10 Март, 2021 17:37 3 302 6

Учениците от 6-и до 12-и клас във Варненско ще учат дистанционно от понеделник

  • ученици-
  • варна-
  • варненско-
  • дистанционно обучение-
  • образование

Срокът на заповедта е за две седмици

Учениците от 6-и до 12-и клас във Варненско ще учат дистанционно от понеделник - 1
Снимка: БГНЕС

От понеделник /15 март/ се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна на учениците от 6-и до 12-и клас, съобщи днес след заседание на кризисния щаб областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици. Учениците от първи до пети клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите.

Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата.

Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.
Пасев каза още, че от 0.00 часа на 12 март се преустановяват посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител /родител, настойник или попечител/ в ресторанти, снекбарове и молове. На пазарите се въвежда еднопосочно движение, без струпване на хора.

Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябва да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта. Не трябва да се допуска струпване на хора на касите, както и пред обекта.

Контролът за спазване на мерките в областта ще се усили, ще се включат и още екипи, каза Пасев и допълни, че на 8 март са установени работещи дискотеки, въпреки забраната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 5 Отговор
    Моментално да спрат заплатите на учителите!

    Коментиран от #5

  • 2 А дано ама надали

    6 1 Отговор
    И що???на министъра да я спират...аз диплома за дистанционно обучение нямам,и никой учител в България няма.
  • 3 Анонимен

    1 1 Отговор
    Децата от 1 до 5 клас сА по не мили от по големите в семейството ???

    Коментиран от #6

  • 4 Васил

    1 3 Отговор
    Трябва всички училища и детски градини да се затворят както и фитнесите толкова ли сте тъпи?
  • 5 Ей келеме

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Голям акъллия си, тикволиз мазен!
  • 6 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Не. Просто малките ученици не ходят по заведения и молове, да разнасят вируси. Малките ходиха цял месец на училище и нямаше повишение на случаите. Големите тръгнаха и те, и две седмици по-късно случаите скочиха и всичко пак е в червената зона.