Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 11:35 1 289 92

"Хамас": Израелски удар срещу бежански лагер в Газа уби 38 души

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Нападението и обсадата на Израел предизвикаха глобална тревога за хуманитарните условия в тесния крайбрежен анклав

"Хамас": Израелски удар срещу бежански лагер в Газа уби 38 души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хамас, заяви в неделя, че израелските военни са атакували бежански лагер в Газа в събота вечерта, убивайки най-малко 38 души, след като призивите за прекратяване на огъня от страна на арабския свят бяха отхвърлени от Съединените щати държави и Израел.

С растящия брой на жертвите в Газа, пропалестински демонстранти организираха протести в градове по света в събота, призовавайки за край на война, която продължава вече почти месец.

Здравните власти в Газа казаха в събота, че повече от 9488 палестинци са били убити във войната, която започна, когато бойци на Хамас предприеха изненадваща атака срещу Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1400 души и вземайки повече от 240 други за заложници.

Израел продължи да нанася удари по Ивицата Газа по въздух, море и земя през нощта. Здравните власти в Газа казаха, че израелските въздушни удари са унищожили група къщи в бежанския лагер Магази в централната част на Газа.

Салама Маруф, ръководител на правителствената медийна служба на Хамас, каза пред Ройтерс, че израелският удар в Магази е убил най-малко 38 палестинци и ранил 100. Палестинска информационна агенция по-рано съобщи за 51 убити.

Маруф каза, че неопределено брой хора остават в неизвестност и спасителните екипи се опитват да ги издирят под развалините на разрушените сгради.

Израелската армия не отговори веднага на искане за коментар. Израел твърди, че насочва атаките си към Хамас, а не към цивилни.

Външни министри от Катар, Саудитска Арабия, Египет, Йордания и Обединените арабски емирства се срещнаха с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Аман в събота и настояха Вашингтон да убеди Израел да се съгласи на прекратяване на огъня.

"Тази война просто ще причини повече болка за палестинците, за израелците и това ще тласне всички ни отново в бездната на омразата и дехуманизацията", каза външният министър на Йордания Айман Сафади на пресконференция с Блинкън. — Това трябва да спре."

Висшият американски дипломат обаче отхвърли идеята за прекратяване на огъня, заявявайки, че това би било от полза само за Хамас, позволявайки на ислямистката палестинска групировка да се прегрупира и да атакува отново.

Вашингтон предложи локализирани паузи в боевете, за да позволи на хуманитарната помощ и хората да напуснат гъсто населената ивица Газа. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли предложението, когато се срещна с Блинкън в петък в Тел Авив.

Блинкън ще посети Турция в понеделник за разговори относно конфликта, продължавайки второто си посещение в региона след възобновяването на десетилетния израелско-палестински конфликт.

Говорейки в Шанхай, Мохамад Мохбер, първият вицепрезидент на Иран, нарече действията на Израел "военно престъпление", добавяйки: "Трябва да прекратим това незабавно и да предоставим повече хуманитарна помощ на Газа".

Нападението и обсадата на Израел предизвикаха глобална тревога за хуманитарните условия в тесния крайбрежен анклав.

Пропалестински демонстранти организираха протести в събота в градове, включително Лондон, Берлин, Париж, Истанбул, Джакарта и Вашингтон, с искане за прекратяване на огъня.

Десетки хиляди се събраха във Вашингтон, за да осъдят военната политика на президента Джо Байдън и да поискат прекратяване на огъня. Някои носеха плакати с надписи "Животът на палестинците има значение", "Да живее Газа" и "Тяхната кръв е в ръцете ви".

В Индонезия, най-населената мюсюлманска страна в света, външният министър Ретно Марсуди каза пред десетки хиляди, събрали се в Джакарта в неделя, че правителството потвърждава подкрепата си за борбата на палестинския народ и ще изпрати втора пратка помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    18 13 Отговор
    Евреите правят също като чичо им Адолф първо ги държат гладни 20 дни накрая ги убиват
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    13 13 Отговор
    Хазарите убиха 5000 дечица в жертва на техния бог Луцифер (Ваал,Моллох)

    Коментиран от #8, #15

  • 4 Хайо

    17 15 Отговор
    Когато рязахте глави на бебета и палихте цивилни живи нямахте оплаквания. Един келеш го има запис как се хвали на майка си и баща си "Убих 10 евреина, горди ли сте с мен?" Това са Хамас и заслужават само и единствено дървото докато не ги изчистят до крак!

    Коментиран от #23, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Софиянеца

    13 11 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    САЩ винаги са подържали ДЕТЕУБИЙЦИТЕ

    Коментиран от #17, #74

  • 9 Нациста Израел

    11 8 Отговор
    Отново престъпление. Блинкен Простий отново овации
  • 10 стоян

    17 9 Отговор
    Кои са терористи и цивилни след като и жените и децата хвърлят камъни по евреите а мъжете стрелят с автомати и всички подкрепят мюслюманските терористи дето режеха глави на деца и жени
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гиди маймун мръсен

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хайде сега п р о с т а к е с а т а":

    Днес е заета да възхвалява шарлтанската шайка обединена под цветовете на дъгата и да моли всячески с патос да подкрепят отрочето на дс, че да си запазят кокала за себе си отново и да уредят следващото поколение "демократи"
  • 13 Къде са 0оНЕт0

    9 10 Отговор
    Що ни правят извънредни съвещания за фашизма и геноцида, който се вихри в Газа ?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зека

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Тамън по-малко камилари ще се плодят
  • 16 40-45000 души са на

    17 10 Отговор
    Протест пред Белият Дом . Палестински знамена се веят сякаш Хамас е във Вашингтон. БайДън се крие.А дори в собствената му демократическа партия искат спиране на всички помощи за Нациста - Израел.
  • 17 Здрасти

    9 9 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянеца":

    Е камиларите детеубийци кой ги подържа

    Коментиран от #25

  • 18 ха ха

    10 9 Отговор
    Много се забавлявам като се пише "правителството на Хамас" и военната фракция. Нароили са се терористите като БКП през първата половина на 20-ти век. Нацепили се на фракции, секции и течения сякаш различна майка ги е раждала. Лявата ръка не знае какви ги върши дясната. Верваме!

    Коментиран от #20

  • 19 Няма публикация в която

    10 6 Отговор
    Тази пръдня да не е написана.......""""изненадваща атака срещу Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1400 души и вземайки повече от 240 други за заложници."""" А дали връзка със статията има .....няма значение...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селянин

    13 11 Отговор
    При инсценировката в Буча продъниха всички медии със заклинания против Русия, а тук 9000 цивилни бяха показно убити, извърши се геноцид срещу цивилно населвние, а медиите като пръ... в гащи.
  • 22 Селянин

    12 7 Отговор
    Защо не отразявате масовите протести в света??? Или ви е забранено?
  • 23 Дивергент

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хайо":

    Да избиваш всички наред не е унищожаване на Хамаз,ако Хамаз все още се намира в ивицата Газа.Съществуват Харта на правата на човека,както и две Женевски конвенции,които контрастират с начина,по който Израел твърди,че унищожава Хамаз.

    Коментиран от #35, #42

  • 24 ТрампЛин

    5 6 Отговор
    Оплакванията към Камаз!!!
  • 25 Камиларите

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Здрасти":

    се поддържат взаимно !
  • 26 Мойше Хитлер Жид Простий

    8 8 Отговор
    Нацисти-ционисти, 100 години от Израел няма да излезете и вечно ще се оглеждате ми се струва. Децата ви в пясъчника на пустинята Негев само ще си играят и никога Айфеловата кула, Лувъра, Слънчев бряг и Равда няма на живо да видят.......
  • 27 Окупаторите

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хайо":

    няма как да бъдат защитници,сбърка двата щата!!!?
  • 28 Дааа

    7 8 Отговор
    От друга страна Хамас са изгорили над50 танка и бронетранспортьори на евреите и са ликвидирали над 500 ционистки войници, евреите зациклиха и нямат пробив в Газа

    Коментиран от #32

  • 29 М да

    9 8 Отговор
    На тия бандити от ХАМАС нямам грам доверие за данните които сочат. Особено след като се видя как нагло излъгаха за случая с болницата , който случай кой знае защо спря да се коментира и бързо бързо гледат да го забравят. А и малко се коментари че между 15 и 40% от ракетите изтреляни от ХАМАС не достигат до Израел и а падат и убиват местните.

    Коментиран от #33, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Кога посолството на Израел в София

    7 9 Отговор
    Ще бъде закрито. Нацисти в България не ни трябват. Като в Турция шута у задницата и аре
  • 32 Да да

    5 8 Отговор

    До коментар #28 от "Дааа":

    Тва ми прилича на справка написана от Конашенков, той и без това изчезна някъде. А като се има и впредвид кои са учителите на ХАМАС нищо чудно.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дааа

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "М да":

    Има ги в видеа и в турските тв ги показват как ги удрят с рпг

    Коментиран от #45

  • 35 стоян

    5 9 Отговор

    До коментар #23 от "Дивергент":

    До 23 ком - това същото писмо за хартата на ООН го изпрати и на другаря си путин дето унищожи половин Украйна

    Коментиран от #57

  • 36 Над 45000 души !

    7 7 Отговор
    Десетки хиляди се събраха във Вашингтон, за да осъдят военната политика на президента Джо Байдън и да поискат прекратяване на огъня. Някои носеха плакати с надписи "Животът на палестинците има значение", "Да живее Газа" и "Тяхната кръв е в ръцете ви".

    Коментиран от #43, #47

  • 37 Аладин

    8 8 Отговор
    Съвместна продукция на Техеран синема и Мосфильм.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 посолството на Израел в София

    6 8 Отговор
    Моментално трябва да бъде закрито.
  • 40 Алооо,

    7 6 Отговор
    ДАНС да почнат израелски-терористични спящи клетки да ловят. Да почват веднага !
  • 41 интересно

    4 6 Отговор
    А защо не пишете как гърмят израелските танкове ? Колко клипове има качени вече .
    А че Ливан удари военна база на Израел и складовете с боеприпаси във въздуха ?

    Коментиран от #90

  • 42 Хайо

    8 7 Отговор

    До коментар #23 от "Дивергент":

    Тези врели некипели е много лесно да се бръщолевят когато не е твоето семейство и народ под заплаха. Разбирам ако Израел нарочно убива цивилни докато Хамас има база някъде в пустинята, но мишките се крият в тунели под болници и училища, като на сила карат цивилните да не мърдат от тами ги ползват за щит. И каква е бройката жертви от страна на врага, която ти лично би приел за неприемлива и би дал възможност за ответен удар в който ти и твоето семейство може да сте жертва? Ако чисто теоретично утре Македонците така ни изненадат и почнем да ги мачкаме така както Израел мачка Хамас, ще имаш ли същото съчувстие към тях?

    Коментиран от #79

  • 43 ТрампЛин

    7 7 Отговор

    До коментар #36 от "Над 45000 души !":

    Така е в Истинските Демокрации! И войната във Виетнам спря главно заради Протестите във САЩ? В русия кога ще видим протест срещу Путинцето и войната в Украйна?
  • 44 ако това

    8 5 Отговор
    се случеше и на моя народ , никаква пощада за никой в Газа.

    Коментиран от #69

  • 45 М да

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Дааа":

    Е нещо сигурно са ударили, ама дали се е взривило и колко са пострадалите е друг въпрос. А и израелската практика от край време е да публикуват списъци с имената на загиналите воиници. Довчера ако не се лъжа бяха 28 човека
  • 46 Макс

    7 4 Отговор
    Защо Хамас, която е призната терористична организация , трябва да дава изявления ? Нито дума от терористите не трябва да се публикува .Хамас ще бъде заличена .

    Коментиран от #54

  • 47 Въх

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "Над 45000 души !":

    Тоест цялата левичарска пасм.ина се е свила само до няколко хиляди, смея да прогнозирам че ще се свива още. Просто като чух че Грета лудата защитава ХАМАС и всичко си дойде на мястото, е капак разбира се беше Амнести Интернешънъл финансирана от Джордж Сорос.

    Коментиран от #49

  • 48 Аре по точни да сме а?

    3 8 Отговор
    Не е """удар срещу бежански лагер в Газа уби 38 души""" а нацистите избиха 38 жени и деца
  • 49 Мушмул, !!!

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Въх":

    В Конгреса! Обвиниха Джо Байдън в подкрепа на геноцид

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Къде изчезна статията:

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "Мушмул, !!!":

    =====В Конгреса! Обвиниха Джо Байдън в подкрепа на геноцид===== че нещо не мога да я открия. Я е сложете на заглавна страница бре хора....
  • 51 О...

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Мушмул, !!!":

    Инепесно какво прави тази палестинка в САЩ. Защо не е отишла в Катар например или даже Сомалия. Още почече че това е Новият свят за развитието на който мюсюлманите нямат никаъв принос

    Коментиран от #55

  • 52 За Израелските Нацисти

    3 7 Отговор
    Само тотална изолация и санкции са нужни.

    Коментиран от #53

  • 53 Да да

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "За Израелските Нацисти":

    Хубави влажни сънища

    Коментиран от #62

  • 54 ТрампЛин

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "Макс":

    Защо и на терористите от МаЦква им се дава поле за изява? Тотална изолация за МаЦква, Пхенян и Техеран!!!

    Коментиран от #56, #66

  • 55 Ти видя ли снимките

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "О...":

    От Вашингтон ? А? Видя ли що хора са ? В Ню Йорк са два пъти повече. Даже в Лас Вегас са излязли 30000 души

    Коментиран от #58

  • 56 И на ИЗСРАел

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "ТрампЛин":

    Най вече !
  • 57 Дивергент

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "стоян":

    Цивилните жертви в Украина за 20 месеца не са съизмерими с цивилните жертви в Газа за 1 месец.Украинските цивилни не бяха лишени от достъп до хуманитарна помощ,нито от ограничение във възможността за евакуация.Спазването на Хартата за правата на човека и двете Женевски конвенции е цивилизационен избор.За Путин и политиките му има други статии,тази не е от тях,за да вмъквате внушения.

    Коментиран от #60, #61

  • 58 М да

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ти видя ли снимките":

    Е там все пак живеят 330 милиона граждани и на 25 милиона нелегални , така че дори да са 30 - 40 хиляди са акпака в морето , заради обиккновения бандит Джордж преди 3 години излизаха стотици хиляди , дори милиони сега това е ....детска градина, защото ИМА ЯВНО ОТРЕЗВЯВАНЕ
  • 59 ТрампЛин

    4 4 Отговор
    На бежанците и всички цивилни им бе посочено къде ще са в безопастност! Всеки който все още е в Газа е терорист!!!

    Коментиран от #83

  • 60 Сравнявай като хората

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "Дивергент":

    А украинските военни крили ли са се в тунели под болници и училища, докато пращат цивилните на фронта? Като ще сравняваш, сравнявай изцяло всичко, не избирателно.
  • 61 О...

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "Дивергент":

    Като в Мариупол ли където по най-скромни оценки загинаха над 20 000 цивилни, само в театъра който днес руснаците разглобяват а не възстановяват (защо ли) загинаха над 600 човека, а там имаше надпис с големи букви ДЕЦА. А и украйнците за разлика от хамасовците не са Агресори
  • 62 Ох майкооо....

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Да да":

    Ще видиш ти едни влажни сънища като ги подкарат в съда в Хага. Ъхъъъ.... И впрочем точно богатите евреи ще внесат първите дела срещу Израел
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Дааа

    4 8 Отговор
    Значи 20 години да живееш в една ивица 45 км на 8 км обграден от бетонна стена в собствената си страна но окупирана от евреите и нямаш право да излизаш оттам ,никакво бъдеще за младите не Хамас а много други групи ще има да защитят родината си,сега виждаме ционистите какъв безпощаден и зъл народ са убиват нарочно жени и деца и са разрушили 40 хиляди сгради и 240 хиляди полуразрушени,вчера са разрушени още 2 болници 2 училища и едно водно депо от където пият вода хората

    Коментиран от #68, #76

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Макс

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "ТрампЛин":

    Така е . Подкрепям.Нито дума от терористите в кремъл .Тяхната прпаганда трови слабите души и окуражава путинофилите в България .
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Доктор Менгеле

    6 3 Отговор

    До коментар #64 от "Дааа":

    Дано час по скоро евреите започнат кастрацията на палестинските паразити.

    Коментиран от #77

  • 69 Промит мозък

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "ако това":

    Да, ако твоят народ е окупирал земите на друг народ все някога ще се случи, и пак ще се повтори докато не освободиш чуждите земи.

    Коментиран от #72

  • 70 Реплика

    2 3 Отговор

    До коментар #65 от "Забелязъл":

    А забелязал ли си,че същото отношение към българите е популярно в съюзнически държави?

    Коментиран от #75

  • 71 Забелязъл

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Дааа":

    Ха ха ха съжалявам но не се обиждам от палестинци. 🤣🤣🤣
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 учтив сержант

    3 4 Отговор
    4 часа не бяха ли достатъчни да напуснат лагера? А преди това 20 дни? И в двата случая са били предупредени.
  • 74 Ирпин или Буча?

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянеца":

    Руснаците се справиха с детеубийствата без американска подкрепа.
  • 75 Забелязъл

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Реплика":

    Донякъде си прав, но това е благодарение на нашите " палестинци "които паразитират в България и които плъзнаха из Европа и ни посрамиха пред цивилизовани свят. Нещо да кажеш по въпроса?

    Коментиран от #81

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мдаа

    4 8 Отговор

    До коментар #68 от "Доктор Менгеле":

    Евреите както е тръгнало май от Израел навън няма да си показват носа толкова са уплашени че тоя касапин Нетаняху им раздал на всичките оръжие

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дивергент

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Хайо":

    Нещата са малко по - широки и не се свеждат изобщо до благоденствието на обикновените хора нито в Израел,нито в Газа.Борбата с тероризма започна след 11 септември като целта беше да се унищожат доставчиците на Хизбула -Ирак,Сирия и Иран.Хизбула успява успешно да отблъсне опитите на Израел да окупира Южен Ливан.Израел се нуждае от водните ресурси на Южен Ливан.Ирак беше отстранен,но Сирия и Иран остават на пътя на Израел.В този ред на мисли ,,войната срещу тероризма" е война срещу противниците на Израел.За да унищожи Газа Израел не се нуждае от американски сили,но те вече са там.Конфликтът между Израел и Хамас дава карт Бланш на Вашингтон да възобнови войните в Близкия изток.Ционистката цел е по -голяма от Палестина.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Реплика

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Забелязъл":

    Сещам се за БХК,но това НПО не защитава правата на всички български граждани,а само на малцинствени групи.
  • 82 Имаш проблем с главата

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Мдаа":

    За твое сведение стига да поискат евреите могат да отидат във всяка цивилизована държава по целия свят във която си пожелаят, наблягай на хапоповете и не се занимавай с публикации приятелю.
  • 83 Дивергент

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "ТрампЛин":

    София е с площ 492 квадратни километра и население от 1,3 млн. Ивицата Газа е с площ 365 квадратни километра и с население от 2.2 млн.Хайде сега да обясните как Люлин ще се евакуира в Младост и гарантирано няма да пострада.

    Коментиран от #84

  • 84 О...

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Дивергент":

    А ти обясни защо СЕГА се налага да се евакуират а до 6 октомври не се налагаше и защо Египет не отваря границата , дори да загубят тези 365 кв. км те по-милили са им 2.2 милиона техни съплеменници , щото от твойте думи излиза че е така

    Коментиран от #86

  • 85 Научи историята

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Е тва е":

    Първата еврейска държава след изгонването на евреите от Египет е основана след завладяването на Обетованата земя (Ханаан) - а Ханаан е част от Филистимия - предишното име на Палестина. Т.е. и тогава евреите са се настанили на чужда земя, и още тогава са избили местното население. И толкова се гордеят с това, че са го изтипосали и в Библията! А една от Божиите заповеди, дадени на Мойсей върху скрижалите, е "Не убивай"!
  • 86 Дивергент

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "О...":

    Намеците ви са насочващи към повтаряне на твърденията на израелската армия за атаката на Хамас на 7 октомври.Има доклад на Макс Блументал,съставен въз основа на израелски медии и израелски очевидци,в който се твърди,че израелски военни командири са наредили обстрел на домовете,за да бъдат елиминирани терористите заедно със заложниците.Ясмин Порат,която търси подслон в кибуц Беери от близкия музикален фестивал казва пред израелското радио : ,,Те елиминираха всички,включително заложниците,защото имаше много,много силен кръстосан огън."Ако сте гледал снимки на разрушенията в атакуваните от Хамас кибуци,то щяхте да си зададете въпроса в състояние ли е Хамас да нанесат такива щети с вида леки оръжия,които имат.Израел има дългогодишна политика за предотвратяване на взимане на заложници,които могат да бъдат търгувани за освобождаването на хилядите палестински политически затворници,държани в затвори в Израел,в нарушение на международното право.При преговори Хамас обикновено се надява да спечели облекчаване на 16-годишната обсада на Газа от Израел.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Глупости

    0 0 Отговор
    А вие като клахте и горите живи деца, бебета и възрастни евреи нищо, а.
  • 90 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "интересно":

    Много фалшиви новини разпространяваш
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.