28 Август, 2021 10:43 2 089 38

COVID-19: Това е най-смъртоносният месец на пандемията в Русия

  • русия-
  • коронавирус-
  • мерки

Смъртността през месеца е минала нивата от декември 2020 г.

COVID-19: Това е най-смъртоносният месец на пандемията в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Смъртността в Русия през юли 2021 г. е нараснала с 18,6 процента спрямо същия период на миналата година, което е свързано със значителното нарастване на заболеваемостта от COVID-19, съобщи пред журналисти вицепремиерът Татяна Голикова, цитирана от ТАСС.

Според статистическата служба на Русия (Росстат) 50 421 души са починали през месец юли от COVID или свързани с вируса усложнения, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Смъртността през юли 2021 г. е била по-висока от тази през декември, който бе най-смъртоносният месец на пандемията в Русия. Според властите увеличаването на заболеваемостта от COVID-19 се дължи на по-заразния Делта вариант на вируса и на ниското ниво на ваксинация, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Естествен подбор

    14 19 Отговор
    Природата сама се чисти от непотребните,слабите и малоумните (в случая антиваксърчета)!

    Коментиран от #11, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    10 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ковид 19":

    В четвъртък - повече от три месеца след смъртта й - съдебният лекар най -накрая потвърди, че Шоу е починала от усложнения, настъпили в резултат на ваксинацията.

    Съдебният лекар Карън Дилкс заяви, че Шоу „е починала поради усложнения от ваксинация срещу Covid“, или по-конкретно, „индуцирана от ваксина тромботична тромбоцитопения“, която причинява кръвни съсиреци в мозъка й.‼️ Изборът е твой ‼️ Късмет‼️

    Коментиран от #6, #12, #21

  • 5 В Михайлов?? Кажи какво е положението

    7 10 Отговор
    В САЩ?? Русия на 6-7 място по смъртност, кажи как е с Първите 6??

    Коментиран от #29

  • 6 СмЕх

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Хаха...Ти го чакаш да си напише коментара във всяка статия, че да го посечеш ли...?Хахаха страшен си!Имаш 1000 плюса от мен.Подобни типове като този трябва да бъдат разобличавани
  • 7 Аламанов ще, замества Витанов във Факти

    1 1 Отговор
    Който "блогославя майката на единия" да се знае, че се отнася и за двамата!!

    Коментиран от #8

  • 8 Капитан фон Клинкерхофен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аламанов ще, замества Витанов във Факти":

    Нека бъдат и двете....благословени...
  • 9 Нико

    11 8 Отговор
    Нали имаха първата и свръхефективна ваксина. Нещо май руското пак не става
  • 10 Куруленко

    9 14 Отговор
    Спутник ваксина за дебили русофили най ефикасната

    Коментиран от #13, #28

  • 11 mi6osp

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Естествен подбор":

    В случая естественият подбор няма нищо общо.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 mi6osp

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Куруленко":

    При дебилите, които не желаят да се ваксинират, всички ваксини са неефективни. Справка- положението в България, където не желаят да се ваксинират с 4 вида ваксини

    Коментиран от #20

  • 14 Demonaz

    6 1 Отговор
    Хмм имам странното чуство,че тези статия съм я виждал пак тук. Напишете и най-смъртоностният месец от "пандемията" в Хондурас примерно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ARGON

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Естествен подбор":

    Ковид няма, защото няма изолат, според доклад на CDC на САЩ. Еврейските глобалисти прекръстиха обикновения грип на некакъв си ... ковид.
  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й !!":

    Извинен си! Но твоите ментални проблеми не са наша грижа ‼️ Грижата за живота на давещия се е грижа на давещия се ‼️
  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й !!":

    Шефът ли ти е стигнат или ти си Т.Ъ.П ‼️ Та нямаш цветни емотикони😃😃😃😃😃
  • 20 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    Всъщност са два вида. РНК и векторни. И всъщност и при двата вида вирулентния активен протеин на вируса се произвежда в свободно състояние в клетките ни. Така е по евтино, вместо в насекоми или растения примерно. Поне при векторните има някакво насочване, защото аденовирусите имат рецептори основно на клетките на алвеоларния епител и ендотелните клетки. Обаче, иновативната РНК ваксина може да се приеме от всеки един тип клетки. Виж, руснаците поне имат наистина избор от векторна, конвенционална и протеинова ваксина. И Путин определено би трябвало да затегне нещата след като е осигурил избор.

    Коментиран от #22

  • 21 Ами нищо ново не казваш. Отдавна

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    се знае, че има такива случаи. Предимно при жени между 40 и 55 годишни. Най-вероятно са имали рядка мутация за която не са предполагали. Затова препоръчаха Астра Зенека да не се използва в определен възрастов диапазон или да се правят предварителни изследвания. Моя позната на 52 години, чийто син е лекар пък избра точно Астра Зенека(за мое учудване) и си е съвсем добре 3 месеца след 2-а доза. Винаги има минимален риск да пострадаш от ваксина и дори да умреш,но умира по 1 сигурно на 100 000 ваксинирани от ваксината, а без ваксини доста повече. Същата жена би развила същата идиопатична тромботична тромбоцитемия с огромна вероятност и ако се беше заразила без да се ваксинира. Просто нямаше да е индуцирана от ваксина, а от заразяването. Това на немедицински лица е трудно да бъде обяснено.Астра Зенека не е РНК ваксина. Прочети как се прави и си отговори сам дали ако същата жена се беше заразила нямаше да я сполети същата участ. Е, може би щеше да се случи след месеци или година ако живее супер изолирано, но като имам предвид професията ѝ... Преди ваксиниране човек не е зле да си направи подробни кръвни изследвания. Не всичко е предвидимо разбира се.
  • 22 Според резултати от турски болници

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    има много по-малко хоспитализирани с РНК ваксини, отколкото със Синовак. И несравнимо повече сред неваксинираните.

    Коментиран от #23, #24, #25, #26

  • 23 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Според резултати от турски болници":

    Според резултати от Шри ланка, Индонезия и Малайзия, ефективността на Синофарм е 75% към делта.
  • 24 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Според резултати от турски болници":

    А пък според обобщени световни данни, страничните ефекти и смъртността са несравними между китайските ваксини и рнк ваксините. И гледай сега,защото се дразня, като ми говорите за ефективност, трябва да говорите със сурови файлове от скенер и qPCR. Всичко друго го слагайте на сергията на битака.
  • 25 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Според резултати от турски болници":

    ИСТАНБУЛ - Турско проучване на повече от 30 милиона ваксинирани граждани показва, че най -високото ниво на защита се наблюдава при хора, които са получили три дози неактивни ваксини, а не при тези, които са получили две дози неактивни ваксини и един бустер на иРНК ваксина, заяви в сряда здравният министър на страната Фахретин Коджа. Докато министърът избягваше да посочва имената на марките, той имаше предвид ваксините, които сега се предлагат в Турция: китайската неактивна ваксина CoronaVac от Sinovac и предлаганата иРНК, разработена от Pfizer и BioNTech. Докато много турци предпочитат да получат бустер за Pfizer, считайки, че тя е по -ефективна от китайската ваксина, изследванията показват, че използването на същия тип ваксина работи по -добре. В отговор на здравните власти в Турция и други страни,които препоръчват на хората, инокулирани с две дози неактивни ваксини, да получат тройна иРНК като трета доза за повишаване на защитата.
  • 26 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Според резултати от турски болници":

    Обобщено, тези резултати от тези турски болници са манипулативни. Точно както ефективността на Синовак в бразилските болници, които включиха безсимптомните случаи само за Синовак и ефективността падна на 50%. Пък се оказа, че на файзер/бионтех при такова отчитане става 30%. файзер/бионтех трябва определено да бъдат разследвани за корупция и манипулации.
  • 27 ПЕНКО

    2 4 Отговор
    ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАГ ЪЗОВЕ СРЕЩУ РУСКАТА ВАКСИНА -ЗА МАЛКО ПАРИЧКИ - ПЛАЩАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ФАРМАЦИИ !!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 28 От страни

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Куруленко":

    Айдееее, и хохолите пристигнаха. Доброго вечору. Ей мани ни нас иди на майдана да пиеш един чай, че май намалява ефекта.
  • 29 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "В Михайлов?? Кажи какво е положението":

    Ужасяващо сте деформирани. Излиза информацията че при вас има висока смъртност, вместо да търсите начини да я снижите, вие я оправдавате(?!), като обяснявате, че и на други места умирали. Значи не са важни нашите умрели, важното е ...че и други умират.

    Коментиран от #32

  • 30 хахаха

    1 4 Отговор
    Русия е на 49 място по брой умрели на милион души...даже България е много преди Русия...

    Коментиран от #34

  • 31 РУСИЯ КЛЕКНА ПРЕД КОВИТО

    4 1 Отговор
    ПУТИН В ШОК...УЖ ИМАТ ВАКСИНИ ПЪК МРЪТ КАТО МУХИ
  • 32 От страни

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Рико":

    Човека ти го казва не да оправдае техните умрели. Той иска да ти покаже че ти си деформирания, щото имаш повече умрели но им търсиш на тях сметката за умрелите им. Статистики не гледаш, пък не те интересуват, важното че си ангажиран, с пари ли или си просто русофоб, но си ангажиран да казваш така. Та кой е деформираният? Ооооо, куесто синьор Рико...

    Коментиран от #33

  • 33 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Някъде тук бях написал, че срещу вируса трябва общ фронт Никакво откритие не съм направил, но интересното е че не срещнах подкрепа.

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 пинко черната пантера

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ПЕНКО":

    алкаш пак ли къса потника?
  • 37 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Рико":

    Хубаво нещо казваш ама кой да те чуе? Къде е общия фронт пред общата беда когато едните искат да произведат 600 милиона дози и докато не стане това не дават ни един грам на други. Или когато едните са направили вече 4 ваксини ама другите не ги търсят и чакат за своя и не дават и на други да ги купуват за да могат после да им продават своята. Къде е желанието за общо усилие? Написах същото преди ама много емоционално и с имена и го изтриха а дано сега е по меко и да мине.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.