Last news in Fakti

11 Март, 2021 14:12 4 227 7

Затегнаха противоепидемичните мерки в Сливенско

  • сливен-
  • сливенско-
  • противоепидемични мерки-
  • ученици-
  • училище-
  • дистанционно обучение

Учениците от 5 до 11 клас преминават на дистанционно обучение от 15 март, а на непълнолетните се забранява посещение на заведения и молове без придружител

Затегнаха противоепидемичните мерки в Сливенско - 1
Снимка: БГНЕС

Учениците от 5 до 11 клас в област Сливен преминават на дистанционно обучение от 15 март до 2 април, съобщи пред журналисти директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Петя Балулова. Това е една от мерките, които бяха взети днес на заседание на Областния кризисен щаб във връзка с епидемичната обстановка. Началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова обясни, че дванайсетокласниците ще учат присъствено, тъй като ще бъдат по един випуск в училище. За тях е важно, понеже на 15 май свършват учебната година, посочи тя.

На непълнолетните се забранява посещение на заведения и молове без придружител. Преустановяват се още занятията в езикови центрове, а за висшите учебни заведения се предлага алгоритъм за присъственост. Родителите на деца от детските заведения и училищата до 4 клас могат да спрат децата от посещения с писмено уведомяване е сред препоръките на РЗИ до общинските кметове. Задължително става носенето на защитни маски на закрити и открити обществени места със струпване на хора, посещенията във фитнес и спортни центрове, културни и масови мероприятия ще бъдат при заетост до 30 процента. Заведенията ще работят до 22 часа, като се спазва дистанция, с не повече от 6 души на маса и задължителни маски за персонала.

Заболеваемостта в област Сливен е 381 на 100 000 жители. Активните случаи към момента са 877, от които 704 са на домашно лечение, а 173 са хоспитализирани. Лечебните заведения разполагат с капацитет от 200 легла, като РЗИ ще разпореди разкриване на допълнителни.

В разкритите отделения на областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен са настанени 74 пациенти, като леглата са 98 за тежко болни и четири - за реанимационно болни, съобщи директорът д-р Васислав Петров. По думите му, ситуацията е тревожна и се усложнява.

Продължава изследванията на потребителите и персонала от Дома за стари хора в Сливен, където бе регистриран взрив на COVID-19. Седемнайсет потребители и пет души от персонала са с положителни резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 0 Отговор
    Събудете се българи!Докога ще търпите този здравен фашизъм?!
  • 2 Васил

    0 10 Отговор
    То в цялата страна трябва да са затворени училищата и детските градини

    Коментиран от #4

  • 3 Достойна присъда

    11 0 Отговор
    А герберастите да ги затегнат в сливенския затвор!
  • 4 Последния Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    Не искам децата ми да останат неграмотни като тебе!
  • 5 С номер 4

    4 0 Отговор
    На 04.04 Свобода или Тиква

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "С номер 4":

    Тиква.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Не се оставяйте да ви плашат с тези манипулации. 173-ма хоспитализирани на 100 хил. население = на по-малко от 0,2% с нужда от болнични грижи. Ужасна "пандемия", направо да се чудиш коя планета живееш.