15 Октомври, 2024 08:15 2 497 22

„Незабавни военни действия“: Ким Чен Ун проведе извънредно заседание

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • пхенян-
  • южна корея

Срещата се проведе на фона на високото напрежение с Южна Корея

„Незабавни военни действия“: Ким Чен Ун проведе извънредно заседание - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун очерта линиите за „незабавни военни действия“ на съвещание на висши служители, посветено на националната сигурност, на фона на засиленото напрежение с Южна Корея, съобщиха днес севернокорейските държавни медии, цитирани от Франс прес, предаде БТА.

Ким „определи насоките за незабавните военни действия и посочи важните задачи, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на военното възпиране и упражняването на правото на самозащита“, съобщи официалната севернокорейска новинарска агенция КЦТА.

На днешната среща взеха участие най-висшите служители по сигурността на страната, включително началникът на генералния щаб и министрите на националната сигурност и отбраната. Срещата се проведе на фона на високото напрежение с Южна Корея.

Северна Корея, която обвини Сеул, че изпраща дронове, пускащи пропагандни листовки над Пхенян, изпрати подкрепления на границата и предупреди, че само още един дрон ще се счита за „обявяване на война“. На срещата беше представен доклад за „сериозните провокации“ на противника, а Ким „изрази твърда политическа и военна позиция“, съобщи KЦТА.

Южнокорейският министър на отбраната Ким Йон-хюн първоначално отрече Сеул да стои зад полетите на дроновете. По-късно Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че не може да „потвърди дали севернокорейските твърдения (са) верни или не“. Войнствените групировки в Южна Корея имат навика да изпращат американска пропаганда и валута на Севера, обикновено с балони.

Макар че двете Кореи технически продължават да са във война, тъй като смъртоносният конфликт от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с мирен договор, командването на ООН в Корея, което контролира примирието, заяви, че е запознато със севернокорейските обвинения. „В момента командването провежда разследване в строго съответствие със споразумението за примирие“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диктаторчетата

    17 37 Отговор
    се нахъсват едно друго. Кремъл ги подтиква и им гледа сеира. Очаква парче от "тортата". ))))

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И какво толкова

    17 27 Отговор
    ги е раздразнила Южна Корея? Рекламни листовки. Това е много по-безобидно севернокорейските балони с л.йна.
    И на мен ми пълнят пощата със спам, но не смятам да воювам със спамаджиите. Все ми е тая.

    Коментиран от #7, #10, #12

  • 6 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    23 6 Отговор
    ОСВЕН ЮЖНА КОРЕЯ ДА ПОКАНИ ЯПОНСКИ ВОЙСКИ ДА СПРАТ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ :))
    ....
    РАЗБИРАЧИТЕ ЩЕ МИ РАЗБЕРАТ НАМЕКА :))
    ......
    САЩ СА ЗАЕТИ В ИЗРАЕЛ И ЧАТ ПАТ УКРАЙНА
  • 7 Софийски

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "И какво толкова":

    Някой трябва да разпали войната а вова не иска да остане лошия в историятаz
  • 8 Два три дни

    19 13 Отговор
    и край. Обединението е факт!
    Да живее Ким!
  • 9 ИванКайман

    19 6 Отговор
    Хайде да се почва най-накрая. Че като се свърши (а аз съм наясно как) да се умири света.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пликовете с л-на и боклук

    15 10 Отговор

    До коментар #5 от "И какво толкова":

    бяха в отговор на Ю корейски провокации с мегафон по границата обърнати към с корейска територия. Като коментираш, поне бъди запознат с нещата, а не дебилски папагалски да логорейничиш.
  • 13 Като се започне,

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "ИванКайман":

    света вече и живота на земята няма да съществуват, под въпрос е дали и планетата ще съществува.
  • 14 Хохо Бохо

    14 4 Отговор
    Тези дробове са от краварката, южната корея едва ли се сеща кво и готвят
  • 15 Васо

    4 6 Отговор
    Тия трябва да бъдат превърнати на стъкло. Незабавно.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Дедо ви...

    10 15 Отговор
    А пък Китай започна мащабни военни учения за блокада на Тайван
    Китайските военновъздушни и военноморски сили започнаха да провеждат учения около Тайван като част от операцията Joint Sword 2024B. Според командването на Народноосвободителната армия на Китай (НОА) тези маневри имат за цел „строго предупреждение към сепаратистките сили” на острова.

    Коментиран от #22

  • 17 1551

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Васо":

    Ми превърни ги в стъкло,какво чакаш?Почвай ги от дивана...
  • 18 Читател

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Васо":

    Какви са соросоидните мечти тук изобщо не ни интересува.
  • 19 Страхил

    8 5 Отговор
    Ами не ни се казват данни от Разузнаването на Ким. Там има видяна подготовка за дестабилизиране на нещата в СК, а това си е повод за дрънкане с оръжия. И това произтича не само от ЮК, а и от САЩ. Не ни казвате всичко, но не Ви е казано и на Вас.
  • 20 Справедлив

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Диктаторчетата":

    Ей 3,14дал ти не четеш ли кои войнствени групировки правят провокации.
  • 21 Минувач

    5 0 Отговор
    Възможни са два варианта:
    1. Противниците на САЩ използват момента, за да извлекат успехи и доминация. САЩ в момента са около избори и нежелание на американците отново да воюват, както и да се спре обедняването им. САЩ да се раздели в подкрепата си на няколко фронта - Украйна, Израел, Тайван, Южна Корея. А тази подкрепа е стотици милиарди долари, както и почти изчерпани складове с оръжие, което могат да си позволят да дадат.
    2. САЩ преди ВСВ не бяха велика сила, минаха и през великата депресия. Чуждата война, не на тяхна територия разруши икономиките на останалия свят и направи САЩ супер сила и хегемон. Възможно е САЩ, осъзнавайки дълговата спирала с невиждани размери, от която няма измъкване без вътрешна революция, то да предизвикат нова световна война от всички възможни десетилетни горещи точки, която отново да удари другите икономики и да направи ресет на световната икономика. Така САЩ да се спасят от задлъжността си. ВСВ ги направи хегемон и господар, ТСВ да ги задържи на върха, защото без нея дълговият им балон, когато се спука ще ги срине и външно, и вътрешно, вероятно с революция.
  • 22 абе момченце

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо ви...":

    хората си имат свое ПРАВИТЕЛСТВО и наскоро ИЗБРАН президент. Те си нямат НАЛОЖЕН ОТ ПАРТИЯТА ДЕБЕЛ ЧИЧКО който се има за ЦАР. Хората си имат СОБСТВЕНА ИКОНОМКА. Плащат данъци в СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА. Собствена ВАЛУТА. Собствена АРМИЯ.
    Я марш от тука че бели сепаратисти. Утре по путински ще ги наречеш ФАШИСТИ И БАНДЕРОВЦИ. Знаем ви измишльотините. И да не забравите че са Шорошчии, кравари и Ротшилдим, че няма да вземете парчето пица вечерта.
Новини по държави: