Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 18:18 1 465 47

Пентагонът: Този конфликт е само между Израел и "Хамас"

  • пентагон-
  • газа-
  • хамас-
  • хизбула-
  • израел

Изпратихме две ударни групи на американски самолетоносачи в региона, така че да имаме различни способности, в случай че трябва да реагираме на редица непредвидени ситуации

Пентагонът: Този конфликт е само между Израел и "Хамас" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър каза в интервю за Би Би Си, че според САЩ засега е избегнато разширяването на конфликта в Близкия изток.

"Това, което виждаме в момента е, че този конфликт е само между Израел и "Хамас", казва Райдър

Той направи този коментар след острото изявление на лидера на ливанската шиитска ислямистка групировка "Хизбула" Хасан Насрала, чиито бойци извършват атаки срещу израелската армия по ливанско-израелската граница и обстрелват израелска територия. Това беше първата му реч след атаките на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври и в нея Насрала похвали бойците на "Хамас", но подчерта, че групировката му няма да влезе в конфликта на тяхна страна.

Запитан дали "Хизбула" е била успешно задържана от навлизане в конфликта, Райдър каза: "Ключовата цел на нашето правителство и нашето Министерство на отбраната беше да предотврати ескалирането в по-широк регионален конфликт."

"Изпратихме две ударни групи на американски самолетоносачи в региона, така че да имаме различни способности, в случай че трябва да реагираме на редица непредвидени ситуации."

"Като цяло, да, успяхме да ограничим по-широк регионален конфликт. И ние ще продължим да правим това. Ние не търсим конфликт с Иран. Ние не търсим конфликт в целия регион. Фокусирани сме върху това да го сдържаме и да върнем стабилността в региона възможно най-бързо", каза Райдър.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    30 11 Отговор
    Вашингтон няма думата конфликта е между Близкия изток и окупаторите от Израел.

    Коментиран от #12, #18

  • 2 Той

    41 3 Отговор
    и другият трябва да е между русия и Украйна, ама гледам не спирате да го разгаряте!

    Коментиран от #14

  • 3 Тото

    37 4 Отговор
    Тогава САЩ какво правят там
  • 4 Гост 2

    29 5 Отговор
    Миг 31 в Хамеймим Сирия и над Черно море натоварени с Кинжалите само чакат заповеди да ви разцепат самолетоносачите.

    Коментиран от #37

  • 5 интересно

    33 2 Отговор
    А иначе продължава да налива милиарди в Израел

    Коментиран от #41

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прости кравари

    29 2 Отговор
    Ненормални пиромани сте говедари прости
  • 8 Пич

    36 3 Отговор
    Мазни лицемери !!! Този конфликт е провокиран от Козяк и Англия , и няма никакво човешко лице , единствено краварски сметки !
  • 9 Гориил

    17 2 Отговор
    Никой арабски монарх не би се съгласил да бъде удушен в спалнята си.
  • 10 За протокола

    19 1 Отговор
    Новините, които няма да прочетете тук:
    "Посолството на САЩ в Ливан призовава американците да се евакуират от страната поради нарастващата опасност от разрастване на конфликта между Израел и Хамас."
    „Държавният департамент препоръчва гражданите на САЩ в Ливан да напуснат сега, докато търговските полети все още са налични, поради непредсказуемата ситуация със сигурността“, се казва в сигнал за сигурност от посолството."
  • 11 Веднъж видях

    6 2 Отговор
    100 човека свидетели имам как, зеленски опъна байдън зад стълб в центъра и го млатеше и плякаше, след това като си го извади, дъртия се наака на пода, как може така да се излага бе язък язък след това е качи краката му върху раменете си и го бомбардира в фъската с апогей 19.. продъни му бойлера как може да говори още.. резил язък млък млък тихо щото и Бенямин Нетаняху щял да дое му каза и щял да му прави Дум раТа иканаТаа дум рата иканата
  • 12 Този ДИВ ЗАПАД

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":


    "Това, което виждаме в момента е, че този конфликт е само между Израел и "Хамас", казва Райдър

    Изпратихме две ударни групи на американски самолетоносачи в региона, така че да имаме различни способности, в случай че трябва да реагираме на редица непредвидени ситуации


    Май АМЕРИКАНСКИЯТ АГРЕСОР се опитва да разшири конфликта. Твърде много държави в този регион са поканени да станат членове на БРИКС от януари. Петролни държави. На ДИВИЯ ЗАПАД не му харесва.


    Коментиран от #25

  • 13 само, само

    25 4 Отговор
    колко да е само между Израел и Хамас, като САЩ изпращат самолетоносачи, изтребители и финансова помощ? На практика САЩ взимат участие в конфликта на страната на Израел почти по същия начин, по който участваха в конфликта между Украйна и Русия. Разликата е само в това, че за Украйна изпращаха военна техника без официално да изпращат военни, а в Израел изпратиха пълен комплект. Цинично е да правиш целия свят на луд или ти да се правиш пред света на луд. Истината е, че САЩ, ЕС и Израел търпят огромни репутационни щети от двата актуални военни конфликта и резултатът е, че никой вече не вярва на глупотевините им, независимо от розовите им обвивки.
  • 14 1551

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    Спитат,спират.Почнаха да бият задна
  • 15 Професора

    15 4 Отговор
    Говедарите какво чадър ли ще правят на евреите докато извършват геноцид в Газа? И говедарите и кукловодите им ще го отнесат ако Иран реши да се включи.
  • 16 Бял Муджахидин от сащ

    4 0 Отговор
    Еееее нема проблеми тогава,щом е така,здраве да е,всичко е точно,голема работа,нищо не е станало,хич да не ви пука,майтап да става,боли те х.......
  • 17 Смех

    10 1 Отговор
    След намесата на САЩ по-широкия регионален конфликт тепърва предстои и тик-така като бомба със закъснител.
  • 18 Както няма думата

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Както няма думата така всички се съобразяват с думата му. Уж всички бяха за ХАМАС, а днес останаха само обичайните заподозрени - Русия, Иран, Катар и, дръж се да не паднеш, Алжир. Отметна се Египет, Йордания, Сирия не смее да мръдне, за Ливан да не говорим.

    Генерал Майк Мили, военен министър на САЩ, заяви, че те ще се занимават с Хизбула. Вчера шейх Хасан Насрала (хайде да провериш кой беше?) каза, че това е палестинско дело и Хизбула няма да се меси. Пък нека САЩ да нямат думата.

    Коментиран от #24, #26

  • 19 Физик на ядрото

    11 4 Отговор
    Сащ и те като Израел не осъзнават, че ще изчезнат от лицето на Земята като държави, а може и като население, което е по-реално.
    За разлика от мръсната бомба, ядрената убива хората само в нейния обсег на взрив и облъчване, което в резултат на верижната реакция изчезва и след това на тази територия останали живи могат да живеят.
    Сащ не могат да унищожат Светът но Светът може да унищожи Сащ и за разлика от Сащ, в Светът ще оцелеят огромно мнозинство хора, докато Сащ ще бъдат една изгорена територия и превърнати в пустиня.

    Коментиран от #42

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Спешно търся човек тук

    1 3 Отговор
    На който да му се изсераM на главата има ли желаещи, ядох развалена майонеза ..
  • 22 Феникс

    11 1 Отговор
    А такачка а защо конфликта Украйна и Русия да не е частен както този? Поне руснаците дават шанс на украйнците да оцелеят, а чафутите избиват цивилни като за последно!
  • 23 Наглецо

    11 1 Отговор
    Ми като конфликта си е м/у тях,чий го дирите там ?

    Коментиран от #40

  • 24 КОНТРАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Както няма думата":

    Изобщо не си час или такива са ви опорките в НПО?

    Коментиран от #28

  • 25 Слушай и записвай

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "Този ДИВ ЗАПАД":

    БРИКС е клуб за икономически интереси. Те нямат общи политически възгледи, нямат обща свързана икономика, нямат и военно единомислие. Напротив - имат твърде различни политически възгледи, вътрешнообщностният им търговски оборот е несравнимо по-малък от оборота с развитите демократични страни и имат вътрешно военно противопоставяне. Така че ако ще ги броиш за нещо нека да не е повече от блед далечен фон.

    Коментиран от #31, #32

  • 26 хаха

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Както няма думата":

    Я да видим какво направи Сащ, когато след като извършиха ПОРЕДНИЯ терористичен акт и убиха генерал Сюлеймани, Иран с няколко ракети по тяхна база изби около 180 войника, а противовъздушната отбрана дори не разбра какво стана!
    Защо покриха всичко и казаха че имало само няколко ранени войника и потулиха всичко! Да не стане същото и със самолетоносачите и придружаващите ги кораби.

    Коментиран от #33

  • 27 Ааа

    12 2 Отговор
    те не се месят,ама изобщо!Да не си помисли някой,че Делта форс и морските пехотинци се чешат през каските и не насочват дронове и самолети по "цели" в Газа!Неее!Кой ви вярва?!Ударихте дъното ,ЕС, също и НАТО!!!
  • 28 Като няма думата

    2 9 Отговор

    До коментар #24 от "КОНТРАТА":

    Вероятно защото не се наливам с руска информационна помия.

    Коментиран от #38, #39

  • 29 Слушайте внимателно

    8 1 Отговор
    В еврейската история Равин Худ взимал парите на богатите и ги давал на бедните срещу скромна лихва...
  • 30 Гого

    1 7 Отговор
    Добре, че са САЩ да сдържат мераците на моллите да подгряват и разширяват конфликта..
  • 31 до мислителя

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Слушай и записвай":

    Май не си спал от доста време и причина за това са наркотиците.
    Понеже главата ти не те слуша и фантазиите са взел връх в останалото количество незасегнат мозък е редно поне да знаеш че: икономиките на петте члена на Брикс са по големи от тези на г-7, което накара още много държави да поискат членство в Брикс и да започна да гледат на "Златния милиард" като на отделна група, която се, или ще бъде изолирана от Света.

    Коментиран от #35

  • 32 никога

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Слушай и записвай":

    ама никога не подценявай ненавистта на държавите от Брикс към САЩ и ЕС. Тези държави имат повече от 1001 причини да ненавиждат лицемерната и безскрупулна политика на Запада, а тази ненавист е невероятен спойващ материал, който може да доведе до неподозирани последствия при евентуално военно противопоставяне. За икономическото е ясно - държавите от Брикс притежават голяма част от ресурсите, от които Запада отчайващо се нуждае и без които ще се превърне само за няколко десетилетия в икономическа руина. Много наивен подход демонстрирате, много, много наивен.
  • 33 Като няма думата

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "хаха":

    Тази безценна информация отсъства дори от сайта на Раша Тудей. Да не би специално за теб да я приготвят?
  • 34 От кумунизъма

    2 1 Отговор
    Не ме гледайте какво правя а слушайте какво ви приказвам
  • 35 Слушай и записвай

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "до мислителя":

    Мобилизирай си знанията по математика от началния курс и на едно листче събери брутния вътрешен продукт на първите 10 демократични държави и на първите БРИКС членове и евентуални кандидати. Използвай днешни, а не бъдещи данни. Публикувай изчисленията да се порадваме.
  • 36 Механик

    7 2 Отговор
    Ми нали според тукашните тролове, Израел са супер модерна армия, която е втра в света??? Що се налага да пращате "ударни групи" на хиляди мили от границите си? И какво ви е Израел, та ще го зщитавате?
    Да не би да се окаже, че супер-дупер израел е гола вода, а вие сте си обикновени еврейски ръчички с които ТЕ (богоизбраните) , вадят горещите картофи от огъня?
  • 37 Гост 3

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 2":

    Тези кинжали като онези кинжали над Киев ли са или по-така?
  • 38 Чорбара

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Като няма думата":

    Да,да пълен си козяшка смрадлика.
  • 39 Професора

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Като няма думата":

    Чети там съчиненията на DW!
  • 40 не знам

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Наглецо":

    чий го дирят, но е сигурно, че този път ще си го намерят. Хората им умират глад и отчаяние, всеки ден някой изперкал разстрелва десетки невинни граждани, фирми фалират, хора губят работата и домовете си, спят в колите си и по улиците, президентът им е полужив и се ръкува с отвъдното, а те тръгнали да водят войни по света и акъл да дават. Единственият бизнес на САЩ е войната, лъжата и кражбата.

    Коментиран от #43

  • 41 Гост 3

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "интересно":

    Дългосрочно военно сътрудничество. 5 милиарда долара годишно. Имат такова с ОАЕ, Саудитска Арабия, Кувейт, Йордания, Египет, Мароко, може да пропускам нещо. Също като военното сътрудничество на Русия и Иран със Сирия, Хизбула и Хамас.
  • 42 Ала физик

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Физик на ядрото":

    Имаш още много да учиш,чети преди да ръсиш глупости!!!
    Ядрената бомба не е стационарна,тя е многофункционална:убива със самият взрив/ударната вълна/,с светлинното излъчване водещо до ослепяване на хората и с радиоактивното заразяване което е най-жестокият фактор,поради и това че може да покрие огромни площи според това колко е силен вятъра!жесток елемент на ядреният взрив е поради това че падайки на повърхността унищожава храната и водата за стотици години,поради дългият период на разпадане!Най-важното той /удреният удар/не разбира от наши и ваши,всички са под ножа!
    Тези глупостите които си написал стават за комедия но не и за трагедия до която води ядреното оръжие! Останалото е статистика!
  • 43 Като няма думата

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "не знам":

    Не знаеш, но можеш да научиш.
    Bureau of Economic Analysis
    Q3 2023 (Adv) +4.9%
    Q2 2023 (трето) +2.1%
    Реалният брутен вътрешен продукт (БВП) се е увеличил с годишен темп от 4,9 процента през третото тримесечие на 2023 г., според „предварителната“ оценка. През второто тримесечие реалният БВП нараства с 2,1 процента. Увеличението през третото тримесечие основно отразява увеличенията на потребителските разходи и инвестициите в инвентара. Вносът, който е изваждане при изчисляването на БВП, нараства.
  • 44 Аха разбрах

    3 0 Отговор
    А един друг конфликт не е само между Украина и Русия?
  • 45 Калпазанин

    3 1 Отговор
    На такова лицемерие и наглост са способни само говеда и ционисти то думи ли са да ги опише нормален човек камо ли да ги разбере
  • 46 Лицемери!

    3 1 Отговор
    При 10 000 убити палестинци от които 4 000 деца и 3 000 жени е геноцид, а не конфликт между Израел и Хамас!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.