Last news in Fakti

25 Януари, 2024 21:49 1 182 3

Тежки преговори! Шефът на ЦРУ ще посредничи за сключването на сделка за заложниците в Газа

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • цру-
  • заложници-
  • уилям бърнс

ЦРУ, което следва политика да не разкрива подробности за пътуванията на директора си, отказа да коментира

Тежки преговори! Шефът на ЦРУ ще посредничи за сключването на сделка за заложниците в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс възнамерява да се срещне с израелски, египетски и катарски официални представители през идните дни за разговори относно потенциална сделка за заложниците в Газа, предаде Ройтерс, като се позова на източник, запознат с темата, пише БТА.

Вестник "Вашингтон пост", който първи съобщи за пътуването на Бърнс и се позова на запознати с въпроса официални представители, каза, че Израел е предложил двумесечна пауза в сраженията, която да позволи поетапно освобождаване на заложниците, които все още са в анклава след атаката на "Хамас" в Израел от 7 октомври.

Бърнс "ни помогна за сделката за заложниците, която беше сключена и се опитва да ни помогне да договорим още една", заяви пред журналисти на борда на "Еър форс уан" (Air Force One) съветникът по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джон Кърби и препрати уточняващи въпроси към разузнавателната агенция.

ЦРУ, което следва политика да не разкрива подробности за пътуванията на директора си, отказа да коментира.

Изпращането на Бърнс от страна на президента Джо Байдън за разговори с официални представители, включително с катарския премиер и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, идва в момент, когато ответната израелска военна кампания срещу "Хамас" продължава вече четвърти месец, отбелязва Ройтерс.

Междувременно запознат със срещата източник каза, че директорът на израелската разузнавателна служба "Мосад" и Бърнс ще се срещнат с премиера на Катар в Европа този уикенд, за да обсъдят прекратяване на огъня в ивицата Газа и освобождаване на заложниците.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    5 1 Отговор
    Дано а Надали ще Стане това
  • 2 Тото

    5 0 Отговор
    😂😂😂😂😂 Абе как краварите навсякъде по света катдето има смърт и разрушения те са там!!!!?!??!???
  • 3 Баце ЕООД

    3 0 Отговор
    Много ме кефи как Американците се срещат с хора (шейха на Катар) които обаче в колониите им (Германия) са лоши хора, не се грижат за човешките права, използват твърди горива (не зелени)... Изобщо объркана съм, шси сменя пола, да не ме бият повече.. Пък!