Last news in Fakti

29 Януари, 2024 14:35 851 27

Санкциите срещу Русия ще бъдат удължени с още шест месеца от ЕС

  • русия-
  • санкции-
  • европейски съюз-
  • удължени

Икономическите санкции на ЕС срещу Москва са в сила от 2014 г., бяха разширени след февруари 2022 г.

Санкциите срещу Русия ще бъдат удължени с още шест месеца от ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на Европейския съюз съобщи, че удължава икономическите санкции срещу Русия за още шест месеца поради нападението срещу Украйна. Също така, чрез друго решение, Съветът на ЕС актуализира списъка на руснаците, обект на санкции, поради тяхната отговорност за нарушаване на човешките права, предаде БТА.

Икономическите санкции на ЕС срещу Москва са в сила от 2014 г., бяха разширени след февруари 2022 г. и вече обхващат търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна употреба, производството, превозите и луксозните стоки. Санкциите включват забрана за внос или пренос на суров петрол по море и определени петролни изделия от Русия към ЕС, отнемане на достъпа на повечето руски банки до международната разплащателна система SWIFT и прекратяване на излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл медии, разпространители на дезинформация, се отбелязва в съобщението.

С второто решение четирима руснаци и една руска организация са добавени в списъка на включените в Глобалния режим на ЕС за санкции за нарушаване на правата на човека заради посегателствата срещу правата на руските граждани. Три от новите имена в списъка са на представители на руската съдебна система, отговорни включително за произволни задържания, особено във връзка със случая на опозиционера Владимир Кара-Мурза. Списъците включват и руската Лига за безопасен интернет, която помага на руското правителство да налага цензура. В списъците е добавена Екатерина Мизулина, ръководител на тази организация, отговорна за сериозни и постоянни злоупотреби със свободата на мнение и изразяване, се допълва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    16 2 Отговор
    че Владимир Кара-Мурза е поданик на короната
  • 2 Санкциите работят чудесно

    39 8 Отговор
    Докато чакате Русия да се разпадне, разпада се САЩ.

    Коментиран от #3, #16

  • 3 САЩ става китайски

    32 7 Отговор

    До коментар #2 от "Санкциите работят чудесно":

    Китай постепенно изкупува земеделска земя в САЩ

    Докато Съединените щати водят активна външна политика, съобщава Bloomberg , на територията на Вашингтон продължава тиха и незабележима работа. Въпросът е, че китайските инвеститори продължават да изкупуват най-добрите земеделски земи в Щатите. Освен това нито един американски експерт не може да даде точна оценка колко декара вече са собственост на китайците към края на 2023 г.
    Като доказателство експертите цитират факта за увеличаване на дела на чуждестранни компании в общия обем обработваема земя в САЩ в периода от 2016 до 2021 г. Тоест не само Китай се интересува от американски земи, но и други чуждестранни компании.
    В края на 2021 г. около 40 милиона акра в САЩ са били собственост на чужденци, което е с 40% повече от 2016 г. Според официални данни на Министерството на земеделието на САЩ по-голямата част от тази земя е била собственост на компании от Китай.
  • 4 Пич

    26 3 Отговор
    Хахаха..... само да спра да се смея , и ще ви напиша нещо.....!!!
  • 5 да де

    38 6 Отговор
    Санкциите работят от голям кеф фермерите са по пътищата и улиците на западняците.

    Коментиран от #18

  • 6 Да се чете

    5 31 Отговор
    Бившата бензиностанция на ЕС ще фалира защото Ердоган на дали си праща яйцата на братския му руски народ я рупии и йоани

    Коментиран от #9

  • 7 Дамммм

    37 4 Отговор
    Още мъки за ЕС...Днес вече протестите са в Холандия,Белгия Дания както Франция и Германия...-санкции до дупка --нали шороШки?
  • 8 Тома

    30 2 Отговор
    Санкциите за Русия е за 6 месеца а за хората от ес и америка една година
  • 9 Да се чете

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Да се чете":

    Днес от Аляска заявиха, че искат да са към РРФ, не към САЩ. Хахаха. Ох, ще се пукна от смях.

    Коментиран от #19

  • 10 Дедо ви....

    23 5 Отговор
    Борел: ЕС не вижда светлина в края на украинския тунел. Санкциите срещу Русия не унищожиха руската отбранителна индустрия. „Цъфтящата градина“ вехне. Борел се преструва, че нищо не се случва
  • 11 Фелдшер

    3 18 Отговор
    Повечето русофили в интернет не са платени. Даже руснаците не плащат на такива тъпаци
  • 12 Бравоооо кретениии

    24 2 Отговор
    Санкциите срещу Русия ще бъдат удължени с още шест месеца от ЕС=======още шест месеца погром в ЕС..... А след това и без санкции по пистата на долу към заличаване на всичко което определяща Европа като "водеща" икономика. Да живее за последно отиващата си ЕК гробокопача на ЕС
  • 13 Санкциите срещу Русия доведоха до:

    18 4 Отговор
    Много нарушения в украинската армия!
    От Триста Милиарда, които Зелени@ Н@ркоман получи,
    Половината са Откраднати,
    А много от въоръжението, което му бе дадено от НАТО, ЕС и Х@мерика,
    Н@ркомана го е Продал на Терористични организации
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Герман

    13 2 Отговор
    Рухваме , производството бяга. Фермерите гл дуват ...
  • 16 Веселяк

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Санкциите работят чудесно":

    Нассссран насесесерник склерозирал пенсионер 😂🇷🇺💩🚾🚮
  • 17 Тоест

    7 2 Отговор
    още минимум половин година ивропътъ ще си удря главата у тухлена стена, докато задокеания потърква ръце и китайците се смеят с г.за си.
  • 18 Ъъъъ

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Ти въобще знаеш ли за какво са фермерите по пътищата?
  • 19 Аз пък четох че

    2 12 Отговор

    До коментар #9 от "Да се чете":

    Елон Мъск иска да вземе русия че има железа за батериите му и без пари на всичкото отгоре, тя руската кочина не е много скъпа 🤔
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Никой

    4 11 Отговор
    Досега не съм видял във фейсбук постове и снимки на някой русофил от РуZията. Срам ли ви е да си признаете ,че сте у матушката Ви, или не ви се ходи до там ? Все окото ви в другия свят Ви тегли,но не и " руZкия мир ". Сега разбрах, жената не искала .Искала в Европата и Занзибар !

    Коментиран от #23

  • 22 То е ясно !

    7 3 Отговор
    Продължават да копаят гроба си джендърите.Русия си е голям залък за тях.
  • 23 Има има

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    Снимки на руските милиардери от Лондон Ню Йорк Швейцария, но да прав си от блатная няма ни една
  • 24 Хи хи хи

    7 0 Отговор
    АВТОМАЗОхизма се удължава с шест месеца.

    Явно на ЕС му е харесало.
  • 25 Японеца

    4 0 Отговор
    Наивници, Китай и Индия препродават! Внос, износ, каквото пожелаят!
  • 26 Борел

    6 1 Отговор
    Санкциите срещу Русия ще бъдат удължени с още шест месеца, до пълното разпадане на ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз !!!
  • 27 нпо агент

    4 0 Отговор
    бюрократи от ЕС..само с това се занимават от 2022г...И какво ще се случи след 6 месеца?...пак ли ще се събирате консилиум и да умувате какво да правите с Русия, само че..умира европа,нея трябва да лекуват Ще дойде момента когато еврокретени ще искат да правят бизнес с Русия ,но ще бъде късно..защото благата вече потекли в друга посока..примерно Китай ,Индия..а европейци ще лапат мухи и ще ядат скакалци ..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания