26 Октомври, 2024 21:35 1 199 44

Байдън се надява, че Иран няма да отвърне на Израел

  • сащ-
  • израел-
  • иран-
  • удари-
  • джо байдън-
  • коментар

Дано това е краят, заяви американският президент

Байдън се надява, че Иран няма да отвърне на Израел  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън смята, че израелските въоръжени сили най-вероятно поразяват само военни цели на иранска територия и се надява, че ударът няма да бъде последван от ответни действия. Думите на американския лидер, който разговаря с журналисти във Филаделфия (Пенсилвания), са цитирани от преспула на Белия дом.

„Надявам се, че това е краят“, каза Байдън, говорейки за потенциален ответен удар от Техеран. Той добави, че изглежда израелската атака е била само срещу ирански военни цели. "През последния половин час разговарях с членове на разузнавателната общност. Изглежда, че те (израелските въоръжени сили) не са удряли нищо друго освен военни цели“, каза президентът. Той потвърди, че Израел е уведомил Вашингтон предварително за ударите.

Както беше съобщено от Белия дом, на 26 октомври държавният глава и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обсъдиха последиците от израелските удари срещу Иран със своя екип по национална сигурност. „Президентът Байдън нареди да направим всичко възможно, за да защитим нашите сили и да помогнем за защитата на Израел от всеки потенциален отговор от Иран и неговите поддръжници“, добави Белият дом.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    30 1 Отговор
    Al Jazeera показваха десетки детски телца и бременни жени убити в следствие нападенията

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Другата страна

    31 1 Отговор
    Монасите от Света Гора, казват че Израел ще спре да съществува преди да навърши 80 години. Сега това е една възможност този процес да започне. И отново някой Моше да ги разхожда по земята.
  • 4 ТаУмВзе

    27 1 Отговор
    Бай деменция да посочи собствениците му израел на картата, после да си дудне за Иран! ХАХАХАХ Нещо Резко украйна не е модерна нещУ а! Чудим се защо де.
  • 5 Миризлив пор

    28 2 Отговор
    Много се надяват, от друга страна тезата на Израел е "те са терористи". Истината е, че ако на се спре Израел да прави простотии и да избива цивилни ще започне 3-та световна война. Единствения печеливш ще са САЩ.
  • 6 Град Симитли

    29 0 Отговор
    "... Президентът на САЩ Джо Байдън смята, че израелските въоръжени сили най-вероятно поразяват само военни цели на иранска територия и се надява,..."
    .. Смята.... вероятно.... се надява...........!
  • 7 Хахаха

    27 1 Отговор
    ТозиИзкуфялНещастник разказва кратки вицове. Не само ще отвърнат, но Иран ще запали Израел.
  • 8 Смотан,

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Показа,тази която е виновна да те има .
  • 9 Интересно

    26 0 Отговор
    Да приемем че Иран няма да отвърне на Израел. Израел ще се изтегли ли от окупираните територии след 1967 г. ? Натаняху сам ли ще отиде да се предаде в международният съд или как ? Ще започне ли процеса на две държави?
  • 10 Надай се кататре

    15 0 Отговор
    На пияни жени... ХА ха хххаааа
  • 11 Надявай се

    22 0 Отговор
    Така както съюзниците ти от Запада се надяват че Русия ще капитулира и Украйна ще влезе в НАТО.
    Надявай се. Продължавай. Успех.
  • 12 Сатана Z

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Съобщение на комуникационния център на Генералния щаб на иранските въоръжени сили

    - Информираме благородния и смел народ на Ислямска република Иран, че самолетът на ционисткия враг, в грубо нарушение на международното право, призори днес, събота, 26 октомври, използвайки въздушното пространство, предоставено от терористичната американска армия в Ирак , от разстояние 100 километра от границата на Иран, изстреля няколко въздушни ракети с голям обсег с бойни глави около пет пъти по-леки от иранските балистични бойни глави. Тези ракети са били насочени към някои гранични радари в провинциите Илам, Хузестан и в околностите на провинция Техеран. Благодарение на оперативната работа на системата за противовъздушна отбрана на страната щетите са минимални и засягат само някои радиолокационни системи, част от които вече са възстановени, а останалите са в процес на ремонт.

    - В тази незаконна вражеска акция значителен брой ракети бяха открити и прехванати от иранските сили за противовъздушна отбрана, което попречи на вражеските самолети да навлязат във въздушното пространство на страната

    Коментиран от #19

  • 13 Дори Израел да

    21 0 Отговор
    поразяват само военни цели на иранска територия пак е агресия към чужда държава. Израел впрочем от години извършва международен тероризъм спрямо Иран. Включително терористични актове спрямо ядрени обекти и ирански държавни служители.
  • 14 бен Ходжа

    18 0 Отговор
    Иран ще изравни Тел Авив и Хайфа със земята.
  • 15 Изключително гнусно

    16 0 Отговор
    (държавният глава и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обсъдиха последиците от израелските удари срещу Иран със своя екип по национална сигурност. „Президентът Байдън нареди да направим всичко възможно, за да защитим нашите сили и да помогнем за защитата на Израел от всеки потенциален отговор от Иран и неговите поддръжници“, добави Белият дом.) Реално по ясно признание че САЩ са съучастници на престъпника Израел, здраве му кажете.

    Коментиран от #21

  • 16 Артилерист

    17 0 Отговор
    Представяте ли си, на Байдън, след като разговарял с представители на РАЗУЗНАВАТЕЛНАТА ОБЩНОСТ, му ИЗГЛЕЖДАЛО, че израелците са атакували само военни цели!!! И как тъй Израел може да си го позволява? Той не нарушава ли тъй изконната уж за американците свобода и демокрация, нападайки независими държави? Колко държави по целия свят американците са попиляли за много по-малко нарушаване но СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА, а?
  • 17 САЩ ежедневно пропадат като авторитет

    17 0 Отговор
    "Иракското въздушно пространство е под окупация, командване и контрол на американските военни. Заключение: Съучастието на САЩ в това престъпление е сигурно“, заяви иранската мисия на ООН в публикация в социалната мрежа "Екс".
  • 18 Слава на 🇧🇬🇷🇺

    9 0 Отговор
    Ми то друго не му остава освен да се надява. Всъщност и да не получи телеграма за ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 САЩ ежедневно пропадат като авторитет

    14 0 Отговор
    За първи път в историята миналата седмица в ООН американските дипломати бяха псувани и обругавани от всички и напуснаха залата. Сега не ми се какво ще стане. И това ми била държава с претенции за световен лидер.

    Коментиран от #33

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И пак няма логично обяснение

    9 1 Отговор
    Защо САЩ подкрепя една доказано престъпна хунта на доказано престъпна държава окупатор, извършваща от много години военни престъпления, апартейд и геноцид

    Коментиран от #28, #30

  • 24 Да,бе

    8 0 Отговор
    Надяваше се,че няма да пада и по стълби,ама ...Нищо,поне пък се ръкува и с други мъртъвци.
  • 25 Бибитко от Банкя

    7 0 Отговор
    През целия мандат на Джо Байдън все някъде по света се получаваше конфликт или избухваше война. И това е защото той отдавна е доказан любител на имперската политика.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пей ли ми Пенке ле, аз си знам геноцида

    7 0 Отговор
    "Мирът в Близкия изток е невъзможен без създаването на независима палестинска държава"
    Регионът няма да се радва на стабилност, сигурност или мир, без да бъде създадена суверена палестинска държава на територията, която Израел завзе по време на войната през 1967 година“, каза крал Абдула II днес .Ако Израел не се върне към границите от 1967 г. и палестинците нямат независима и суверенна държава със столица Източен Йерусалим, няма да има мир и стабилност в Близкия изток“ предупреди той, като подчерта, че няма да се откажат да това за защитават Палестина.
  • 28 Спомни си

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "И пак няма логично обяснение":

    военния преврат с подкрепата на САЩ, който свали първото демократично избрано правителство на Египет и възстанови бруталната диктатура под командването на генерал Абдел Фатах ел-Сиси. Последното десетилетие стана свидетел на най-репресивната ера в съвременната история на Египет, когато ел-Сиси и египетските военни насила върнаха страната обратно към авторитарно управление. 13 години след преврата САЩ все още подкрепят тиранията в Египет. Байдън обеща да прекрати „бланковите чекове“, дадени на египетския диктатор при администрацията на Тръмп. Това и до днес не се е случило.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Спомни си, безценни ценности американски

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "И пак няма логично обяснение":

    САЩ отказаха официално да определят свалянето като военен преврат, за да заобиколят  раздел 508 от Закона за чуждестранна помощ , който забранява военна и друга финансова помощ за всяка страна, „чийто надлежно избран глава на правителството е свален от власт чрез военен преврат или указ“. След  кратко задържане  на известна военна помощ за Египет, администрацията на Обама бързо обърна курса и възобнови трансфера на военно оборудване към Египет,  твърдейки  по това време, че това е „в интерес на националната сигурност на САЩ“. Като цяло администрацията на Обама  одобри  над 3,2 милиарда долара продажби на оръжие на Египет след преврата. До момента са над 45 милиарда долара ...................

    Коментиран от #32

  • 31 Гого

    6 0 Отговор
    Бай-Дън се нада, ама не знае поговорката - трай коньо за зелена трева! Надеждата крепи чиляка, какво му остава друго?
  • 32 И пак няма логично обяснение

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Спомни си, безценни ценности американски":

    Защо САЩ винаги и на всякъде подкрепя доказано престъпни хунти на доказано престъпни държави и диктатори ?

    Коментиран от #35

  • 33 Антонио Гутереш

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "САЩ ежедневно пропадат като авторитет":

    Ще се окаже май наистина правилният световен лидер. Категорично ще бъде преизбран за генерален секретар на ООН .След посещението му и в Казан е сигурно на 101% Израел и САЩ да си вият
  • 34 Яко Навирен

    3 0 Отговор
    Аз се надявам на тройка с Натали Байдън и Наташа Обама.
    И имам по голям шанс да ме огрее, отколкото да се сбъдне надеждата на деменцията.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 българската държавност през 1944 г

    3 0 Отговор
    Ти чуваш ли се въобще кви ги говориш? хахахаха..... регенти, Кирил, Михов, Филов куче влаче следа няма. Парите от сребро стават никел. Тютюневият фонд в Берлин опраскан от швабите ......София леш от бомбандировки ....
  • 37 Ъхъъъъъ мозък

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "И пак няма логично обяснение":

    И военният кървав режим в Гърция .....ъхъъъ....
  • 38 Хмммммм

    3 0 Отговор
    Ама защо верно САЩ винаги и на всякъде подкрепя доказано престъпни хунти на доказано престъпни държави и диктатори ? А?

    Коментиран от #40

  • 39 Не бе, във

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "САЩ ежедневно пропадат като авторитет":

    Атлантическият ЛГБТ канал го гледах
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Оги

    4 0 Отговор
    Тоя дъртифелник вече нито евреите никой някой друг го има за нещо. Надявай се, моли се, ходи на църква, от тебе нищо не зависи, дядка.
  • 42 да ве да

    2 0 Отговор
    Напразни надежди дядка, кот повикало такова обадило, ще отвърнат и още как и пластмасовия купол, ще пуши, пуши...
  • 43 Свети Мукавей

    2 0 Отговор
    Да продължава да се надява .
  • 44 БЕЛЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Изключително гнусно":

    Изклчутително и тъпо, написано от теб, неграмотен си, изостанал си или не си пораснал още, поне се замисли какво, говорят хората, сравнявай фактите, наблюдава събитията и след това пиши, иначе се излагаш, показваш че не си в час или изпълняваш нечия поръчка. СЛАВА РОСИЯ.