Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 17:42 1 353 12

Русия предупреди: Засилва се терористичният риск от Газа

  • русия-
  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • иран

Москва, която поддържа отношения с Иран, "Хамас" и основните арабските сили, както и с палестинците и Израел, многократно е обвинявала САЩ и Запада в пренебрегване на необходимостта от независима палестинска държава в рамките на границите от 1967 г.

Русия предупреди: Засилва се терористичният риск от Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия призова днес за прекратяване на боевете в ивицата Газа и заяви, че възобновяването на палестинско-израелските преговори е от съществено значение за избягване на риска от по-широка война и засилване на "терористичната дейност", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия, която поддържа отношения с Иран, "Хамас" и основните арабските сили, както и с палестинците и Израел, многократно е обвинявала САЩ и Запада в пренебрегване на необходимостта от независима палестинска държава в рамките на границите от 1967 г.

"Приоритетът днес е бързото прекратяване на военните действия в Газа", заяви руското външно министерство. То се аргументира, че "в противен случай ще се изправим пред рискове от радикализация и увеличаване на броя на терористичната дейност и опасност от разширяване на географията на конфликта".

Русия, която миналия месец разгневи Израел, като покани делегация на "Хамас" в Москва, заяви, че палестинското единство, базирано на Организацията за освобождение на Палестина, ръководена от Махмуд Абас, е от съществено значение.

"Изглежда особено необходимо да се осигури палестинско национално единство върху платформата на Организацията за освобождение на Палестина, която предвижда признаване на Израел и решение чрез преговори", се казва в изявлението.

Според Русия световните сили трябва да се стремят да възпрат заселването на евреи на Западния бряг, както и да не допускат презрително отношение към светите места в Йерусалим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    9 6 Отговор
    Явно русията смята да увеличи тероризирането.

    Коментиран от #6

  • 2 ...

    9 5 Отговор
    България призова днес за прекратяване на боевете в ивицата Украйна и заяви, че възобновяването на Руско-Украинските преговори след пълно изтегляне на руските части от окупираните украински територии, е от съществено значение за избягване на риска от по-широка война.

    много лесно говорят, а са затънали до гуша в лай...
  • 3 Белята

    4 4 Отговор
    Палестинците гледат, кой си дава зад..ка на Израел и после там ще тероризират. Пита се защо полуумният плъх отиде в Тел Афиф?

    Коментиран от #7

  • 4 Демократ

    7 5 Отговор
    Държавата терорист предупреждава за терористични актове.Нали Хамас отиде в Кремъл веднага на инструктаж. Девизът на Путин "Терористи от цял свят, обединявайте се" в действие.
  • 5 гост

    3 2 Отговор
    Османската империя спасява евреите от унищожение от испанците и ги приютява в Османската империя. Османската империя спасява също ирландците от глад , докато християнски държави гледат как умират ирландците от глад

    Коментиран от #12

  • 6 Любопитния

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Какво означава това?И там ли ще трепят ватенки?
  • 7 Гиотейоо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Белята":

    Не е работа на магарето кой ще качва булката

    Коментиран от #9

  • 8 Хахахахаха

    2 2 Отговор
    Русия хахахахаха тя ще прави атентати
  • 9 Брях, къф мъдрец!

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гиотейоо":

    Интересно признание! Първо, че сте булката и второ, че сте там за да ви се качват.
  • 10 Русия е опасност за света

    4 3 Отговор
    Русия финансира и подкрепя световния тероризъм и има информация от първа ръка, явно.
  • 11 Иларион

    2 1 Отговор
    Ще го пишем коледни и новогодишни фойерверки. Това е хубаво. Всички служби в Европа ще са мобилизирани за празниците. Подсказките на Путин са важни, пазете се, терористите са на курорт в Англия, Германия и Франция.
  • 12 М Илиев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Добре сънуваш . Османската империя дали не спаси и марсианците ? А белите мечки ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания