Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 20:48 3 044 13

Иван Маджаров: На доста места се поддържат лечебни заведения, които само носят името болница

  • иван маджаров-
  • лечебни заведения-
  • болница

Спешната помощ не трябва да е отдушник за здравно неосигурени, казва председателят на БЛС

Иван Маджаров: На доста места се поддържат лечебни заведения, които само носят името болница - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е отговорна за контрола дали в болниците се извършва триаж на входа на спешните центрове. Това обясни в ефира на bTV Radio председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.
„В болниците няма триаж, защото по места не се прилага организацията, която е записана в медицинския стандарт, така както трябва. Това трябва да се контролира от този, който трябва. В случая това е здравно министерство, чрез своята Агенция за медицински надзор. Те са оторизирани за следенето на стандартите, за спазване на правилата, при които са открити тези звена. Все пак преди да ги откриеш си декларирал документално, че имаш помещение за триаж. Разбира се, и кадровият проблем не може да бъде подминаван. Над 50 години са 60% от практикуващите медици в болниците и 88% от общопрактикуващите лекари“, допълни д-р Маджаров.

Той коментира и анонса на властта за реформа в сектора: „Спешната помощ е за спешните пациенти и не би трябвало да е отдушник за неосигурени, пациенти които практически използват спешната помощ като една резервна врата, за да достигнат до здравната система. На много места се поддържат лечебни заведения, които само носят името болница. Те са изпразнени от съдържание. Това рано или късно ще трябва да си го признаем. Трябва да съществуват болниците, които отговарят на стандартите, на персонала и на оборудване”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    8 3 Отговор
    Като на времето Военните болници , места за скатаване...като в лукс хотел ...
  • 2 Самото Време е болно

    24 3 Отговор
    Ако ще да си здрав като биволски бик,влезеш ли в болница,ще излезеш като разногледо теле.По-комфортно е да си боледуваш в къщурката,отколкото във фабриката на белите престилки.
  • 3 Денка

    20 0 Отговор
    Правилно сте се ориентирали, например в началото на февруари, в 5-та градска болница софия, бях прегледана от доктор на който му платих за изследванията си, а той взе парите и вече не иска да вдига телефона да потвърди дали ги е получил, защото само той може да вземе тези изследвания...кара се с мен защо се обаждам, какво трябва да направя сега..къде да се обърна за оплакване и съдене на доктора ?
  • 4 /////

    24 0 Отговор
    И от кога сладур неземен болниците не са болници. Май при шайката не смееше гък да каже, а сега всичко било ясно и между другото заплатите на директорите на същите тези "болници" са си съвсем истински.
  • 5 Откри Америка 🤣..

    13 1 Отговор
    Че повечето болници работят некадърници..източва се бюджета на болницата!...и няма ли връзки и шарко-парко ще умреш като куче!
  • 6 кукуригу

    22 0 Отговор
    Нехранимайковци . СПАЗВАЙТЕ ЧЛ.52 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Не се наядохте. Видяхте,че бедния народ има едно око,и него искате да изкарате.Бог да ви накаже до девето коляно
  • 7 Дон Санчо

    12 0 Отговор
    Маджаров,ти искаш да умре една
    трета от българите,а.Ако е сестра или
    брат ,или твое дете,би ли го понесъл.
    По закон е безплатно.Но, зъбарът на
    Костов,въведе пари за сапун и
    заден пейпърс.Вие ги разцъфтяхте до
    плащане на всяка дейност до
    неузнаваемост.Отделно,при
    операции си усвоявате органи.
    Ако се изисква раз рел, за вашия
    хуманизъм,би ли го одобрил???
  • 8 Анка

    2 2 Отговор
    Не искам да коментирам корона вируса и ваксините, тонове хартия се изписаха за тях, но знам че корона вируса не е за подценяване..още от време на време изпитвам последиците от него...За Д-р Мангъров нищо не мога да кажа, нека Господ да съди кой е крив и кой прав.
  • 9 Баш софиянец

    14 0 Отговор
    Ти досега къде беше? Какво направи БЛС за да помогне за решаването на тези проблеми? Като е да се перчите по телевизора и да приказвате несвързаници сте първи. Като е за работа никакви ви няма!
  • 10 ДР . ВЛАДЕВ

    12 4 Отговор
    ИСТИНА Е ! ВЕЧЕ НЯМА БОЛНИЦИ ! ЛЕКУВАМЕ СЕ САМИ ! ТЕЛЕВИЗИЯТА БЪЛВА РЕКЛАМИ КОИТО СЪВЕТВАТ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ ОТ ХРАНИТЕ С КОИТО НИ ТРОВЯТ ! ДОКТОРИТЕ ГЛЕДАТ В ИНТЕРНЕТ ЗА ДИАГНОЗИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ СИ И ТАКА ! НЯМА НУЖДА НИ ОТ БОЛНИЦИ НИ ОТ ДОКТОРИ ! ЩЕ СЕ ЛЕКУВАМЕ САМИ !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 праф е маджароф

    3 0 Отговор
    То и с някои лекари е така както казва: само носят името
  • 13 Доктора

    0 1 Отговор
    Болниците са фабрики за производство на трупове, поне за сега.