крадец, мошеник, службогонец и отмъстителен и3 верг. Капитан Петко е бил достоен човек, който не е делял хората по народност и религия. Истински доблестен рицар на неговото време. Жалко, че днес няма един такъв, като него. А, и да имаше, нямаш достатъчно таванско място, че да го осъзнаеш и оцениш.
  • 105 Франсис Фукуяма

    14 10 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм. Това не е само режимът, не е само Путин. Едно от нещата, които са много тревожни за мен, е, че дори руснаците в изгнание, които живеят в Берлин, Мадрид или други европейски градове и вече не се влияят пряко от руската пропаганда, все още подкрепят линията на Путин по отношение на войната и подкрепят Русия в атаките ѝ срещу Украйна.
    Това показва, че нещо се случва в руската психика, която през годините е била сериозно увредена.
  • 106 ХА ХА

    6 9 Отговор

    До коментар #79 от "апокалипсис сега":

    Я кажи 10 руски ядрени подводници, по име!
  • 107 Маргарет Тачър

    10 9 Отговор
    "Диктаторите могат да бъдат спрени, те могат да бъдат смачкани - но никога не могат да бъдат укротени със задоволяване на техните искания".
  • 108 Валерия Новодворская

    10 9 Отговор
    В нашия север има само бели мечки, в нашия юг сме обкръжени от плътна пустиня от ненавист, защото на всички – и на Кавказ, и на Средна Азия, и на Тибет, на който ние даже не съчувствахме – ние причинихме някакво зло.
    На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна, и тази война завинаги ни лиши от доверието и уважението на цивилизованите народи – от Швеция до Австралия и от Канада до Чили.
    А на изток ние се заплетохме в китайската главоблъсканица. Главоблъсканица в буквален смисъл, защото там ще си счупи врата.
  • 109 Лора Дан

    11 9 Отговор
    Един мъдър държавник призовава за мир. Защото няма нещо по-ценно от човешките животи. Но деградиралите мисловно западни политици не се интересуват от чуждите загуби, докато мечката не заиграе в собствения им двор. Дано започналото пробуждане на облъченото с пропаганда западно общество упражни натиск върху колониалните наместници на саш в Европа.
  • 110 007

    8 8 Отговор
    Да де! Не е! Тя е бензиностанция с ракети и масов убиец за президент!!! 🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬
  • 111 стоян георгиев

    10 6 Отговор
    Свободата не е за прости хора. Да си свободен, това означава сам да си слагаш границите. За съжаление в България има доста същества, които желаят някой друг да им слага границите. И този друг в масовия случай е Русия.
  • 112 Който гроб копае другиму, сам пада в нег

    13 12 Отговор
    Сбогом ЕС, сбогом НАТО. Няма да ни липсвате.

    Коментиран от #205

  • 113 Гост

    12 11 Отговор

    До коментар #58 от "Колко е":

    Не колко, а какво? Какво можеш да си купиш в Русия с една средна заплата? Можеш да си купиш повече, отколкото в България с българска средна заплата. Освен това, в Русия има повече хора на средна заплата, отколкото в България. Тук, при нас, в държавата от ЕС в 21 век, повечето работещи са на МРЗ. Честита ти демокрация!

    Коментиран от #140

  • 114 Хихихихи

    16 7 Отговор

    До коментар #98 от "Дамян":

    Съдията от Окръжния съд в Хага, който критикува констатациите на прокуратурата по случая с катастрофата на полет MH17, подаде оставка, съобщава Холандската радиотелевизионна корпорация. Според канала съдията нарече позицията на Холандския съвет за сигурност и прокуратурата по този случай „умишлено прикриване“, а някои точки – дори „манипулация и лъжи“.

    Толкова за Хагския съд, най-"справедливият" в света. Работи на принципа "каквото искате, господине".
    В соц мрежите по света се смеят с измисления съд.
  • 115 Камелия

    9 7 Отговор
    Светът няма да бъде унищожен от тези, които вършат злини, а от тези, които ги наблюдават безучастно. За съжаление, част от българското население, смятащи се за "русофили" не само гледа безучастно, но и подкрепя руските мародери, садисти и убийци. Но трябва да знаят, че стават съучастници в техните престъпления срещу човечеството.
  • 116 гост

    11 10 Отговор
    Дано руснаците да имат планове за разпад на отан и Г е й с ъ ю з а! И най вече те да проработят!
  • 117 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 2 Отговор

    До коментар #96 от "Госあ":

    Факт
  • 118 Артилерист

    9 11 Отговор
    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските терористи и садисти близо две години след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 600 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.
  • 119 Мишок

    7 6 Отговор

    До коментар #100 от "Мишел":

    Крадлив. По себе си ли съдиш
  • 120 Михаела

    5 9 Отговор
    И двата споменати проекта на глобалистите са пред закриване. Ние можем да се надяваме да бъдат приключени по-кротко от третия, който в момента ликвидират - Израел.

    Израел изтегли късата клечка да бъде пръв. Пустия му газ на шелфа...
  • 121 онуфри

    7 6 Отговор
    Някой от ЕК /не си спомням кой точно/ беше казал на Орбан, че никой не държи насила Унгария в ЕС. Това ми прозвуча като намек, че са нежелани, а ЕС е един вид частен клуб на държавите склонни да се подчиняват. А по своята същност (все още) всички членове на ЕС са равнопоставени и всяка държава може да оказва натиск върху останалите. Това на Запада не му харесва, а възможността за тотална власт го изкушава до безкрай.
  • 122 Програмата за депутинизация

    8 8 Отговор
    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!

    Коментиран от #126

  • 123 Крокодила Гений

    5 5 Отговор
    Плюем Путин неуморно, разболявахме го 100 пъти, онзи ден по БТВ-то го показахме в ковчег - без майтап навиха се мисирките. Ще ни се начело на Русия да застане пияница от калибъра на Елцин или изкукуригал старец като Черненко, но все пак се радваме, че президент не е някой от имперското крило, че тогава Путин ще ни се види като пухкав ангорски заек. Има един от тях, който много аргументирано настоява за контролиран тактически ядрен удат по Жчешов (Полша), за да си седнат всички по задниците. Путин го възпира!
  • 124 Доротея

    8 16 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.

    Коментиран от #130, #149

  • 125 аз знам че

    7 8 Отговор
    Путин може да изпепели целия свят само с едно натискане на копчето... а вие още му се подигравайте!
  • 126 д-р Гилотен

    5 5 Отговор

    До коментар #122 от "Програмата за депутинизация":

    Вие, ще участвате ли в насръплението към Москва?
  • 127 Хъхъ

    5 7 Отговор
    Да така е не е само една голяма бензиностанция, а е една голяма терористична бензиностанция !
  • 128 Българин

    7 7 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
  • 129 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Глей ся: наясно сме, че чурчулята не харесвате руснаците, но не се опитвайте да скарате брат с брата. Само хАбите кислород и мегабайти.
  • 130 Само питам

    17 6 Отговор

    До коментар #124 от "Доротея":

    Краварите и коалиция - колко живота запазиха и спасиха в Ирак ,Сирия ,Либия,Афганистан ,Виетнам .....

    Коментиран от #207

  • 131 Свободен

    8 6 Отговор
    Ако това наистина е Путин, а не двойник, значи се нуждае от псиатрично лечение!
    Човекът има видения и някакви светци му говорят в главата!
    Отделно някой го бил нападнал, вадел автомат от чохъл - шашава работа!
    Какъв ръст като 75 % от руснаците нямат канализация и ползват дупки в земята?!
  • 132 Орбан:

    6 5 Отговор
    Европа няма План Б за Украйна .
    По думите му стратегията на европейските лидери към Украйна се е провалила напълно. Те смятат, че Украйна ще спечели, а Русия ще загуби, след което ръководството в Русия ще се смени и те ще преговарят с новото ръководство на Русия. Това е амбициозен план, който няма да проработи, поясни той.
  • 133 Бай Иван

    4 5 Отговор
    "Говори Путин: Русия не е просто една голяма бензиностанция"

    Абе г-н Путин, това на наш Киро умника ли го казваш? Мани не му падай до нивото. Той, да го прости господ, не знае какво говори.
  • 134 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #85 от "ХА ХА":

    Шефкет, когато Русия е имала култура, вие сте гонили камилата из монголските степи.

    Коментиран от #139, #145

  • 135 Така е

    4 5 Отговор
    Тя е и най- големия затвор и концлагер.
  • 136 ХА ХА

    9 3 Отговор

    До коментар #91 от "разбира се":

    Еми да , дай ги по име и стандарт.
    Винаги качеството е било по важно от количеството, за това тия от 150-те бягат към 43-те, даже и тия от конго и амазония го знаят, само русорабовете се правят че не е исгина.
  • 137 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 4 Отговор
    Няма в мире по пропаднало, продажно и пошло от пияния ватник и гладната копейка‼️
  • 138 окрайна ке капитулира

    4 8 Отговор
    ВСУ: Няма спасение от новите руски бомби, пробиват всякакви бункери .
  • 139 Не е много

    6 3 Отговор

    До коментар #134 от "Гост":

    сигурно. В Самаркант университет е имало преди в москва да се сетят, че може и да се образоват някак.

    Коментиран от #152

  • 140 Драгомир Тодоров

    6 5 Отговор

    До коментар #113 от "Гост":

    Ами какво правиш, бягай в Русия като е толкова хубаво?

    Коментиран от #153

  • 141 вярно е

    8 7 Отговор
    Когато Руснаците са имали театър , опера , балет ,университет ... краварите са гонили телета с ласо из калта ....

    Коментиран от #151

  • 142 ОПА

    7 7 Отговор
    ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА ПОЧНЕ ДА ВОЮВА ПО ЕВРЕЙСКИ..ВСИЧКО ПОД НОЖА..И ДА НЕ ПРОВЕЖДА СВО, А ДА ПРОВЕДЕ ШИРОКО МАЩАБНА ВОЙНА С ТОТАЛНО ХАЗАРСКО УНИЩОЖЕНИЕ..СЛАВА КОКАИНЕ
  • 143 О...

    9 6 Отговор
    Цял свят я видя какво е - държава на варварите. Истински Мордор
  • 144 Рояк украински БПЛА падна в морето

    5 3 Отговор
    В нощта срещу неделя, 29 октомври, украински бойци изстреляха рояк дронове в Крим. Дроновете са се опитали да навлезнат откъм Черно море и от северозападната част на полуострова.

    ЗАЩО ЛИ
  • 145 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #134 от "Гост":

    Я кажи някой руски културолог, да ти кажа как е самоопределил руснаците.

    Коментиран от #156

  • 146 Хахахаха

    7 4 Отговор
    Пак запада и Украйна виновни! Хахахаха. Тоз вина сам не поема ли, че все запада и САЩ и Украйна са му виновни.
  • 147 и укрите против наркоса

    5 4 Отговор
    Тази седмица в руската армия се появи част, състояща се от бивши войници от украинската армия . Това са доброволци измежду предалите се. Батальонът е кръстен в чест на Богдан Хмелницки.
  • 148 Мнение

    3 6 Отговор
    Как така говори Путин! Нали преди дни казахте че е починал! От отвъдното ли говори! Хайде да не ви наричам с епитети, които напълно заслужавате!
  • 149 Гост

    19 7 Отговор

    До коментар #124 от "Доротея":

    Какво вършеше Украйна в Донбас с рускоговорящите, през 2014 г? Ако ти е трудно да се сетиш - репортажът на бтв от 2014, за бесарабските българи, тероризирани от украинските военни, ще ти помогне да си спомниш.

    Коментиран от #154, #178

  • 150 Хахахаха

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ами то и чешка монета нямаше и словашка нямаше. Щото имаше чехословашка. Нямаше и литовска и латвийска. Само, че и руски монети нямаше тогава, а имаше съветски.

    Коментиран от #173, #177

  • 151 ХА ХА

    7 1 Отговор

    До коментар #141 от "вярно е":

    Това са го копирали от европа, даже в царския двор е било задължително да се говори на френски, друго кво имаш?
  • 152 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #139 от "Не е много":

    Какво общо има СамарканД с вас, анадолските ск0т0ве?
  • 153 Гост

    0 5 Отговор

    До коментар #140 от "Драгомир Тодоров":

    Ти бягай в Анталия, като се мислиш за мур4ин!
  • 154 Хахахаха

    9 14 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    Нищо. В Донбас войната започна, когато пусин си пусна зелените човечета там. Ти ще отговориш ли, защо в Харков, Херсон, Запорожие и другите източни градове, нямаше нищо след като населението е същото като в Донбас?

    Коментиран от #160

  • 155 Барон Мюнхаузен

    5 5 Отговор
    Според свежи данни, публикувани от американския аналитичен ресурс US News and World Report, Русия е излязла на първо място в класацията на най-силните армии в света, а САЩ са на второ място за първи път от дълго време. Третото място е за Китай. Русия също се нареди на трето място в съвкупния показател за „мощ на страната“, който взема предвид пет фактора: лидерство, икономическо влияние, мащаб и обхват на износа, политическо влияние и участие и тежест в международни съюзи.

    Коментиран от #158

  • 156 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #145 от "ХА ХА":

    Руснаците обичат да се самоиронизират. Това е способност само на хора, които нямат комплекси. Можеш само да се учиш от тях, вместо да вадиш нож на всеки, който погледне кадАната ти.

    Коментиран от #181

  • 157 Любка

    5 5 Отговор
    Петдесети пакет помощи!!!! Смятайте колко кинти е изпратил Алцхаймерът на Наркоманский, срещу съответните комисионни и за двамата де… или там колкото са.
  • 158 Хахахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #155 от "Барон Мюнхаузен":

    Това по страницата на Кокошенко ли е?
  • 159 Ами точно затова

    7 4 Отговор
    беше Майдана и всички последвали събития-за американските интереси и пари;)
  • 160 Гост

    13 5 Отговор

    До коментар #154 от "Хахахаха":

    Нищ0т0 е между у6ите ти. Трябва да си много пр0 мит, за да отричаш репортаж, при това български, представен съвсем ясно.

    Коментиран от #163, #167

  • 161 жълтопаветници умници

    6 5 Отговор
    Има гнусен лъжлив козяшки трол чиято празна кратуна скоро ще падне от кадировците в прахоляка , след което някае бездомно куче ще я грабне за ухото и ще я носи в бърлогата си. За окончателно решение на "демократичния" въпрос у нас!

    Коментиран от #174

  • 162 ретроградния Меркурий

    6 6 Отговор
    И марсианци да им пратят, все тая! Украйна вече я няма! А милионите потъват в сметките на корумпираните украинци.
  • 163 Хахахаха

    12 13 Отговор

    До коментар #160 от "Гост":

    Нищото е между твоите уши. Ако на пусин му пукаше за хората нямаше да ги окупира и да ги мобилизира. Ако му пукаше за хората, щеше да си ги вземе в русия. Единствената цел на пусин е кражба на чужда територия. Не случайно РФ е с голяма територия, през цялото си съществуване само с кражба на чужда територия се е занимавала.
  • 164 Влади-Мир

    9 10 Отговор
    3 краварски бота, със 150 коментара(по 50) си мислят, че ще навредят на страната с най-големия адрен арсенал в Света?!?!

    Коментиран от #171

  • 165 свети Георги победоносец

    9 1 Отговор
    Тази война показва, че войната е ненаситна ламя, Втората световна е била същата ламя. Тази ламя иска да яде.
    Който произвежда повече и непрекъснато, той печели.
  • 166 истината

    5 6 Отговор
    А ха ха ха, само глупак може да вярва на укронацистката пропаганда, която крие собствените си загуби за да не бъде разстреляна публично от украинския народ. :))))

    Коментиран от #168

  • 167 Хахахаха

    8 14 Отговор

    До коментар #160 от "Гост":

    Не случайно русия се води за държавата с най-много, която е направила най-малко. Стандарта на живот в най-богатата на суровини държава в света е по-нисък от най-бедната държава в ЕС. Това мисля, че трябва да ти говори достатъчно за руските управници и руското население.
  • 168 Хахахаха

    6 5 Отговор

    До коментар #166 от "истината":

    А руската пропаганда някога казала ли е загубите? Колко бяха 5695 човека ли бяха? Хахахаха.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Админ

    7 7 Отговор
    Украйна е измислена държава, от Ленин. Това винаги е било Русия и винаги ще бъде. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Слава Русия. Ние българите винаги ще бъдем с Русия нашата освободителка от турско робство, слава и вечно благодаря. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна, много велика страна

    Коментиран от #172, #204

  • 171 Отец Нафърфорий.

    4 2 Отговор

    До коментар #164 от "Влади-Мир":

    Пожелай им лека им пръст и мир на праха им.А и на никой няма да липсват.Даже роднините им банкет ще дадът по повода.
  • 172 Хахахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #170 от "Админ":

    Украинската територия много много години е литовска територия, също и полска територия. Русофили, незнаете историята на руската империя и само пишете каквото са ви казали от посолството. Знаете ли, че и Крим през повечето си съществуване, не е руска територия?
  • 173 Нумизмат

    15 2 Отговор

    До коментар #150 от "Хахахаха":

    Преди съветските имаше руски, но никога не е имало украински.
  • 174 стоян георгиев - маленкийо _ истинския

    5 4 Отговор

    До коментар #161 от "жълтопаветници умници":

    Мъдри слова,козяците да си водят записки и в рамка да ги слагат.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Небето е синьо.

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "апокалипсис сега":

    Серийно производство на хиперзвукови ракети започнаха САЩ и Франция в заводите на Боинг още август миналата година. Руснаците имат само союзмултфилм. Украйна е съхранила около 120 атомни оръжия и няколко от тях са позиционирани може би в Русия. Само новото ПВО на България може да унищожи целият Крим със всички оцелели бази. Руснаците свършиха чиповете от пералните и нямат измислен и половин чип от много умните си учени без никаква материална база.
  • 177 Хихихи

    14 4 Отговор

    До коментар #150 от "Хахахаха":

    Руски монети има от 9век, а украински едва от 1991 г. Давам колкото пари искаш да ми продадеш една стара украинска монета. Не се пазаря. Хайде, съгласен?
    Няма такава монета, няма монетарна система, нямат царе, нямат князе, защото няма такава държава. Никога не е имало.
  • 178 ХА ХА

    3 3 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    Руско говорящи па бесарабски българи, нещо оплете идеалите. А копейки па нема да има, сичките отиват на фронта.

    Коментиран от #184

  • 179 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    Тва интервю.доказва.че путлер е изплискал водата напълно.кви ги говори не е истина.мислех че върха е когато обяви че шефовете на вагнер са се надрусали и самовзривили с ръчни гранати ,но явно съм се излъгал .можело е и още по зле!това интервю го доказа.
  • 180 стоян

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кратка история на Русия!":

    До 12 ком - а какво мислиш са правили германците три години по руските земи
  • 181 ХА ХА

    4 1 Отговор

    До коментар #156 от "Гост":

    Точно най големите комплексари ваат нож първи, щото са шубета.
  • 182 Бесен-_ Язовец

    6 4 Отговор
    Четете сорос.ня 2023 година Руската армия е най мощната армия на планетата земя притежава официално 8000 ядрени ракети достатъчно да срутят цялата планетна система на нашата Звезда- Слънце. По тихо да не ви чуят ракетчиците с ключовете, че сиалозите като се отворят вече ще е късно за прошка за вас

    Коментиран от #183, #190

  • 183 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #182 от "Бесен-_ Язовец":

    Що не може да се справи с украйна вече втора година?
  • 184 Хихихихихи

    5 2 Отговор

    До коментар #178 от "ХА ХА":

    Колко си проссс. Бесарабските българи също могат да са рускоговорящи. /както и са/ Това не е религия, а език. Те са без. българи говорещи на този език. Доста ти се губят знанията.

    Коментиран от #186

  • 185 Р.К.И.

    2 0 Отговор
    Вече дори това не са.
  • 186 ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #184 от "Хихихихихи":

    Ти си мноо проззз, ама немое се усетиш.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 фактите

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Амиии":

    Путин е безспорно най-глупавият държавник в наше време.Така както Путин успя да унищожи Русия,никой друг не е могъл досега.Успя да изолира Русия от целият свят и я превърна в азиатско предградие.Русия беше изостанала дъжава досега,а Путин я върна с още век назад.Путин буквално с тази война,която създаде показа на света,че Русия е изключително слаба във военно отношение,като Русия вече е заличена като военно име.Абсолютен автогол.Това са 1% от примерите,че Путин е най-неадекватният държавник в наше време.

    Коментиран от #196

  • 190 гостгост

    4 3 Отговор

    До коментар #182 от "Бесен-_ Язовец":

    Най-силната и модернизирана армия за всички времена е тази на САЩ.След американците се нареждат Китай и Индия,а чак след това е Русия.САЩ имат по-силна и модернизирана армия от следващите няколко държави взети заедно,като Русия е най-слаба от гореизброените.Освен това САЩ е ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕРСИЛА в света,докато статута на Русия е "Регионална сила с ограничени възможности".
  • 191 Р.К.И.

    5 1 Отговор
    От голяма бензиностанция стават все по-малка бензиностанция. Щом така по им харесва...

    Коментиран от #193

  • 192 МАХМУД

    0 1 Отговор
    А. ТУКА ВЕЧЕ НЕ СМЕ И ОВЧАРИ И ПИЛЧАРИ ШОТ НИ ИЗТРЕПАХА ОВЦЕТЕ КОЗИТЕ И СЕГА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА 600000 КОКОШКИ НОСАЧКИ ЧАААААК ПЪЛЕН ОБРАН БОСТАН С РОБИ НА БИЛА КООФЛАНД И ПОДОБНИ КОЛОНИАЛИСТИ
  • 193 КИКИРИКИ

    0 4 Отговор

    До коментар #191 от "Р.К.И.":

    ТВ СТАВА И С МОЗЬКЪ ТИ... ВСЕ ПО МАЛЪК И ПО МАЛЪК...

    Коментиран от #206

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 А кой им даде

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "А кой изнесе...":

    Кехлибарената стая?
  • 199 Ха ха

    2 0 Отговор
    Това е виждането на Раша за братството! Просто го елеминира, а жените поголовно изнасилвани. Пфу
  • 200 От умрял писмо

    3 0 Отговор
    Този нали го арестува Свети Петър
  • 201 Пенсионер

    2 1 Отговор
    Запада и САЩ се погрижиха Русия вече да не е една голяма бензиностанция , но ядреното оръжие си остана /втората час на изречението /.Единственото нещо което им остана да заплашват света.Пр-им-ит-иви.

    Коментиран от #202

  • 202 Р.К.И.

    3 1 Отговор

    До коментар #201 от "Пенсионер":

    Атомната бомба трябва да излети, да долети и да порази. И трите неща. Москва няма капацитета да направи такова нещо. Кухи заплахи са това. Нищо нямат, не виждаш ли колко са изаостанали технологично във всичко. Плашат наивниците и повдигат самочувствието на стадото си.
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Даааааа

    2 2 Отговор

    До коментар #170 от "Админ":

    УКРАЙНА НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ РУСКА !УКРАЙНА НЕ САМО ,ЧЕ ЩЕ СИ ВЪРНЕ ОКУПИРАНИТЕ ЗЕМИ,НО И ЩЕ ОТКЪСНЕ РУСКА ТЕРИТОРИЯ КАТО КОМПЕНСАЦИЯ, ПЛЮС РЕПАРАЦИИ!!!
  • 205 А бре

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Който гроб копае другиму, сам пада в нег":

    Това тази нощ ли го сънува,платен русоробчо копейкин? ЦЯЛА СВЯТ СКАНДИРА: РУСИЯ Е ВЕЧЕ КИТАЙСКА ПРОВИНЦИЯ!!Ти само радиоточката на село ли слушаш?
  • 206 Любопитния

    1 0 Отговор

    До коментар #193 от "КИКИРИКИ":

    НА ТЕБЕ КОЙ ТИ ВНУШИ ,ЧЕ ИЗОБЩО ИМАШ?ЗАЩО СКЕНЕРА ПОКАЗВА ТОЧКА, ПО МАЛКА И ОТ ПШЕНИЧЕНО ЗЪРНО?
  • 207 Само отговарям

    2 1 Отговор

    До коментар #130 от "Само питам":

    Ватенките колко млади живота затриха в Украйна?? Отговори?? И НЕ НИ ПРОБУТВАЙ ЛЪЖИ,ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ПРИМИТИВНА РУСКА ПРОПАГАНДА ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА РУСКАТА ЗОМБИРАНА БИОМАСА!! ТУК ТЯ НЕ ВЪРВИ!! Какво ще кажеш за това? Русия/СССР са атакували:
    1918 - Украйна
    1920 - Полша
    1920 - Азербайджан
    1921 - Грузия
    1929 - Китай
    1938 - Япония
    1939 - Полша
    1939 - Финландия
    1940 - Румъния
    1940 - Естония
    1940 - Латвия
    1940 - Литва
    1946 - Китай
    1950 - Северна Корея
    1950 - Китай
    1953 - Берлин
    1956 - Унгария
    1968 - Чехословакия
    1975 - Ангола
    1977 - Етиопия
    1979 - Афганистан
    1988 - Азербайджан
    1989 - Грузия
    1990 - Азербайджан
    1991 - Северна Осетия
    1991 - Литва
    1992 - Молдова
    1992 - Грузия
    1992 - Ичкерия
    1992 - Таджикистан
    1992 - Молдова
    1994 - Абхазия
    1994 - Ичкерия
    1999 - Ичкерия
    2008 - Грузия
    2014 - Украйна
    2015 - Сирия
    2022 - Украйна Колко ли живота за затрити?
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания