Last news in Fakti

1 Юли, 2024 09:01 5 827 107

„Катастрофа за Макрон“: обявиха резултатите от изборите във Франция

  • еманюел макрон-
  • макрон-
  • национален сбор-
  • франция-
  • избори-
  • марин льо пен-
  • нов народен фронт

Вторият тур на 7 юли ще бъде един от най-определящите в цялата история на страната

„Катастрофа за Макрон“: обявиха резултатите от изборите във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френската крайнодясна партия "Национален сбор" и нейните съюзници събраха 33% от гласовете на първия тур на парламентарните избори, съобщи вътрешното министерство, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Левият "Нов народен фронт" е втори с 28 процента. Центристкият блок на президента на Франция Еманюел Макрон достигна 20 на сто от подадените гласове, съобщиха от вътрешното ведомство.

Френски медии описаха като катастрофа решението на Макрон да свика избори. Когато историците погледнат назад към разпускането на парламента, те ще кажат само една дума: катастрофа! Тя не би могла да бъде по-голяма. Еманюел Макрон имаше всичко или почти всичко: Елисейския дворец и три години пред себе си; мнозинство, макар и относително, но все пак мнозинство; партия в добро състояние; малка, но изненадващо солидна електорална база; накърнен личен имидж, но безспорен авторитет. Той загуби всичко, освен Елисейския дворец. Искаше да обедини центристкия блок, да раздели левицата и да изолира "Национален сбор": всичките му сметки се оказаха погрешни, се казва в редакционна статия на "Фигаро".

В. "Монд" поставя акцент върху "историческия избор", пред който е изправен Макрон – как да действа лагерът му на втория тур в случай на тристранни балотажи с участие на неговата коалиция, на левия "Нов народен фронт" и на партия "Национален сбор". Според центристкото издание "републиканският фронт", при който дясноцентристите и лявоцентристите се обединяват в подобни ситуации срещу крайната десница, е мъртъв. Партия "Републиканците" не отправи снощи традиционния си призив да се гласува на балотажа срещу формацията на Льо Пен и Бардела.

Той игра рисковано и загуби. Във вечерта на първия тур на парламентарните избори френският президент Еманюел Макрон се оказа с много отслабени позиции след разпускането на Националното събрание, за което той сам взе решение. Сега държавният глава се подготвя за бурен край на петгодишния си мандат, с имидж и съдба, които трябва да възстанови, посочва АФП.

Крайнодясната партия "Национален сбор" може да се надява на относително, а дори и на абсолютно мнозинство. "Това е неуспешен залог", обобщава Аделаид Зюлфикарпасик, генерална директорка на института за социологически проучвания Бе Ве А. Това разпускане "е едно от най-необмислените действия в историята на Петата република, основано върху най-абсурдните прогнози", допълва Венсан Мартини, политолог в университета "Ница Лазурен бряг" и във Висшето политехническо училище.

Държавният глава губи също така властта върху своя лагер, който се намира "между отчаянието и омразата", откакто на 9 юни взе неуместното решение да разпусне парламента, подчертава Мартини. "Много сме разгневени", отсича горчиво представител на мнозинството Това е и краят на хиперпрезидентството, действащо от 2017 година. Този своеобразен "седемгодишен мандат" приключва, посочва бивш министър. Независимо дали Еманюел Макрон ще влезе в "съжителство" с "Национален сбор", или ще трябва да се участва в някаква форма на плаващо мнозинство или експертно правителство, нищо вече няма да бъде същото. Президентът вече няма да е ръководител на правителството и мнозинството, който прави всички изявления и арбитрира всички решения. Бъдещият министър-председател също ще има своя собствена легитимност.

Французите "дадоха безапелационна присъда" на първия тур на френските парламентарни избори, изрази удовлетворение 28-годишният Бардела. Изглежда, че той се приближава все повече до Матиньонския дворец, където е канцеларията на френския премиер, посочи АФП. Вторият тур на 7 юли ще бъде "един от най-определящите в цялата история на Петата република", основана през 1958 г., добави Бардела. Той обеща, че ако оглави следващото правителство, ще бъде министър-председател на всички французи, ще спазва конституцията, ще работи с президента Макрон, но и ще бъде непримирим.

"Трябва ни абсолютно мнозинство", каза от своя страна Марин Льо Пен, когато обяви, че е избрана още на първи тур в своя район Енен-Бомон (Северна Франция) за народна представителка. "Макронисткият блок" е "заличен на практика", каза лидерката на френската крайна десница, която загуби от Макрон и двата втори тура на последните президентски избори - през 2017 и през 2022 гoдина. По думите ѝ французите са изразили "волята си да обърнат страницата на 7 години презрителна и разяждаща власт" на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    101 8 Отговор
    Вова разкарва шутовете си един по един.

    Коментиран от #23

  • 2 Оги

    160 4 Отговор
    Нали щеше да праща французите в Украйна? Да не би да има несъгласни нещо, а? Май не им се мре много за амерски интереси?

    Коментиран от #29, #42

  • 3 Гошо

    103 2 Отговор
    "Когато историците погледнат назад към разпускането на парламента, те ще кажат само една дума: катастрофа! " не катастрофа,а ренесанс, ще кажат
  • 4 🍊🍋🇧🇬

    93 1 Отговор
    Във Франция днес ще паднат глави, една от тях е на “императорчето” Макрон.
    C’est la vie.
  • 5 Софиянец

    97 2 Отговор
    Ццц, що така тия франсета не искат краварска марионетка да ги управлява? Я цру бързо да инсталира демократично спуснат демократ и да спре опитите на Путин да наложи комунизъм 😅

    Коментиран от #49

  • 6 да де

    88 1 Отговор
    На финасовия сводник от банката на Родшилд не му се получиха сметките.
  • 7 Хохо Бохо

    107 3 Отговор
    И тоя тръгнал Русия да превзема. Жалка история на един жалък геронтофил
  • 8 чудесна новина

    77 1 Отговор
    Чудесна новина , значи броя на либерастичноувредените французи значително е намалял , но е добре борбата да продължи до пълното им изчезване ....
  • 9 Екстра

    83 1 Отговор
    Следва Сунак.

    Коментиран от #16

  • 10 🍊🍋🇧🇬

    76 1 Отговор
    Партията Мики Маус - Макрон на 7 Юли ще вземе макс 60 места във Френският Парламент което е равнозначно на потъването на Титаник.
  • 11 Жоро

    89 2 Отговор
    Краварите, ционистите и глобалистите губят почва под краката си! Време е Европа да скъса с модерното американско робство - шантажи, заплахи, изнудване, компромати, цензура, организирани протести за сваляне или назначаване на власт!!!
  • 12 Факт

    88 1 Отговор
    Всички видяхме какво левите либерали ни доведоха- войни, разруха и мигранти, които бият, изнасилват и убиват населението на Европа ! Време е крайнодесните да поемат властта, в противен случай Европа се превръща в мюсюманска, страна от 3-ти свят !
  • 13 Българин

    85 1 Отговор
    Е добре де , никой ли няма да каже ,че Путин е виновен???

    Коментиран от #26, #51

  • 14 баце

    4 67 Отговор
    Човека действа принципно и приема загубата си. Това, не означава, че политиката на Франция ще бъде сменена заради президент който е загубил популярност и подкрепа. Френската политика и стратегия за развитие е писана за 20 години напред. Президента я осъществява. :) а помислете малко.

    Коментиран от #17

  • 15 !!!?

    88 2 Отговор
    ЦРУ изпуснаха Австрия, Словакия, Унгария, а сега и Франция...следват Германия и Италия, и Европа спокойно може да покаже среден пръст на наглия краварник! Особено ако пак си изберат бай Дъно и там ще последва кървава гражданска война!
    Цялата анти руска пропаганда се обърна срещу тях си!
  • 16 🍊🍋🇧🇬

    65 1 Отговор

    До коментар #9 от "Екстра":

    Риши Сунак е история.
    Остава единствено Цитаделата на 4ия Германски Райх но дълго няма да издържи, :) без евтини енергоносители “фрицовете” са “капут”, а съвременният Ченгиз (Кхенгиз Кхан) Кхан - Владимир Владимирович Путин все още дори не е вдигнал пръст?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    31 7 Отговор
    СПОРЕД ЧЛЕН 16 НА ФЕЕНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ
    ....
    ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ДА СИ САМО ДЕЛЕГИРА ВСИЧКИ ПРАВА :
    - АКО Е ЗАСЕГНАТА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ФРАНЦИЯ
    - АКО ИМА ТЕЖКА КРИЗА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ФРЕНСКАТА РЕПУБЛИКА
    .....
    СЕГА АКО СЕ СБИЯТ ЛЕВИ И ДЕСНИ,
    ПРЕД ОЛИМПИАДАТА , МАКРОН ПУСКА В ДЕЙСТВИЕ ЧЛЕН 16
    .... И СТАВА ИМПЕРАТОР МАКРОЛЕОН :))
    .....
    ХИЧ НЕ Е ГЛУПАВ ТОЯ ШАНТАЖИСТ!
  • 19 Тонката

    65 0 Отговор
    "Френски медии описаха като катастрофа решението на Макрон да свика избори."

    Кой каквото сам си направи...и Русия не може да му го направи!

    Коментиран от #44

  • 20 🍊🍋🇧🇬

    34 4 Отговор
    Путин не е вашта Леля Меркел и горко на българите от Балканските Територии.
  • 21 така ще бъде

    69 1 Отговор
    Следващия е Шолци . Ще се разбере кой какви далавери е правил с Минските споразумения .

    Коментиран от #100

  • 22 да види обичта на хората

    43 0 Отговор
    Защото до сега беше сляп .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 макарона спечели предните избори

    60 0 Отговор
    с измама като деменцията . Сега иде време разделно . Активността на гласоподавателите беше голяма . Не като у нас .

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 МХтоМХто

    50 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Ето аз ще кажа,че Путин е виновен. Иначе няма как статията да остане много в мрежата. Чакаме анализ на Еленче-Кремче и на Мони- БАнбони. Без тяхното прозорливо мнение седмицата започва някак куцо.
  • 27 🍊🍋🇧🇬

    52 0 Отговор

    До коментар #24 от "макарона спечели предните избори":

    Активноста на Изборите във Франция е рекордна за последните 30/40 години, това което се случи във Франция вчера е като отварянето на Портите на Бастилията.
  • 28 дддд

    3 20 Отговор
    Изкарвайте танковете и тези протестиращите ги ровете после с фадромите!
  • 29 един

    0 51 Отговор

    До коментар #2 от "Оги":

    То и сега има френски инструктори в Украйна,ама такива като тебе хал хабер си нямат от света!Макрон никога не е казал че ще прати французи на първа линия!Апропо,търсиш кусурите на Макрон,а защо не търсиш кусурите на северно-корееца дето ще изпраща няколко звода в помощ на путин,нали критикуваш Макрон,а за Ким и дума не обелваш,щото всичко което прави идола ти путин е правилно/вкл. и че те ти плащат грешни пари/,а всички което правят враговете на путин е грешно!

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Хасковски каунь

    38 0 Отговор
    Докато не ни удари Трета Национална Катастрофа ние няма да узреем
  • 31 Коментар

    38 1 Отговор

    До коментар #29 от "един":

    Напротив.Каза го.Извинявай,но какво ти е?
    А тези френски инструктори там нямат работа...Само се чудите как да подпалите световна война.Не ви е срам!Никой не ви иска скапаните войни!Даже самите укри ги мобилизират насила,за да им върви търговията с оръжия и да си купуват имения по плажовете...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Честни ли?

    27 0 Отговор
    Ако са честни избори, определящо е отношението към събитията в Украйна. Украйна се оказа много важен източник на ориентири.

    Коментиран от #59

  • 35 деГол

    34 0 Отговор
    Авторитета на този паляк постоянно спада от поне година и евро изборите го доказаха.
    Колкото по-късно беше разпуснал парламента, толкова по-зле щеше да е за него.
    Палячото реши да изпревари срещата на ОТАН за да не се сгромоляса съвсем след като французите видят накъде ги води.
    Адиос мон шер.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дддд

    28 0 Отговор
    Ех коклко им, е гадно на нашите жълти павета и нпо активистчета,нормалните се пробуждат и време е да заседава народния съд!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Механик

    20 5 Отговор
    Тия приказки за рискованата игра на Макрон ги зарежете.
    Всичко е режисирано и обмислено. Нищо не е така както ви се вижда на първо четене.
    ТИЯ, които в същност управляват запада, няма да допуснат такива "грешки" току така.
    Кой ги знае какво са замислили сатанистите с тия си ходове.
    Нима не мислите, че случайно оставиха Байдън да се изложи и не оттеглят кандидатурата му?
    Мисля, че трябва да очкаваме неочакваното, неочакваното едва ли ще е в полза на хората.

    Коментиран от #40

  • 40 честен ционист

    3 19 Отговор

    До коментар #39 от "Механик":

    Каквото и да чакаш за България, все ще е сделано в СССР.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Замислен

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Оги":

    Като си представя съотношението на нефренските граждани на франция, към френските, доста се зачудих, как точно Льо Пен печели гласовете на французите. Ама се сещам, че подвизите на фронта в Украйна са предназначени за именно тези "французи" и ми става ясно, защо гласуват срещу Макарон. Предпочитат Льо Пен във Франция, вместо вечния подземен живот в Украйна.

    Коментиран от #50

  • 43 Шумен

    14 1 Отговор
    Дано да му отрежат рогата на този Дявол
  • 44 Совож бейби

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Тонката":

    Нямаше избор ,хората не го искат масовите протести ,масово фалиране на магазини и малки фирми, безработица , мигранти по улицата спи няма места а ги пускат защо ? да убива ,изнасилва ,краде...престъпност и траве..стити ми стига
  • 45 Сармат

    19 0 Отговор
    Либералите са си спретнат един гей парад, за последно, че скоро ще ги подгонят.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 бай Иван

    18 0 Отговор
    Сега ще има цялото време /е оставащо сравнително кратко / да се оправя с бабата или дедото в къщи!
  • 48 Му ха ха ха

    23 0 Отговор
    Това е съдбата на европедалите в цяла Европа
  • 49 Бай Иван

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянец":

    Ццц, що така тия франсета не искат краварска марионетка да ги управлява? Я цру бързо да инсталира демократично спуснат демократ и да спре опитите на Путин да наложи комунизъм


    Абе тия да не направят некой Фрайдан
  • 50 Соваж бейби

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "Замислен":

    Онези другите са за Меланшон той е опасен в началото му бях фен защото каза че ще сурвака само много богатите а нормалните няма да плащат данъци. Има и той интересни неща НО..По шокиращато е че има много гласове тези за които си писал Меланшон ако дойде на власт с Франция е свършено ще отвори врати за всички още по голямо цунами от мигранти този е с всички дори и с трето половите.
  • 51 Постоянния заподозрян

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    "Е добре де , никой ли няма да каже ,че Путин е виновен??? "
  • 52 краят на един провален политик

    19 1 Отговор
    Това е края на джендърския макронизъм.Лицемерието и политическата лигавщина приклчиха.
  • 53 Бабов

    20 1 Отговор
    На Макрон му остана само една баба.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Коментираш

    14 0 Отговор

    До коментар #41 от "един":

    последствията,а не причините.Проследи събитията от банковата криза през 2008 г. ,търговията с въглеродни емисии,Зелената сделка,пандемията,мерките срещу пандемията и ваксините срещу ковид и ще стигнеш до конфликтите по света,защото този в Украина не е единствен.Всичко е взаимно свързано и тези събития са вариации на един сценарий.Като видиш и резултатите ще се сетиш кой и какъв интерес се преследва.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 юрист

    21 1 Отговор

    До коментар #34 от "Честни ли?":

    Украйна няма никакво значение.Французите са егоисти и мислят само за себе си- данъци, емигранти, ред, почивки, пенсии. Вътрешната политика и вътрешната ситуация е пределяща. Дреме им на французите за Украйна. те гледат себе си. Омръзна им от постоянни пълчища емигранти, хаос,задлъжнялост, пенсионни реформи, стагнация.Искат правов ред, демокрацията е правовият ред на първо място.Победата на Националния фронт е напълно логична. Същото ще се случи след това и на други места.

    Коментиран от #62, #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Русофил

    3 7 Отговор
    Френската избирателна система е сложна. Трябва да се изчака 7ми юли. Снощи в Льо Монд писаха за левицата,както и други партии, който призовават да се грасува на 7ми срещу крайната десница. Ще видим!
  • 62 знаещия

    15 2 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    Европа е пред колапс....свършиха мангизите ,няма ги ресурсите от Русия ,нищо не пройзвеждаме,който и да дойде на власт нищо не може да направи
  • 63 Госあ

    17 1 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    Всъщност дреме им на французите за Украйна, защото както ми каза един французин - трябва да плащат за оръжие на Украйна, трябва да плащат на бежанците от Украйна и трябва да се откажат от руския уран. И като влязат в магазина се хващат за главата.

    Коментиран от #68, #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Така, така

    14 0 Отговор
    Мислеше да смаже Льо Пен,ама плановете на това проРотшилдско недоразумение излязоха криви!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 СРАМОТА

    10 1 Отговор
    Хората живеят прекалено добре, за да се занимават с глупости като войни. На никой не му се хвърля в месомелачката, за да трупа друг на негов гръп величие и пари. Според мен популизмът на Макрон, че щял да праща войски в Украйна, за да се бият с руснаците го провали. Такива самозабравили се политици не могат да управляват държави и народи. Като толкова му се воюва да отиват той на фронта, а не да само да наливат масло в огъня и ако евентуално стане нещо, после да раздва заповеди от бункера, докато обикновенните хора мрат на фронта. Никой не е длъжен да си даде живота заради подобни индивиди. Всеки заслужава висок жинен стандарт и спокойствие за себе си и своето семейство.
  • 68 Тошев

    3 6 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Очевидно никога не си ходил във Франция и в техен супермаркет. Справка от януари тази година в парижки хирпермаркет, нещо като два пъти метро. Така,влизаш и 1/3 се води антиинфлационен сектор с цени на половина на нашите със същития асортимент и качестно както в другата част на магазина. За изобилие няма какво да говорим.Излизаш и искаш да се гръмнеш

    Коментиран от #95

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бърнс

    1 8 Отговор
    Долу комунизма и Путин долу поробващата империя СССР

    Коментиран от #105

  • 71 БРАВО

    9 1 Отговор
    БРАВО! НАРОДА МУ ПОКАЗА, КЪДЕ МУ Е МЯСТОТО - АУТ!
  • 72 Свободни интерпретации

    10 0 Отговор

    До коментар #64 от "един":

    Къде неверни,къде до някъде.А по повод на участието ни в последната фаза на ВСВ ще кажа че беше по съвет на Русия и да за съжаление с цената на много жертви да намалим териториалните претенции на съседите ни като съюзници на Германия.Не ми се мисли ако не беше този ход и подкрепата на Сталин и дипломатите му как би изглеждала и без това малката ни страна.А аз се гордея пък че дядо ми е участвал,стигнал до Унгария и се върнал жив и здрав при семейството си.

    Коментиран от #75, #92, #101

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Антон

    6 1 Отговор
    Съвсем в реда на нещата! Човека, макарон, забърка каши, опита се да изглежда страшен, че ще праща армия в бивша укрия, загуби колонии в Африка, кой знае още колко знайни и незнайни каши е сътворил. Опита се и успя по елегантен начин, да избяга от отговорност за всичко което е сътворил. Типично като либерал от ес. Новите да му мислят! Новите ще го измислят, защото и на французите явно им е писнало да дондуркат укри, а и да са заплашени от ядрено унищожение. При положение че само до преди 2-3 год. руски милионери и милиардери оставяха десетки милиони по френската ривиера, под формата на консумация, скъпи имоти, модни дрешки и тузарски лайфстайл.Питайте местните, дали са доволни че ги няма руснаците. Важно е санкции да има. Та макарона абдикира. Скоро и в други държави от ес
  • 77 Тонката

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "един":

    "....или да нахлуеш в мирна съседна държава и то изглежда е правилно!"

    Че е съседна, съседна е, но не е мирна....Беше мирна, докато краварите не стъпиха и там....И не ми казвай, че няма такова нещо....🤣
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Шарли Ебдо":

    Кой го е ръфал?
  • 80 както върви

    4 0 Отговор
    Уруса се насади на пачи яйца . Трябваше и тя да си бия камшика на някъде . Достатъчно кинти прилапаха . Ама тя лакомията няма граници .
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 бутат те тия ,в кацата с меда

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "един":

    Пардон , с кюлчетата и имотите в странство . А за народа даже и не си спомнят .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Дед

    5 0 Отговор
    С тази гейска политика на най-високо ниво, това е най-очаквания резултат.
  • 90 изхвърлихте ли цървулите ?

    8 0 Отговор

    До коментар #69 от "един":

    Станахте ли мениджъри? С други думи - ръководите ли? Започнахте ли да осъзнавате, че чужбинския инвеститор създава нови работни места само за продавачки, чистачки и пазачи? Пардон – продавач-консултанти, хигиенистки и охранители.

    Телевизията ще се погрижи за вашата правилност! Някаква централна банка ще се погрижи за вашите пари. А защо ви е нужно въобще да имате самостоятелност? Пък и пари? Или деца?
  • 91 Звездите ми говорят

    6 0 Отговор
    Десетки пъти съм писал, че декоративният макарон си го търси и ще си го получи на собствена територия. Айде сега волле и да си гледа бабугера. Ако междувременно не му дзвъннат кривото петелско гребенче, да кажем през време на олимпиадата... Това недобрразумение е като еталон за всякакви западнали откачулки, издрогирани със соросоидни прахчета през последните 1-2 десетилетия. У нас се появиха хиляди негови клонинги, еврЕоатлантици, просто предатели и шарлатани, крадци на милиарди, измислени юристи и всякакви капишони.
  • 92 един

    0 10 Отговор

    До коментар #72 от "Свободни интерпретации":

    За какво се гордееш,че България участва във войната,даде 30 000жертви,коства и милиони загуби,плюс това изхранва една не малка съветска окупационна войска около 2,5години,и накрая "благодарение" на Кремъл не бе призната като страна победителка във ВСВ!Кое му е за гордост тука,или ще си повтаряме до втръсване "Кат Русия втора няма.."!Аман от такива като вас!

    Коментиран от #93

  • 93 интересно

    11 1 Отговор

    До коментар #92 от "един":

    Къде бяха окупаторите ? В кои поделения ? Колко руски войски имаше на наша територия ? ха ха ха .... май нито един войник ...Да ви имам окупацията и болните мозъци .

    Коментиран от #103

  • 94 Някой

    8 0 Отговор
    Макрон да бе направил президентски избори и да си ходи. Ще иска да праща французи да умират в чужда война и няма да има реакция ли? Както следва в Англия, дето индиеца искаше задължителна военна служба.
  • 95 Госあ

    11 0 Отговор

    До коментар #68 от "Тошев":

    Глей са, тошев, живял съм и съм работил във Франция в CEA, което означава комисариат по атомна енергия на Франция в института за изследвания и технологии за живота в Гренобъл в груб превод (Минатек парк). Април миналата бях за няколко седмици и си говорихме на по бира с професор. Който недоумяваше как така българите сме срещу Русия, която ни е освободила и качила в космоса.

    Коментиран от #99

  • 96 Айде чао

    3 0 Отговор
    макарончо
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 автора го сърби гъ зъ

    2 0 Отговор
    в скоро време ще го почеша ....
  • 99 Тошев

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "Госあ":

    Ами толкова по- зле тогава. Съжалявам!!!
  • 100 самата Меркел(ица)

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "така ще бъде":

    имаше доблестта с чувство за вина да каже преди време, че западняците са гледали и поощрявали укрите да се въоръжават срещу Русия.
  • 101 гледам че пост

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Свободни интерпретации":

    64 предвидливо е изтрит от Факти. Мога само да спекулирам какво е писало.
    Но и аз се гордея с баща си, който е участвал във втората фаза на войната. Бил е войник и лесно било да го привлекат, но и той е искал. Беше привързан към здравите и устойчиви ценности на нашия географски регион. Без да е бил член на БКП през живота си, като повечето сегашни наши "невроатлантици и демократи" в управлението.
    Чудя се на акъла на голите защитници на обора отвъд океана. Добре бе, дал си си едикакво си под наем, но за разума има историческа истина, която не може да се отрече.

    Коментиран от #102

  • 102 хайде да уточним

    6 1 Отговор

    До коментар #101 от "гледам че пост":

    Хейтърите на Русия някак си не споменават, че всъщност в България е влязъл Трети УКРАИНСКИ фронт и всички зулуми, за които упрекват съветската армия тогава (кражби, насилвания и т.н.) се свързват с тях.
  • 103 един

    0 5 Отговор

    До коментар #93 от "интересно":

    Има архиви чети няма аз да чета заради тебе,300 000хил. окупационна войска изхранва България,или ти архиви не признаваш,за тебе кеша е най-важно!Има и писмо на Георги Димитров до Сталин,в което се казва че Червената армия на места безчинства над българското население,краде покъщнина,добитък и т.н.!

    Коментиран от #104

  • 104 Да знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "един":

    300 000 - Ти си болен бе!!!

    Коментиран от #106

  • 105 Стрелата

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Бърнс":

    Как долу бре Одзад я се успокой шата опрайййм стига плака.
  • 106 един

    0 1 Отговор

    До коментар #104 от "Да знаеш":

    Може да са били и повече даже,чукни "численността на Червената армия останала в България след 1944год."и там ще ти излезе подробна информация!Едно от проучванията е на Момчил Дойчев "България Аналитика",съветвам те да го прочетеш!
  • 107 САЩ за Макрон

    1 0 Отговор
    Че се провали този шут, достоен по ум със зелника на всички е ясно,а защо не казват за тяхната деменция, който бе неадекватен както винаги в цялото предаване. И този старец управлява и се бърка във всички държави, включително и в ЕС. Та той не знае на кой свят е. Смешни са тези американски политици, явно така управляват всички, а не Байдън.
Новини по държави: